Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 263 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
éva kitől tudnák segitséget kérni orgazmus problémám orvoslásában? esetleg valami tabletta van rá 2008-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

A nők bizonyos százalékánál hüvelyi közösülésnél nincs orgazmus, illetve egy nőnek gyakran sokkal hosszabb időre van szüksége, mint egy férfinak. Érdemes hosszabb előjátékot folytatni, illetve fedezzék fel partnerével a testének érzékeny pontjait. Erre gyógyszer nem létezik. Talán legfontosabb partnere részéről a türelem.
2008-03-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Fodor Erika Ha gyereket szeretnék mikor kell abba hagynom a lindynette 20 tabletta szedését? 2008-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

A teherbeesés előtt érdemes körülbelül 3-4 hónapot várakozni a hormonális fogamzásghátló tabletta abbahagyását követzően. Ha netán a védekezés még sem sikerül teljesen tökéletesen ez alatt az idő alatt, a terhesség kiviselhető, a magzatnál nem ismert fejlődési rendellenesség.
2008-03-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Enikő Kedves Erika!
Terhességem 22. hetében tartok. A problémám az lenne, hogy szerintem gyors ütemben hízok, már 11kg-ot híztam az elmúlt 5 hónapban. Most 170cm magas és 59kg vagyok. Mekkora az a súlybeli gyarapodás, ami még normális?
Ajánlott-e terhesség alatt cardio-gépek (pl.:ellipszis tréner) használata a kismamatorna mellé?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

A 170 cm-es testmagassághoz nem tartom soknak a 59 kg-ot. De mindenképpen érdemes figyelnie a táplálkozásra. Cardio-gépeken való edzést nem gondolnám megfelelőnek a terhesség alatt. Ha terhessége panaszmentes a kismamam torna mellé sétálhat nagyokat, esetleg úszhat is, de megerőltető testedzésben most ne kezdjen.
2008-03-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szikszai Éva Tisztel Doktor Nö!

Mi lassan 4 éve próbálkozunk babával sajnos sikertelenül.A párom 31 én 23 vagyok. Nem jutunk egyről a kettőre. A páromat kivizsgálták,kapot vitamint.Az orvos szerint ez nem befolyásolja a teherbe esésemet. Nekem volt vérvételem az egyik orvos azt mondta, hogy pcos eltolódás van az eredményekben.4 év alatt ennyit sikerült kideríteni annak az 4 orvosnak ahol voltam.Mérem minden reggel hőmet vizsgálom a nyákot és lh tesztet csinálok de sajnos én nem tapasztalom egyáltalán hogy lenne pete érésem.És anélkül elég nehéz teherbe esni...A kérdésem az lenne hogy milyen vizsgálatokat kérjek az érdi sztk-s orvostól (amit köteles lenne megcsináltatni,habár magától nem csináltatja meg) hogy végre sikerüljön a teherbe esésem.Sajnos a munkám miatt a pesti bejárás nem megoldható.

Köszönöm a válaszát.

Tisztelettel: Sz.É
2008-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

A peteérést rendszeres 28 napos menstruációs ciklusok esetén, a 21. napon vett progeszteron szinttel szoktuk vizsgálni. Amennyiben peteérés nem igazolható, peteérést segítő gyógyszert szoktunk felírni, de ez esetben a peteérést ulktrahanggal, illetve vérvétellel monitorizálni kell. Előtte jó lenne a férje spermium leletét tisztázni. Egy gyengébb spermium leletnél elképzelhető, hogy a vitaminokon kívül további gyógyszeres klezelés szükséges, illetve esetleg más jellegű beavatkozás is szükségessé válhat.
2008-03-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szikszai Éva Tisztel Doktor Nö!

Mi lassan 4 éve próbálkozunk babával sajnos sikertelenül.A párom 31 én 23 vagyok. Nem jutunk egyről a kettőre. A páromat kivizsgálták,kapot vitamint.Az orvos szerint ez nem befolyásolja a teherbe esésemet. Nekem volt vérvételem az egyik orvos azt mondta, hogy pcos eltolódás van az eredményekben.4 év alatt ennyit sikerült kideríteni annak az 4 orvosnak ahol voltam.Mérem minden reggel hőmet vizsgálom a nyákot és lh tesztet csinálok de sajnos én nem tapasztalom egyáltalán hogy lenne pete érésem.És anélkül elég nehéz teherbe esni...A kérdésem az lenne hogy milyen vizsgálatokat kérjek az érdi sztk-s orvostól (amit köteles lenne megcsináltatni,habár magától nem csináltatja meg) hogy végre sikerüljön a teherbe esésem.Sajnos a munkám miatt a pesti bejárás nem megoldható.

Köszönöm a válaszát.

Tisztelettel: Sz.É
2008-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

A peteérést rendszeres 28 napos menstruációs ciklusok esetén, a 21. napon vett progeszteron szinttel szoktuk vizsgálni. Amennyiben peteérés nem igazolható, peteérést segítő gyógyszert szoktunk felírni, de ez esetben a peteérést ulktrahanggal, illetve vérvétellel monitorizálni kell. Előtte jó lenne a férje spermium leletét tisztázni. Egy gyengébb spermium leletnél elképzelhető, hogy a vitaminokon kívül további gyógyszeres klezelés szükséges, illetve esetleg más jellegű beavatkozás is szükségessé válhat.
2008-03-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
szilvi Tisztelt Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy a menstruáció előtti kb. 10.nap felé jelentkező, és 1-2 napig tartó enyhe hasi fájdalom (minden hónapban)lehet-e annak a jele, hogy a peteérés ilyenkor van, és nem félidőben. Ciklusom rendszeres, 27-28 napos, de a 14. nap körül sem fájdalom, sem erősebb folyás nem jelzi, hogy akkor lenne peteérés. 36 éves vagyok, kb 6 hónapja próbálok teherbe esni, de lehet, hogy nem a megfelelő időben?
Válaszát előre is köszönöm.
2008-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvia!

Rendszeres menses esetén is előfordulhat a peteérés idejének néhány napos tolódása. Próbáljon meg reggeli hőmérsékletet mérni. Minden reggel azonos időben reggeli ágyból való kikelés előtt, szájban vagy végbélben azonos hőmérővel megmérni a hőmérsékletet. Ha ezt egy koordinátarendszerben ábrázolja, közvetlenül a poeteérés előtt némi csökkenés tapasztalható a menses első részéhez képest, majd a peteérés után kb egy fáél fokos emelkedés figyelhető meg. Ez a módszer segítségére lehet a peteérés m,eghatározásában.
2008-03-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
szilvi Tisztelt Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy a menstruáció előtti kb. 10.nap felé jelentkező, és 1-2 napig tartó enyhe hasi fájdalom (minden hónapban)lehet-e annak a jele, hogy a peteérés ilyenkor van, és nem félidőben. Ciklusom rendszeres, 27-28 napos, de a 14. nap körül sem fájdalom, sem erősebb folyás nem jelzi, hogy akkor lenne peteérés. 36 éves vagyok, kb 6 hónapja próbálok teherbe esni, de lehet, hogy nem a megfelelő időben?
Válaszát előre is köszönöm.
2008-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvia!

Rendszeres menses esetén is előfordulhat a peteérés idejének néhány napos tolódása. Próbáljon meg reggeli hőmérsékletet mérni. Minden reggel azonos időben reggeli ágyból való kikelés előtt, szájban vagy végbélben azonos hőmérővel megmérni a hőmérsékletet. Ha ezt egy koordinátarendszerben ábrázolja, közvetlenül a poeteérés előtt némi csökkenés tapasztalható a menses első részéhez képest, majd a peteérés után kb egy fáél fokos emelkedés figyelhető meg. Ez a módszer segítségére lehet a peteérés m,eghatározásában.
2008-03-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mária Kedves Doktornő!

Kérdésem lenne, hogy milyen megoldások vannak igen erős menstruációs görcsökre, fájdalmakra? Mikor megjön, már előre félek, mert az első nap iszonyatos fájdalmaim vannak, és az ilyenkor ajánlott gyógyszerek sem segítenek..Kérdés, hogy a petefészek eltávolítása milyen kellemetlen következményekkel jár, a gyermekvállalást leszámítva? Valamint lenne még egy kérdésem..elég nagy gond a számomra, és elég kellemetlen.. de kb 15éves korom óta nem tapasztalom a melleim növekedését..mi lehet az oka?? elég ciki 25 évesen.. mit lehetne ez ellen tenni? 15 éves húgom e téren lépésekkel előrébb jár, mint én.. mit lehetne ez ellen tenni?
Köszönöm segítségét!

Mária
2008-02-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mária!

Az erős menstruációs görcs hátterében nőgyógyászati megbetegedés is állhat. Ezért mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. Megoldást jelenthet, például fogamzásgátló tabletta szedése, vagy ha pontosan ismert a menses jelentkezésének időpontja érdemes egy-két nappal előtte fájdalomcsillapító szedését elkezdeni. A rendszeres magnézium bevitel is hozzájárulhat a görcsök enyhüléséhez.
2008-03-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
bernadett kedves dokornö!
7hetes terhes vagyok van már egy egyéves kisfiam aki császáral jött a világra lehetséges hogy a második baba is császár lesz mivel nincs meg a két év?fogja birni a vágásom a baba sulyát lehet elöbb kiveszik ha császár lesz?nagyon gyenge vagyok erös hányingerem van nemtudok enni szedem a magneb6 tudd még valamit ajánlani és nem ártalmas a babára hogy nemtudok enni?fog igy tudni fejldni nem szeretnék elvetélni.kérem válaszoljon.köszönöm.
2008-02-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bernadett!

Előzetes császármetszés után nagyobb a valószínűsége az ismételt császármetszésnek, azonban nem egyértelmű, hogy a gyermek csak császármetszéssel jöhet a világra.
Az első trimesteri rosszullétek előfordulnak a terhesség kezdetén. Vitaminokat nyugodtan szedheti.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
bálint Tisztelt Doktornő!
A felseségemnek mokroprolaktinomája van, szeptember óta ismert. babát szeretnénk. Kb fél éve a nőgógyászunk napi 2.5 mg bromokriptint javasol rá (napi kétszer fél tbl). Emellett spontán menstruációs ciklusa nem tért vissza, peteérés nincs. Az elmúlt hónapban a nőgyógyász javaslatára clostylbegittel próbálkoztunk sikertelenül, ebben a hónapban Merional injekciókkal stimuláljuk a peteérést. Egyelőre a 8. inj. után a tüszők 5-8 mm-esek.
2 naponta ultrahanggal ellenőrzi a nőgyógyász. A prolaktinszint nem került ellenőrzésre a mikroadenoma igazolása óta, sem a bromokriptin adag beállítása óta. Ha jól emlékszem kb másfélszerese volt a prolaktin értéke a normálérték felső határához képest.
Ön szerint kérem elképzelhető, hogy a talán még mindig magasabb prolaktinszint miatt nem növekszenek a tüszők? Mennyire lényeges, hogy a prolaktinszintet a normálisra csökkentsük, mielőtt stimulálni kezdenénk a peteérést? Véleménye szerint milyen lehetőségek állnak még előttünk, ha a Merional injekciók most nem okoznak peteérést?
Köszönettel
b
2008-02-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bálint!

A prolaktinszintjét érdemes lenne leellenőrizni, a megasabb prolaktinszint negatívan befolyásolja a peteérést. Ha a Merional injekció nem hoz eredményt érdemes lenne a következő menses elején megnézni a női nemi hormonokat, mielőtt továbblépnének.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
kelemen gyongyi Pusztan egy kerdesem lenne kismamaknak kotelezo a toxoplazma vizsgalat?
2008-02-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gyöngyi!

A toxoplasma vizsgálat nincsen benne a terghesgondozás rutin protokolljában. Akkor szoktuk végezni, ha gyanú van a fertőzésre.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Truppel Noémi Szeretném megkérdezni a Doktor Nőt hogy 3 hónapos lessz a kisfiam előző 3 császármetszés és az én kérelmemre sterilizációt csináltak,most Januárban megjött de Februárban már nem.Biztonságból csináltam egy tesztet és halványan ott a második csik.Kérdésem az lenne hogy egészséges lehet e baba vagy méhen kívüli terhesség áll fent, létezik ilyen???Válaszát nagyon várom köszönettel Noémi 2008-02-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Noémi!

Pozitív terhességi teszt esetén, mindenképpen keresse fel núőgyógyászát. A sterilizatio esetén gyakrabban méhenkívüli terhesség fordul elő, de ritkán méhen belüli terhességet is látunk.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lilla Tisztelt Doktornő!
30 éves vagyok és kb:7 éve szeretnénk gyereket. Többször és több orvoshoz is fordultam már ez idő alatt.A kezdetekben mivel rendszertelen volt a mensesem rigevidon tablettát szedetett velem az orvosom.Bár már a kezdetektől rendszertelen volt,a gyógyszer hatására rendeződött.2 év után abbahagytam a szedését.Ezután clostybegit tablettát szedtem 3 hónapig, aminek semmi hatása nem volt.A menses rendszertelen maradt, volt, hogy fél évig sem volt. Ezután felkerestem egy meddőségi központot, ahol megállapították, hogy PCO-m van. Tavaly ematt volt egy laparoszkópiás műtétem, ahol az egyik petevezetékemet átjárhatóvá tudták tenni (a másik bár ép küllemű, de nem átjárható), ugyanekkor eltávolítottak egy polipot, viszont a ciszták megmaradtak. A műtét után elvégezték az terheléses cukorvizsgálatot, aminek az eredménye jó lett.Ezután endokrin vizsgálatra került sor, de sajnos több hónapos várakozás után több eredmény nem lett meg reagenshiány miatt.De viszont a prolaktinszin értéke magas. A kérdésem az lenne, hogy mi az ön véleménye és mi az amit javasolna?Az orvosom fogamzásgátló tablettát akart ismét felírni, de nem értem miért, hiszen gyereket szeretnék. A másik orvos akihez fordultam ő viszont a clostilbegytet.Több embertől hallottam már a metformin tablettáról, ön szerint érdemes lenne szednem?Mert már nem tudok eligazodni, és nem tudom melyik orvosnak higgyek. Mert ami azt illeti hormonzavarom az van!A jelek is megvannak (hízás, szőrösödés, pattanásos bőr)és mindemellett leiden heterozygóta, trombóziskézségem van. Ön szerint lehetséges e, hogy valaha gyermekem legyen, és a leiden mutácó mennyire befolyásolja a terhességet?
Köszönöm válaszát.
2008-02-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lilla!

A magas prolaktinszintet kezelni kellene gyógyszeresen. Elképzelhető már ez elegendő a peteéréshez. Ha a terhelésese vércukor vizsgálat eredménye jó lett, illetve ezzel inzulinszint is néztek, amiben nem volt szintén eltérés, akkor nem biztos, hogy a metformin megoldást jelent. A metformin egy cukoranyagcsere zavarra használt gyógyszer, mely főként azokban a PCOS-es esetekben hasznos, ahol a cukoranaygcserében van eltérés. Tény, vannak tanulmányok, amelyek az inzulinrezisztentia nélküli PCOS-esekben is hasznosnak találta a metformin kezelést. A merckforminról még azt kell tudni, hogy hazánkban a PCOs-re nem törzskönyvezett készítményről van szó.
A Leidnen mutációval kacsolatban léteznek közlemények, amelyek a terhesség kedvezőtlen kimenetelének lehetőségéről számolnak be Leiden mutáció esetén.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Tisztelt Doktornő!
2 hét után újra megjött a menstruációm. Ez miért lehet? (élek nemi életet, de egyenlőre még nem fogamzásgátló tablettával)Mi lehet annak az oka, hogy ennyivel korábban jött meg? Feltétlenül nőgyógyászhoz kell ezzel menni?
Köszönöm válaszát előre is!
2008-02-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Egyes esetekben a semmivel nem magyarázható utólag a menses hamarabbi jelentkezése. Ha ismételten hamarabb észleli a mensest mindenképpen érdemes nőgyógyászhoz fordulnia.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Viki Tisztelt Doktornő!
4 hónapja szedem a Yasminelle nevű fogamzásgátló tablettát. Eddig a mensesem nem azonos időkben jött meg, az utóbbi alkalommal pedig még 2 tablettám hátra volt, mégis megjött. Ilyenkor abba kell hagyni a fogamzásgátló szedését? És mennyiben normális az, hogy a szedés ideje alatt jött meg? Alapozhatok megfázásra?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-02-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Viki!

A Yasminelle kis hormontartalmú fogamzásgátló tabletta, amelyet nagyon pontosan kell szedni, hogy ne legyen mellette vérzészavar. Hasmenés, hányás is okozhatja a tabletta csökkent felszívódását, így a vérezgetést, illetve bizonyos gyógyszerek szedése is csökkentheti a fogamzásgátló hatékonyságát. Ha a vérezgetés az első 2-3 hónap után nem szűnik meg, keresse fel nőgyógyászát.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
higu T.DOKTORNŐ!!!Szeretném megkérdezni,hogy mia véleménye a spirál haSZNÁLATÁRÓL??? MERT NEKEM MOST AKADT VELE PRÓBLÉMÁM. 38.ÉVES VAGYOK ÉS 2 SZÉP LÁNYOM VAN.TISZTELETTEL:HIGU!!!ELŐRE IS KÖSZÖNÖM,HOGY ELOLVASSA AZ ÍRÁSOMAT!!! 2008-02-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Higu!

A spirál rendszeres ellenőrzés mellett, egy biztonságos védekezési módszer. Mint minden fogamzásgátló módszer ez sem nyújt 100 %-os védelmet. Mellékhatásaként leggyakrabban gyulladás, vérzészavar fordulhat elő.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Márta Tisztelt Doktornő!

A következő problémával fordulok önhöz...22 éves vagyok (nemtudom ez számít-e majd valamit), és a legutóbbi menstruációm még most is (10. napja) tart... Általában 5 napig tart, de ez most valahogy nem akar szűnni...nem olyan erős, mint az első napokban, inkább mint a 3. napban. Az 5. nap után rendesen elmaradt, ahogy szokott...2 nap múlva együtt voltam a barátommal...és azóta újra vérzésem van...
Mi lehet a baj?

Válaszát előre is köszönöm!!
2008-02-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Márta!

A vérzés elhúzódása mögött gyulladásos elváltozás, hormonzavar, esetleg egy daganat is lehet. Ezért mindenképpen keresse fel nőgyógyászát.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Molnár Tímea Jó napot kívánok.Most marad ki 3szor a mensesem és a tesztek azt mutatják,hogy nem vagyok terhes.Gyógyszert is szedek.
Milyen oka lehet annak ha nem jön meg és terhes sem vagyok?
2008-02-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tímea!

A fogamzásgátló tabletta szedése mellett (feltételezem ezt jelenti a gyógyszer szedés) előfordul, hogy kimarad a menses. Nagy valószínűség szerint nem megfelelő a fogamzásgátló tabletta. Keresse fel nőgyógyászát.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bettina 73 Kedves Dodtornő!
Előszőr is nagyon köszönöm,hogy válaszával megtisztelt. Kicsit kétségbe voltam esve mikor az előző levelet írtam,talán azért nem voltam elég érthető.Elnézést kérek ezért.
A nőgyógyászokat azért kellett váltogatnom,mert hiába vártam,hogy segítenek a problémámon,nem következett be változás,sőt mint írtam,csak egyre rosszabbodott.Most vagyok egy olyan endokrinológus nőgyógyásznál aki végre megnézette a női hormonokat és a tsh-t. Mint írtam, a progeszteronom magas lett a leleten,mégsem kezeli.A hüvelyszárazságra ill.gyulladásra megintcsak semmit sem kaptam,csak annyit javasólt,hogy használjak pezsgőtablettás hüvelytust.A leletemre pedig nem hajlandó ráírni,hogy milyen panasszal fordultam hozzá,(gyulladást)csak a férjem beutalójára írta rá,hogy a partner krónikus gyulladása miatt kéri a beteg vizsgálatát urológustól.2005-ben volt a párom már ilyen vizsgálaton,ami a végén teljesen negatív lett.De szegény elment,ha ezzel is előre lépünk rajta ne muljon:felelte.Hozzáteszem már rég gumival védekezünk az én problémám miatt.Tehát ha nálam nem találtak semmit nem értjük miből gondólja az orvos,hogy ettől,hogy a párom elment urológushoz megszűnik magától a gyulladásom illetve a vérezgetések amit a netről olvastuk,lehet a progeszteron hatása.Hipofízissel voltam kezelve,2006-ban az mr már nem mutatott mikroadenomát,így abbahagyatták velem a bromocriptin szedését,mert arra is gyanakodtak,talán attól vérzek. A női hormonok,ill.tsh,prolaktin(ami néha magas volt)ft3,ft4,anti-trl volt csak vizsgálva. ÖN szerint ezek a hormonok elégségesek egy diagnózis felállításához? Továbbá, ön mit szokott javasólni a hüvelyszárazságra(szeretkezésnél bartolinet használok de ez már nem elég) illetve a gyulladásra? Főleg ez a gyulladás mint írtam az ver le teljesen a lábamról,mert továbbterjed amikor egyre sűrűbben előjön.Nem találtak a rákszűrésen semmi fertőzést.Milyen hormont kell megnézni ahhoz,hogy megtudjuk mitől csökkent le teljesen a libidóm?Hozzáteszem nagyon szeretem a férjem!!!
Nagyon várom megtisztelő válaszát!
Köszönöm
2008-02-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bettina73!

Ha óvszert használnak a nemi aktus során, az óvszer allergia is okozhat tüneteket. A hüvelyhám állapotától függően szoktunk kezelést adni a problémára. A nemi aktus alatti kellemetlen érzés csökkentheti a libidót.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Jázmin Kedves Erika,

sajnos PCO-s vagyok, nincs peteérésem. Az orvosom Duphastont írt fel első körben. Kérdésem az lenne, hogy ez a gyógyszer csak a vérzést hozza meg, vagy esetleg a peteérést is előidézheti?
Válaszát előre is köszönöm.
Jázmin
2008-02-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Jázmin!

A Duphaston a peteérést nem segíti elő. De közvetve befolyásolhatja kedvező irányba a peteérés folyamatát.
2008-03-04


Elejére   « előző | 177 / 263 | következő »   Végére