Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 274 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gabriella Tisztelt Doktornő!

Yasminelle fogamzásgátló tablettát írt fel az orvosom. A Doktornő véleményét kérném arról, hogy abban az esetben is szedhetem-e a gyógyszert, ha magas a vérzsírszintem, és a bőröm is pattanásos. Azt is olvastam, hogy a Yasminelle testsúlygyarapodást okoz. Ha igen, akkor milyen mértékben? Válaszát előre is köszönöm!
2008-03-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabriella!

A vérvétel eredményét látnom kellene ahhoz, hogy azt mondjam szedheti nyugodtan a tabéettát. Illetve a tabletta szedés függhet az előző betegségeitől, illetve a családben előforduló betegségektől is.
Az össze fogamzásgátló tabletta szedése mellett megfigyelhető egyes esetekben testsúly növekedés, ennek mértéke, rendkívül változó.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lia Tisztelt Doktornő!
Mennyi idős terhességet tudnak már biztosra megállapítni?
2008-03-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lia!

Körülbelül a fogantatást követően 3 héttel máőr kimutatható a terhesség hüvelyi ultrahanggal. Ha a menstruációs ciklus tekintjük, akkor ez az időpont az utolsó menses első napjától (rendszeres 28 napos ciklusokat feltételezve) 5 hét után várható.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nikol Kedves Dr.-nő!
Nem igazán értett meg:későn olvastam el az új gyógyszer használati utasítását,így már nem volt módomban a menzesz első napján bevenni,(hétfőn);ezért pénteken vettem be az első szemet,úgyanúgy,mint ahogy a Cypromixet szedtem.A kérdésem:mikortól számíthatok védettségre?
(előző írásom:márc.20.)Sürgős válaszát előre is megköszönöm.
2008-03-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nikol!

A biztos védettségre a tablettaszedés második hónapjától, mindenképpen számíthat.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andi Tisztelt Doktornő!

Két kérdésem is lenne Önhöz, amire szeretném ha valászolna.

20 hetes terhes vagyok ez az első terhességem. Kb. 1,5 hete érzem a baba mozgását, de gyengén, gondolom ez azért van, mert még pici.
A kokrét kérdés az lenne, hogy az nem baj, hogy egyik nap este rúg egy-kettőt és utána 2 napig meg sem moccan, legalábbis úgy, hgoy én nem érzem.
A másik kérdés pedig, hogy az első terhességnél kb. hány hetes korában fog olyan erősen rúgni, hogy azt már az apuka is érzi?

Előre is köszönöm a válaszait!
Tisztelettel ANDI
2008-03-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

Első terhesség esetén kicsit később érezhető az első magzatmozgás, mint többedik terhesség esetén. Az elején teljesen normális, hogy a magaztmozgás nem kifejezett, illetve, hogy akár egy-egy napra ki is marad, vagy nagyon figyelni kell a magzatmozgást.
Rendkívül változó elsősorban a testalkattól, a hasfal vastagságától függ, hogy mikor észlelhető kívülről a magzatmozgás. Van akinél már a 20. hét körül látható kívülről.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erika Kedves Doktornő!

Fogamzásgátló használata mellett lehet-e szedni néha, ha fáj a fejem panadol extra fájdalomcsillapítót, vagy megfázáskor neocitran-t? Befolyásolják a fogamzásgátló hatását, és így kell-e kiegészítő fogamzásgátlás abban a ciklusban?
A homeopátiás készítmény befolyásolja?
Köszönettel: Erika
2008-03-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

Fogamzásgátló tabletta mellett egy-egy szem fájdalomcsillapítot bevehet. Tudomásom szerint a homeopatiás készítmények nem befolyásolják a fogamzásgátló tabletta hatását.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Éva Tisztelt Doktornő!
14 hét +6 napos, 24 éves kismama vagyok, az első babát várom. A 12. heti UH szerint a baba 5 nappal nagyobb, de nem tudom, hogy nem-e inkább csak fejlettebb, mivel a peteérést hőgrafikonnal és ovu teszttel is követtem, ez dec 28-án volt (dec. 13 az utolsó menzesz első napja). A kérdésem az lenne, hogy március 22-én enyhe buborékhoz hasonló mocorgást véltem érezni, hanyatt feküdtem, simogatva előtte a pocimat, és azóta is, ha fekszem, reggel vagy estefelé ugyanazt érzem. Akkor ez már a baba lehet? Nem fog bolondnak nézni az orvosom, hisz első baba, és ilyen korán? Vagy lehet, hogy tényleg mást érzek? Szerintem más, mint a bélmozgás. Nagyon köszönöm válaszát!
Éva
2008-03-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

Az ultrahanggal megállapított terhességi kor pár nappal eltérhet a számított terhességi kortól.
A magzatmozgás is van aki a leírtaknál hamarabb érzi, de elképzelhető, hogy jelenleg még nem a magzatmozgást érzi.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Csenge Kedves doktornő!
A problémám a következő: menstruációm igen rendszertelen (van, hogy kimarad hónapokig).
Lelki gondjaim hatással lehetnek erre?
Vagy hormonális vagy egyéb betegség ez?
És lehetséges, hogy emiatt nem eshetek teherbe?

Válaszát előre is köszönöm!
2008-03-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csenge!

A menses rendszertelenségét okozhatja hormonális eltérés, nőgyógyászati kórkép, illetve "lelki gondok" is. A rendszertelen menses mellett kisebb a valószínűsége a rendszeres peteérésnek, illetve ebből kifolyólag a teherbeesésének.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Rosa Tisztelt Doktornő !
20 éves vagyok, eddig csak alkalmi fogamzásgátlást alkalmaztam (óvszert)...
Sajnos elég szétszórt vagyok, így számomra a tabletta alkalmazása lehetetlen. A spirált találtam az életviletemhez leginkább megfelelőnek, de arról meg azt is olvastam, hogy csak a már szült nőknek alkalmazzák. Arra szeretnék most választ kapni, hogy ez valóban így van? És valóban akkora a veszélye a későbbi meddőség kialakulásának?
Ha mégis alkalmazható esetemben is, akkor mennyibe kerülne?
Még egy kérdésem lenne: a hüvelygyűrűk felírásával kapcsolatosan: mennyi ideig tartó adagot ír(hat)nak fel egyszerre?
Ezek anyagi vonzatát is szeretném megtudni !
(elnézést a kellemetlenkedő kérdésekért, de sajnos az egyetemistáknak szűkös a költségvetésük)
segítségét előre is köszönöm !
2008-03-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Rosa!

A spirál inkább csak szült nőknek ajánlott, mivel ha ritkán is de okozhat kismedencei gyulladást, amely akár meddőséghez is vezethet. A felhelyezése csak úgy lehetséges, ha aláírja, hogy az orvosi felvilágosítás után kifejezett kérése a spirál felhelyezése.
Inkább ajánlanám a hüvelygyűrű használatát, amely ugyan drágább, mint a fogamzásgátló tabletta, de nagyon-nagy előnye, hogy nem kell nap a bevételére figyelmet fordítani. Mivel hormontartalmú készítményről van szó ez is csak nőgyógyászati vizsgálat után írható fel. Egyszerre a fogamzásgátló tablettához hasonlóan 3 havi adag írható fel.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
kiki Tisztelt doktornő!
Érdeklődni szeretnék hogy önnél mennyibe kerülne egy rákszűrés és egy fogamzásgátló feliratása viszont nem rendelkezem érvényes társadalom biztosítással!Válaszát köszönöm!
2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kiki!

Köszönöm érdeklődését!

Egy általános nőgyógyászati vizsgálat, rákszűréssel 10 000 ft-ba kerül a rendelőben. A tabletta feliratása nem kerül külön pénzbe.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tamara Jó estét kedves doktornő!Nekem a következő lenne a kérdesem!15 napja késik a menstruáciom,az utóbbi pár hónapban kezdett teljesen rendszeres lenni,mert előtte soha nem volt az.Most két hete késik,de időközben egy hüvelyi fertőzést is kaptam amit canastan-kombi val kezelek.Ennek esetleg lehet e köze hozzá hogy késik!?Tulajdonképp a vizeletem is nagyon nehezen működik mert erős fájdalmat érzek a hugycsövemben és olyan mint ha valami elzáródna pisilés közben és nem sikerül rendesen pisilnem.Pár perc mulva megint érzem hogy pisilnem kell de nem tudok.A gyomorszájam is rendszeresen fáj.Ezek is lehetnek a hüvelyfertőzés tünetei?Vagy esetleg ez valami cysztára utal vagy valami más???Csináltam terhességi tesztet ami negatív lett. Köszönöm előre is a válaszát! 2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tamara!

Az Ön által leírt tüneteket nem valószínű, hogy terhesség okozza. A vizelési panaszok húgyhólyag fertőzésre utalhatnak. Ezért keresse fel háziorvosát, vagy keressen fel egy urológus szakorvost.
A menses késése lehet a gyulladástól teljesen független. Ha nem jelentkezik menses rövid időn belül, keresse fel nőgyógyászát.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erika 10 napja voltam együtt a barátommal és kiszakadt az óvszer. Másnap bevettem az esemény utáni tabit. 3 napja megjött a menzeszem, de sokkal kevesebb volt és mostmár inkább csak barna folyásom van. MA reggel csináltam teszete és negatív lett. A közérzetem viszont elég rossz. Lehet, hogy terhes vagyok? 2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

A terhességi tesztet ismételje meg egy héát elteltével. Ha az is negatív a terhesség nagy valószínűség szerint kizárható. A tabletta bevételét követően a menses mennyisége eltérhet, illetve nem tudjuk megmondani a jelentkezés pontos időpontját. A rosszullét nemcsak terhesség eredetű lehet.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Tisztelt Doktornő!

Nekem 3 héttel ezelőtt volt egy gombás fertőzésem amit akkor Canesten Combival sikeresen kezeltem. Amikor ez elmúlt akkor
húgyhólyag gyulladásom lett erre most antibiotikumot kapok. De közben visszatért a hüvelygombám is. Lehet ezek között összefüggés? Most kell megjönnie a menstruációmnak ezért sem orvoshoz nem merek fordulni, sem pedig a canesten kúpot nem merem alkalmazni!
Kérném segítségét a kételyeimmel kapcsolatban?
2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Az antibiotikum szedése elősegítheti a gombák elszaparodását, tehát okozhat panaszokat, köztük a gombás hüvelyi folyást is.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ancsa Kedves Doktornő!

Tanácsát kérem.
2. éve szedem a Regulon tabletát.A problémám az hogy a menstruációm az adott időben nem jelentkezet, és most második hete késik.2 tezstet csináltam egy egy hetes eltéréssel mindkettő negatív.
Szedjem tovább a Regulont?

Válaszát előre is köszönöm!

ÜDvözlettel:

Ancsa

2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ancsa!

Ha a terhességi teszt negatív, nagy valószínűséggel kizárható a terhesség. Ha a tablettaszedés szünete után ismét elkezdte szedni a tablettát, akkor szedje a megszokottak szerint. Ha a következő szünetben nem jelentkezik mensese keresse fel nőgyógyászát.
Ha a tablettaszedést abbahagyta, akkor a tablettaszedés elkezdése előtt keresse fel orvosát.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Veronika Kedves Doktornő!
A napokban volt peteérésem és együtt voltam a párommal azóta nagyon fáj a hasam mitől lehet ez? Peteérést serkentő gyógyszert kaptam.
2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Veronika!

A peteérés serkentő gyógyszer okozhat alhasi fájdalmat. De az is előfordulhat, hogy az alhasi fájdalom a szedett gyógyszertől független. Ha panaszai nehezen tolerálatóak, kérem keresse fel nőgyógyászát.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
virág Tisztelt Doktornő!

15. hetes terhes vagyok, és ki kell cserélni egy nagyobb tömést a fogamban.
Tanácsot szeretnék kérni az érzéstelenítéssel kapcsolatban, mert anélkül nem lehet megcsinálni. Árt a babának, vagy nem, van valami speciális fájdalomcsillapító?

Köszönettel
2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Virág!

A helyi érzéstelenítő nem okoz magzatkárosodást állatkísérletekben, de terhes nőkben nem vizsgálták, legalábbis nagy betegszámú terhes nőről szóló tanulmány ezzel kapcsolatban nem készült. Az első három hónapban csak akkor ajánlott használata, ha végképp nem kerülhető el. A harmadik hónap után mérlegelni kell a hasznot és kockázatot, csak abban az esetben alkalmazható, ha kockázat kisebb, mint az alkalmazás haszna.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
jucus Kedves Doktornő,

Köszönöm,hogy válaszolt problémámra és érdeklődnék,hogy a fertőzésre páromat is tudná kezelni vagy keressen fel ő is egy orvost,mivel neki is van tünete.Illetve,hogy mi nem ismerünk orvost itt Pesten és ugy gondoltuk,hogy én felkeresem a doktornőt,viszont a páromnak nem tudna esteleg valakit ajánlani,ha mégis orvoshoz kell fordulnia?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Jucus!

A párja urológushoz tud fordulni, ha problémája van.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mormi Tisztelt Doktornő!
Kérdésem: terhességi teszt milyen idős tehességet tud kimutatni?Előre is köszönöm válaszát
2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mormi!

A terhességi teszt körülbelül 10-14 napja fogant terhességet képes kimutatni. Vagyis ha a menstruációs ciklus 28 napos és a középidőben történik a peteérés, körülbelül a várt menses időpontja körül mutatja ki a terhességet.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szilvi Tisztelt Doktornő!
A problémám a következő, augusztus 19-én volt meg a mensesem utoljára. elmentem orvoshoz október végén aki norcolutot adott, kétszer 10 db-ot kellett beszednem, a gyógyszer hatására mind a kétszer meg is jött. majd három hónapig nem történt semmi, és most már három hete vérzek, folyamatosan, kell aggódnom, vagy ez most normális?
Válaszát megköszönve:
Szilvi
2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Silvi!

A három hetes vérzést semmiképpen nem nevezném normálisbnak. Mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. A vérzéskimaradás, illetve az elhúzódó vérzés indokolja a menstruációs zavar kezelését.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anita Kedves Doktornő,
kezdő tablettaszedőként (Lindynette 20) érdeklődnék, hogy a tabletta hatása a tablettamentes napokra is kiterjed, vagyis ezekben a napokban is teljes biztonságban érezhetem magam? Erre sajnos a használati utasítás nem tér ki, talán azért, mert természetes... Kérem oszlassa el a kétségeimet :)!

Üdvözlettel,
Anita
2008-03-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A fogamzásgátló tabletta rendszeres szedése mellett, természetesen a tablettaszedés szünetében is biztos lehet a védelemben.
2008-04-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kitti Tisztelt Doktornő!
Nekem másfél hónapja fedeztek fel egy8 cmes cistát a jobb petefészekben.Műtétre is előírtak bár mindegyik orvos azt mondta hogy olyan jellegű, hogy akár el is tűnhet addig.Én még különböző családi okok miatt el szeretném halasztani a műtétet 3-4 héttel.Lehet e ennek valamilyen súlyos következménye.
válaszát előre is köszönöm
2008-03-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kitti!

A petefészek cysta mérete elég nagy ezért szükséges a műtét. Ha spontán eldurran a cysta, akár heves hasi tüneteket is okozhat, illetve hasűri vérzés is lehet a következménye
2008-03-26


Elejére   « előző | 177 / 274 | következő »   Végére