Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 278 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erzsike Kedves Doktornő!
Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen vitamint szedjek és mikor a tervezett terhesség előtt? Szeptember környékén szeretnék teherbe esni. Regulont szedtem kb 7 évig, amit december közepén hagytam abba. Válaszát előre is köszönöm. Erzsike
2008-04-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erzsike!

A teherbeesés előtt érdemes az egészséges táplálkotzásra figyelni. Talán ez a legfontosabb. A tervezett terhesség előtt a fokozott fólsav bevitel is fontos, ez megtalálható a terhesvitaminokban is.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Jonapot kivánok!Bálint katalin vagyok.Azt szeretnén kérdezni,ha szülni megyek mik azok a fontos dolgok amit magammal kell vinnem feltétlenül.elöre is köszönöm. 2008-04-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bálint Katalin!

A legjobb, ha érdeklődik abban a kórházban ahol szülni fog. Különböző kórházakban leghetnek eltérések például abban, hogy az újszülötteknek adnak-e pelenkát. A szokásos kórházi felszerelés mellett mindenképpen gondoljon a betétre, esetleg szerezzen be eldobható fehérneműt. Célszerű olyan hálóinget melltartót választani, amiben könnyen szoptathat.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Eszti24 Tisztelt Doktornő!

5 hetes terhes vagyok, és nagyon örülök neki.
Viszont aggódom, hogy néha hasi görcseim vannak, de nem jár vérzéssel.
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális-e vagy van okom az aggodalomra?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-04-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszti24!

Az alhasi görcsölgetés elő szokott fordulni a terhesség korai szakaszában, általában nem jelent problémát. Ennek ellenére ajánlott a fokozott pihenés.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mariann Kedves Doktornő!
Olyan problémám van, hogy úgy tánik: barátommal becsúszott egy baba. Pontosabban miután késett a menstruációm 4 napot, csináltam 2 terhességi tesztet 3 nap eltéréssel, melyeknek eredménye pozitív lett.
16 éves vagyok, és a családban még sosem fordult elő ilyen probléma, de szüleimnek nem merem elmondani bizonyos okok miatt. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen lehetőségek vannak az elvetetésre, és lehetséges-e szülő nélkül megoldani, illetve lenne-e rá lehetőség, hogy csak beszélgetni eljussak önhöz.
Köszönettel:
Mariann
2008-04-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mariann!

A terhesség megszakítás kiskorúaknál csak szülő tudtával, beleegyezésével lehetséges. Csak azt tudom javasolni, hogy számoljon be szüleinek, mégha kellemetlen beszélgetésnek néz is elébe, mert a szülei tudnak legtöbbet segíteni ebben a helyzetben Önnek.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gyöci Kedves doktornő! 50 éves vagyok 15 éves korom óta van a bal mellemben egy csomó. Ön szerint most a változókorban érdemes e hozzányúlni, esetleg árthat e a beavatkozás. 2008-04-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gyöci!

40 éves kor után minden nőnek ajánlott a rendszeres mammographias szűrés. Ha panasza van, akkor pedig soron kívül is vizsgálatot el kell végezni. Ha a mammographia lelete alapján biztonsággal megítélhető az elváltozás jellege és csak a rendszeres ellenőrzést tartják szükségesnek, nem szükséges a műtéti beavatkozás. Ha a röntgen viszgálat alatt, bármi gyanú merül fel, általában mintavételt szoktak javasolni, majd ennek függvényében ajánlott az esetleges műtéti beavatkozás.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
SZABÓ ISTVÁNNÉ Tisztelt Doktor Nő!

Január 7-én volt egy abortuszom,azután február 22-ig volt vérzésem, 25-én feltették a goldlily spirált és március 28-án megjött a havi vérzésem, ami mai napig is tart.
Mit tegyek?

Előre is köszönöm!

Üdvözlett:

Szabó Istvánné
2008-04-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szabó Istvánné!

Mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. Az elhúzódó vérzést okozhatja a spirál is, de egyéb nőgyógyászati elváltozás is állhat a háttérben.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Kedves Doktor Nő!
26 hetes kismama vagyok. A terheléses cukorvizsgálatomnál az éhgyomri érték 4.0 mml/l lett, 30 perccel később 8.1, 60 perccel 8.3, 120 perccel pedig 7.6.
Ez azt jelenti, hogy cukros vagyok?
Köszönette:Andrea
2008-04-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

A 2 órás 7,6-os érték ugyan a határérték közelében van, de még alatta, tehát ez nem jelent cukorbetegséget.További esetleges tennivalókról konzultáljon orvosával.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
kriszta szia!tegnap és tegnapelőtt csináltam 1 1 tesztet az egyiket napközben a másikat pedig kora reggel az első vizelettel és mind a 2őn egy erős és egy halvány csík jelent meg,az akkor most azt jelenti hogy állapotos vagyok?a mellem fáj és olyan furcsa kis pöttyök jelentek meg a mellbimbóm körül!a mensimnek ma kellet volna megjönnie reggel de még semmi és mindig kora reggel szokott!kérlek válszolj! 2008-04-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kriszta!

Ha terhességi tesztet végzett (ez leveléből számomra egyértelműen nem derült ki) és mindkettő pozitív lett, akkor nagy valószínűséggel a pozitív teszt terhességet jelől. Erre utal a menses késése, illetve az emlőfeszülés, és az emlőbimbó körüli elváltozás is.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Csilla 32é Tisztelt Doktornő!

A kérdésem az AFP eredményemmel kapcsolatos, mely 0,56 lett, a BHCG MOM 0,5 . A 13. heti UH-on a nyaki redő 1,1 mm volt, azt gondolom, hogy down kórrol nem lehet szó. (vagyis csekély az esélye) Természetesen elmegyek genetikai tanácsadásra, de nem tudom, hogy az amnio által nyert magzatvízből milyen genetikai eltérést tudnak szűrni. (csak kromoszóma eltéréseket mint 21-es, 18-as triszómia ...stb) vagy pl. olyat is, mint ami a férjemnek van, hogy a két szeme eltérő színű? Ön szerint lehet-e ettől az alacsonyabb AFP? Sajnos UH-ra csak 21.-én megyek, remélem minden rendben lesz, 22.-én pedig genetikai tanácsadásra...
Köszönöm válaszát.
2008-04-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csilla!

Az alacsonyabb AFP MoM értékű csoportban nagyobb valószínűséggel fordul elő Down-syndroma. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy alacsonyabb érték esetén minden alkalommal erről van szó, mindenesetre, ilyenkor a fokozott kockázat miatt genetikai tanácsadásra van szükség és ha ott úgy ítélik meg ajánlott a kromoszóma vizsgálat is, amely magzatvízből történő mintavétellel történik.
Természetesen az alacsonyabb AFP érték nem mutat ki olyan eltéréseket, mint például a két szem eltérő színe.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andi Kedves Doktornő!
Érdeklődnék, aggodalomra ad-e okot, hogy az Escapelle tabletta bevétele utáni második menzeszem késik, vagy ez betudható a tabletta mellékhatásaként?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

Az Escapelle okozhat menses eltérést, de leginkább a tabletta bevételét követő menses időpontja változhat.
2008-04-16

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
NAGYNÉ BATA ZSANETT KEDVES DRNÖ.NAGYNÉ BATA ZSANETT VAGYOK ÖNNÉL SZÜLTEM 2007,02,23ÁN KISTARCSÁN KÖSZÖNÖM MÉG EGYSZER A KEDVESÉGÉT TÖRÖDÉSSÉT.SZERETNÉK KÉRDEZZNI HOGY A DRNÖ FOGLALKOZZIK E HORMONZAVARRAL ILLTVE ENDOKRINOLÓGIÁVAL.VÁLASZÁT NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ÉS NAGYON VÁROM 2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsanett!

Köszönöm kedves sorait!
Próblámájával héétfő délelőtti ambulanciára be tud jelentkezni.
2008-04-16

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tünde Kedves Doktornő!
A második babámat várom, most voltam a 12 hetes ultrahangon. Azt mondta az Uh-t végző Doktornő, hogy "a lepény a hátsó falon, mélyen tapad." Ez jó vagy rossz?
Lehet ebből a későbbiekben valami probléma?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tünde!

A mélyen tapadó lepény esetleg okozhat vérzést a terhesség folyamán, illetve a szülésnél is jelenthet problémát, elsősorban vérzés származhat belőle. Szerencsére a lepény, a terhesség folyamán általában a méh növekedésével, a méh felsőbb szakaszaira vándorol, így a mélyen tapadó lepények egy része megszűnik.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
csibe Tisztelt Doktornő!
Én október 29.-én 12 hetesen elvetéltem és 30._án műszeresen fejeztékbe. Az első menstruációm november 29._ én meg is jött,és azóta sem volt vele problémám talán annyi hogy jobban görcsöltem mint a műtét előtt.De a mostani menstruációm egy nappal később március 26.-án jött meg,és elég furcsa volt. Az elsőnap görcsölgettem és rendesen megvolt, de a többi napon csak nagyon gyengén és volt olyan hogy egy napra elmult aztán pedig ismét volt egy kicsit.Mikor már napokig nem jeletkezett csináltam egy terhességi tesztet ami negatív lett.
Ön szerint mitől lehet ez?
Az orvosom csak a jövő héten tud fogadni.
Válaszát előrre is köszönöm:Csibe
2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csibe!

Egyes esetekben nem sikerül pontosan megmondani mi miatt jelentkezett kevesebb menses. Valószínű az adott hónapban nem megfelelően termelődtek a hormonok, esetleg nem jelentkezett peteérés.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anikó Tisztelt Doktornő!
Pár napja kezdtem elszedni a Yadine fogamzásgátló tablettát. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi időn belül kezd el hatni a gyógyszer? A nőgyógyász, aki felírta, azt monta 5 napot elég várni a kívánt hatás érdekében. Ez igaz? Tényleg ilyen kevés idő is elég?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

Ha afogamzásgátló tablettát a menstruáció első napján kezdte el szedni, akkor egyes leírások szerint nem kell már a kezdetektől sem kiegészítő védekezést alkalmazni. Ennek ellenére a tablettaszedés első hetében nem árt a kiegészítő védekezés.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
K. Zsófia Tisztelt Doktornő!
3 éve boldog házasságban élek, sajnos egy probléma miatt félek hogy tönkre fog menni a házasságom. évek óta küzdök visszatérő hüvelygombásodással és hólyaghuruttal. A férjemet többször is elvittem urológiára és bőrgyógyászatra is, az eredmények negatívak lettek. A probléma az, hogy nekem visszatér a hüvelygomba sajnos nagyon sürün, és mellette meg a hólyaghurut is. Volt mikor 3 hónapig szüneteltettük a nemi együttlétet orvos tanácsára, de a gomba ez idő alatt is előjött a hólyaghuruttal együtt. Ha óvszert használunk akkor se kímél engem ez a betegség. Nagyon az az érzésem hogy velem van a baj, és nagyon el vagyok keseredve, mert nem tudok ettől megszabadulni. Nőgyógyászhoz rendszeresen járok vizsgálatokra, sajnos már magam se tudom hogy mikor volt utoljásra negatív a tenyésztésem. Nem sokára gyermeket szeretnénk a párommal, de ilyen problémával nem tudom hogy mennyire van rá esélyünk. Sajnos leginkább ami zavar még a hólyaghurut, tudom hogy ez nem az Ön szakterülete, de az urológusok szerint sajnos nagy összefüggés van a két probléma között. Kérem ha tud valami tanácsot adni hogy mit tehetnék az ellen hogy ne jöjjön elő ez a betegség és vele együtt a kínzó hólyaghurut, kérem segítsen.

Üdvözlettel: Zsófia
2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófia!

A hüvelyi gombásodásnak vannak hajlamosító tényezői. Ezek közé sorolhatjuk, bizonyos gyógyszerek tabletták szedését, mint például az antibiotikumok szedése, fogamzásgátló tabletta rendszeres szedése.
A nem megfelelő fehérnemű is szerepet játszhat, nem ajánlatos a műszálból készült fehérnemű, illetve a tanga bugyi használata.
Az étkezéssel bevitt nagy mennyiségű finomított szénhidrát, illetve élesztős termékek fogyasztása is elősegíti a gombák nagy számban történő elszaporodását.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ildi Kedves Doktornö!
5 éve a nögyógyászom talált nálam egy méhszájsebet és fagyasztásos módszerrel kezelte.Azóta született egy gyönyörü kislányom, aki most 2 és fél éves.A legutóbbi nögyógyászati vizsgálaton a doktorúr észrevette hogy megint van egy seb a méhszájamon.Azt mondta akkor fogja kezelni és müteni, ha túl vagyunk a gyerekvállaláson. Bíztam benne, hogy ez a tehességet nem befolyásilja. Valamelyik nap az ismerősőm mesélte, hogy elvetélt és az orvosa azt mondta valószínüleg a méhszájseb miatt lehetett és azt is megtudtam, hogy akinek méhszájsebe van sokkal nehezebben esik teherbe, mint egészséges társai. Mi most tervezük a második babát.Január eleje óta próbálkozunk, most április van és még nem estem teherbe.Tudom, hogy ez nem sok ídő, de az első baba is 1 hónapon belül megfogant. Fiatal vagyok (24 éves)és nagyon szeretnék még gyermeket. Ön szerint valóban nehezen lehet teherbe esni méhszájsebbel és ha már megfogant valóban elvetélhetek miatta?????
Várom és köszönöm válaszát! Üvvözlettel: Ildi
2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ildi!

A méhszájseb, viszonylag gyakori elváltozás a fiatal nőknél. Ennek ellenére nem jelent problémát a teherbeesésnél. Általában egy év rendszeres házasélet mellett várható a terhesség megfoganása.
A méhszáj szerepet játszhat vetélésekben, de akkor, ha úgynevezett méhszáj elégtelenség alakul ki például kíméletlenül végzett terhesség megszakítás után.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erzsi Tisztelt Doktornő! Nekem van egy nagyon kellemetlen problémám kb 1 hete. Valaminek a következtében nagyon erős viszkető érzésem van szinte mindíg, folyamatosan. Nem tudom mitől lehet és azt sem tudom mit kéne tennem ellene. Mi lehet a probléma? 2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erzsi!

A problémáját okozhatja gombás fertőzés. Ha nem múltak el tünetei keresse fel nőgyógyászát.
2008-04-16

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zita Kedves Doktornő!
Fogamzásgátló használata mellett lehet-e szedni más gyógyszert,ha megvagyok fázva?gyengítheti esetleg a fogamzásgátló erősségét?És ha gyengíti mennyi idő után nyújt megint "biztonságot"?
2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zita!


Vanna olyan gyógyszerk, amelyek csökkentik a fogemzásgátló tabeltte hatékonyságát. Ha gyógyszer szedés alatt, illetve utána 10-14 napig kiegészítő védekezést folytat, abból nem származhat probléma.
2008-04-16

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Betti Kedves Doktornő!

Kb. 8 éve szedek fogamzásgátló tablettát, amit rendszertelen menstruációra írtak fel. A szedést követően migrénes rohamaim jelentkeztek, amit neurológiai kivizsgálás követett. A neurológus azt mondta, hogy nem kell abbahagynom a tablettát, viszont a gyógyszer tájékoztatóján azt írják, hogy ilyen esetben nem javasolt a szedése. A nőgyógyász is azt mondta, hogy mivel nem csak a megvonásos vérzéskor jelentkezik a roham, nem függ össze a gyógyszer szedésével.
Volt pár hónap, amikor nem szedtem a tablettát, és a rohamaim szinte megszűntek, de legalábbis nagyon ritkán jelentkeztek. Ahogy újra elkezdtem szedni, minden kezdődött előlről, és azóta is heti-kétheti rendszerességgel szenvedek tőle.
Doktornő véleménye szerint szedjem tovább, vagy nézzek más módszer után? A migrén okozhat-e valami szervi problémát a későbbiekben, vagy ha babát szeretnék majd?
Köszönöm válaszát.
2008-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Betti!

Ha egyértelműen a tablettaszedéssel van összefüggésben a fejfájás, érdemes abbahagyni a fogamzásgűátló szedését. Esetleg megpróbálhat, valami másfajta összetételű tablettát, egyes esetekben segíthet a panaszokon.
Ha a tablettaszedés indukálja a migrént remélhetőleg a tablettaszedés abbahagyása után nem lesznek panaszai.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
gabriella1717 tisztelt doktornő azal a kérdéssel fordulok önhöz hogy nővéremnek nem lehet babája van -e rá lehetőség rá hogy mesterséges megtermékenyítésnél lehet én hordjam ki a babát mert már 6 szor vetélt el és az orvosa csak a utolsó eset után jött rá hogy valamilyen veleszületett anyaméh rendellenesége van és nem is tudnak rá mgoldást . esteleg külföldön ez valahol nem engedélyezett? ha igen akkor hol kell érdeklődni? az nem akadály hogy még csak 17 éves vagyok? köszönöm a válaszát előre is . 2008-04-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabriella!

Nagykorúsága előtt biztos nem dönthet egyedül ilyen foftos kérdésben. Tudomásom szerint Magyarorzágo erre nincsen lehetőség. A külföldi szabályozást nem ismerem.
2008-04-16


Elejére   « előző | 177 / 278 | következő »   Végére