Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 259 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsa Kedves Doktornő!
Először is szeretném megköszönni legutolsó emailemre küldött korrekt válaszát. Véleményét szeretném kikérni. Múlt héten szerdán kellett volna a mensimnek megjönnie, de a klasszikus értelemben, nem igazán jött meg. Az elmúlt 1 hétben minden közösülés után véreztem, de pisilés után elmúlt. Már lassan 1,5 hete van olyan majdnem megjön érzésem, és reggelente az első vizelés után kissé véres marad a WC papír, ill. ugyanez esténként lefekvés előtt. Tegnap este óta erőteljesebben érzem a szokásos tüneteket, fáj alul a hasam, a derekam, nagyon kedvetlen vagyok. Az elmúlt 1 hétben többször is iszonyat fáradtság fogott el, ami rám egyáltalán nem jellemző. Gondolom ezeket a tüneteket nem baba (sajnos) produkálja, sokkal inkább a felfázást okolnám. 2 héten keresztül homeopát szerekkel, és gyógyfüvekkel „gyógyítottam” magam, majd a végén mégiscsak antibiotikumot kellett szednem 5 napig.
Szeretném véleményét kérni, forduljak gyorsan nőgyógyászhoz, vagy még várjak? Sajnos az orvosom pénteken rendel, és időpontot már nem tudnak adni.
Tavaly augusztus végén hagytam abba a fogamzásgátló szedését, és kisebb beavatkozással (Norcolut, Clostilbegyt) decemberben úgy tűnt helyre áll a ciklusom, már amennyire a 34napot annak lehet mondani. 27,5 éves vagyok.
Kíváncsi lennék, van-e egyáltalán peteérésem, milyen vizsgálattal tudják ezt megállapítani?
Köszönöm válaszát, és minden jót kívánok!
Zsuzsa
2008-02-11
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsa!

Ha panaszai nem múlnak el, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát.
A peteérést ultrahanggal, hormon vizsgálattal lehet kimutatni. De a peteérés valószínűsíthető rendszeres reggeli ébredési őmérséklet mérésével is.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
zsóka Tisztelt Doktornő!
Érdeklődnéd a fogamzásgátló gyógyszer feliratásának díjáról.
Köszönettel:
B. Erzsébet
2008-02-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsóka!

Ha volt már nálam egy éven belül vizsgálaton a magánrendelőben a fogamzásgátló tablettát ingyenesen felírom.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
eri ujvarosi baj ha egy honapba ketszer menstrualok? 2008-02-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eri!

Az egy hónap alatt kétszer előforduló menses esetén több lkalommal kiderül, hogy az egyik alkalom csak rövid ideig tartó vérzés, amely a menstruációs ciklus középidejében jelentkezik, vagyis a petesejt érését jelezheti. Amennyiben a kétszeri vérzés mennyisége megegyezik, keresse fel nőgyógyászát.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
betty Koszonom a valaszat doktorno,a mensesem a level iras utan 1 hettel megjott.De szeretnem meg megkerdezni hogy igy 19 evesen nem problema hogy nem rendszeresen jon a mensesem?koszonom valaszat elore is. 2008-02-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Betty!

A menses rendszertelensége miatt keresse fel nőgyógyászát, aki szükség esetén megfelelő készítményt fog ajánlani a menstruációs problémára.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Maja Kedves Doktornö!azt szeretnám kérdezni hogy 2007 9-ho 30-án volt meg utojára a vérzésem. Ez tartot 3 napig majd egyhétmulva jöttek a terhességi rosszulétek.véleményem szerint a baba nem oktoberban fogant meg. elözö vérzésem 2007 9-ho 2-án volt akkor most én hány hetes terhes vagyok ? elöre is köszönöm a válaszát 2008-02-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Maja!

A terhesség pontos korának eldöntésében az ultrahang lehet segítségére. A menses alapján számított terhességi kor eltérhet a terhesség valós korától, mivel a számítás abból indul ki, hogy a peteérés rendszeres, 28 napos ciklusok esetén a ciklus 14. napján következik be. Menses bizonytalanság esetén a terminus meghatározésban segíthetnek az első 20 hétben készült ultrahangok eredményei.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andi Kedves Doktornő!

Január végén volt epeműtétem melynek során az epehólyagomat is eltávolították. A műtét laparaszkópossan történt. Szeretnék gyereket és az lenne a kérdésem, hogy a műtét után mennyi ideig nem tanácsos a gyermek vállalás és milyen hatássai lehetnek a terhességre a műtétnek.

Válaszát előre is köszönöm.
2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

A műtét után érdemes 2-3 hónapot várakozni, hogy szervezete teljesen felépüljön a műtét után. Ennek leteltével nyugodtan próbálkozhat.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Enikő 19éves vagyok már 2 hónapja nem jött meg normálisan szinte nem is volt meg de ilyen barnás alvat vér van mi lehet ennej az oka?mit csináljak?köszönöm a segítséget 2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

A kevesebb, rövid ideig tartó menses hátterében terhesség, hormon eltérés, és a kismedencei szervek elváltozásai is állhatnak. Keresse fel nőgyógyászát.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szandra Tisztelt Doktornő!
23 éves vagyok.5 évig szedtem fogamzásgátlót szünet nélkül.1 éve múlt,most,hogy abbahagytam.A menstruációm nem rendszeres(28 nap)4-5 hétre jön meg.Kb.6 napig tart,de többnyire csak akkor vérzem,ha pisilek és sűrű sokszor darabos.Néha alhasi feszülést érzek,ezért elmentem 1 ultrahangvizsgálatra,melynek eredménye:"Homogén szerkezetű uterus.40mm átmérőjű.Mögötte a Douglasban 30mm echomentes cystosus képlet látható."Ez mennyire súlyos és milyen következményekkel jár???Hogyan gyógyitható???Norcolut tabletta szedése???Aktuális a gyerekvállalás,max 1-2 éven belül gyereket szeretnénk,de ezt megtudva,nem mertünk még próbálkozni.Egyátalán igy lehet-e,és ez mennyire akadályozza a teherbeesést???
Köszönettel:Szandra(1 aggódó fiatal nő)
2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szandra!

Az ultrahang vizsgálat során felfedezett petefészek cysta okozhat vérzési rendellenességet, bár ez nagysága alapján alig számít cystának. Esetleg érdemes leellenőrizni.
A fogamzásgátló tabletta abbahagyását követően eltérhet a menses a megszokottól. A menses eltérés, illetve a cysta nem feltétlenül jelent problémát a teherbeesés szempontjából.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Brigitta Kedves Doktornő !

35 éves vagyok párommal gyereket szeretnénk. 1 éve próbálkozunk eddig sikertelenül. Fiatal koromban volt már terhességmegszakításom. Interneten kezdtem utánaolvasni egy - két dolognak mielőtt kivizsgálásra megyünk párommal. Itt olvastam a prolaktin hormonról, ami gátja lehet a teherbeesésnek. A tünetek küzül a tejszivárgást (nyomásra) tapasztaltam magamon, de a menstruációm szinte óramű pontosságú. Amennyiben bebizonyosodik a hormonzavar van-e rá gyógymód?
Köszönettel
2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Brigitta!

Ha egy év rendszeres, védekezés nélküli házasélet mellett nem jött létre terhesség érdemes kivizsgáltatni magát. Amennyiben a magasabb prolaktinszint igazólódik, amely állhat a probléma hátterében gyógyszeresen kezelhető.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gréta Tisztel Doktornő! Szeretnék hurkot feltetetni, de 18 éves vagyok és nem szültem még. Van rá mód? És ha igen, milyen árban van ez a művelet mindennel együtt? Előre is köszönöm a válaszát. 2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gréta!

A méhenbelüli fogamzásgátlóknak vannak mellékhatásai is, mint például a kismedencei gyulladás, amely akár súlyos következményekkel járhat a későbbi gyermekvállalás szempontjából. Én csak szült nőknek szoktam ajánlani.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Emese Kedves Doktornő!

Tejsav baktériumkról szeretnék kérdezni. Fertőzésem,gyulladásom volt, ezekkel a gyógyszerekkel kezeltek: flucohexal,summamed, tinidazol, valamint kúpot használtam. Meggyógyultam, de orvosom azt javasolta menjek vissza ecsetelésre, hogy a tejsav szintem rendbejöjjön. Szükséges az ecsetelés vagy magától is rendbe jön a tejsavam?
Válaszát megköszönném!
2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Emese!

A fertőzés kezelése után szoktunk ajánlani tejsav tartalmú készítményeket, amelyek növelhetik a hüvely ellenálló képességét. Kapható hüvelykúp, illetve irrigáló készítmény is, esetleg beszélje meg orvosával, miért ajánlotta az ecsetélést.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bea 25 hetes kismama vagyok. 2 nappal ezelőtt elmentem 3 dimenziós uh-ra. Az adataim: BPD:6.68cm, OFD:8.10cm, Hc:23.47 cm, CI(BPD/OFD):82%, FL/AC: 21%, FL/BPD:68%, FL/HC:19%. Az orvos még azt mondta, hogy a koponya szerkezete szabályos, oldal kamra 10 mm tágasságú.Felső határ.Aggódnom kellene? Vízfejűségre utal? 2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Beáta!


Igen nagy valószínűséggel a magzatának nincsen semmi baja, mert azt közölték volna, ha valami eltérést láttak volna. Esetleg érdemes az ultrahang vizsgálatot megismételni pár hét múlva.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
kredi Kedves Doktornő!
31 éves vagyok, a menzesz kimaradása után a teszt pozitiv lett, igy felkerestem az orvosomat, aki Uh-gal megerősitette az 5 hetes terhesség tényét (első terhességem). Majd 1 hét elteltével feb.6.-án visszamentem, és szintén Uh-val már hallani lehetett a magzati szivhangot. Természetesen ennek férjemmel együtt nagyon örülünk. Ami aggaszt, hogy a doktor úr csak annyit mondott, hogy ne csináljak semmit. Ez alatt vajon mit érthetett? Hiszen úton-útfélen hallani, hogy ilyenkor különböző készitményeket, vitaminokat kell szedni.... 3-4 hét múlva kell visszamennem. Az első két találkozás olyan gyorsan lezajlott, hogy azt se állt módomban előadni, hogy eddig az erős dohányosok táborát erősitettem (ez napi 1,5-2 doboz cigarettát jelentett). A terhesség eleje óta küzdök a teljes nap folyamán fenálló hányingerrel, ritkábban pedig hányással is (főleg este dönt le a hányás), igy a cigarettát - hála az égnek szinte megutáltam, DE sajnos vannak pillanatok, amikor feszültnek érzem magam, és iszonyatos fejgörcs kap el, ilyenkor szinte vérzik a szivem egy cigiért - egyszer-egyszer rá is gyújtottam, ha nem esett jól eldobtam, de volt, amikor kifejezetten jobban éreztem magam, a fejgörcs, és a hányinger is alább hagyott ilyenkor. Ez a néhány szál cigaretta Ön szerint többet ártott a babának, mint amennyit az "idegeimnek" használt? Lehetséges, hogy amiért ilyen hirtelen elhagytam/elhagynám a dohányzást, ennyire nagy megterhelést jelent a szervezetemnek? Az idegi megterhelés nem árthat jobban a babának, mint 1-2 szál cigaretta? Tudom, nem tiszte a dohányosok mellett kampányolni, de mit tegyek, hogy abba tudjam hagyni úgy, hogy ez ne jelentsen nagy megterhelést a babának, hiszen az idegesség legalább olyan ártalmas lehet, mint a dohányzás, avagy a "kettő, ill. három helyett" evés. Előre is köszönöm kedves válaszát és segitségét.
2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kredi!

A dohányzás már ebben a korai terhességi stádiumban is nagyon komolyan árt a babának. A terhesség első 3 hóbnapjában slakul ki a méhlepény, ha már ilyen korai stadiumban a méhlepény ereinek fala sérül a dohányzás miatt, akkor a későbbiekben nem kap a magzat elegendő oxigént, aminek a következménye a nem megfelelő fejlődés. Vagyis azonnal hagyja abba a dohányzást.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gabriella Kedves Doktornő!
Norcolut tbl-ról kérdeznék? A ciklusom 27-28napos-előtte van barnás vérezgetés(3-4nappal)-a vérzésem erős.Ezekre a panaszokra kaptam a gyógyszert-amit a 12.napon kell kezdenem,és 10 napig kell szednem.Az első dobozon túl vagyok.A gyógyszer befejezése után a 2.napon már volt barnás vérezgetés.A rendes vérzés 25.napra(este) jött meg.A kérdésem az ,hogy normális ez így?Nen szeretném ,hogy a gyógyszer miatt megbolonduljon a ciklusom.Köszönöm a válaszát.
2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabriella!

A Norcolut abbahagyását követően 3-4 napra jelentkezik a vérzés. Én a ciklus 14. napjától szoktam ajánlani a szedését, így körülbelül 28 napos ciklusok figyalhetőek meg szedése mellett.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anita Kedves Doktornő!
21 éves vagyok, sokszor kezeltek nőgyógyászati problémával, többek között Candida, Streptococcus agalactiae és E. Coli által okozott hüvelygyulladás miatt. Úgy tűnik, a kezelések sikeresek voltak, viszont pár hónapja sűrű, sötétbarna vérzésem van. Szeretném megtudni, hogy ez normális-e, okozhatja-e fogamzásgátló? Válaszát előre is köszönöm.
2008-02-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A fogamzásgátló tabletta szedése alatt csökken a vérzés mennyisége, akár a vérzés jellege is megváltozhat. A biztonság kedvéért említse meg panaszát nőgyógyászának.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Edina A várt menstruáció elött 3-4nappal eshetek e teherbe?Pontosabban június16.án volt meg utoljára,júlis16.án kimaradt,majd augusztus 11.12.én kezdtem érezni,hogy feszül,fáj a mellem és görcsölget a hasam.Azt hittem meg fog jönni,de kimaradt majd rá 3hétre kiderült,hogy babát várok.Valószínű,hogy a mellfeszülés és a görcsölés már a terhesség jele volt és nem a várt menses előjele?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-02-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

A menstruációs ciklus középidejében van meg az igen nagy valószínűsége a teherbeesésnek. Vagyis rendszeres mensesnél, 28 napos ciklusokat feltételezve a ciklus 14. napja körül. A menses előtt 3-4 nsppal jóval kisebb s vslóüdzzínűsége a petesejt megérésének, de 100 %-ig nem zárható ki. A mellfeszülés, és az alhasi görcsölés lehet a terhesség előjele.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
sziszi 37 hetes kismama vagyok. A parommal a reggeli orakban szerelmeskedtunk azutan elenk voros verzest tapasztaltam ami elmult es utanna mar csak barnas folyas volt.Fajdalmat nem erzek es a baba is megfeleloen mozog.Kedesem hogy mi okozhatta a verzest es hogy van e okom aggodni esetleg keressem fel az illetekes korhazat?Koszonettel 2008-02-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Sziszi!

A vérzés származhat a méhszájból. Esetlegesen a nyákcsap kilöködését is jelezhette, amely a méhszájból a szülés megindulása előtt (akár két héttel is) távozik. Lehet, hogy nem függ össze a házasélettel.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ági Kedves Doktornő!
6 hónapja már nem szedek gyógyszert de a menstruációm még mindig -szerintem- nagyon kevés.Ez annyit jelent hogy az 4-5 nap alatt amig van valami elég lenne egy db mini tampon annyira ne vérzek.Azt szeretném kérdezni hogy normális e ez vagy lehet a háttérben valamilyen szervi elváltozás?Lehet e hogy a későbbiekben nehezebben vagy egyáltalán nem esek teherbe?6 hónap kihagyás után újra elkezdem szedni a gyógyszert mennyi idő után ad védttséget?
Válaszát előre is köszönöm.Ági
2008-02-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ági!

A menstruáció mennyisége az életkorral is változik. A tablettaszedés abbahagyását követően, a vérzés akár ki is maradozik. A kevesebb vérzés hátterében a hormonrendszer tablettaszedés utáni müködése állhat. Nem feltétlenül befolyásolja a teherbeesést.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Julianna Kedves doktornő!!

1 évvel ezelőtt eltávolították a méhemet.Műtét után 1-2 hónappal vérzés jelentkezett.A műtétetet végző orvosom szerint a varratkilökődés mindennek az oka
El is távolította amihez hozzáfért.Ekkor a vérzés az intim eggyüttlét után jelentkezett.Most viszont az elmúlt hónapokban már minden pisilés után is enyhe vérzést észlelek.Orvosomhoz sem járok szívesen mert azt érzem hogy feleslegesen járok a rendelésére /visszajelzésekből ítélve/.Én viszont aggódom ,cseppet sem tartom természetesnek ezt az elhúzódó vérzést. A vérvizsgálat gyulladást mutatott ki a szervezetemben, nem tudom köze van -e ehez. Válaszát előre is köszönöm, mert a bizonytalanság mindennél rosszabb!
2008-02-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Julianna!

Ha a vérzés a vizelet űrítéssel hozzható összeüggésbe, nagy valószínűség szerint panaszai húgyúti eredetűek, amivel urológushoz érdemes fordulnia. Legalább is egy vizelet vizsgálatot mindenképpen csináltasson.
2008-02-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Renáta Jó napot.Azt szeretném kérdezni, hogy szedem a fogamzásgátlo tabletát.És nemtudom mit csináljak mert görcsöl a hasam és olyan furcsa barnás véres folyik a hüvelyből.Most fel keresem a nőgyógyászomat? Kérem segítsen. Köszönöm:Renáta 2008-02-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Renáta!

A tablettaszedés első hónapjaiban barnás folyás, pecsételő vérzés fordulhat elő. Ha már régebben szedi a tablettát a barnás folyás és alhasi görcsölés kismedencei gyulladás gyanúját is felveti, ami indokolhatja nőgyógyászati vizsgálat szükségességét.
2008-02-17


Elejére   « előző | 177 / 259 | következő »   Végére