Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 252 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Enikő Kedves Doktornő,
33éves 2 gyermekes anyuka vagyok. Az utóbbi időben előfordul köztes vérzésem, illetve elvétve elhúzódó menstruációs ciklus (néha 10 napig is). A nőgyógyászom szerint szedjek fogamzásgátló tablettát mert az remekül beállítja az ilyen ingadozásokat. Viszont én nagyon érzékeny vagyok a gyógyszerekre és a mellékhatások fokozottan jönnek elő, ezért nem követem a tanácsát.
Kérdésem: Lehet e komoly oka annak hogy a vérzésem ilyen elhúzódó illetve köztivérzésem is van? Mit tudok tenni ellene? Köszönöm válaszát.
2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

A rendszertelen mensesnek oka lehet a hormonális eltérés, a gyulladás, egy jóindulatú daganat, de akár rosszindulatú daganatos elváltozás, bár ez utóbbi életkora alapján nem valószínű. Tehát komoly oka is lehet a közti vérzésnek és az elhúzódó mensesének. Mindenképpen kövesse nőgyógyásza utasításait, illetve ha panaszai nem szűnnek ismételten jelentkezzen nőgyógyászánál.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Horváth Nikolett Kedves Doktornő!
20 éves vagyok.
Fogamzásgátlót szedek.
Párkapcsolatban élek.
A menstruációm előtt két héttel felfázásos tüneteim vannak,gennyes a vizeletem,sűrű sárgás-zöld folyásom van,ég a hüvelyem.
Minden hónapban előjön,elég kellemetlen.
Már sok orvosnál voltam,kaptam hüvelykúpokat,antibiotikumokat.
Nem múlt el véglegesen.
Kérem adjon tanácsot!
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Van olyan gyógyszer ami végleg elmulasztja?
Vagy olyan készítmény ami megakadályozza a kiújulást?
Ez tényleg felfázás?
Vagy valami hüvelyi betegség?
2008-01-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nikolett!

Léteznek olyan készítmények, amelyek a vizeletfertőzést megelőzhetik. Urovaxom néven van forgalomban. De esetleg segíthet a tőzegáfonya kapszula is. A hüvely védekező képességét növelheti tejsavat tartalmazó készítményekkel, de van akinél a joghurt rendszeres fogyasztása is megoldja a problémát.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gyöngyi Kedves doktornő!

több mint 8 hónapja szedem a milligest nevű fogamzásgátlót,de az utóbbi hetekben nagyon rosszul vagyok tőle,ezét abba hagytam Idáig bírtam.
és már egy hete nem szedem,és barna menstruáció szerű folyadék jön a hüvelyemből.miért lehet barna véres menstruációm ha már megvolt ebben a hónapban a menzeszem?
köszönöm
2008-01-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gyöngyi!

A tabletta abbahagyását ugyanúgy érzékelte a szervezet, mintha a tablettaszedés szünete következett volna el. Vagyis a hormonszint lecsökkenésével mensesszerű vérzés fog jelentkezni, amely általában kisebb mennyiségű, de mivel 7 nap szünet után nem kezdi el a tablettaszedést, ezért akár elhúzódóbb is lehet a vérzés.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andi Kedves Doktornő!

5 napja új fajta fogamzásgátlót szedek (belara), előtte mercilon szedtem. Tegnap este volt egy kis vérzésem miután együtt voltam a párommal, ma pedig egész nap barnás folyásom van. Ez lehet az új gyógyszer miatt? Ilyenkor is elég biztonságos a gyógyszer?
2008-01-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

A fogamzásgátló tabletta váltásnál előfordulhat pecsételő vérezgetés, barnás folyás. Ha a menses első napján kezdte el szedni az új fogamzásgátló tablettát, akkor védő hatására lehet számítani.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kitti Kedves Doktornő!

24 éves vagyok, és a férjemmel babát szeretnénk. Mercilon tablettát szedtem az elmúlt években, de abbahagytam a gyógyszer szedését. December 25én jött meg gyógyszer után az első menstruációm. Az elmúlt héten megfordult a fejünkben, hogy talán már terhes is vagyok, ugyanis feszült a mellem, és nőtt is, napközben hányingerem volt, és nem jött meg. Két napja csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Tegnap azonban megjött, és a vérzéssel együtt kis bőrdarabkákat (nem egészen bőrdarabka, de nem tudom egész pontoan mi lehet)is láttam. És erősen görcsöltem, ami soha nem volt rám jellemző, még a gyógyszer szedése előtt sem. Kérdésem az lenne, hogy ez természetes, néha előfordul és ne is foglalkozzak vele, vagy esetleg ha terhes voltam, akkor ez spontán vetélés volt-e. Vagy ha egyik sem, akkor mi lehet.
Válaszát előre is köszönöm!
Kitti
2008-01-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kitti!

A tabletta szedés abbahagyását követően előfordulhat, hogy megváltozik a menses jellege. Ha a terhességi teszt negatív volt, a terhesség és spontán vetélés nem valószínű.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anita Kedves Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy az utóbbi fél évben kéthavonta öt-hat napot késik a menstruációm. Azóta tart mindez, mióta nem védekezünk a férjemmel egy kisbaba reményében. Illetve amikor megjön, akkor erős fájdalmat érzek azokban a hónapokban mikor késik, és mindig csak a bal petefészkemnél fáj. Elképzelhető, hogy csak az egyik petefészkem működik? Illetve befolyásolhatja-e ez a teherbeesést? Válaszát előre is köszönöm!
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

Elképzelhetőnek tartom, hogy a két petefészke különbözően müködik, az egyikben tovább tart a peteérés.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
H ANDREA SZIASZTOK ANDI VAGYOK VOLT EGY ADORTUSZOM 2ÉVEL EZELŐT ÉS MÁR KÉT ÉVE PROBÁLKOZUNK ÉS SEMI EREDMÉNYE SEGITSETEK MIT TEGYEK ELŐRE IS KŐSZŐNŐM ANDI 2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Két évnyi próbálkozás után, ha nem jön létre terhesség, indokolt a kivizsgálás. Kérem ezért keresse fel nőgyógyászát.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsu Kedves Doktornő!

A párommal tervezünk közös gyermeket (nekem már van egy, az előző házasságomból), de kedvesem attól fél, ha sokáig várunk kiöregszem a szülésből (30 éves vagyok), vagy félő, hogy születési rendellenessége lesz a babának. Van alapja az aggodalmának?
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsu!

A statiszkai adatok bizonyítják, hogy az életkor előrehaladtával növekszik a genetikai rendellenességek előfordulása. Ehhez próbál igazódni a terhesgondozás rendszere, 35 éves kor felett mindenképpen ajánlott a genetikai tanácsadás.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Péter A feleségem 1 hete vetélt el,és szexuális kapcsolatott létesitettünk.(2 alkalom)Milyen következménye lehet ennek?Úgy tudjuk 4 hét a tilalmi idő.
köszönöm előre is válaszát.
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Péter!

A vetélés, illetve méhűri beavatkoás után 6 hétig kell tartózkodni a nemi élettől, de legalább 3-4 napig mindenképpen érdemes betartani. A vetélés, illetve a műszeres befejezés után idő kell, amíg a méhszáj ismételten ellátja a védő funkcióját, ugyanis ezen keresztül nem junak fel a kórokozók a méhüregébe, illetve a kismedencébe. Egy sexualis együttlét a felszálló fertőzéseket elősegítik.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Eva Kedves Doktornő!

Jelenleg 20 hetes terhes vagyok. Hallottam hogy jót tesz a babának az Omega 3 szedése.
A kérdésem az, hogy mikor ajánlott elkezdeni az Omega 3 tabletta szedését.
Válaszát előre is köszönöm.

Éva
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

Én azt ajánlanám, inkább próbáljon olyan ételeket enni, amelyek tartalmazzák a telítetlen zsírsavakat. Például nagy mennyiségben tartalmazzák a halak, a diófélék, illetve vannak margarin készítmények is, amiket omega 3 zsírsavval dúsítják.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Laszló Gyöngyi 28-hetes terhes vagyok,a tegnapi ultrahang után elküldöt
az ultrahangos a genetikai központba a baba szájpad záródás megitélésére.Mit jelent ez?Mennyire nagy a baj?Nagyon izgulok.Köszönöm.Gyöngyi
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gyöngyi!

Sajnos a levele alapján nem tudom megítélni, hogy magzatánál van-e valami fejlődési rendellenesség, illetve ha van, milyen súlyos. Keresse fel a genetikai központot, ott minden kérdésére választ fog kapni.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dné.L.Beáta Kedves Dr.-Nő!
Dec.30-án kellett volna a menszesznek jelentkeznie. Végeztem terhességi tesztet negatív lett. Voltam nőgyógyásznál ő viszont azt mondta, hogy tapintásra, mikroszkóposan valószínűsíti a terhességet. Uh-val is megnézett a méh nyálkahártyája 14mm azt mondta, hogy meg van vastagodva ez is alátámasztja a terhességet. De a bal petefészkemen talált egy 4 cm cystát. Irt fel nekem duphaston tablettát 2 db és 2x1 kell szednem. Ha terhes vagyok akkor segiti a megtapadást, ha nem akkor meghozza a menszeszt. Ha jól értettem azt mondta, hogy a cytában van a baba. Valahogy ezt én nem értem. Létezne? Kérem világosítson fel, hogy ez hogyan van. Köszönöm válaszát: Beáta
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Beáta!

A terhesség még lehet olyan kicsi, hogy a terhességi teszt nem mutatja ki, esetleg érdemes egy hét elteltével a terhességi tesztet megismételni. A 4 cm-es ciszta lehet oka a menses kimaradásának. Ugyanakkor a ciszta lehet a terhességi sárgatest is.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsóka Kedves Doktornő!
36 éves vagyok és szeretnék egy második gyereket, de olyan gondom van, hogy mivel már 35 éves elmúltam félek attól, hogy nem lessz egészséges a gyerek. És szeretném megkérdezni, hogy a túlsúly akadálya lehet e a teherbeesésnek vagy a terhességnek, okozhat e ez valamiféle gondot.
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsóka!

35 éves kor után is minden esélye meg van az egészséges gyermek szülésére, de a fokozott genetikai koclázat miatt, mindenképpen genetikai tanácsadás, illetve a magzatvízből történő kromoszóma vizsgálat javasolt.
A nagyobb túlsúly esetlegesen akadálya lehet a teherbeesésnek.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Réka Kedves Doktornő!
Sikerült teherbe esnem, a teszt pozítiv lett, kb. 5-6 hetes lehet a magzat, mai nap fogok nőgyógyászhoz menni. Viszont szednem kell kétféle gyógyszert egy autoimmun hepatitis betegségre,ez a Medrol és az Immuran.Nagyon aggódom,hogy kárt tehetnek a magzatban! Ez lehetséges?
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Réka!

A Medrolt szedheti, de az Immurant azt ne használja. A további gyógyszeres kezelést beszélje meg orvosával.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
heidii Kedves Doktornő!

Milyen problémával járhat, ha Klion-D 100-as hüvelytabletta alkalmazása alatt alkohot fogyasztok?
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Heidii!

Az alkohollal való együttes használata esetén rosszullétet okzhat, mivel az alkohol lebontás enzimére is hatással van.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ágnes Kedves Doktornő!
Nagyon féltem a testvéremet. Húgom nagyon vérzik. Nyálkahártya miómát találtak nála, mai már kitüremkedik a méhszájon. Erre feltétlenül csak a műtét lehet a megoldás? Azt mondják, hogy ha nagyon vérzik, kiveszik a méhét. Ennek mekkora a valószínűsége? Még ui. szeretne egy gyermeket szülni.
Várom válaszát. Előre is köszönettel:
Ágnes
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ágnes!

A miomát sajnos csak műtéti úton lehet teljesen eltávolítani. Ha még valaki gyermeket szeretne, akkor igyekszünk csak a miomát eltávolítani, és a méhat visszahagyni. Sajnos ennek sikeressége nagyon sok tényezőtől függ.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
katalin -rita Kedves doktorno!!!
Van egy 21 honapos kisfiam es szules utantol huvelyfolyassal kuzkodom ego erzest es piros foltok vannak az intim teruletemen.
Tobszor voltam orvosnal kezeltek gomba meg trihomonas ellen es meg mindig kuszkodom a problemammal.
Mit tanacsol??? kerem segitsen
2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Katalin-Rita!

Csak azt tudom javasolni, hogy ismételten forduljon orvosához. Esetleg a kezelés után megpróbálhat használni, olyan készítményeket, amelyek a hüvely tejsavas közegét hozzák helyre, ezáltal nő a hüvely védekező képessége.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
mária van e eséje ha el kötnek szulés után az ki oldojon köszönöm válaszát 2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mária!

A fogamzásgátlásnak, a petevezeték elkötése sem 100 %-os módszere. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy nem sikerül tökéletesen és terhesség az elvégzett beavatkozás ellenére létrejön.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gabriella T.Doktornő!A r.szűrésem eredménye negatív,amit a 14.napon vettek le.Utána volt egy kis vérezgetésem(ez még soha nem fordult elő).A kiértékelő lapon az volt,hogy a minta véres volt-ismételni nem kell.Jó ez így? A norcolut tbl-a milyen hatással van a miómára? A 10.tabl után mikor kell a vérzésnek jelentkezni? Köszönöm a válaszát. 2008-01-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabriella!

A méhnyakrákszűréskor jelentekező minimális vérzés előfordulhat. Ha a kiértékelő lapon nem tűntették fel, hogy meg kell soron kívül ismételni, akkor a minta megfelelően értékelhető volt. A Norcolut tabletta rövid távú szedés alatt nem igen van hatással a miomára. A tabletta abbahagyást követően egy héten belül, általában a 3-4. napon szokott jelentkezni a menses.
2008-01-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
betti kedves doktornö!
olyan kérdésem van babát szeretnénk jan.7én volt a menszeszem jan.20án és jan.22én volt nemi életem elöfordulhat az ön számitása szerint hogy teherbe eshetek.mikor csinálhatok tetszet?mai napon 24én szur két oldalt a hasam az jo vagy nem?kérem mielöbbi válaszát.
2008-01-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Betti!

Ha 28 naposak a ciklusai, akkor a január 7-ei menseshez képest, január 21-e körül lehetett a peteérés. A terhességi teszt a várt menses időpontjában válik porzitívvá. Ha mensese késik akkor érdemes terhességi tesztet végeznie.
Az alhasi szúrásnak sok oka lehet, ha ismétlődik keresse fel nőgyógyászát.
2008-01-27


Elejére   « előző | 177 / 252 | következő »   Végére