Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 262 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
kati Tisztelt Erika.rh osszeferhetetlenseggel kapcsolatosan szeretnek ontol tanacsot kerni.en rh negetiv vagyok a ferjem meg rh pozitiv van egy 6eves kisfiunk o meg rh pozitiv szules utan megkaptam az injekciot de volt egy terhesegmegszakitasom ra 7 honapra(szules utan 7 hon),s nem kaptam utana be az injekciot most szeretnenk egy testverket .kockazatos-e?mi a tehendo ilyen esetben?valaszat elore is koszonom 2008-02-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kati!

Elképzelhetőnek tartom, hogy kapott injekciót, csak esetleg nem emlékszik rá. Esetleg nézze meg a zárójelentést, hátha azon szerepel. Ha nem szerepel a zárójelentésen, illetve meg van győződve az injekció elmaradásáról keresse fel az illetékes vérellátót, ahol ki tudják mutatni az ellenanyagot a véréből, amennyiben jelen van.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Kedves Doktornő!

Most 32 éves vagyok, kisbabát szeretnénk. Jelent-e az valamit, hogy az egyik petefészkem nagyobb mint a másik?
Köszönöm.
2008-02-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Két egyforma szervünk nincsen. Ha rendszeres a mensese nagy valószínűség szerint hamarosan várandós lesz.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ági Kedves Doktornő! Röntgen felvételt készítettek a hátamról több nézetből mikor még nem tudtam hogy terhes vagyok lehetek, ez két hete történt. A teszt eredménye szerint kisbabát várok és nagyon aggódom hogy lehet -e miatta valami baja a babának. Előre is köszönöm a válaszát. 2008-02-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ági!

A terhesség korai stáiumában a mindent vagy semmi törvény érvényesül. Vagyis ha a károsodik a korai embrió, elhalás spontán vetélés következik be. Ellenkező esetben a terhesség zavartalanul folyik tovább, károsodás az embrión nem észlelhető.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nagy Barbara Nikolett Tisztelt doktorno!
En 20 eves vagyok,es harom eve elkezdtem hizni,lehetseges hogy hormonzavar miatt,harom eve lefekudtem a baratommal.A melleim is nagyobbak lettek.A mensim is egy-egy idoszakba ket harom havonta van.Kerem segitsen!Mi lehet az oka ennek?Elore is koszonom!
2008-02-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Barbara!

A testsúlynövekedés okozhat menses kimaradást. Ugyanakkor a testsúly összefüggésben lehet hormonális elváltozással is. Mindenképpen ki kellene vizsgálni. Elképzelhetőnek tartom, hogy a testsúlycsökkenés megoldaná a menstruációs problémáit is.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erika Kedves doktornő!
Én 25 éves vagyok és 10 hetes terhes.Kb 4 hete már szinte minden nap pecsételek, mely hol barna hol piros.A múlt héten egy teljes hétig korzázba voltan de egy Uh vizsgálaton kivül ahol mindent rendben találtak mást nem csináltak Mg B6-ot és Dicynone-t adtak, mely később kiderült hogy 12 hétig nem lett volna szabad ilyet szednem.Most jelenleg a vitaminonokon kivül mást nem szedek.A kérdésem az lenne hogy károsodhatott e a magzat hogy 1 hétig szedtem a Dicynone-t, mennyi esély van arra hogy a vérzés magátol elmúlik a közeljövőben és hogy a babám is megmarad. Előre is köszönöm a segítségét.
2008-02-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

A vérzés a terhesség első három hónapjában vioszonylag gyakran előfordul. Sokat kell pihenni, vitaminokat szedheti nyugodtan. Remélhetőleg hamarosan meg fog szűnni a vérezgetés. A Dicynone nagy valószínűséggel nem okozott semmi károsodást a magzatban.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dora Kedves Doktornő!
31 éves, terhességem felénél járó kismama vagyok, kb 1-2 hete olyan, mintha izomlázam lenne a méhem alsó részében(nyilván nem izomláz, hiszen simaizom...), illetve a farcsont-tájékon.Nem fájdalom ez, csak bizonyos mozdulatoknál érzem.Bizom benne, hogy csupán a szövetek "átrendeződése" mindez, a szemmel látható pocaknövekedés is nemrég indult be :), de válasza megnyugtatna..remélem.

Köszönöm válaszát!
Dóra
2008-02-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dóra!

A magzat súlyának növekedése, okozhat néha kellemetlen érzést az alhasban. Panaszairól számoljon be nőgyógyászának.
2008-03-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
irma00 kb egy hete késika ciklusom és mar vagy 2 teszt is azt mutatta h nem avgyok terhes mi lehet ennek az oka???
mit tegyek? vajon terhes vagyoK?
2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Irma00!

A menses kimaradásának a terhességen több oka is lehet. Így például hormonális eltérés, petefészek cysta is okozhat vérzés kimaradást. Esetleg egy hét múlva ismételje meg a terhességi tesztet, illetve keresse fel nőgyógyászát.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Barbi Tisztelt Doktornő!

10napja kezdtem el szedni a Lindynette 20 nevű fogamzásgátlót. Azt szeretném kérdezni,hogy mikortól véd.

Üdv.: Barbi
2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Barbi!


Ha a menstruáció jelentkezésének első napján kezdte el szedni a tablettát, elviekben rögtön a szedés elejétől véd. Ha a szedés óta eltelt két hét, már egészen biztosan számíthat a védő hatásra.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Kedves Doktornő,

Sajnos méhány napja missed. ab.-om volt a terhesség 8. hetében már másodszor. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mennyi ideig vérezhetek a műszeres befejezés után? (1 hete volt a műtét, de még mindig vérzik kis mértékben). A másik kérdésem az, hogy Ön milyen kivizsgálásokat javasolna 2 missed ab. után. Válaszát előre is köszönöm.
2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Sajnálom, hogy elveszítette immár második terhességét is. A két spontán vetélés után közel 75 % az esély a következő terhesség sikerességének. Esetleg érdemes megnézni nincsen-e a háttérben valamilyen hormonális eltérés, méh fejlődési rendellenesség, nem-e történt pont a terhesség alatt egy fertőzés. Felmerül még kromoszóma eltérés, illetve immunológiai ok is.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Kedves Erika,

Férjemmel Babát szeretnénk, de sajnos PCO-t állapítottak meg nálam és a következő gyógyszereket kell szednem: először Duphaston, aztán a ciklus 3. napjától Diane 35-öt 3 hónapig, majd ez után Medrolt. Sajnos nem tudom, hogy a Diane 35-öt (ez ugye fogamzásgátló?) és a Medrolt mi célból. Hogy segítik ezek a teherbeesést? Segítségét előre is köszönöm.
2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A Diane-35, illetve a Medrol csökkentheti az androgén hormonok szintjét. Feltételezem, hogy a hormon eredményekből ez igazolódott, azért írta fel nőgyógyásza a gyógyszereket. A legjobb, ha nőgyógyászát kérdezi meg a kezelés miértjéről. Ő az eredményei ismeretében jobban tud erre válaszolni.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Betti 25 Tisztelt doktornő!
Nemrég elkezdtem szedni a fogamzás gátlo tablettát(novynette).7nap szünetben nem jött meg a mensesem,az utasitás szerint elkeztem a 2ik levelet szedni.Mostanában nagyon sokat fogytam most kb.51kg vagyok 167cm magasságomhoz.Edig mindig megjött pontosan.Lehetek terhes ha közben szettem a gyogyszert.Kérlek válaszolj nagyon fontos!
2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Betti25!

Ha pontosan betartotta a tabletta szedés szabályait nem gondolom, hogy terhesség állhat a menses kimaradás hátterében. Néha elő szokott fordulni, hogy fogamzásgátló készítmény ellenére kimarad a menses. Ha következő szünet alatt sem jelentkezik mensese forduljon nőgyógyászához.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
babika Mestruacio elso napjan nagyon nagy fajdalmam van.Labra sem tudok allni es ver darabkak is vannak.Ez problema?Mert aggodom.Koszonom. 2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Babika!

Fiatalkorban gyakori, hogy a menstruáció erős lhasi fájdalommal jelentkezik. A menses els éveiben fájdalom csíllapítók, esetleg vitaminok szedésével lehet rajta segíteni. 18 éves kor után hormonális fogamzásgátló készítmények teljesen meg is szüntethetik ezt a fájdalmat.
Ha ddig nem jelentkezett ilyen jellegű fájdalom, akkor nőgyógyászati eltérés is állhat a háttérbe, ezért keresse fel nőgyógyászát.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szilvia Nagyon sok a feher folyasom ami mindennapi,problemat jelent?Koszonom a valaszat 2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvia!

Egy fehér folyást látatlanban nagyon nehéz megítélni. Minden nőnek normálisan is van kevés fehérszínű folyása, amely fehérneműn megszáradva sárgás. De a folyás utalhat hüvelyi fertőzésre is, főleg ha viszkető, égő érzés, illetve egyéb kellemetlenség kíséri.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
mia Tisztelt doktornő!
23 éves vagyok.
Két menstruáció között is állandó erős görcseim voltak.Nemi betegségekre és a rákszűrésre is negatív volt a leletem.Az orvosom nyálkahártya rendellenességre gyanakodva provera injekció kúrát kezdett nálam.Az injekció miatt még erősebb görcseim, és állandó vérzésem lett.A második injekció után Ergam cseppeket kaptam amitől a vérzésem elmúlt. A legelső injekciót júliusban az utolsót augusztusban kaptam. Azóta össze -vissza van vérzésem, enyhébb görcseim. Van, hogy napokig nem vérzek aztán egy napig igen.Párommal védekezünk, terhes biztos nem vagyok. Ez normális? Mikor kellene visszaállnia normálisra a menstruációmnak? Provera kezelés után mennyi idővel lehet terhességet vállalni? Válszát előre is köszönöm.
2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mia!

A Provera okozhat rendszertelen mensest. Ha augusztusban kapta az utolsó injekciót, akkor esetleg keresse fel orvosát a rendszertelen menses miatt. Több alkalommal csak gyógyszerrel lehet rendszerezni a menstruációt. Terhesség vállalásáig a hatás lejárta után 3 hónapot érdemes várakozni.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Réka 32é Tisztelt Doktornő!
Jelenleg 10. hetes terhes vagyok, a 6. héten voltam UH vizsgálaton, ahol 5 mm embrio és szívhang is látható volt. Múlt héten voltam újabb vizsgálaton, (9 hetesen) de sajnos UH-ot most nem csinált az orvosom, mert a 13. héten megyek genetikai UH-ra. Persze nem garantálhatja senki, de azt hallottam, ha valakinek erős rosszulléte-hányingere van (ami nekem van) az élő magzatra utal. Aggódom, nehogy elveszítsem a babát, az első terhességem mola terhesség volt, ez a 3. babám lesz de messze van még március 10.-e amikor a következő UH-ra megyek.
2008-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Réka!

Megértem aggodalmát, de ilyen alapon a terhesség minden napján, sőt naponta többször is lehetne ultrahangot készíteni. A szakma szabályai szerint a következő ultrahang vizsgálat a 11 és 14. hét között következik.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nagy Erika Felirattam egy fogamzásgátló tablettát magamnak, a yasminellet, és azt írta az utasításban, h nem kezdhetem el a szedését ha használtam előző hónapban hormontartalmú fogamzásgátlót. És én ezeket mind el is olvastam, de ugy átsiklottam rajta, vagy én nem is tudom, és én vettem be egy esemény utánit az előző hónapban, és el is kezdtem a szedését.
Lehet ebből nagy próblémám???
Kérem válaszoljon!!!
2008-02-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

Folytassa a tabletta szedését, ehetőleg mindennap azonos időben vegye be. A 21 nap leteltével tartson 7 nap szünetet.A használati útmutatón szerintem félreértett egy sort. Másként kell elkezdeni a tablettát, ha már szedett fogamzásgátló tablettát az előző hónapban. "Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátló tablettát az előző hónapban" után következő bekezdésben az is szerepel: "Ha egy másik kombinált hormonális fogamzásgátlóról...."
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ibolya Kedves Doktornő!

Mitől lehet az, hogy mikor együtt vagyok a párommal nem érzek fájdalmat, de az együttlét után mintha egy csepp vér lenne a folyásomban, de onnastól kezdve semmi?! Ezt az egy csepp vért szó szerint értem, mert nem rendes vérzés, csak a wc papíron látom.Már felfigyeltem arra, hogy ez menstruáció előtt és után volt közvetlenül egy nappal. Köze lehet ehhez, vagy nagyobb lenne a probléma? Eddig még csak háromszor történt meg.
Válaszát előre is köszönöm!
2008-02-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ibolya!

A menses körül előfordulhat kevés vérzés. Ennek ellenére panaszával inkább keresse fel nőgyógyászát.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
M.Anita Kedves doktornő.6 héttel a műtét után/missed.ab/ lehet már házaséletet élni???
Válaszát előre is köszönöm.Anita
2008-02-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

6 hét elteltével nyugodtan élhet házaséletet.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ildikó Kedves Doktornő!

A hasi ultrahang kimutatja hogy ha cisztám van,vagy esetleg méhen kívüli terhes lennék, vagy csak nőgyógyászati vizsgálattal bizonyítható? Ennek a két dolognak milyen tünetei vannak? Rendszeres a vérzésem,nem szedek fogamzásgátlót,de mintha egy kicsi csomót éreznék az alhasamban.Előfordulhat,hogy a fent említett dolgok valamelyike még is igaz lenne?

Köszönöm válaszát. Ildikó
2008-02-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ildikó!

Ha a hasi ultrahang cisztát mutat, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. Ha a nőgyógyászati vizsgálat alapján felvetődik a méhenkívüli terhesség gyanúja, nőgyógyásza további vizsgálatokat fog kérni.
Az Ön által említett két kórkép lehet teljesen tünetmentes is. Mindkettő járhat vérzés kimaradással, illetve alhasi fájdalommal, görcsökkel, de akár barnás vérzés is kísérheti. A méhenkívüli terhességnél ugyanúgy jelentkezhetnek a terhesség gyanújelei, mint például a hányinger, hányás, bizonyos ételek megkívánása, másoktól való undorodás.
2008-02-24

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
melinda kedves doktörnő
azt szeretnem kerdezni, hogy a menstruació után 10 dik napon barnás folyásom van egyszeri alkalommal. nem fáj semmim, nem szagos a menstruációm normális, lehet méhsebem_
2008-02-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Melinda!

Ha minden esetben a 10. napon van barnás folyás, és semmi egyéb tünete nincsen, én azt tartom valószínűnek, hogy ekkor zajlik a peteérés és ezt jelzi a szervezete. Főleg, ha ezután kb 14 nappal jelentkezik a következő menstruáció.
2008-02-24


Elejére   « előző | 177 / 262 | következő »   Végére