Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 261 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Juhász Attila Üdvözlöm dr nő
Van 1 olyan aggályom nekem hogy én a héten voltam a barátnőmmel igaz nem haszbáltunk óvszert de én vigyáztam hogy ne folyak bele. A barátnőmmel. Igaz még a menstruációja nem jött meg csak 2 hét mulva kéne megjönnie. Aggódjak hogy terhes vagy még fölösleges. Ő azt érzi hogy terhes
2008-02-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Attila!

Az Ön által leírtakból nem tudom megjósolni, hogy fennállhat-e terhesség. Ha bizots a dolgában, hogy a megszakítás jól sikerült nyugtassa meg barátnőjét. Ha ebben teljesen nem biztis érdemes lenne másfajta fogamzásgátló módszert használni.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ildikó Kedves Doktornő!Egy olyan kérdésem lenne, hogyha pár hetes terhes vagyok végezhető-e MRI vizsgálat a nyaki gerincről? Mennyire veszélyes? Elég nehezen estem teherbe volt egy vetélésem is és félek a vizsgálat következményeitől.Válaszát előre is köszönöm. 2008-02-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ildikó!

Terhesség alatt a az MR vizsgálat kerülendő.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Edina Tisztelt Doktornő!

Nekünk már van egy kislányunk, de már jó ideje szeretnénk egy kistestvért is. Már 8. hónapja próbálkozunk!! Orvosom nem rég Pco-t állapitott meg nálam. Kérdésem az lenne, hogy ezt mivel lehetne kezelni?
Eddig kaptam a Clostibegyet, hogy egyáltalán legyen peteérésem, de ez nem vezetett sajnos babához. Nem tudom, hogyan tovább:( Kértem tőle inzulin vizsgálatot, de ő "elzárkózik" tőle. Most megyek majd Hsg-re. Hogyan tovább?? Lehet még gyerekem? Hallottam a metforminról, magának mi a véleménye erről a gyógyszerről. Orvosom ettől is "idegenkedik"!! Félek, csak egy helyben toporgok, és múlnak csak a hónapok!!
2008-02-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

A Pco nem egyenlő a pcos-sel. A pco polycystas petefészket takar, amely adatok szerint minden negyedik-ötödik nőnél fennáll. A pcos az egész szervezetet érintő metabolikus szindróma, melynél hormon eltérés, az esetek egy részében inzulinrezisztentia is megfigyelhető. Leginkább az inzulinrezisztens esetekben hasznos a metformin.
Sajnos meddőség kivizsgálásához nagyon nagy türelem szükséges.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
margit T.doktornő!3terhességi tesztet csináltam mind negatív mi lehet az oka a menstruáciom elmaradásának5 napja késik eddig soha nem csinált ilyet pedig megfázva sem vagyok??????????
köszönettel margit
2008-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Margit!

A menses kimaradásának, csak egyik lehetséges oka a terhesség. Ezenkivül hormonális eltérés, petefészek cysta, illetve gyulladás is állhat. Ennek kidereítése érdekében keresse fel nőgyógyászát.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nora Tisztelt Doktorno!
Nehany honapja a menstruaciom rendellenes volt.Elmentem orvoshoz es a prolaktin szintem magas. (25 eves vagyok)Felirtak ra egy gyogyszert amit most kezdtem el szedni es azt mondtak hogy ettol majd rendbe jovok. Ez azt jelenti hogy meddo vagyok? Meg nincsen gyerekem de nemsokara szeretnek. Arrol is olvastam hogy a magas prolaktin szint agyalapi mirigy tumorral kapcsolatos? Eletem vegeig kell szednem ezt a gyogyszert? (Bromocriptine) Meddo vagyok? Koszonom valaszat.
2008-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nóra!

A magasabb prolaktin szint nem egyenlő azzal, hogy meddőség áll fenn. Bár a magasabb prolaktinszint a teherbeesést akadályozhatja. A magasabb prolaktinszint hátterében felmerül egy jóindulatú agyalapi mirigy tumor.
A gyógyszert nem feltétlenül kell hosszabb távon szedni. A gygyszer szedés eredményét mindenképpen ellenőrizni kell.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Vass Szilvia Üdvözlöm!
Clostilbegytet kezdek majd a következő menszeszemtől szedni,és az lenne a kérdésem ezzel kapcs.,hogy honnantól kezdjem el a tablettát szedni, a barnafolyástól számoljak(ami 4napig szokott tartani,de csak kevés van)vagy már a rendes vérzéstől(ami szintén kb.4napig tart)?Eléggé tanácstalan vagyok,mert mindeki mást mond!
2008-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvia!

A vérzés kezdetetől kezdje számolni a menses napjait és ahhez viszonyítsa a a tablettaszedését.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tisztelt Doktornő!
Másodlagos meddőségem miatt /10 éves a lányom/,6 sikertelen -részben spontán- ciklusokban zajlott inszemináció után úgy döntönttünk,hogy bízunk a spontán teherbeesés lehetőségében.38-40 éves teljesen negatív leletekkel rendelkező házaspár vagyunk.A gyógyszeres kezelést nem vállaltuk,az 1. stimuláció utáni mellékhatások miatt.Alkalmanként vállal-e ultrahangos lekövetést a peteérés---méhnyálkahártya vastagság ellenőrzése tekintetében? "Rendelőközeli" lakosok vagyunk.Válaszát köszönöm!
2008-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Levélíró!

Természetesen, ha megtisztel bizalmával igyekszem segíteni.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bettina73 Kedves Doktornő!
Már nagyon rég szeretnénk a párommal gyermeket vállalni,de sajnos az állapotom egyre romlik amitől mindketten el vagyunk keseredve és nem tudjuk hogyan tovább. Évek óta járom az orvosokat, már a 11-ik nőgyógyásznál voltam aki végre megnézte a női hormonjaimat,mivel évek óta barnás vérzésem van és ez társult egyre erősödő hüvelygyulladással.Hipofízis adenomával voltam kezelve, 2003-tól 2006 dec.MR vizsgálat már nem igazolt adenomát.Mégis a közérzetem egyre rosszabb a vérezgetés egyre sűrűbb,a hüvelygyulladás pedig tovább terjedt a végbélre és néha az egész belekre. Rákszűrésem jó lett,mindent rendben találtak,kivéve a tsh-t ami most a laborérték 0.36 lenne a legalacsonyabb, nekem 0.0444 a progeszteron pedig >50.56 nekem pedig 68.80.Csak a tsh-ra adtak gyógyszert de,hogy ez mitől romlott azt nem nézték meg. Eddig a prolaktin volt néha magas.A munkámat már elvesztettem mivel azt mondták az orvosok,hogy túlhajtottam magam és azért vagyok ilyen beteg, hónapokig táppénzen voltam,rám nem jellemző,de sokat pihentem,mégis egyre rosszabb az állapotom. Vége a táppénzemnek és munkanélkülire kell menjek de én az egészségemet szeretném visszakapni,de már nem látok rá esélyt ennyi orvos után,látom tehetetlenül néznek mikor bármiről kérdezem őket.Úgy érzem lassan ez már nem élet!Endokrinológushoz, endokrin-nőgyógyászhoz néha már pszihológushoz és a gyulladás továbbterjedése miatt gasztrora is járok,bár ott ugyan felírnak gyógyszert,mert kontaminált vékonybél sy lett, de ez másodlagos az orvos ezt mondta. Az anusitis mitől van,nem tudják. Én úgy érzem,hormonálisan borult fel nállam minden.Hüvelyszárazság,-gyulladás,(már a végbélbe is)libidó teljes csökkenése,fázékony,fáradt,gyenge szédülékeny vagyok.stb Néha már magamat sem tudom ellátni,mikor előjön a gyulladás.Kérem írja meg Doktornő,mit tegyek? Valamikor vége lesz ennek? Fogunk tudni gyermeket vállalni? Előre is köszönöm válaszát!
2008-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bettina!

Sajnálom, hogy állandó problémákkal küzd. Nagyon remélem, hogy elérui céljait, illetve egészségét visszakapja.

Ha hormonális eltérés okozná rosszulléteit, akkor a hormonmokban lenne eltérés is. Szerintem ne váltogassa folyamatosan a nőgyógyászát. Problémájánál nagyon fontos a türelem. A hüvelyszárazság, gyulladás tünetei kezelhetőek.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
N.Emese Kedves Doktornő!
Már kérdeztem öntől de most megint lenne egy kérdésem.A menstruáciom megjött ahogy kellet de tul hamar elmult és az elmulást követően 2nap mulva megint megjött.De itt már csak pecsételt.A hasam ugyanugy fáj,feszül ahogy a mellem is.A multkor is az volt a kérdésem hogy terhes vagyok e.Most viszont nem tudom.Még tesztet nem csináltam.Először önt szerettem volna megkérdezni.Hogy ön szerint terhes lehetek e?Anyukámnak mondtam és ő azt mondta hogy öcsémnél neki is ugyan igy volt.De ö azt mondta nem tudja.Néha hányingerem is van,vagy étvágytalanságom.Olykor meg mindent megtudnék enni.Ezek a terhesség jelei vagy csak tévriasztás?A válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:N.Emese
2008-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Emese!

A hányinger, mellfeszülés, hasi szúrás, bizonyos ételektől történő undorodás, más ételek megkívánása a terhesség gyanújeleihez tartozik. Érdemes egy terhességi tesztet végeznie, ezzel talán közelebb kerül a megoldáshoz.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Emese Tisztelt Doktornő!
Egy hónapja hagytam abba a Lyndinett 20 tabletta szedését. Érdeklődni szeretnék, hogy feltétlenül szükséges-e kivárni a 3 hónapot, mielőtt próbálkoznánk? Azért kérdezem, mert hallottam már, hogy ajánlatos, hallottam, hogy kötelező, és azt is hallottam, hogy felesleges, mert ezek a tabletták már nagyon alacsony hormontartalmúak. Ön mit gondol? Mit kockáztatunk, ha nem várjuk ki a 3 hónapot?
2008-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Emese!

A forgalomban lévő fogamzásgátló tabletták való igaz kis hormontartalmúak, és nem ismert fejlődési rendellenesség akkor sem, ha a tabletta szedés mellett jön létre a terhesség. Ráadásul ha nem ürülnének ki a tabletták, jóval tovább tartana a hatás nem kellene minden nap szedni. Ennek ellenére érdemes 3 hónapot várakozni.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Krisztina Kedves Doktornő!
Norcolutot szedtem 3 hónapig,mert 50naponta menstruáltam.Most rendeződni tűnik a menzeszem,de peteérésem nincs(pg/53 szerint).32 évesen már ritkábban van peteérés?Mi a teendő?Várjak még,vagy forduljak orvoshoz?
Köszönettel:Krisztina
2008-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Krisztina!

A peteérés valószínűsége az életkor előrehaladtával sajnos csökken. Átlagban a 35 éves életkor után várhatóak, olyan menstruációs ciklusok, ahol nincsen peteérés. Ha rendszereződni látszik ciklusa várjon néhány menstruációs ciklust, majd rendszertelenség esetén, illetve ha peteérést nem tud kimutatni (bár a mikroszkóp használatának hiba határa is lehet) ismételten keresse fel orvosát.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
nagymama Tisztelt DOKTOR NŐ!
A lányomnak 3 gyermeke van. Az első szoptatása idején allergiás tünetei voltak: viszketés, ami bepirosodott, majd bedagadt hol a keze,hol a lába, a szeme.Az allergiavizsgálat minden élelmiszerre allergiát mutatott ki, még a krumplira is. Egy költözés után elmúlt az egész. A 2. kisfiúval nem volt semmi gond. Most, a 3. gyermek szoptatásánál ismét jelentkeztek a tünetek. A sandozten semmit nem használ. Aggódom, mit tehetünk? Senki nem mond rá semmit sem.Köszönöm válaszát
2008-02-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Tisztelt Nagymama!

Nem biztos, hogy az unokái az anyatejre, vagy élelmiszerre allergiásak. Lehet, hogy a diagnóziskor használt tű fémjére, esetleg más, hétköznapi anyagra, pl. mosószer, valamilyen ruhanemű stb. Érdemes lehet ezek átgondolása, bár ennek a pontos diagnózisához javaslom, hogy allergológus szakorvoshoz forduljanak.


2008-02-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
zsazsika Kedves doktórnő!
Én egy lassan 17 éves lány vagyok és nem rendszeres a menstrúációm,12.én kellett volna megjnnie, de még nem jött meg. Mit tegyek?Már elkezdhetnék foamzásgátló tablettát szedni,hogy ne legyen meg minden hónapban a menszeszem, mert nagyon zavar.?
kérem válaszoljon mielőbb
üdvözlettel: zsanett
2008-02-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsazsika!

Én a fogamzásgátló tablettát 18 éves kor alatt nem szoktam javasolni, ha csak egy mód van rá. Ha mégis szeretné elkezdeni nagyon fontosnak tartom, csak nőgyógyász javaslatára tegye ezt.
Levelét nem igazán értem. Ha elkezd fogamzásgátló tablettát szedni, akkor is minden hónapban fog jelentkezni a menses, csak esetleg mennyisége kevesebb lesz.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szandra Kedves Doktornő!

21 éves vagyok, még nem jártam nőgyógyásznál, de nagyon szeretném ezt a mulasztást pótolni.Elég gátlásos vagyok, ezért szeretnék inkább hölgy orvost találni. Nagyon szimpatikus számomra a nyitottsága, őszintesége ezért örömmel keresném fel önt akár kórházi, akár magánrendelésén. Megköszönném ha tudnám milyen időpontokban és hol rendel. Válaszáért előre is hálás vagyok.
2008-02-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szandra!

Köszönöm kedves szavait!
Leginkább a magánrendelőmben tud felkeresni. A kórházi ambulancián nem garantált, hogy én fogom megnézni. A magánrendelőben hétfőn este, kedden délelőtt és pénteken rendelek általában.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
veronika Tisztelt doktornő. Nekem csak egy kérdésem lenne.szeretnénk a párommal egy kisbabát de még nemderült ki hogy terhesvagyok e mert csak 27-én kellene megjönni a mensesnek. Az a kérdésem hogyha terhes leszek szeretnék magához járni nőgyógyászatra. lehetséges

2008-02-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Veronika!

Köszönöm érdeklődését! Ha felkeres, természetesen igyekszem mindenben segítségére lenni.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kata Tisztelt Doktornő!

Olyan kérdésem lenne, hogy fogamzásgátló tabletta szedése mellett, ha terhes leszek, akkor a menstruáció ugyanúgy jelentkezik? Gondolok itt a mennyiségére és az időtartamára. Vagy egyáltalán nem jelentkezik tabletta szedése mellett sem?

Előre is köszönöm válaszát.
2008-02-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kata!

Rendszeres fogamzásgátló tabletta szedése mellett rendkívül csekély az esélye a teherbeesésnek. Nemcsak fogamzásgátló tabletta mellett szokott előfordulni az a jelenség, hogy terhesség ellenére valamennyi menses jelentkezik. Ez általában nem pontosan a várt menses időpontjában jelentkező, mennyiségében a mensesnél jóval kevesebb vérzés. De a menses akár teljesen ki is maradhat tablettaszedés mellett, ha terhesség jön létre.
2008-02-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Evelin Kedves Doktornő!

Korábban már írtam önnek,amiben arra kértem,hogy ajáljon nekem fogamzásgátló tabblettát!de azt írta,hogy látatlanban nem mer javasolni semmit.Keressek fel egy nőgyógyászt!Nos én elmentem egy nőgyógyászhoz és csak rámnézett,minden féle vizsgálat nélkül és felírt egy tablettát!Ezzel csak azt akarom mondani,hogy így ön is írhatott volna vmilyen tablettát.
Ön szerint így is el kezdjem szedni a gyógyszert?
2008-02-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Evelin!

Sajnálom, ha haragszik rám, mert nem írtam konkrétan egy fogamzásgátló tabletta nevet. Én pácienseimet először kikérdezem a betegségeikről, a menses jelegzetésségeiről, panaszairől, majd vizsgálat után javaslom csak a tablettát. Azért van több fajta tabletta forgalomba, hogy mindenki megtalálja az alkatának legmegfelelőbbet, ezt szerintem nem lehet látatlanban eldönteni.
2008-02-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erzsike Kedves Doktornő! A héten voltam nőgyógyásznál a rákszűrés miatt.Az ambuláns lapon az alábbiak találhatók diagnózisként: Sine morbo, 11041=1, Rendes nagy méh mobilis anteflexióban szabad környezet. Ez mit jelent? Meg tudná írni? Előre is köszönöm. Erzsike 2008-02-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erzsike!

A sine morbo azt jelenti, hogy egészséges, szószerinti fordításban betegség nélkül. A lelet is ezt jelenti rendes nagy előrehajló ( a nők 80 %-ban található ebben a helyzetben) méh, mely könnyen mobilizálható, és környezetében nem található semmi.
2008-02-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
NAGY KATALIN Tisztelt Doktornő!28 éves vagyok,a menstruációmmal van problémám.Kb 2-3 hónapig rendszeres a vérzés,de a következő alkalommal kimarad.Ultrahang során megállapították hogy kisebb a méhem mint amekkorának kellene lennie,és sajnos túlsújjal is rendelkezem.Lehetséges hogy ezek okozzák a menstruáció kimaradását,illetve a méhem vissza állhat-e az eredeti méretére?Válaszát előre is köszönöm! 2008-02-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Katalin!

A túlsúly szerepelhet a menses kimaradás okaként, a kisebb méh nem szokott rendszertelen mensest előidézni. A méh különböző hormobnális behatásokra indul növekedésre. Nagy méretű növekedés terhessség alatt figyelhető meg. Önmagában a kisebb méh nem jelent feltétlenül problémát. Két mber testméreteiben jelentős eltérések lehetnek, ez is betudható egyedi adottságnak.
2008-02-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Labáth Kriszti Kedves Doktornő! A humán papillómavírussal kapcsolatban szeretnék egy kérdést feltenni. Már nagyon régóta (több, mint 8 év) élek a párommal. Neki előtte mással nem volt nemi kapcsolata, és nekem is csak egy méáik férfival, akinek szintén én voltam az első. A legutóbbi rákszűrésen megállapították, hogy HPV fertőzött vagyok. Tudom, hogy ez nemi úton terjedő betegség, de eddig ez soha nem fordult elő (rendszeresen járok rákszűrésre), és mással tényleg nem volt szexuális kapcsolatunk. Akkor mégis hogy lehet ez? El lehet ezt máshogy is kapni? Cseppfertőzés, uszoda, stb? És mi a teendő, ha az ember HPV fertőzött? Mennyire komoly betegség ez? Most kell visszamennem az orvosomhoz, és kicsit félek. Köszönöm.
2008-02-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kriszti!

A Human Papilloma vírusról, egyértelműen a sexualis átvitelt írják a fertőzés feltételezhető forrásának.
A HPV fertőzésnél mindenképpen érdemes rendszeresen nőgyógyászati vizsgálaton jelentkezni és rákszűrést csináltatni.
2008-02-20


Elejére   « előző | 177 / 261 | következő »   Végére