Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 270 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
anita kedves doktorno 2007 marciusban voltam ultra mell ultrahangon minden rendben volt 33 eves vagyok a ball mellembe kozvetlenmellvegin lefele eszleltem egy borsonyi kemeny gomb szerut tegnap ugy felek de mar megyek orvoshoz kerem batoritson nagyon felek de 2006 ban volt vesztesem mar irtam tobbszor is en vagyok aki 95 ben ikreket is elveszitettem 26 ik hetben 2008-03-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A emlőjében az emlő állományától eltérő dolgot talált, feltétlenül menjen el ismét emlő ultrahangra. Sajnos így látatlanban lehetetlenség megítélni ennek az eredetét.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mária Tisztelt Doktornő!

12 hetes terhes vagyok. Vizeletemben nitrit van, és nagyon magas a baktériumtartalom is. (max. 200 helyett 3000, ill. max. 1000 helyett 16000) Orvosom Augmentint írt fel. 625mg (naponta 3x1). Elvileg szabad szedni a terhesség teljes időtartama alatt, de lehet-e tudni bármilyen születési rendellenességről, amely kapcsolatban hozható az Augmentin szedésével?
Nagyon köszönöm!
2008-03-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mária!

Az Augmentint szedheti nyugodtan szedheti a terhesség alatt. Nem ismert fejlődési rendellenesség.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Csilla Kedves Doktornő!
3év Lindynette20 után orvosi javaslatra Belara-t szedek. Az első szemet ugyanúgy szedtem be, mintha az előzőt folytatnám, tehát a 7napos szünet után(ezt is a doki mondta). A 10. szem bevétele után megjött a "menstruációm", és azóta is van, már 7napja. Normális mennyiségű vérzés folyamatosan(nem pecsételő). Ez nagyon gáz? El fog múlni? Ha igen kb. mennyi idő után? Vagy inkább menjek vissza orvoshoz?
2008-03-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csilla!

Az új fogamzásgátló tabletta okozhat a szedés első három hónapjában vérezgetést. Szedje pontosan tovább a fogamzásgátló tablettát, feltehetően a panasza meg fog szűnni.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kati Kevdes Doktornő!

Mi a véleménye a hüvelygyűrűről? Érdemesebb lenne azt használni, mint a fogamzásgátló tablettát?
Állítólag a gyűrű kevesebb olyan anyagot tartalmaz, amitől hízni lehet.

Várom válaszát.
Köszönettel: Kati
2008-03-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kati!

A hüvelygyűrű kevesebb hormont tartalmaz, mint a tabletta, mivel más a felszívódása ez is elegendő. Általában kedvelik a hölgyek a gyűrű használatát, de nem mindenkinek megfelelő.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szandra Láttam hogy nőgyogyászként is dolgozol és gondoltam megkérdem hogy 16 éves vagyok élek már szexuális életet, és h mih van akkor ha kb 3 hétig egyfolytába mestruálok?? Erre mit ajánlasz nekem ??? elöre köszi a választ 2008-03-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szandra!

Ha mensese 3 hete tart, mindenképpen keressen fel egy nőgyógyászt.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lia Kedves Doktornő!

Az én problémám az,hogy elég sűrűn fáj a szeméremcsontom,van egy 2 hónapos kisbabám,és már a terhesség alatt is tapasztaltam,a fájdalmat.Mi okozhatja?Válaszát előre is köszönöm!
Lia
2008-03-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lia!

A terhesség alatt az szeméremtest izülete megváltozik a terhességi hormonok hatására, ennek visszrendeződéséhez idő szükséges.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Katalin Kedves Erika!

Azzal a problémámmal fordulok önhöz, hogy fogamzásgátló tablettát váltottam és a tájékoztatóban lévő mellékhatások közül elég sok megjelent rajtam.Nem tudom, hogy a gyógyszer okozta-e vagy csak véletlen egybeesés.Főként azért változtattam gyógyszert,mert nem tudtam fogyni, csak gyarapodott a testsúlyom, a fogyás reménye viszont elszállt, mert az új gyógyszer hatására (sok más probléma mellett)vizet tartok vissza.

Várom mielőbbi válaszát.
Köszönettel: Katalin
2008-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Katalin!

Ha problémája van a fogamzásgátló tablettával, keresse fel nőgyógyászát és beszélje meg vele, hogy a panaszok ismeretében melyik készítmény lenne Önnek megfelelő.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Abigél Kedves Doktornő!

Azt hallottam hogy az E vitamin szedése növeli a termékenységet.Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni,hogy ez igaz e?Illetve hogy hogyan kell szedni és milyen dózisban?(a teljes ciklusban vagy esteleg csak pár napig?)
Férjem szedheti e szintén a termékenység javítására?
2008-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Abigél!

Az E vitamin zsírban oldódó vitamin, amely elraktározódik a szervezetben. Csak orvosi javaslatra szedjék. Egyébként a termékenység javításában lehet szerepe, nemcsak nőknél, férfiaknál is.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Tisztelt Dr. Nő!

25 éves elkeseredett lány vagyok azzal a problémával fordulok Önhöz hogy gyakori a hüvelyfolyásom ( éget, viszket, fehéres túrós jellegű váladékom van előfordul hogy kellemetlen az illata) álltalába 2havonta visszatér a fertőzésem.
Pár hónapja tűnt fel mikor menstruálok nagyon erős görcseim vannak, nem tart sokáig a menstruációm kb. 3nap és inkább barna színű mint piros. Menstruációm előtt és után barnás folyásom/váladékom van. Ez gond gondot jelent?

Múlthét szerdán voltam orvosnál kaptam Mikogal 150mg kúpot és Dermyc 150 mg kapszulát.
A kapszulából van még 2db de úgy vettem észre hogy folyásom még mindig van és nagyon viszketek.
Az lenne a kérdésem mivel sokszor visszatér a fertőzésem gondot fog-e okozni gyermek vállalásnál? A páromat nem kéne kezelni? Miért tér vissza a fertőzés, mikor tényleg oda figyelek?


Előre is köszönöm a válaszát !

Tisztelettel:
Judit
2008-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

Ha a kezeléstől panaszai nem szűntek meg, ismételten keresse fel nőgyógyászát. A fertőzés megszűnése után nyugodtan vállalhat gyermeket.
A fertőzés visszatérésének lehet az oka, hogy nem megfelelő volt a kezelés, illetve valamilyen hajlamosító tényező fennáll.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mónika Tisztelt Doktornő!
23 éves lány vagyok, még nem szedtem fogamzásgátló tablettát, most szeretném kipróbálni. Tudna nekem olyat ajánlani, amelyiktől valószínűleg nem lesze súlygyarapodásom, mivel elég nagy hajlamom van rá. Előre is köszönöm a válaszát!
2008-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A fogamzásgátló tabletta kiválasztásához, bizonyos adatok, mint ppéldául a menstruációs ciklus hossza, erőssége, menses előtti, alatti tünetek, a közti vérzés, mellfeszülés, illetve egyéb tünetek ismerete feltétlenül fontos. A fogamzásgátló tablettaszedése előtt nőgyógyászati vizsgálatra, illetve vérvételre is szükség van.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
eszterke Tisztelt Doktornő!

Férjemmel babát szeretnénk több, mint egy éve, eddig sikertelenül. Kb. 10 évnyi tabletta szedés után, 2006 decemberétől próbálkozunk, azóta menstruációm rendszeres 27-28 naponként, egyedüli tünetként előtte 2-3 napi barnázást tapasztalok. Nőgyógyászom kivizsgált, mindhárom ciklusnapon, minden hormonom rendben van, kivéve a prolaktin, melyek 700, 750 és 1800 mIU/l értékűek (normál tartomány 50-500)voltak. Ezen kívül az UH során csak a jobb oldali petefészkemben több, kisebb méretű cisztát diagnosztizáltak.
Orvosom Bromocripin szedését javasolta. Kérdésem az lenne, hogy Ön ezek mellett az értékek mellett milyen gyógymódot ill. vizsgálatokat javasolna? Használ-e a Bromocripin helyett pl. a Mastodynon, illetve biztosan a prolaktin szintet kell csökkenteni, vagy lehet egyéb oka, pl. PCOS? Ön szerint milyen vizsgálatokat kellene elvégezni az én esetemben?Segítségét előre is köszönöm: Eszterke
2008-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszterke!

A magas prolaktinszintre én is a Bromocriptin szedését szoktam javasolni.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Edit Kedves Doktorno!

25 hetes terhes vagyok.
Teherbeeses elott a prolaktin szintem a normalisnal joval alacsonyabb volt.
A kerdesem az, hogy ez befolyasolja-e szules utan a tejtermelest. Esetleg megtortenhet hogy nem fogom tudni szoptatni a gyermekem?

Valaszat elore is koszonom.
2008-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edit!

A terhesség alatt, illetve a szülés után megváltoznak bizonyos hormonok. Nagy valószínűséggel nem a teherbeesés előtti alacsony prolaktinszint fogja befolyásolni a tejtermelést.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andi Kedves Dr. Nő!

Olyan kérdésem lenne,hogy már 4 hónapja szedem a Belara tablettát és hó közepe felé van közti vérzésem.Érdeklődöm,hogy ez mitől lehet és befolyásolja e gyógyszer hatását?Előtte Gracialt szedtem,de sajnos nem lehet már kapni.

Válaszát előre is köszönöm!
Andi
2008-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

Ha a fogamzásgátló tablettát nem pontosan szedi, vagy más gyógyszert vesz be mellett, illetve hányás, hasmenés fordul elő, okozhat közti vérzést. Ha több tabletta hatása marad ki a fennti okok miatt, az akár a fogamzásgátló hatást is befolyásolhatja.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Horváth Mónika Van egy 7hós fiam.5hója szedem a Belara foggátlót közben volt hasmenésem.Soha nemjön meg pontosan mindig szombaton hagyom abba és van,h csak szombaton jön meg és vasárnap kezdem újra.Most ingával mondták,h terhes vok teszt nem mutat semmit a 2ik csík nem egyenesen hanem keresztben volt.Csak a hasam alja,cicim érzékeny.Fiammal sem volt semmi bajom.Múlt hóban szedtem Algoflexet,fogyasztóteát,köhögéscsillapító gyógyit,Dermyc kapszulát 2szemet gombásodásra.Ha netalán terhes lennék ezektől a gyógyiktól lehet baja a babának?Köszönöm a segítségét 2008-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A terhességi tesztekben én jobban hiszek, mint az ingákban. A terhességi teszt keresztben való csikozodását nem egészen értem. Esetleg végezzen egy másik terhességi tesztet.
A terhesség korai szakaszában szedett legtöbb gyógyszer nincsen hatással a magzatra, de nem rendelkezünk elegendő tapasztalattal a terhesség alatti gyógyszerszedést illetően, ezért nem ajánlott a használatuk.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bea Kedves Doktornő!

Barátnőm és én is nemrég voltunk nőgyógyászati szűrésen. Leleteinket összehasonlítva némi eltérés van, ezért szeretnénk tudni, hogy milyen a teljesen negatív lelet.
2008-03-12
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bea!

A rákszűrés leletezésére használt formanyomtatványba is lehet különbség. A teljesen negatív lelten az van beixelve, hogy negatív, illetve a P2-es diagnózis is gyakran fel van tüntetve.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
jucus Kedves Doktor Nő!

Olyan problémám lenne,hogy a barátommal rendszeres nemi életet élünk és kb. 1 hónapja azt tapasztaljuk,hogy nincsen jó illatunk.Más tünetünk nincs.Ezért kérjük tanácsát,hogy ennek mi lehet az oka ill. mit kellene tennünk,hogy ez megszűnjön.

Segítségét előre is köszönjük!
2008-03-12
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Jucus!

A kellemetlen illat utalhat fertőzésre, ezért feltétlenül keresse fel nőgyógyászát. Ha partnerének is vannak panaszai neki is mindenképpen kezelésre van szüksége.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
László Zsanett Kedves Dr.Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy ha átváltok egyik fogamzásgátló tablettáról egy másikra (Lyndinettéről Yasminellére), akkor kell e a kettő között 1 hetes szünetet tartani, vagy rögtön, ha elfogyott az egyik kezdjem a másik tablettát szedni? Valamint kell e valamennyi ideig más módszerrel is védekezni, vagy rögtön védettséget ad az új tabletta?
Válaszát előre is köszönöm

2008-03-12
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsanett!

Az újabb fogamzásgátló tabletta szedését a menses jelentkezésének első napján kezdje el, na várja végig a 7 napos szünetet. Ebben az esetben azonnal védelmet nyújt.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Emese Jó estét doktornő!
A tabletta amit szedek nagyon megbolygatta a libidómat, és ugy döntöttem hogy abbahagynám a szedését.
Azt szeretném kérdezni, a tabletta szedését bármikor abba lehet hagyni?
Mikor áll vissza rendesen a libidóm, és mik lehetnek a mellékhatások.
2008-03-12
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Emese!

A tablettaszedés szünete után ne kezdje ismételten el a tablettát.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lenke Kedves Doktornő! 4 hete estem át egy spontán vetélésen. Mivel 2-3 hónapig nem ajánlatos teherbe esnem, szedhetek-e addig fogamzásgátló tablettát, és esetleg pár hónap szedés abbahagyása után nagyobb lenne-e az esély a teherbeesésre, mint egyébként? Ugyanis azt hallottam, hogy nem kell szünetet tartani a tabletta szedés után, sőt még hamarabb jöhet a baba is, ha rögtön utána próbálkozik az ember. Valóban így lenne? Válaszát előre is köszönöm! 2008-03-12
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lenke!

Ha 2-3 hónap elteltével szeretne teherbe esni, akkor nem ajánlom a hormonális fogamzásgátló tablettával való védekezést. A hormonális fogamzásgátló tabletta abbahagyását követően nem biztos, hogy rögtön visszatér a peteérés, illetve az abbahagyását követően érdemes néhány hónapot várakozni a tabletta szervezetből való kiürülése miatt.
2008-03-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mónika Tisztelt Doktornő!
26 hetes kismama vagyok, gyakran fáj oldalt a hasam(hol jobb, hol bal oldalon) egy pontban,ez nem tart tovább néhány percnél.Sokszor éjszaka is erre ébredek.Ha felkelek,sétálok elmúlik.Ennek milyen okai lehetnek?Az ultrahang szerint minden rendben.
Köszönettel:
Mónika
2008-03-12
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A méh növekedésével jelentkezhetnek szúró fájdalmak. Ha nőgyógyásza mindent rendben talált, teendője nincsen.
2008-03-22


Elejére   « előző | 177 / 270 | következő »   Végére