Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 281 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Melinda Kedves Doktorno!
Kerdesem egy kicsit naivnak tunhet, de a valasz fontos lenne szamomra. 23 hetes kismama vagyok es kerdesem az lenne, ha a baba Bpd erteke mindig nagyobb az atlagnal (23 hetesen 64mm) aggodalomra adhat-e okot? A tobbi Uh-ertek a koranak megfelelo. Kerdeztem az orvosomat, de konkret valaszt nem kaptam. Esetleg utalhat-e valamilyen rendellenessegre. Koszonom a valaszt.
2008-04-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Melinda!

A kérdésére leginkább az orvosa tud válaszolni. Egy kiragadott BPD értékből rendkívül nehéz véleményt alkotni. Fontos, hogy a BPD értéke mennyivel nagyobb a többi értéktől. Néhány nap eltérés lehetséges az adatok között lehetséges. A magzat agyszerkezetének vizsgálata is fontos lehet.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kis Teri Tisztelt Doktornő!

Néhány hónapja szeretkezés közben véres jellegű folyásom van. Nem minden alkalommal, főleg akkor ha előtte nehezebb fizikai munkát végzek, vagy hosszabb ideig nem volt az állandó partneremmel ilyen kapcsolatom. A véres jellegű folyás nem tart sokáig a szeretkezés után kb. 2 órával már semmilyen panaszom nincs. Meg kell ijednem, hogy valami komoly bajom van?

Várom válaszát! Tanácsát mivel tudnám ezt megelőzni?

Tisztelettel:

Kis Teri
2008-04-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Teri!

A vérzés származhat méhszáj elváltozásból, ami sajnos daganat is lehet. Ezért mindeképpen keresse fel nőgyógyászát.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Juhász Judit Kedves Doktornő!
Ittam és más nap szúró, görcsölő fájdalmat éreztem a hasamban. Ez lehet az hogy elveszítettem a szüzességem?
Vagy a szüzesség elvesztésének milyen hatásai vannak?
2008-04-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A szűzhártya a gáton a hüvelybementeben taláható, az átszakazása elég kicsi valószínűséggel okoz görcsölő hasi fájdalmat. A rosszullét inkább az alkoholnak a belekre kifejtett hatásából származhatott.
A szűrhártya átszakadása esetleg kevés vérzéssel járhat. illetve szakember meg tudja ítélni, hogy ép-e a szűzhártya.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ramóna tisztelt dr nő!

15 éves vagyok és kb 4 napja nagyon fáj ha pisilek és utána is az egész hüvelyembe már vérzés is jelentkezett pisilés közbe. allig birok ülni vagy állni szörnyü érzés.mitől van ez?hogyan lehet kezelni?
előre is köszönöm
2008-04-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ramóna!

A leírt tünetek fertőzésre utalnak, ami nem feltétlenül a közösülés következménye. Mindenképpen forduljon nőgyógyászhoz, vizsgálat után megfelelő gyógyszert fog kapni panaszaira.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Luca Jó reggelt Kívánok!
Doktornő,az lenne a kérdésem,hogy yasminelle fogamzásgátló mellett lehet szedni porcképzőt?Gondolok itt proenzi3,dona vagy chondrosulfra.Biztonságban vagyok akkor is?Igaz,hogy ennek kicsi a hormontartalma?Attól még ugyanolyan megbízható a terhességel szemben?
Válaszát előre is köszönöm!
Luca
2008-04-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Luca!

A porcképzők nem befolyásolják a Yasminelle hatását, rendszeres szedés mellett védelmet nyújt a teherbeesés ellen.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Linette78 Kedves Doktornő!

Tegnap voltam endokrinológusnál és sajnos pcos gyanús vagyok :(
Lh hormon 14, Fsh hormon 5,5
Az endokrinológus 4 hónapot adott, hogy teherbe essek. Tudna ajánlani valamit ami nőveli az esélyeimet? Peteérésem eddig renben volt, most hosszabbodott meg a ciklusom is.
Azt ajánlották,hogy aloe berry nektárt igyak, meg c-vitamin, folsav, magzatvédő, palást tinktúra.
Eddig még cisztám nem volt.
Válaszát előre is köszönöm.
2008-04-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Linette78!

A hormoneredmények értékelése attól is függ, hogy a menstruációs ciklus hanyadik napján történt a vérvétel. A PCOS-nek a LH, FSH eltérésen kívül, egyéb jelei is vannak.
Vannak olyan gyógyszerek, amelyekkel elősegíthető a teherbeesés, de ez csak orvosi felügyelet mellett szedhető.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
anna kedves doktornő!
én 1 15 éves lány vagyok a barátom 16 éves.és 7 hónapja vagyunk 1ütt és 5 hónapja éljük nemi életünket.
kb.1 hónapja lefeküdtünk úgy 1mással,h gumi nélkül,de nem sokáig és a menzeszem után 1 nappal.mármint tartott és elmúlt és rá 2napra lefekedtünk,de nem élvezett belém hanem jóval azután miután kivette.és nekem olyan 10-15-e között mindig megjön,de most nem jött meg....és tesztet csináltam a teszt szerint negatív...és ne tudom az okát miért késhet...1 kicsit nagyon félek,h baj lenne...
a doktornő szerint mi lehet a probléma,h nem jött meg még midnig??
az igaz,h stresszeltem 1 jó ideig...lehet,h a stressz,de nem tudom...nem akar megjönni...lehet,h mégis tehres vagyok????

előre is köszönöm válaszát!
2008-04-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!


Köszvetlen a menses után, főleg, ha a spermiumok nem is kerültek a hüvelybe, rendkívül kicsi a teherbeesés esélye. Ennek ellenére érdemes minden alkalommal védekezniük.
A terhességi tesztet ismételje meg egy hét elteltével, illetve keressen fel egy nőgyógyászt.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erzsike Kedves Doktornő! Szeretném a tanácsát kérni abban, hogy a tervezett terhesség előtt mennyivel kell vitamint szedni és milyen vitamint ajánl? Szeptember környékén szeretnék teherbe esni. További kérdésem lenne, hogy a 31-34 napos ciklusok normálisnak mondhatóak-e? Válaszát előre is köszönöm. Erzsike 2008-04-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika KKedves Erzsike!

A fólsav szedése talán a legfontosabb. A fólsavról kimutatták, hogy csökkenti a velőcső, vagyis az agy, illetve gerincfejlődési rendellenességek számát. A fólsav elegendő mennyiségben található az összes terhesvitaminban. A tervezett teherbeesés előtt 2-3 hónappal érdemes elkezdeni szedni.
Ha rendszeresen 31-34 napra jelentkezik mensese az szabályos ciklusnak tekinthető.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Kedves Doktornő!

A terhesség 3. hetében végzett röntgen káros hatásait, milyen pontossággal lehet megállapítani? 3 tesztet csináltam, mindegyik negatív lett. Szájsebéseti problémám adódott, 2 digitális röntgen készült. 3 napra rá éreztem, hogy valami nem stimmel. Más tesztet vásároltam, ami pozitív lett.. Örülni nem igazán tudok, mert az első 3 hónap a legveszélyesebb.. Előre is köszi a választ. Andrea
2008-04-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

A terhesség korai szakaszában, ha súlyos károsodás éri az embriót, akkor a terhesség befejeződéséhez vezet. A korai károsodás a fejlődő szervek egészét érinti, amely az élettel összeegyeztethetetlen rendellenességet okoznak.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
irén szeretném tudni hogy mit jelent a 19mm folloculus mert tegnap ultrahangon monták és nem tudom hogy mit jelent 2008-04-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Írén!

A folliculus érésben lévő petesejtet jelent. Körülbelül 20-25 mm-es az érett petesejt nagysága.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
csilla Meliane fogamzásgátlót szedtem 7 évig nem volt mellékhatás semmi, de 7év után terhes lettem, és elvetettem, ez fél éve volt. Kértem új gyógyszert Yadinet ajánlotta, de én drágának tartom és úgy tudom egész más a hatóanyaga, mint a meliane-nak.Az pedig jó volt Az orvos szerint erősebb kell Én a regolonban gondolkodta, de mindegyikről olvastam jót is rosszat is Mit javasol? köszönöm Csilla 2008-04-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csilla!

A fogamzásgátló tabletta kiválasztását jobban teszi, ha nőgyógyászára bízza. Nem mindenki alkatának felel meg ugyanaz a gyógyszer. Van akinek az egyik, még másoknak a másik tablettától jelentkeznek mellékhatásai.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Éva Kedves Doktornő!
1hete pénteken kezdtem el szedni a Yasminelle nevű fogamzásgátlót a menstruációm első napján.Az természetes,hogy még mindig van egy pici vérzésem?Minden nap ugynabban az időben veszem be percre pontosan a tablettát.Mondjuk előtte is volt már olyan ,hogy 6-7napig véreztem.Egyébként eddig semmi mellékhatás nem volt(előtte soha nem szedtem tablettát),lehet hogy így szokja a szervezetem?Ettől függetlenül a második levél elkezdése után már védett leszek?
Válaszát előre is köszönöm!
Éva
2008-04-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

A fogamzásgátló tabletta szedés első 2-3 hónapjában előfordulhat kevés vérzés. Álatlában néhány hét alatt megszűnik. Ha nem szűnne meg indokolt a tabletta lecserélése.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
mesi kedves doktornő.megfogadtam a tanácsát és elmentem az orvoshoz.(a teherbe esés miatt).az orvos azt mondta hogy van egy hüvely gyyulladásom és emiatt is meglehet hogy nem esek teherbe.2-3honapig vezetnem kell a reggeli hömérsékletemet,irt fel 2 fajta hüvely gyogyszert meg a páromnak el kell mennie sperma vizsgálatra.nekem az lenne a kérdésem hogy ez a gyulladás tényleg befolyásolhatja e?vagy van e valami jele annak ha valakinek nem lehet gyereke?most a 22ik napon mennem kell vérvételre meg majd mebses 3ik napján.nagyon félek!!!ilyen terhesség elősegitő tabletták segitenek e a teherbe esésben?

válaszát előre is köszönöm!
2008-04-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mesi!

A gyulladás egyes esetekben befolyásolhatja a teherbeesést, de egyébként is indokolt a kezelése. Egy gyulladásból nem lehet következtetni arra, hogy a gyermekvállalás lehetséges-e. A peteérést segítő gyógyszerek megfelelő alkalmazás, illetve orvosi felügyelet mellett használhatóak, nagyon sok esetben segítenek a teherbeesésben
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
tunde 30 hetes terhes vagyok,ket alkalommal volt verzesem ami egy-ket napig tartott.felek hogy nincs minden rendben. 2008-04-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tünde!

Ha vérezgetést észlel, mindenképpen keresse fel orvosát. Néha kevés vérzés előfordul terhesség alatt anélkül, hogy jelentősége lenne, de hüvelyi vérzés esetén indokolt a vizsgálat.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Adrienn Kedves Erika!

Ma kaptam meg az eredményemet (kórházban csinálták), ami pozitív lett terhességre. 22 éves vagyok és már 4 éve együtt vagyunk a párommal. Szeretném megkérdezni, hogy mikor kezdődnek a reggeli rosszul létek, mennyire megbízhatóak a tesztek? Megvizsgált nőgyógyász, ő azt mondta nem észlelt elváltozást. Én úgy számoltam, 1 vagy 2 hónapos lehet. Mikor vehető észre a méhemen, hogy terhes vagyok?
Előre is köszönöm:
Adrienn
2008-04-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Adrienn!

A terhességi teszt pozitivitását ultrahanggal le kell ellenőrizni. Az ultrhanagon látott méretekből meghatározható a terhesség kora. Körülbelül a 5-6. terhességi héttől lehet érzékelni a méh megnagyobbodását, illetve felpuhulását. A reggeli rosszullétek, illetve egyéb terhességi tünetek nem mindenkinél jelentkeznek.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
ildo tisztelt doktornö
6 és fél honapja probálkozunk hogy teherbe esek ez ég ne sok idö de ár nagyon szeretnénk.azt szeretné egérdeklödni hogy az elevitet elkezdené szedni ha lehet akkor nagyobb az esélye hogy terhes leszek
2008-04-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ildo!

AZ Elevit csak vitaminokat tartalmaz, vagyis nincs benne olyan összetevő, ami direkt befolyásolja a teherbeesést. Ha rendszeres a mensese és legalább két naponként élnek házaséletet, ne aggódjon egyenlőre. Sokszor a görcsös gyermekutáni vágy negatívan befolyásolja a teherbeesést. Rendszeres nemi élet mellett egy év alatt van meg az igen nagy jelentősége, hogy gyermeke fogan.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Angela Tisztelt drnö.Kezelesre jarok mert a mehszallagjaim vannak begyulladva,de a sargatest hormonom is nagyon keves szinte nincs.Az orvosomat hiaba kerdezem nem mond semmit!Ha a gyulladasbol kigyogyulok,es gyogyszerekkel beallitjak a sargatesthormonjaimat,lehetek terhes?Aggodom mert en mar 36-eves vagyok.Valaszat nagyon szepen köszönöm elöre is! 2008-04-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Angéla!

36 évesen nyugodtan vállalhat gyermeket. Egyre gyakrabban nők tudatosan ebben a korban találják megfelelőnek az időt a gyermekszülésre. A kismedencei gyulladás jó esetben nem érinti a petevezetékek épséget, de sajnos kismedencei gyulladás következtében a petevezetékek elzáródhatnak, illetve összenövések jöhetnek létre a kismedencében. Ezek negatív irányba befolyásolhatják a gyermekvállalást. A sárgatest hormonmennyisége a peteérés elősegítésével az esetek igen nagy százalékában kezelhető.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Barbara Kedves Doktornő!
Egy olyan problémám van, hogy pár napja bőrpír jelent meg a nemi szervem körül, és van pár kiütés is rajtam! Nem tudom mi lehet az oka, de egy új tisztasági betétet próbáltam ki és azóta van ez a problémám!
Évek óta borotválkozom, talán borotválkozás közben elkaptam valami baktériumot?
Kérném a segítségét!
Előre is köszönöm
2008-04-17
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Barbara!

Az újfajta tisztasági betét anyagára, illatanyagára is lehet érzékeny, de a leírás alapján, akár fertőzés is lehet. Hagyja el a tisztasági betétet, illetve keresse fel nőgyógyászát a kiütések miatt. Nagy valószínűséggel szükséges kezelni.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
B.Dóra Kedves Doktornő! jelenleg 31hetes terhes vagyok. A héten genetikai uh-on megállapították,hogy a babának az oldalkamrája jobb oldalon 10mm. Az orvosom azt mondta,hogy nem kell megijedni mert ez határérték. A többi értékem jó,a baba 1héttel nagyobb a koránál.Kérdésem az lenne,hogy ez nőlhet e még esetleg mikortól kóros az érték?Milyen betegséget jelez ha még tágul? 2008-04-17
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dóra!

A 10 mm a felső határérték, általábn 7-8 mm. Mindenképpen ellenőrizni szükséges.
2008-05-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bettina Kedves Doktornő!
Azt szeretném kérdezni,hogy ha 4 hónapig nem jön meg a mensesem,annak csak a terhesség lehet az oka?Esetleg vmi fertőzés,gyulladás?
Ha terhesség 4 hónap után lehet még vmit tenni?
csak azért,mert régebben is volt olyan,hogy 1-3 hónap kimaradt,de 4-5 még sohasem.Aggódom.

Válaszát előre is köszönöm.
(16 éves kétségbeesett lány)
2008-04-17
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bettina!

A menses kimaradásának nemcsak a terhesség lehet az oka, de ez is felmerül. Mindenképpen keressen fel egy nőgyógyászt a menses kimaradás miatt.
2008-05-05


Elejére   « előző | 177 / 281 | következő »   Végére