Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 280 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Csilla Kedves Doktornő!

Folyásos problémával fordulok Önhöz. Másfél évvel ezelőtt kezdtem el szedni a Lyndinette 20 fogamzásgátlót, rá egy fél évre sűrű átlátszó-sárgás váladék jelentkezett napi rendzserességgel.Elmentem nőgyógyászhoz. A leleten annyi van, hogy a normál flóra nem látszik.Írt a doktor Kilon D-100 hüvelykúpot.Nem használt, aztán cickafarkfű teán,és palástfű teán éltem, sok probiotikumos joghurtot, és tejterméket eszem, de a helyzet változatlan.Már írtak nekem Nystatinos hüvelykúpot is, az sem használt, és Alkagyn kúpot is használtam.A párommal lassan egy éve nem közösülünk,maximum orálisan elégítjük ki egymást, de azt is ritkán a tüneteim miatt, és a fogamzásgátlót is abbahagytam februárban.Semmilyen viszkető, égés érzést nem jelentkezik, csak a folyás van. Kérem segítsen, mi lehet a probléma.Már nagyon idegesítő és kellemetlen.Tudna ajánlani valamilyen természetes módot, vagy vény nélküli gyógyszert, ami elmúlasztaná?
Előre is köszönöm válaszát!
2008-04-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csilla!

Vizsgálat nélkül hüvelyi folyásra lehetetlenség kúpot vagy bármit ajánlani. Ha továbbra is panaszai vannak, akkor keresse fel ismét nőgyógyászát.
2008-05-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsi Kedves Doktornő!
32 éves vagyok,11 évig szedtem fogamzásgátló tablattát. 3 éve már nem szedem mert gyakoriak voltak a közti vérzések illetve feszült és ingerült voltam tőle + már nem indokolta semmi a szedését! A menzeszem "időben" megjön előtte szépen mutatva a tüneteket is! Az első "tiszta" hónapokban a menzeszem előtt pecsételő barnás vér jelent meg 2-3napig! Ezt megbeszéltük az orvosommal aki megnyugtatott,hogy ez még normálisnak tudható be! Csakhogy ezek a vérezgetések átalakulgattak vérzéssé és már 1 héttel,10 nappal a menzesz előtt megjelentek és már nem barnás vér jött,hanem tiszta piros,mintha belülről megvágtak volna! Két lehetőséget ajánlott fel az orvosom: gyógykaparás, vagy hormontabletta! Én a hormont választottam-Clostilbegit tablettát szedtem 3 hónapig! A tabletta szedése alatt nem volt semmi probléma,de elhagyásánál újfent kezdődött minden elölről! Aztán ismét 3 hónap kúra-eredménytelenül!Március 19-én gyógykaparás hátha ez majd segít, és a szövettani vizsgálat mond vmit!A mütétet követő menzeszem előtt újra megjelent a probléma! Az eredmény: Hyperplasia glandularis cystica levis gradus endometrii! Amire Norculut tablettát írt fel az orvosom 3havi kúra szerű szedésre! A gyógyszert még nem kezdtem el szedni mert szeretnék mostmár a végére járni a problémámnak és nem pedig mindenféle hormonokat szedni- aztán majd vagy segít vagy nem! Kedves doktörnő Ön mit javasolna nekem? Köszönöm!
2008-04-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

A szövettan eredménye miatt írták fel Önnek a gyógyszert, vagyis a szövettan indokolja annak szedését. A gyógyszer szedés után érdemes esetleg a méhnyálkahártyát ultrahanggal megnézni.
2008-05-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Enci Kedves Doktornő!
Én 2 és fél hete szedem a Lidynette 20 nevű fogamzásátlót.18 éves vagyok.
Arról szeretnék érdeklődni,hogy a gyógyszer mikor fejti ki a fogamzásgátló hatását???Már az első szemtől kezdve vagy többet kell beszednem belőle?
2008-04-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enci!

A fogamzásgátló tabletta első naptól elkezdve, egyes leírások szerint rögtön védelmet nyújt. Én azért egy két hetes kiegészítő védekezést szoktam javasolni.
2008-05-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
mesi Kedves Doktornő!
13. hetes terhes vagyok, 34 éves, ez az első terhességem, 4 hete kényszerpienőre küldött az orvosom, azóta alhasi görcseim vannak, hol tompábban, hol élesebben szúró, ez érzés átsugárzik a hüvelyembe és a végbélembe is. Szeretném megkérdezni, hogy ez mennyire elfogadható, vezethet-e vetéléshez? A másik kérdésem a toxoplazmózissal kapcsolatos. 8 éve van fajcicám, a vérvizsgálat azt mutatja, hogy található a éremben IgG (0,50 IU/ml) illetve IgM (0,11 IU/ml).
Ez nem tudom mit jelent, átestem már a fetőzésen vajon, védett vagyok esetleg?
Válaszát előre is köszönöm.
2008-04-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mesi!

A terhesség első hónapjaiban enyhe alhasi fájdalmak, szúrkálások előfordulhatnak, akár ki is sugározhat. Az ilyen jellegű panaszok ritkán vezetnek vetéléshez, de ennek valószínűségét nem tudom megmondani. Ha erősebb görcsöket észlel, mindenképpen jelentkezzen orvosánál. Feltételezem a cicával kapcsolatban a toxoplazmára kérdezett rá. Mind az IgG, mind az IgM alacsony, ez azt jelenti, hogy még nem esett át a fertőzésem. Általában a laborértékek mellett találhatóak a normál értékek is.
2008-05-05

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
MARTA TISZTELT DOKTORNO! A KERDESEIM A KOVETKEZOK:1.MENNYI A PROLAKTINSZINT NORMAL ERTEKE? 2.AZ AGYALAPI MIRIGYEN TALALHATO TUMOR ELTAVOLITASA MUTETI BEAVATKOZASSAL ,MILYEN ESETBEN SZUKSEGES? MEKKORA KOCKAZATTAL JAR? KOSZONOM VALASZAT 2008-04-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Márta!

A prolaktin normál szintje labortól, illetve a mértékegységtől is függ.
Az agyalapi mirigyből indokolt a tumor eltávolítás, amennyiben az alkalmazott gyógyszeres terápiára nem szűnnek meg a tűnetek, a beteg a gyógyszeres kezelést nem tolerálja, illetve a tumor bevérzése esetén a műtétet azonnal el kell végezni.
2008-04-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Takács Zsófia Kedves Doktornő!

21 éves nő vagyok, a nőgyógyászom Lindynette20 fogamzásgátló tablettát írt fel számomra. Ezelőtt még sohasem szedtem tablettát, a párommal mindig óvszerrel védekeztünk. 6 napja szedem a Lindynette-et, azonban tegnaptól folyamatosan fáj a fejem, fájdalomcsillapító ellenére is. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ez a fogamzásgátló szedésének a következménye, illetve amennyiben igen,mi a teendő? Rögtön írassak fel mást, vagy várjam ki az 1 hónapot? Igazság szerint rettentően fáj a fejem.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Takács Zsófia
2008-04-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófia!

A fogamzásgátló tabletta mellékhatása lehet a fejfájás, azonban két napi fejfájás, még egyértelműen nem hozható összefüggésbe a hormonális készítménnyel. A fejfájással mindenképpen forduljon orvoshoz.
2008-04-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Évi Tisztelt Doktornő

Az lenne a kérdésem,hogy alacsony pajzsmirigy működése mellett szedhető-e clostibegyt?
2008-04-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Évi!

A gyógyszer leírat szerint a Clostilbegyt pajzsmirigy működési zavarokban nem adható.
2008-04-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Era Kedves Erika!
A rákszűrésen találtak a bal petefészkemben egy 16 mm-es elváltozást, amelyet hüvelyi ultrahanggal állapítottak meg. Az volna a kérdésem, hogy a hüvelyi ultrahang érzékeli-e a bélsarat?
(Gyanúm az az, hogy esetleg nem elváltozás hanem bélsár, mert rendszeresen szenvedek székrekedéstől)
Válaszát előre is köszönöm!
2008-04-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Era!

A bélsár és a petefészek elváltozás általában elkülöníthető ultrahangon.
2008-04-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Enikő Kedves Doktornő! 5 éven keresztül fogamzásgátló tablettát szedtem, de sajnos sok problémát okozott, amik megszűntek amióta nem szedem. (Yadine volt) Viszont még nem szeretnénk gyereket, és valami megoldást kéne találnom védekezésre...Esetleg tud valamit mondani a tapaszról vagy az injekcióról? Sajnos egyikről sem nagyon hallottam, és az internetes írásokra nem szívesen hagyatkoznék! A spirálról úgy tudom, hogy csak azoknak engedik, akik már szültek..Én még nem szültem. Előre is köszönöm a segítéset! Enikő 2008-04-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

A fogamzásgátló tapasz tudomásom szerint hazánkban nem kapható. Egyébként hormontartalma hasonló a fogamzásgátló tablettához, csak a felszívódás módja eltérő.
Az injekció 3 hónapra oldja meg a fogamzásgátlást, csak gesztagén komponensű, vagyis ösztrogént nem tartalmaz. Vérzészavart okozhat, további hátránya, hogy hosszú használat után akár csontritkulást is okozhat.
A spirált inkább már szült nőknek ajánljuk. Ritkán ugyan, de súlyos kismedencei gyulladásokat is okozhat, ami a további gyermekvállalást befolyásolhatja.
Nagyon sok fogamzásgátló tabletta létezik, ha egy nem vált be érdemes esetleg másik fajtával próbálkozni. A tabletta váltása sok esetben megszűnteti a panaszt.
2008-04-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Takács Katalin Kedves Doktornő!

Köszönöm szépen, hogy utánamküldte az ott felejtett papírjaimat.A levelet megkaptam. Jelentkezni fogok a javallat szerint.
2008-04-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
2008-04-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Harmat Aranka Nagyon szeretnék gyermeket,egy éve probálkozunk,de hiába.A orvosom azt mondja minden rendben van nálam.Mit tegyek,félek. 2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Aranka!

Ha az orvosa kivizsgálta és mindent rendben talált, próbáljon meg úgy szexuális életet élni, hogy az ne a teherbeesésnek legyen alárendelve. Sokszor a terhesség túlzott akarata oka a sikertelenségnek.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erika Kedves Doktornő!
26 éves,19 hetes kismama vagyok első babámmal.Vérzéssel kerültem kórházba 12 hetesen, majd 14 hetesen. Megállapították, hogy a babával minden rendben van, viszont a placenta megközeíti a méhszájat és a második alkalommal egy kis hematómát is láttak az UH-on. Azóta a vérzés teljesen megszünt és a hematóma is eltünt. Az orvosom az első alkalom után azt mondta nem lehet házaséletet élni. ( Már a terhességem elejétől kerültem a szexet, mert féltettem a babát, pedig akkor még nem volt tilos. ) Azóta viszont már nagyon nehéz nem gondolni rá. Az orvosomtól nem merem megkérdezni, hogy csak a behatolás tilos, vagy az orgazmus is veszélyes? Továbbá érdekelne, hogy a vérzés miatt előfordulhat, hogy rossz lesz az AFP eredmény?
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

Elsősorban a közösülés mechanikai hatása veszélyes a mélyen fekvő lepény esetén. Az alacsonyabb AFP eredményt nem lehet a vérzésre fogni.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Petra üdvözlöm.17éves lány vagyok és a yadin nevű fogamzásgátlót szedem már fél éve.az lenne a kérdésem hogy az étrendkiegészítő vagy az étvágycsökkentő vagy a súlycsökkentő tabletták hatással lehetnek e a fogamzásgátló megbízhatóságára.
Válaszát előre is köszönöm
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Petra!

A fogyókúrás készítmények csökkenthetik a tabletta felszívódását, vagyis a hatástalanná válhat a beszedett tabletta.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
amelia Kedves doktornő!
Én egy 24 éves nő vagyok, 7 hete késik a cyklusom. Két héttel ezelőtt csináltam terh.tesztet,mindegyik negatív lett. 5 hete késett amikor elmentem a nőgyógyászomhoz, ő csinált nekem ultrahangot és megálapította, hogy 5 hetes gemini terhes vagyok. Két hét múlva vissza kellett mennem ultrahangra. Ma voltam és kiderült, hogy a terhesség nyomtalanul felszívódott. Én nem éreztem semmilyen fájdalmat és nem is véreztem. Ön szerint lehetséges, hogy nem is voltam terhes? Tévedhetett az orvosom? Két héttel ezelőtt 2 elő szabályos petezsákot látott az ultrahangon, most meg üres volt a méhem. Merckformint szedek 2x1, mert PCOs vagyok. Előre is köszönöm a válaszát.
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Amelia!

Nem tudom látatlanban megítélni mikor mit láthatott a nőgyógyásza az ultrahangon.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Kedves Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e terhes Lindynette 20 fogamzásgátló rendszeres szedése mellett (1,5 éve szedem), ha 3. napja puffadt a hasam, néha égő, szúró érzést érzek, és 37,4 fokos hőemelkedésem van? Hányás, hasmenés nincs, de étvágytalan vagyok. Mire utalhatnak ezek a jelek? A háziorvosom szerint valami vírus lehet, de a laboreredményt csak holnap kapom kézhez.

Válaszát előre is köszönöm.
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

A leírt tünetek inkábbb vírusos fertőzésre utalnak. Teljesen tökéletes fogamzűásgátló eljárás nem létezik, vagyis fogamzásgátló tablette mellett is lehet teherbeesni. Ennek valószínűsége nagyobb, ha tabletta marad ki.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anikó Kedves Doktornő!

A tanácsát szeretném kérni!
4 évig petefészekcisztáim voltam, amire Diane 35-öt kaptam. A múlt heti hüvelyi ultrahang kimutatta, hogy a ciszták felszívódtak. Szeretném a Dianét abbahagyni, mert férjemmel kisbabát szeretnénk. A nőgyógyászom fel is írt nekem Clostybelgitet, mert aggódom, hogy a fog.gátló abbahagyása után fél évig, évekig nem menstruálok. Viszont úgy tudom, hogy a Closty nem egy veszélytelen gyógyszer és UH-án ellenőrizni kell a peteérést, (annál is inkább mivel nem szeretnék ikerterhességet). Az UH-ról a doktornőm nem beszélt. Ön szerint kezdjem el szedni a Clostyt, vagy várjam meg míg a fog.gátló után természetes úton megjön a menzeszem,méghogyha több év is szükséges, hogy rendeződjön.Azért is dilemmázom, mert már 34 éves vagyok és sürgős lenne a gyerekvállalás.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Anikó
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

A Clostilbegyt szedése mellett középidőtájt szoktuk javasolni az ultrahangos vizsgálatot, főleg ha cél a teherbeesés. Ha a Diane-35 előtt nem volt rendszeres a menses, elképzelhető, hogy most a tabletta abbahagyását követően sem válik kezelés nélkül rendszeressé a menses.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
zsu. Tisztelt Doktornő!
Szülésem óta /22 hónapja/ állandóan fehér folyással küszködöm, de semmi más tünetem nincs, tehát nincs viszketés, égés. Eddig azt mondta a doktor hogy nem állt vissza a hüvely ph-ja, kaptam kúpot, de semmit nem ért, a rákszűrésem tavaly P2 lett. Most voltam másik orvosnál, aki azt mondta, hogy gyulladásom van, és hogy a mostani rákszűrésem tuti nem lesz jó. Kaptam klion-100 kúpot, myk. krémet és gyógyszert, amit a páromnak is be kellett szednie. Már a 7 napja rakom a kúpot, kenem magam, és semmi változás, sőt minden nap délelőtt egyszerre annyi folyásom van hirtelen, hohy a tisztasági betét nem tudja elszívni. Kérdezem én, hogy ez lehet attól, hogy az este felrakott kúp az másnap így kiürül, vagy mi lehet a bajom? Vagy egyáltalán miért nincs javulás? És még annyit szeretnék kérdezni, hogy méhsüllyedésetől lehetnek ilyen tüneteim? és azt az orvos tuti észrevenné? Csak azért gondolok arra, mert szülés óta a tamponnak mintha elálná az útját valami, de aztás feltudom helyezni. 26 éves vagyok, ha ez fontos. Válaszát köszönöm. tisztelettel:zsu.
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsu!

A tabletta a hüvelyben elolvad és nem tud egészen felszívódni a tartalma. Ez okozhat a kezelés alatt fehéres folyást. A tabletta elhasználása után számíthat javulásra.
A méhsüllyedés beszélje meg orvosával. A szülés következtében a méh lejjebb kerülhet.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nagy Evelin Kedves Doktornő.
A következő problémával szeretnék Önhöz fordulni. 23 éves vagyok,1 éve szedem a yodine-t és kb. 4 hónapja azt tapasztalom, hogy nehezebben nedvesedem, mint ezelőtt, és szeretkezés közben, teljes behatolásnál fájdalmat érzek. Csökkent a szexuális vágya is. Voltam orvosnál, ultrahangon ami nem mutatott ki semmi rendelleneset. Lehet, hogy a fogamzásgátló a probléma? Vagy bennem van a hiba?
Köszönettel:
Nagy Evelin
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Evelin!

A fogamzásgűátló tablettának lehetnek az Ön által említett mellékhatásai.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kata Kedves Eirka!
Párommal már egy ideje szeretnénk kisbabát, ami eddig sajnaos nem jött össze! Novemberben nem jött meg a menstruációm, elmentem nőgyógyászhoz, és írt fel nekem Norcolut nevű tablettát. Azóta azt szedem, de még mindig nem estem teherbe. Ha abba hagyom a gyógyszert, nem jön meg a menstruációm. Mi lehet ennek az oka? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy teherbe essek?
Köszönöm mielőbbi válaszát!
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kata!

Ha már több, mint egy éve próbálkoznak a teherbeeséssel érdemes néhány vizsgűlatot elvégezni, illetve ezen eredményektől függően a Norcolut mellett, illetve helyett más gyógyszert használni.
2008-04-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Buksa Zsuzsanna Tisztelt Cseh Erika!

38 éves nő vagyok. Már egy pár hete késik a menstruációm.
Múlt héten azt hittem meg fog jönni, annyira fájt a hasam, hogy még görcsoldót is be kellett vennem. Azóta is hébe-hóba fájdogál a hasam, a melleim feszesek és fájnak, tesztet még nem csináltam, de 1 hónapja nem volt szexuális kapcsolatom.
Kérem, ha teheti minél előbb válaszoljon, hogy mit tegyek.
Köszönettel
Buksa Zsuzsanna
2008-04-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

Végezzen egy terhességi tesztet elsőként. Annak ellenére, hogy nem volt szexualis kapcsolata régebben is létrajöhetett a terhesség. Mind az alhasi fájdalom, mind a vérzés kimaradása indokolhatja a nőgyógyászati vizsgálatot.
2008-04-20


Elejére   « előző | 177 / 280 | következő »   Végére