Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 266 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Enci Tisztelt Doktornő!

Mult hét szerdán spontán vetélésem volt. 6 hets volt a baba. Nem volt szükség kaparásra. Vérzésem már nincs. Kérdezném, hogy Ön szerint mikor probálkozhatnánk babával ismét ill. a férjemmel mikor élhetünk nemi életet? Persze azota semmi panaszom nincs.
Válaszát köszönöm.
2008-02-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enci!

Sajnálom a történteket! 3-4 hetet érdemes várni a házasélettel és 3-4 hónapot a következő próbálkozással.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Tisztel Doktornő!
Kb. másfél éve endokrinologus diagnosztizált PCOS-t hormonvizsgálattal.A fő tünetek közé tartozik az obesitas és az androgen szörnövekedés.Emelkedett testosteron-szint igazolt, az insulinresistentia pedig alaposan feltételezhető.Azóta metfomint szedek 2X850 mg-os dózisban,aminek eredményeként a súlyvesztésem 13 kg volt 8 hónap alatt. A ciklusom (ami már sedülőkoromban is rendezetlen volt)beállt 28 naposra,azonban a premenstruatios syndroma tünetei igen intenzívek-főleg ami a görcsöket illeti. Ezen kívül újra rendezetlenné vált a ciklusom néhány hete,ami köztes vérzésekben,elhúzódó, darabos vérzéssel kezdődő menstruációs szakaszokban nyilvánul meg.38 éves vok és van gyermekem,nem tervezek további terhességet.A kérdésem, hogy a Doktornő javasol-e fogamzásgátló tbl-át (dohányzom) a menstruációs zavarok rendezésére vagy más módszert tud-e ajánlani?
Tisztelettel:Andea
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

35 év felketti dohányzó nőknek nem ajánlott a fogamzásgátló tabletta. A premenstruális panaszokra próbálja meg a PreMens nevű gyógynövénykészítményt.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Pálné Angelina Tisztelt Doktornő!
Január 3.-án volt az utolsó menstruációm. Február 27.-én az orvosom nem hallott magzati szívhangot. Azt mondta, szerinte elhalt a magzat vagy még nagyon kicsi és várjunk még egy hetet és utána újra megvizsgál. Kérdésem az lenne, hogy a magzatnak hány hetes korától lehet hallani a szívhangját? A terhességi teszt akkor is pozitív jelet mutat, ha elhalt a magzat?
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Angelina!

Körülbelül a 7. betöltött terhességi héttől lehet látni szívmükődést, de már egyes esetekben a 6. héten is kimutatható. Egy 20 mm-es magzatnál már kell, hogy legyen szívmüködés.
A terhesség alhalása után, még néhány napig még pozitív a terhességi teszt. A hormonszint lecsökkenéséhez, akár hetekre van szükség.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Pálné Angelina Tisztelt Doktornő!
Január 3.-án volt az utolsó menstruációm. Február 27.-én az orvosom nem hallott magzati szívhangot. Azt mondta, szerinte elhalt a magzat vagy még nagyon kicsi és várjunk még egy hetet és utána újra megvizsgál. Kérdésem az lenne, hogy a magzatnak hány hetes korától lehet hallani a szívhangját? A terhességi teszt akkor is pozitív jelet mutat, ha elhalt a magzat?
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Angelina!

Körülbelül a 7. betöltött terhességi héttől lehet látni szívmükődést, de már egyes esetekben a 6. héten is kimutatható. Egy 20 mm-es magzatnál már kell, hogy legyen szívmüködés.
A terhesség alhalása után, még néhány napig még pozitív a terhességi teszt. A hormonszint lecsökkenéséhez, akár hetekre van szükség.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsanna Tisztelt doktorno! Terhessegem nyolcadik heteben elvesztettem a babat,pajzsmirigy alulmukodessel kezeles alatt allok,lehet e a veteles oka ez a betegseg?Harmincnyolc eves vagyok,mar van egy tiz eves fiam. 2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

A terhesség első harmadában a kiviselésre szánt terhességek majdnem egyötöde végződik vetéléssel. Általában élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenességek, genetikai rendellenességek miatt szakad meg a terhesség, ebben a terhességi korban.
A pajzsmirigy betegség is közrejátszhat a vetélésben, de ha jól be van állítva a terápia, elsősorban nem gondolnék erre.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Linette78 Tisztelt doktornő!

Olyan gondom lenne, hogy vettem lh tesztet. Vasárnap egyértelmű negatív volt. Hétfőn kihagytam. Kedden, szerdán, csütörtökön semmi nem volt a teszten teljesen fehér maradt még egy csík sem volt nem hogy kettő:(
Ilyenkor a teszt a hibás?
Válaszát előre is köszönöm.
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Linette78!

Ha a teszten a kontroll csík sem szineződött el, akkor a teszt hibás volt, így nem értékelhető ebben a hónapban a vizsgálat.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsanna Tisztelt Doktornő!
Olyan problémám lenne,hogy a ciklusom szabálytalan,lassan érik a tüsző.A hőmérő mindig felmegy 37 fokra,csak változó,hogy a 19. vagy a 35.napon."hónapja cickafark teát iszok,ülőfürdőként is használom,így megjött 31 és 33 napra.Tavaly 9 hónapot próbálkoztunk,nem fogantam meg.Doktornő javasolná nekem a laporoszkópiát vagy,ha újra elkezdünk próbálkozni,csak türelmes legyek.26 éves vagyok.Köszönöm válaszát
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

A laparoszkópia előtt mindenképpen fontosnak tartanám az ön hormonszintjeinek a vizsgálatát, illetve a férjének az andrológiai vizsgálatát. Ha a nem minden ciklusban bizonyítható peteérés, esetleg lehet próbálkozni a peteérés gyógyszeres elősegítésével, ezt azonban csak orvosi javallatra, illetve orvosi felügyelet mellett kezdje el szedni.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Niki Tisztelt Doktor Nő!
18 éves lány vagyok,már 5 hónapja szedek fogamzásgátlót(Lindynette 20) Influenzás vagyok és az orvosom felírt antibiotikumot(Tavanic 500 mg).Sok helyen olvastam már hogy ilyenkor csökken a fogamzásgátló hatás.Az lenne a kérdésem hogy a fent említett gyógyszer befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?Az antibiotikum mellett biztonságos-e az egyéb védekezés nélküli együttlét?Ha befolyásolja akkor meddig kell egyéb védekezést használni?
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Niki!

A Lindynette leírása szerint a Tavanic nem befolyásolja a hatását, vagyis a fogamzásgátló hatása megmarad.
2008-03-09

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kovács Edina Én 24 éves vagyok és 2007. augusztusa óta próbálkozunk a párommal de eddig még nem sikerült teherbe esnem. Aggódom mert volt 2-3 éve egy nem klvánt terhességem és már a legrosszabbra gondolok, hogy esetleg akkor történhetett valami komplikáció. Persze fogadtam orvost is, hogy a lehető legjobban vigyázzanak rám, de... Nagyon szépen kérem segítsen nekünk mert már nagyon el vagyunk keseredve.
Köszönettel: Kovács Edina
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

Egy előzetes nem kívánt terhesség az esetek túlnyomó többségében nem jelent problémát a későbbi gyermekvállalás szempontjából. A terhességm,egszakításnak lehetnek gyulladásos szövődményei, amelyek akár a petevezeték elzárodását okozhatják. Ezek a szövődmények nem a személyhez kötődéstől, és az orvos választáson múlnak.
A terhességmegszakítás miatt ha lelkiismeret furdalást érez, és állandóan erre gondol negatívan befolyásolhatja a teherbeesését, bár ennek a pontos magyaráűzata nem ismert. Általában rendszeres házasélet mellett egy év alatt van meg az igen nagy valószínűsége a teherbeesésnek.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Vargáné Anikó T. dr Nő!
35 éves vagyok,tesót szeretnénk de nem jön össze.Az uh pcos-t állapított meg.
A 3. napi vérvételem minden a normál értéken belül volt.2doboz closty után megjött a menstr 32-35 napra,volt is mindig érett petesejtem,de terhesség csak nem következett be. Beszedtem a 3. dobozt is,de azután már 62 napra jött meg.Így abba is hagytam,úgy gondoltam ez nekem nem jó.Ha nem nem szedek semmit akkor a ciklusom rendszertelen.Szedtem az agnucason (barátcserje tablettát)az is jó volt 3 hónapig,de a negyedik hónapban ismét 56 napra jött meg.Most szedem a mastodynon cseppet,hát nem tudom jó lesz e?!Jó hatással lehetnek ezek a gyógynövények a cisztákra?Vagy tud rá valami gyógynövényt,ami segítene?A vércukrom jó 4.7.Terheléses vvizsgálaton még nem voltam.
Ha tud valami tanácsot adni,megköszönném.
Üdvözlettel:Anikó
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

A gyógynövényeket nem ismerem, így ebben nem tudok segíteni. Ha bizonyítható volt a peteérés, érdemes lenne megnézni, hogy a terhesség elmaradásának nem-e egyéb oka van. Petesejt megérése esetén a petevezetékek átjárhtatlansága, illetve sperma problémák is jelenthetik a teherbeesés gátját. Az éhgyomri vércukor érték a PCOS-ben cukoranyagcsere vizsgálata szempontjából kevés információt szolgáltat önmagában.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anna Kedves Doktornő!
20 hetes terhes vagyok. A 17+1 héten végzett vérvétel eredményei a következők: AFP 0,74, HCG 0,99, uE3 0,96. Az ultrahang vizsgálat alapján azt mondták minden rendben. Úgy értettem a 0,7-2,5 közötti érték jó az AFP-nél, de én alig haladom meg az alsó határt. Ez még jelenthet gondot? Válaszát előre is köszönöm!Anna
2008-02-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

Ha a vérvétel eredményének végére azt tüntették fel, hogy nincs nagyobb kockázatat a rendellenességnek, mint a normál populációban, vagyis mindent rendben találtak, akkor ne aggódjon. A határértéken kívüli értékek sem azt jelentik, hogy baj van, csak abban a tartományban már nagyobb Valószínűséggel lehet rendellenességgel találkozni.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Chill Kedves DoktorNő!
másfél hónapja elmaradt a vérzésem,pedig görcseim voltak-vannak.felkerestem az orvosomat és rámijesztett hogy PCO betegségem van.
Melyik az a vizsgálat amivel biztosan megállapítható ez?Vérvizsgálatot nem is javasolt,csak hüvelyi uh-t.Az valóban elég?Mindemelett állandó bőrproblémáim vannak,erre a fogamzásgátló szedését javasolta..Szeretném kikérni a tanácsát!
Előre is köszönöm!
2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Chill!

Ha mensese már több alkalommal késett, kimaradozott, régebb óta vannak bőrproblémái és a hüvelyi ultrahang polycystas petefészkeket mutat felállítható a PCOS diagnózisa. Ha gyermekvállalási szándéka jelenleg nincsen érdemes fogamzásgátló tablettát szedni, amely bőrproblémáit is megoldja, mensesét rendszeressé teszi.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
anikó kedves doktornő. nagxon fontos lenne a válasza.én 37 éves vagyok,gyemektelen,bptí,és kb3 éve folyamatosan szinte mnden honapban jobb alhasí fájdalommal kezdődik és petefészek gyulladás a vége.hüvelyfolyássl együtt.sok orvosnál jártam, de ugy érzem nem kellő alaposságal és emberséggel állnak hozzám.sok párkacsolatom ment emiatt tönkre.szeretném ha megvizsgálna,és meggyógyítana,mert már lelkileg lassan belefásulok.kérem ,mielöbbi válaszát,köszőnettel .anikó 2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

Ha bizalmával megtisztel, természetesen igyekszem segíteni.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dundi Kedves doktornő!Az a problémám hogy szedtem a fogamzásgátlót és más fél évig rendszeres volt a vérzésem de egyszer nem jött meg a kellő időben és azóta nem volt és félek hogy nagyon nagy a baj!De máskor is volt ilyen problémám hogy nem jött meg időben de akkor még nem szedtem fogamzásgátlót!és most nem merek elmenni az orvoshoz!Mert félek hogy nem lehet maj gyerekem és lassan mostmár szeretnénk a párommal!!! 2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dundi!

A menses késése miatt csináljon egy terhességi tesztet, majd forduljon nőgyógyászához. A menses kimaradása, illetve rendszertelen volta egyáltalán nem jelenti azt, hogy a terherbeesés sikertelen lesz. Ha hosmonális eltérés bizonyítható a rendszertelen menses hátterében, megfelelő gyógyszeres kezeléssel rendezhető.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
etelka92 én egy 16éves lány vagyok és az a problémám,hogyegyszer voltam egy fiúval,de hát...nem fértbe a barátomnak a ... és utána nem is mertem közelebb kerülni egy fiuhoz sem,de aztán rá pár hónappal voltam egy fiúval és ott sikerült,de mégse vagyok magabiztos mert nem éreztem semmit(se fájdalmat,se "élvezetet"!és most ciki: de nem tudom eldönteni,hogy szűz vagyok-e vagy nem?! 2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Etelka92!

Ha a fiúnak sikerült a behatolás, akkor már nem szűzhártya nagy valószínűséggel nem ép.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kinga Kedves Doktornő!
Még tapasztalatlan vagyok kissé sex terén!
Lehetek e terhes ha a párommal meegszakított közösülés módszerével voltunk együtt és neekem úgy volt orgazmusom hogy a csiklómat izgatta!
Ez a fajta orgazmus mennyire más érzés mint amikor nem ilyen orgazmusom van?
2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kinga!

Az orgazmusnak semmi köze nincsen a teherbeeséshez. Orgazmus nélkül is lehet teherbe esni. Ha tapasztalatlan a sex területén, főként ha partnerének sincsen megfelelő tapasztalata a megszakított közösülést nem tartom megfelelő védekezési módnak. Elég nagy a hiba százaléka, vagyis a többi fogamzásgátló módszerhez képest gyakrabban lehet alkalmazása mellett teherbeesni. Szerintem csak egy fajta orgazmus létezik.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Krisztina Tisztelt doktornő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy amióta megszületett a kisfiam aki most 16 hónapos azóta sajnos nemigazán kívánom a sexet.De ha mégis együtt vagyunk a párommal utána elég erőteljesen fáj a hasam allja.Mitől lehetnek ezek a problémáim?Válaszát előre is köszönöm.
2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Krisztina!

A szülés utáni hormonális változások csökkenthetik a libidót, amely egy idő után rendeződni szokott. Az alhasi fájdalom lehet a csökkent libidó következménye, de állhat a hátterében például kismedencei fertőzés, a méh süllyedése a szülés következtében.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gabi Kedves Doktornő!
A problémám ott kezdődött, hogy januárban nem jött meg a menszim, azaz megjött, de csak barnázás volt, az is 10 nap késéssel. Akkor az orvos azt mondta, h ciszták vannak a petefészkemen és nehezebben lehet babám. NAgyon megijedtem. Elhatároztam, h elmegyek egy másik dokihoz. Mielőtt a másik orvoshoz mentem volna pecsételő vérzésem lett. orvosnál 4-én voltam és ő azt mondta, h semmi bajom sincs. Csinált rendes és hüvelyi uh-t. 7-e környékétől egészen 20-ig hihetetlen mellfájdalmam volt, aztán 20-án megjött. Ami 2 napig normálisnak mondható volt, bár nem volt olyan bő a vérzés. A 3. naptól kezdve nagyon minimális lett és inkább barnáztam. Ez mitől lehet???? 3 napja a rendes kávét nem tudom meginni, a melleim megnőttek, igaz a mneszi előtt meg is szokott, de mielőtt megjön vissza csökken az eredeti méretre, de ez most nem történt meg.
2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabi!

A 20-ai kevesebb menses jelezhet terhességet is. Végezzen esetleg egy terhességi tesztet. Negatív terhességi teszt esetén hormonális eltérés okozhatja panaszait.
2008-03-06

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Veronika Kedves Erika!

Szeretném megkérdezni, hogy egyszeri alkalommal mesterségesen bármilyen csodaszerrel lehet-e befolyásolni a menstruációt. A problémám az, hogy lefoglaltam a nyaralást, és már nem tudok az időponton változtatni. Gyermekkori nagy álmom, hogy delfinúszáson vegyek részt, de sajnos a delfinúszáson menstruáli hölgy nem vehet rész. Számításaim szerint pedig pont abban az időben fogok menstruálni. Lehet ezen valamilyen úton módon segíteni?

Köszönettel:

Veronika
2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Veronika!

Vannak olyan gyógyszerek, melynek időben való elkezdésével lehet pár napot késleltetni a mentruációt. Azonban fontosnak tartom, hogy ehhez keresse fel nőgyógyászát.
2008-03-09

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Böbi Tisztelt Doktornő!
Talán egy kicsit fura kérdéssel fordulok önhöz.
Az előzmények: Utoljára 2007. Augusztus 16-án menstruáltam. Ez még nálam nem is szokatlan, sajnos elég rendszertelen a menstruációm. Aztán kb. három héttel ezelőtt kezdődött és tartott, barnás-véres folyásom lett, néha erősebb néha gyengébb, de semmi más tünetem nem volt. Vizsgálat nem volt. Norcolutot kaptam, amit múlt hét szombaton kezdtem el szedni. Aznap este erős alhasi görcseim lettek, és amikor elmúlt a görcs, éreztem, hogy jobban folyik belőlem a vér. Kimentem wc-re és ott akkor valami kicsúszott belőlem. Megijedtem, megfordultam és megnézetem mi az. Sokat nem láttam, mert beleesett a vízbe, de kb. 6-7 cm hosszú és kb. két ujj vastagságú rózsaszínes valami volt. Aztán enyhült a vérzés és görcs is teljesen elmúlt. Szedtem tovább a Norcolutot. Rá két napra,hétfőn, nőgyógyásznál voltam, ahol hasi ultrahangon látták, hogy az uterus nem nagyobb, szerkezete homogén, benne 25mm-es endometrium látható. Tovább kell szednem a gyógyszert.
Ott akkor elfelejtettem rákérdezni, hogy mégis akkor mi lehetett az, ami este kicsúszott belőlem.
Ezt szeretném öntől megkérdezni. Ön szerint mi lehetet? Lehetséges lenne, hogy egy régebben elhalt magzat? Tudom, hogy így távlatból, látatlanban, nem észszerű a kérdésem, de talán még is ebből a pár adatból, meg tudja nekem mondani, hogy lehetséges vagy teljesen kizárt.
Előre is köszönöm válaszát!
2008-02-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Böbi!

Mivel az eset előtt nem történt nőgyógyászati vizsgálat, elég nehéz találgatni, pontosan mi lehetett az. Akár a méhnyálkahártya egy nagyobb darabja is lehetett, de a leírás alapján egy spontán vetélés sem kizárható. Az orvosi utasításnak megfelelően szedje tovább agyógyszert, és a megbeszélt időpontban jelentkezzen kontroll vizsgálaton.
2008-03-05


Elejére   « előző | 177 / 266 | következő »   Végére