Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 304 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kinga Tisztelt Doktornő!
Még nem voltam nőgyógyásznál...az "elsőt" nyárra tervezem. Régóta súlyfelesleggel küzdök amit szerencsére mostmár lassan kiküszöbölök :)
Már egy ideje van menstruáció előtti-utáni hüvelyi folyásom ami engem nagyon aggaszt, mert utánanéztem és lehet, hogy valami fertőzésem van....ez ellen mit lehet tenni? Azonnal orvoshoz kéne fordulnom vele?
Okozhat ez meddőséget?
Válaszát előre is köszönöm!
Kinga
2010-04-11
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Kérem, forduljon nőgyógyászhoz, látatlanban nem tudok segíteni! 2011-05-19

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ági Kedves doktornő!
Én 16 éves vagyok. Nem rég észrevettem egy kicsi duzzanatot a nagyajkam belsejénél. Keménynek érzem és néha fáj. Pontosan olyan mint egy ütés utáni véraláfutás akár a karomon.. Lehetséges? Vagy valami más esetleg?
2010-04-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Kérem, forduljon orvoshoz! 2011-05-19

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Rónási Kata Tisztelt Doktornő!

Mi törtönik akkor, ha a fogamzásgátlót a 7 napos kihagyás után egy nappal előbb vettem be? Változtat ez valamit a hatáson, vagy mi a teendő? Köszönettel: Kata

2010-03-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Kicsit eltolódik a menstruációja- egyébként semmi nem történik. 2011-05-19

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Rebeka Kedves Doktornö!
5honapja szültem és most jött előszőr meg a menstrum.első héten alig jött egy foltnyi barnas folyadék de a köv héten nagyon sok vér jött szinte 2oránként cseréltem betétet és már a harmadik hétbe léptem igaz mar nem jön sok!ez természetes vagy menjek azonnal doktorhoz?köszönöm
2010-03-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Valószínűleg a szoptatás okozta hormonzavarról van szó, de ha egyébpanaszai is vannak, forduljon orvoshoz! 2011-05-19

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judy Én február.6-án voltam utoljára eggyütt a párommal és rá kéthétre csináltam tesztet és negatív lett és utánna a menszeszem is megjött.Március.4-én voltam orvosnál is de ő is azt mondta hogy nem vagyok terhes.Március.15-én újra megjött a menzeszem.A kérdésem az lenne,hogy mitől fájhatnak a melleim és mitől mozog a hasam ha egyszer nem vagyok terhes.Ugyanis 4 tesz már táncsak nem téved. 2010-03-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Biztosan nem terhes!!
Az ok kiderítésére kérem forduljon orvoshoz!!!!
2011-05-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Egervári Dóra Tisztelt Doktornő!

Szeretnék érdeklődni,hogy kell áttérnem a Novynette szedéséből a Cypromix szedésére,az orvosom ugyanis nem tájékoztatott erről!
Köszönettel: Egervári Dóra
2010-03-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Amikor az új levelet kezdené szedni, azt tegye az új gyógyszerével. 2011-05-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lili Tisztelt Doktornő!

Előre is elnézést kérek levelem hosszáért, és köszönöm az idejét, amivel megtisztel.
A problémám a következő: 23 éves vagyok nő vagyok, 2009.júniusában tudtam meg, hogy babát várok, de sajnos 2009.08/11-én missed ab. volt, műszeres befejezéssel a terhesség 12.hetében, az embrió nem felelt meg 12 hetesnek, csupán 0,5cm volt. A II.számú Klinikára jártam/járok egy rezidenshez, ő azt mondta, hogy 4 héttel után lehet próbálkozni (műtét után 3 héttel a kontroll annyi volt, hogy megtapogatta a méhemet, hogy mekkora, Uh nem volt), mi szót is fogadtunk, novemberben ismét pozitívat teszteltem, viszont az 5.héten rózsaszín folyásom volt 1napig, kértem, adjon utrogestant az előzmények tekintetében, azt mondta 1 vetélés nem ok arra, hogy kapjak, akkor az Uh-on petezsák és szikhólyag volt látható, rá 1 hétre 6mm-es embrió, és szívhang volt hallható/látható, nem is volt semmi problémám, csupán enyhén görcsöltem, amire azt mondták, hogy nem probléma, ameddig nem vérzek. A 11.héten viszont kértem, nézze meg, minden rendben van-e, mert volt, hogy éjszaka felkeltem a görcsöléstől, meg is vizsgált, az embrió ismét elhalt, 2cm-es volt kis kezei-lábai már voltak, másnap műtöttek szintén missed ab-al, ez most 12/28-án történt. 02/07-én volt az első menstruációm, kb.6 napig tartott, majd elkezdtük a kivizsgálásokat, belgyógyásznál voltam, ahol véralvadást, ellenyagokat néztek, minden rendben van, viszont február közepén 2 hétre a normál menstruációra barnás-véres pecsételésem volt. Időközben 02/22-én vért vettek progeszteron miatt, az eredmény 0,3 ng/ml volt (erre kaptam Utrogestant a ciklus 17-26ig napjáig), majd 03/08-án Uh-al megvizsgáltak, az eredmények:
uterus sagitalis átm.: 39mm
endometrium: 6mm
bal.o-i ov.: 25x15mm (benne számos apró tüsző)
jobb o-i ob.: 37x17mm (benne számos apró tüsző)
tehát minden rendben volt, csak a probléma az, hogy több, mint 1 hete nem jön meg a menstruációm. Terhesség kizárva, mert védekezünk a férjemmel.
Szeretném, ha végre egy hozzáértő, tapasztalt orvos venne a kezei közé. Én nem értek ehhez, abszolút nem témába vágó a munkám, de a kezelőorvosaim miatt kénytelen voltam magam "kiképezni" nőgyógyásszá, illetve szerencsére a férjem ért valamennyire ezekhez, és szerintünk például ez a progeszteron eredmény sem értelmezhető, nem hasraütésszerűen a ciklus 2.felében kell elmenni vérvételre, hanem kimondottan az X. napon, illetve valószínűleg nem is volt ovulációm februárban, ezért is ilyen alacsony a progeszteron szintem.
Nagyon kérem a doktornőt, hogy tudása szerint ítélje meg a helyzetemet, utaljon be a kellő vizsgálatokra illetve végezze el azokat.
Nagyon szívesen elmegyek a rendelőjébe is. A kérdésem az, hogy milyen árra számítsak?
Minél előbb szeretnénk egy egészséges kisbabát, nagyon elszomorít, és kétségbe ejt a két kisbabám halála.
Válaszát előre is köszönöm!
2010-03-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Kérem, jelentkezzen be! 2011-05-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lilla Tisztelt Doktornő!

18 éves vagyok és élek nemi életet a párommal. Két alkalommal megszakítással "védekeztünk". Tudom nagyon felelőtlen dolog volt. Félek mert már megkellet volna jönnie pár napja :S Csináljak terhességi tesztet? Az kimutat 2,3 hetes terhességet? Vagy inkább forduljak önhöz? Még nem voltam nőgyógyásznál. És a koromra való tekintettel babára se vágyom.
Köszönöm előre is a válaszát!
2010-03-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Végezzen tesztet, és korára való tekintettel forduljon orvoshoz, már időszerű a rákszűrése. 2011-05-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
csorba erika szeretném megkérdezni hogy van e a mai napig ez a cilest nevü tabletta? 2010-03-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Igen, létezik. 2011-05-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Léna Kedves Erika!
A kérdésem az lenne hogyha csütörtökön kihagytam a fogamzásgátló tablettát, és ma reggel védekezés nélkül szeretkeztünk, nagy az esélye a teherbe esésnek? Ilyenkor bevehetek egy esemény utáni tablettát fogamzásgátló mellett? Előre is köszönöm válaszát!
2010-03-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Kicsi az esély!

72 órás készítmény nagyon felborítaná a ciklusát, én nem javasolnám a bevételét.
2011-05-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Renáta Kedves Doktor Nő!

Nagyon örülök,hogy megtaláltam a honlapját,nagy kő esett le a szívemről. Én egy 14 éves lány vagyok...tudom,hogy rettenetes,ami a mai világban folyik a tinik körében,a sok felelőtlen szexualitás..kérem,hallgasson végig!! Szörnyen félek...én is, és a párom is. A párom nálam 10 évvel idősebb. Nagyon szeretjük egymást,tudom,most azt hiszi,apakomplexusom van,pedig nem...tudom,hogy ezt senki nem értheti igazán,nagyon remélem,hogy maga igen.Nagyon vigyáztunk az első solognál,ami rögtön a menstruációm elmúlása után történt,már egy éve vagyunk együtt.Az első alkalom február 27-én történt. Természetesen védekeztünk,és rettentő óvatos volt velem,egyáltalán nem éreztem semmilyen fájdalmat.Tudnia kell,hogy nem ő akarta.Ő megmondta nekem,hogy ha éveket akarok várni,ő vár rám,mert szeret,és nagyon vigyáz rám doktornő.Lelkiismerefurdalása van,amiért az előnedvre nem figyelt...picit masszírozta a csiklómat,és félpercig bennem is volt. Nyilván a doktornő is tudja,milyen egy férfi,ha szeretkezik,nem pedig szexxel.Amikor szerelemből teszi...csak a drágám 1 éve nem volt nővel,és nagyon jó volt neki picit óvszer nélkül,de csak pár perc volt.Az előnedvtől való teherbeesésről szeretnék kérdezni...sok hablatyot lehet olvasni az interneten,nagyon kérem,maga igazi orvos,kérem,mondja meg,mennyi az esélye a teherbeesésnek az előnedvtől!

Tudom,hogy most azt gondolja,én is csak egy vagyok a sok felelőtlen tini közül...és nem is tagadhatom,de nincs így. Nem azért feküdtem le vele,mert az vagány,hanem mert szeretem.Felvoltam rá készülve.Csak...nem is tudom,mit beszélek. Szörnyen érzem magam,mert az édesanyámmal remek a kapcsolatunk,mindent megtudunk beszélni,de ezt nem mertem neki mondani,félek,hogy csalódik bennem.
A párom mindenben mellettem áll,ha orvoshoz kell majd mennem,ha nem. Most ma este jön hozzám,hogy terhességi tesztet hozzon.Mindenben mellettem áll.Kérem doktornő,segítsen nekünk,hogy mennyi az esélye annak,hogy terhes vagyok...a múlt hét pénteken is lefeküdtünk,akkor is volt bennem pár percig. Kérem doktornő.Rettenetesen érzem magam,válalom a következményeit a felelőtlen tetteimnek.Csak abban reménykedem,hogy nem lesz nagy baj.Utólag kezdtem olvasgatni,mert duzzadt az alhasam,meg néha úgy érzem,van bent valaki..tudja,nagyon stresszes vagyok.Szerintem csak beképzelem magamnak,de...ki tudja.Kérem segítsen!
Kérem,legalább válaszoljon!!Ha lehord,akkor is,könyörgöm!

Nagyon szépen köszönöm előre is!!

Tisztelettel: egy kétségbeesett lány és párja

2010-03-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó A terhességi teszt után kiderül, hogy terhes-e. Ha "megúszta" kérem kezdjen el fogamzásgátlót szedni, mert ha továbbra is így védekezik elég gyorsan teherbe fog esni!!! 2011-05-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Balázs Zsolt Kezeit csóűkólóm doktor nö

érdeklödni szeretnék hogy a páromnap mult honap 25-én meg jött de még az nap el is mult neki a menszesze de védekeztünk ez mitöl lehet?
2010-03-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Végezzenek terhességi tesztet és kiderül! 2011-05-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
hajnalka Tisztelt doktorni 32 eves no vagyok,fogamzasgatlo gyogyszert szeretnek szedni es nem tudom mejik lenne a megfelelo szamomra,koszonom. 2010-03-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Kérem, keresse fel nőgyógyászát!!! 2011-05-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Alla Nemrégiben zselé szerű, kis "dugó" lökődött ki a hüvelyemből... Előtte is volt bővebb folyásom, de midig fehér, és folyékony... néha vízszerű... De most ettől meigijedtem. Van egy kevés, égő, csípő érzés a hüvelyemben, de főleg csak vizeléskor... Mi lehetett ez a nyákdugó szerű, sűrű zselés, kocsonyás vmi? Köszönöm 2010-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Nem tudomélt-e akkoriban nem iéletet, de leírása alapján akár nemi váladék is lehet.

Ha panaszai vannak, kérem, keressen fel nőgyógyászt!!
2011-05-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Petra Tisztelt doktor Úr. Tavaly mola terhességem volt kb 1 éve. rendbe jött.
Most késik a mensim és azt a diagnózist kaptam, hogy rendes nagy méh anteflexioban. Szabad környezet.
Lehet, hogy nem vagyok terhes?
Előre köszönöm válaszát.
2010-02-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Szinte biztos! 2011-05-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Reny84 Tisztelt Doktornő! Egy számomra fontos kérdéssel fordulok Önhöz. Tavaly megállapították nálam, hogy pajzsmirigy rákom van, szerencsére a legenyhébb: carcinoma papillaris). Júniu 25-én megműtöttek és utána részt vettem augusztusban egy radijód kezelésen, amit most február 15-én megismételtek. Az utolsó eredmények szerint meggyógyultam, nincs látható maradékállomány. Már évek óta vágyom babára, de sajnos az élet mindig közbeszólt, és most évekre "eltiltott" tőle. Kérdezném, hogy mennyi a biztonságos várakozási idő, amikor lehet próbálkozni? Melyek azok a rizikók, amelyek egy terhességnél felléphetnek egy ilyen krónikus betegnél? Elnézést, hogy így Magára zúdítottam a kérdéseimet, de megörültem, hogy Ön endokrinológus is.
Köszönöm előre is válaszát!
2010-02-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó HA meggyógyult, nem kell várakoznia. Ha a biztonságos időt szerené mindenképpen kivárni, konzultáljon erről kezelőorvosával is, hiszen ő ismeri pontosan a gyógyszereket, amiket kapott.
Teherbeesés esetén javasollt, hogy endokrinológusa konzultáljon majd nőgyógyászával, hogy milyen speciális ellátásra szorul!
2011-05-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
emoke Kedves doktorno,az lenne a kerdesem hogy 1 hete szedek fogamzasgatlo tablettat(yasmin-t).A menstruaciom elso napjatol kezdve szedtem,aznap este 10 orakor vettem be a legelso tablettat,de a tovabbi napokban csak esti 9:50 kor vettem be.(10 perc elteres)Ez okozhatja a vedelem csokkenteset?szukseges alkalmazni egyeb vetekezesi modszert? varom valaszat 2010-02-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Nagyon is pontosan szedi a gyógyszert, nem kell aggódnia!!! 2011-05-23

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gabriella Tisztelt Doktornő!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy gyereket szeretnénk a párommal, viszont a páromnak pikkelysömör betegsége van! A kicsi is elkaphatná? Sokat kérdeztem már ez ügyben, de pontosat senki se tudott mondani. Volt már erre eset?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Gabriella
2010-02-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó A pikkelysömör nem fertző betegség, tehát elkapni semmi esetre sem fogja.

Direkt módon nem öröklődik, de a hajlam egy egészen picit magasssabb, mint más párok esetén ( sok-sok tényező együttes hatásától függ, hogy kialkulnak-e nála is a tünetek), de babája igen nagy valószínűség szerint nem lesz pikkelysömörös.
2011-05-23

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szakács Tímea Kedves Doktornő!
18 hetes terhes vagyok,az orvos candibene tablettát írt fel.azonban azt olvastam,nem biztos,hogy alkalmazhatom.Önnek mi a véleménye?
2010-02-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Fertősése veszélyesebb, mint maga a kezelés, ezért nyugodtan alkalmazhatja!!!

Kérem, bízzon meg orvosában!!!
2011-05-23

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
csilla TISZTELTDOKTORNO yasmin fogamzasgatlot zedek mar egy eve es piros viszketo kiutesek jottek ki a testemen.es lehet a fogamzasgatlo mellekhatasa? 2010-02-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Lőrincz Ildikó Nem valószínű, de sajnos kizárni sem tudom! 2011-05-23


Elejére   « előző | 177 / 304 | következő »   Végére