Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 177 / 287 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lindi Tisztelt Doktornő!

17 éves vagyok, 4 és fél hónapja élek rendszeres szexuális életet. A napokban történt velem, hogy szeretkezés közben véreztem. Az előző menstruációm 15 napja volt és 6 napig tartott. Ön szerint forduljak orvoshoz? Vagy ez előfordulhat rossz behatolási szög miatt vagy esetleg valamilyen betegség jár ilyen tünettel?(fogamzásgátlót nem szedek, óvszerrel védekezünk.)Köszönöm mielőbbi válaszát!
Lindi
2008-05-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lindi!

A panasz ismétlődése esetén érdemes felkeresnie nőgyógyászát. A vérezgetés lehet gyulladás jele, de akár sérülésből is származhat.
2008-05-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lora Tisztelt Doktor Nő!17 éves vagyok. Most április 15-e óta szedem a Milligest nevű fogamzásgátló tablettát. Kedd óta nem szedem a gyógyszert és még mindig nem jött meg. Mostmár aggódom, bár én és a párom nem sok esélyét látjuk, annak, hogy terhes vagyok, szinte mondhatni semmi esélye.Úgy ténylegesen még nem voltunk együtt, csak pár másodpercig és akkor is ő előtte megtörölte magának.Meg akkor már a gyógyszert is javában szedtem. Viszont lassan elkell kezdenem szednem a gyógyszert megint, de ha addig nem jön meg, mit csináljak?Elkezdjem szedni?Mi lehet az oka annak, hogy még mindig nem jött meg? Előre is köszönöm a válaszát! Üdv 2008-05-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lora!

Előszokott fordulni ritkán, hogy kimarad a megszakításos vérzés, annak ellenére, hogy nem áll fenn terhesség.Mielőtt elkezdi szedni ismételten a fogamzásgátló tablettát végezzen egy terhességi tesztet. Ha a következő tablettaszedési szünetben sem jelentkezik vérzés, mindenéppen keresse fel orvosát.
2008-05-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Kedves Erika,

ma voltam a ciklus 14.napján UH-on, a peteérést figyeljük. 21 mm-es tüszőm van a jobb oldalon, melyre kaptam Chogaron szurit, de a nyálkahártyám csak 5mm. Ön szerint esélytelen ebben a hónapban a Baba?
Köszönöm a válaszát.
2008-05-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A ciklus közepén a nyálkahártya normál állapotban 10-12 mm-es. Vagyis ilyen vastagságú méhnyálkahártyánál van meg az igen jó esélye a megtermékenyített petesejt beágyazódására. Természetesen ettől eltérések is lehetnek, de 5 mm-es méhnyálkahártyánál kicsi az esélye a beágyazódásnak.
2008-05-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ildikó Kedves doktornő!

Kérdésem a következő: Lindynette20 fogamzásgátlót szedek. A tájékoztatón a következő olvasható: "menstruációszerű vérzés csak a 2. csomagban lévő drazsék bevételét követően fog jelentkezni." Tehát akkor az első 21 tabletta beszedését követően a 7 tablettamentes napban nem kell megijednem ha "nem jön meg"? és csak a 2. 21-es adag bevételét követően fog megjönni. Köszönöm válaszát!
2008-05-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ildikó!

A fogamzásgátló tabletta abbbahagyását követően, vagyis a 21. tabletta után jelentkezik a menses. Sajnos nem olvastam a használati utasítást, így nem tudom mire vonatkozhat az Ön által idézett rész. A gyógyszer leírásban, amit én ismerek a következő szerepel: "A 7 gyógyszermentes nap ideje alatt megvonásos vérzés jelentkezik."
2008-05-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsófi Tisztelt Doktornő! Sajnos elvesztettem 6 hetes magzatomat , nem tudni miért.Lelkileg nagyon nehéz feldolgozni. Első vetétés után szabad a kérni hormonális kivizsgálást?Nekem nem volt hányingerem és azt olvastam hogy ez a progeszteron szinttel van kapcsolatban.Igaz ez?A köv. terhességnél valamilyen erősítő gyógyszert lehet kapni?Bocsánat a sok kédésért.Válaszát nagyon köszönöm 2008-05-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófi!

Sajnálom az Önnel történteket! A terhességek közel 20 %-a vetéléssel végződik. Tudom ez nem megnyugatató az Ön számára, de egy vetélés után még nem indokolt a kivizsgálás. A hányinger elmaradása nem feltétlenül a hormonális eltérésre utal. Nagyon sok esetben hányinger nem észlelhető, ennek elelnére a terhesség lefolyása zavartalan. A terhességek egy részében a hányinger nem a terhesség elején, hanem a később a 8-10. hét körül jelentkezik.
A vetélés megelőzésére hatásos gyógyszer nem létezik.
2008-05-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Olga Tisztelet Doktornő !
Azt szeretném megkéredzni, hogy az alkoholnak van e valamilyen hatása a nuvaringre ?
Illetve, ugye jól tudom, hogy a legelső gyűrű felhelyezés után egy hétig még nem véd, de utána már a 8dik napon igen? és a többinél már a gyűrűmentes időszak is védettséget nyújt ?
2008-05-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Olga!

Az alkohol nem csökkenti a Nuvaring hatását. Az első gyűrű felhelyezését követően az első egy hétbwn mindenképpen, de inkább az első két hétben érdemes védekezni. A hormonális fogamzásgátló az egy hetes gyűrűmentes időszakban is védelmet biztosít.
2008-05-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Panett87 Tisztelt Doktornő!
Én egy 3. évfolyamos védőnő hallgató vagyok.Szakdolgozati téma ügyben szeretném a véleményét kérni! A koraszülés témával kapcsolatosan szeretnék szakdolgozatot írni. Meg szeretném kérdezni, hogy mi az Ön véleménye a témáról? Mely területét lenne érdemes kutatni?
Ha van egy kis ideje, kérem válaszoljon! Előre is köszönöm!
2008-05-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Panett87!

A koraszülés egy rendkívül nagy téma. Próbálja meg megfogalmazni, ezen belül miről szeretne írni. Talán érdemes először utána nézni az irodalomnak, az talán megkönnyíti a pontos témaválasztást.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Évi Kedves doktornő!19 éves vagyok, és dzsilbert-szindrómám van.Nem súlyos,csak nem ehetek túl sok szíros ételt.Néha eszek,de amúgy nem érzékelem ezt a bajomat.Emiatt nem szedhetek fogamzásgátló gyógyszert, és érdekelne a gyűrű.Sok jót olvastam már róla,és szeretném használni,de előtte megkérdezném az ön véleményét, hogy használhatnék-e ilyet,mert tudom,hogy ebben is vannak hormonok.Persze a nőgyógyászommal is megbeszélem majd.Köszönöm! 2008-05-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Évi!

A Nuvaring hüvelygyűrű hormontartalmú fogamzásgátló készítmény, csak ellenben a tablettával nem a bélrendsezrből, hanem a hüvely hámján keresztül szívódik fel a hormontartalma. Ugyanúgy a véráramba kerül és a májban bontja le az öszzetevőit. Májbetegségben a hüvelygyűrű használata is ellenjavallt.
2008-05-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
zsuzso Kedves Doktornő!
Hüvelyi fehérfolyás miatt kaptam gyógyszert és kúpot is, de a panaszom nem múlt el. Spirált használok, lehet hogy ettől van a folyás? Ön szerint a Gyntima hüvelykúpot érdemes-e kipróbálnom?
Köszönettel
2008-05-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzso!

Ha a javasolt kúptól, illetve gyógyszertől nem szűntek meg a panaszok ismételten keresse fel nőgyógyászát.
A spirál mellett lehet bőségesebb folyás.
Az Ön által említett készítményt nm ismer.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szandra Tisztelt Doktornő!
17 éves vagyok. 2 kérdéssel fordulnék önhöz! Az első kérdésem az lenne, hogy a nőgyógyászom felírt Lindynette 30 fogamzásgátlót és ezt a fogamzásgátlót szedtem 2 éve, de abbahagytam, mert akkor csak a ciklusom miatt kellett szedni. A kérdésem hogy menyi idő után mondható hatásosnak a fogamzásgátló hatása?
A második kérdésem hogy az első levél szedése közben már szedtem kb. 1-1.5 hete lefeküdtem a barátommal védekeztünk, de kiszakadt az óvszer, de nem ment el bennem. Csináltunk tesztet 2 napja a biztonság kedvéért és negatív lett. Ma veszem be az utolsó szemet. A kérdésem hogy így menyi a valószínűsége hogy teherbe essek meg hogy a teszt esetleg hamis eredményt mutatott? A mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Szandi
2008-05-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szandi!

A menstruációs ciklus első napján elkezdett fogamzásgátló tabletta, ajánlások szerint már rögtön az elejétől védelmet nyújt. Ennek ellenére én szoktam javasolni két hétig, kiegészítő védekezést.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lina Kedves Doktornő!
Kérdésem naívnak tűnhet, de kérem válaszoljon. 52 éves vagyok, 4 hőüanpja elmaradt a menssesem, védekezni kelle?
köszönöm!
2008-05-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lina!

Ajánlások szerint, az utolső mensest követően egy évig érdemes védekezni.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anna Kedves Doktornő!
Február végén volt egy terhességmegszakításom. Azután március végén jött meg egy napra, majd április végén akkor rendesen négy napig tartott, most viszont megint megjött pedig csak 13 nap telt el. Enyhén meg voltam fázva és köhögtem ez befolyásolhatta, hogy ilyen hamar megjött, vagy valami más oka lehet.
Válaszát előre is köszönöm!
Anna
2008-05-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

Általában a terhességmegszakítás nem befolyásolja a mensest, ugyanakkor egy terhesség után meg változhat a ciklus rendszeressége, illetve hossza. Ha továbbra is rendszertelen lesz mensese keresse fel nőgyógyászát.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mónika Egy hete volt egy terhesség megszakításom és hüvelyi polip eltávolításom.A kórházból távozva semmilyen felvilágosítást nem kaptam a további teendőkkel kapcsolatban.Szeretném megkérdezni,hogy meddig kell pihenni,mikor lehet újra nemi életet élni,vállalhatok e a közeljövőben gyereket? 2008-05-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

Pár napos pihenés általában elégséges. A vérzés körülbelül egy hétig tarthat. Hat hétig szükséges a házasélettől, illetve az ülőfürdőtől való tartozkodás.
Általában a terhesség megszakítás nem befolyásolja a későbbi gyermekvállalást.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gabica Tisztelt Doktornő!

Több mint 5 éve folyamatosan szedek fogamzásgátló tablettát. Jövőre szeretnék babát vállalni. Mennyi idővel előtte érdemes abbahagyni a szedését? és mennyi idő míg kitisztul a szervezetből?
Köszönöm válaszát előre is!
2008-05-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves gabica!

A tervezett terhesség előtt legalább egy 3-4 hónappal érdemes abbahagyni a fogamzásgátló tablettát. Ennyi idő alatt biztosan kiürül teljesen a szervezetből, további jelentősége, hpogy a tabéletta abbahagyása után 3-4 hó napig nem biztos a peteérés.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Marika Kedves Doktornő! 8 hetes terhes vagyok. Azt szeretném kérdezni hogy terhesség alatt szedhető-e a Vitinne (az ínyegézség, napi 2x1)? Tartalmaz 800 ľg A vitamint, 120 mg C vitamint, E vitamin: 20 mg, Folsav: 200 ľg, Cink: 15 mg, Q10 koenzim: 15 mg, Rutin: 20 mg, Kamilla kivonat: 15 mg, Körömvirág kivonat: 10 mg. Korábban szedtem már és elmulasztja az ínygyulladást amitől sokszor a fogam is fáj. Elevitet szedek és Magne B6-ot és nem tudom hogy ezek mellett alkazmazható-e.
Válaszát előre is köszönöm!
2008-05-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Marika!

A terhesség alatt, inkább csak a terhesvitamint szedje. Ha az ínyéval panaszai vannak, keresse fel fogorvosát.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Krisztina Kedves Doktornő!

Szokásos éves rákszűrésemen az orvos csúnya méhszájsebet állapított meg. Azt mondta, mindenféleképpen műteni kell, a cytológia eredményétől függ, hogy mennyire sürgősen. Kolposzkóppal vizsgált meg és a következőket írta a leletre: laceralt portio, leukoplakia, pontozottság. A cytológiai eredményem közben elkészült, teljesen jó lett, nem ad okot aggodalomra, legalábbis telefonon ennyit közöltek. Tényleg nem úszhatom meg a műtétet? Esetleg keressek meg egy másik nőgyógyászt is?
Válaszát köszönöm!
2008-05-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Krisztina!

Látatlanban, illetve a rákszűrés pontos ismerete nélkül elég nehéz megítélni, hogy szükség van-e műtétre.
Menjen vissza az eredményéért és beszélja meg orvosával a további teendőt.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andi Kedves Doktornő!

Abban a kérdésben kérném segítségét, hogy volt egy vetélésem. Az orvosom elküldött hormonvizsgálatra a ciklusom 9. napján, és három eredménynél nincs odaírva a ref. tartomány. FSH: 5.1 IU/L; LH: 4.9 IU/L; ösztradiol: 382 pmol/L. Ezek mellett az értékek mellett teherbe lehet esni, mert kisbabát szeretnénk.
Válaszát előre is köszönöm!
2008-05-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

A hormon normál értékei a menstruációs ciklus különböző szakaszában különbözőek.
Az eredményei teljesen rendben vannak. A teherbeesésnek nem ez jelenti a gátját.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Tisztelt doktornő!

Jelenleg kb 6-7 hetes terhes vagyok. Szedhetek -e biovanne vitamint és béres króm tablettát a terhesség alatt, székletlazításra pedi mira vizet iszok.
A másik kérdésem az lenne, hogy kb 3 hét múlva az Adriához utazunk Horvátországba és azt szeretném megtudni, hogy lehet-e ilyenkor a tengerbe fürödni? Köszönös válaszát.
2008-05-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Terhesség alatt esetleg terhesvitamin szedése ajánlott. Egyéb készítmények szedését, mégha gyógyhatású készítményekről is van szó beszélje meg nőgyógyászával.
A tengerbe való fürdés, ha nem okoz panaszokat nem ellenjavallt.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsi Kedves Doktornő!
25 éves anyuka vagyok. Március 28-án vették ki a spirálom (Lilly t-gold),ami 1 évet volt fent,akkor már 3. napja volt vérzésem,barnás folyás. Általában 21 naponként jött meg a vérzésem a spirál alatt, viszont 2 hétig tartott,ebből csak 3 napig volt piros, a többi napon barnás és nem sok mennyiségű. A legutóbbi mensim máj.3-án jött meg, erősebb görcsökkel. A mellem már egy hete feszül, fáj, de már kevésbé,de még mindig,mirigyes tapintatú. A párommal csak megszakított közösüléssel "védekeztünk". Ugye, nem lehetek terhes, Doktornő? És miért késett a vérzésem ennyit, a szokásoshoz képest 2 hetet? Köszönöm a választ! Zsuzsi
2008-05-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

A megszakításos közösülés nem tartozik a fogamzásgátlás legbiztosabb módjai közé. A terhesség előfordulhat mellette. A menses késés hátterében nagyon sok minden előfordulhat. A hormon eltérés, a petefészek cysta, a gyulladás is okozhat menstruációs rendellenességet. Ha három napig atpőasztalt vérzést valószínű az lehetett a menses időpontja, az előzetes barnás pecsételgetés inkább a spirál következménye lehetett. A spirál eltávolítása megváltoztathatja a menstruáció lefolyását.
2008-05-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
timi Doktornő!

2 éve Nebilet nevű gyógyszert szedek a szívritmuszavaromra,de szeretnénk még egy babát:Ön szerint emellett a gyógyszer mellett lehtséges ez?Nem árt a babának a terhesség alatt, ha ezt a gyógyszert szedem?Segítségét előre is köszönöm!
2008-05-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Timi!

Az Ön által szedett gyógyszer, úgy tudom nem szedhető terhesség alatt. Beszélje meg belgyógyászával, milyen más gyógyszert szedhetne a terhesség miatt, illetve a szívritmus zavarral ajánlott-e a terhesség vállalása.
2008-05-27


Elejére   « előző | 177 / 287 | következő »   Végére