Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 283 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mónika Lassan 1éve már, hogy észrevettem azt,hogy minden szekszuális együttlét után 1-2 napra bűzös folyásom lesz.
Vajon mitől van ez így, hiszen megfelelően ápoltak vagyunk.
Ezenkívül mindig fürdés után történik nálunk az aktus. Voltam már orvosnál, de azt mondta ő nemtapasztal semmi szokatlant.
2007-10-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A hüvelybe kerülő spermának is jellegzetes szaga lehet. Esetleg ezt is észlelheti a házasélet után. A védekezésre használt óvszer mellett is jelentkezhet kevés folyás.
Ha vizsgálat előtt megmosakodott, elképzelhető, hogy a fennálló hüvelygyulladás nem volt látható. Fertőzés gyanúja esetén esetleg a hüvelyből lehet tenyésztést levenni.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Edina Tisztelt Doktornô!

2 évig szedtem fogamzásgátlót, ezt idén májusban abbahagytam. Szeptember 1-jei utolsó normál menzeszemet követôen végül 42 napra megjött a vérzésem úgy, hogy elôtte kb két hétig pecsételgetett, majd a 42. nap után két hétig egyfolytában, nagyon bôségesen véreztem. Felkerestem a nôgyógyászom, aki egy kis cisztát talált az egyik petefészkemen, azt mondta, ez okozhatta a ciklus felborulását, de különösebben nem kell törôdni vele. A vérzés végül csak vérzéscsillapító gyógyszer hatására múlt el. Ennek 4 napja és a hasam megint fáj, úgy érzem meg fog jönni, pecsételgetek is. Ezen kívül még van egy kb 2x3 cm-es miómám a méhem külsô falán. Lehet, hogy az egésszel nem kell nagyon törôdni és magától is rendezôdni fog, de engem nyugtalanít. Szeretném, megtudni hogy ez indokolt-e és nem lenne-e szükséges esetleg másfajta vizsgálatok elvégzése? Válaszát elôre is köszönöm, tisztelettel
2007-10-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

A fogamzásgátló tabletta abbahagyása után nem azonnal áll vissza a normál menstruációs ciklus. Esetenként ez néhány hónapot vesz igénybe. A petefészek cysta is okozhat vérzészavart. A méhfal külső részén elhelyezkedő myoma nem valószínű, hogy hozzájárul a vérzészavarhoz.
Gyógyszerekkel elősegíthető a ciklus rendezése. Ha továbbra is vérezget, keresse fel ismételten nőgyógyászát.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mónika Tisztelt Doktornő!
17 hetes terhes vagyok. Van egy kevéske folyásom de nem ez az ami igazán aggaszt hanem az hogy néha erős szaga is van.A kérdésem csak az lenne, hogy ezt mondjam meg az orvosomnak vagy ez természetes folyamat a terhesség alatt?
Előre is köszönöm válaszát.
2007-10-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A terhesség alatt kicsit bővebb hüvelyi folyást lehet észleni. Ennek a színe fehér a fehérneműm megszáradva sárgás színű lehet. Szagtalan és kellemetlen érzés, égés, viszketés nem kíséri. Vagyis a kellemetlen szag valószínű fertőzésre utal, ami miatt keresse fel orvosát.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Viki Kedves doktornő!Párommal babát tervezünk.Okt. 7-én kezdtük.Közben gyulladásom lett,amire Zanocint szedtem 10 napig.20-án kellett volna megjönnie a mensimnek.Voltak/vannak terhességre utaló jeleim(talán mellékhatások),2 tesztem lett negatív,lehet,hogy korán néztem.A mellem nagyon érzékeny,a hasam alja fájdogál,a korábbi illatokra gyakran vagyok érzékeny.Néha 1-1 menszim kimaradt.Kérem,adjon tanácsot,mi ilyenkor a teendő?Köszönöm! 2007-10-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Viki!

Ha nem jelentkezik mensese ismételje meg a tesztet egy hét múlva. Ha ez is negatív nem gondolnék terhességre.
Ha korábban is maradt ki mensese elképzelhető, hogy most is erről van szó. Az Ön által említett tünetek a terhesség gyanújelei, vagyis nem biztos, hogy terhességet jeleznek. Az emlőfeszülés és alhasi fájdalom menses előjele is lehet.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Hajni Tisztelt Doktornő!

Szeretném kérdezni,hogy a mostani párommal szeretkezés közben általában megjön a vérzésem de ez csak egy pár óráigtart. Milehet az oka.Ez az eset egy hónapban 2-3 alkalommalvan ez a tünet. Mit tegyek?

Elöre is köszönöm: Hajnalka
2007-10-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Hajni!

A házasélet utáni vérzésnek lehet oka egy méhszáj gyulladás, hormonális eltérés, egy méhszájban elhelyezkedő polyp, amely jóindulatú elváltozás, de akár egy rosszindulatú méhszáj elváltozás is. Ezért keresse fel nőgyógyászát, aki vizsgálat után valószínű bővebb információt tud Önnek adni a probléma okáról, illetve megoldási lehetőségeiről.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kati Kedves Doktornő!

Kérdésem az , hogy már egy hete megkellett volna jönnie eddig mindig 28 napra jött meg most nem .Ha esetleg terhes lennék befolyásolja e hogy cukor beteg vagyok s a cukrom általában 8-9.körüli értéken van gyógyszert nem szedek de viszont diétázom ez árt az esetleges terhességre?
2007-10-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kati!

Ha a diéta ellenére 8-9 körüli vércukor értékeket mér, akkor a cukorbetegség kezelésére a diéta nem elegendő. Mindenképpen keressen fel sürgősen egy diabetológust. Ez különösen nagy jelentőségű, ha terhes.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Veronika Tisztelt Doktornő! Az én problémám 6 hónapja kezdődött.A hüvelynyílás környékén nagyon égett,majd később a hüvelyben is éreztem.Probálkoztam a canesten combival majd a pevarylal egyik sem használt így elmentem orvoshoz.Ő nizorálos hüvelykúpot írt fel és vett kenetet rákszűréshez.Sajnos ez sem használt így újra felkerestem az orvosom.A rákszűrés gyulladást mutatott ki és írtak fel Gynoflor hüvelytablettát.Sajnos ez sem segített .A következő alkalommal Nizorál tablettát írtak fel,és küldtek kenetet tenyésztésre.Az eredmény a következő:Aerob tenyésztéssel:STREPTOCOCCUS AGALACTIAE sok telep.Ekkor kaptam Tarivid richter tablettát,majd késöbb Ceclor -t+tejsavas öblítőket.Sajnos még mindig nem javultam így ismét visszamentem.Ismét tenyésztés,melynek az eredménye:Aerob tenyésztéssel:ENTEROCOCCUS FAECALIS Szintenyészet.Trichomonas vag. nem tenyészett.Gomba nem tenyészett ki.Ekkor irtak fel Dalacin hüvelykrémet.Sajnos ez sem használt.Kérem segítsen,hogy mászhatnék ki ebből.Egyébként nagyon figyelek a higéniára.Hallottam a Betadin hüvelykúpról . Az én esetemben hozhat javulást? Vagy valami mást ajánlana?Kezd elviselhetetlen lenni ez az égés.A tejsavas hüvelyöblítők nagyon csípnek.Normális ez?Válaszát előre is köszönöm. 2007-10-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Veronika!

Sajnos ha egyszer egy hüvely védelmét jelentő tejsavat termelő baktérium flóra, esetenként nagyon nehéz visszaállítani az egyensúlyi állapotot. A kezeléssel ugyan elpusztul a panaszokat okozó kórokozó, ugyanakkor a hüvely védtelen az ismételt kórokozókkal szemben.
A tejsavas irrigálók használatát nem szabad túlzásba vinni. Én heti egy alkalommal szoktam javasolni a használatát. Egy-egy kezelés után érdemes Gynoflor hüvelykúpot használni, ezzel megelőzhető a korai ismételt fertőzés.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Juli Tisztelt doktornő!
24 éves vagyok. Hírtelen fellépő alhasi fájdalom (éles , szúró –és nem menstruációs görcs szerű) miatt sürgősségi ügyeletet kellett felkeresnem, ahol a fájdalom csillapítására 1 ampulla Algopyrin injekciót kaptam, majd azonnal tovább küldtek a sebészetre, onnan pedig a nőgyógyászatra. Ott az alábbi diagnózist állították fel:
- has puha, betapintható
- jobb oldalon az appendix felett jelez nyomásérzékenységet
- menotest negatív
- virgo intact. ép hymenalis gyűrű
- vv nem végezhető
- rdv: akaratlagos izomvédekezés miatt uterus nagyságát megítélni nehezen lehet, de norm. nagynak imp. szabad környezetben
- Douglas nem ledomborított
UH vizsgálat eredménye:
86*36*48 mm-es uterus rfv-ben, az endometrium vastagsága 10 mm. Douglasban jelzett folyadék. Jobb oldalon 47*40*46 mm-es corpus luteum. Bal oldalon 29*19 mm-es ovárium, alatta 25*13 mm-es folyadék látható.
Majd az UH vizsgálatot követő három napig tartó barna folyás jelentkezett és ezt követően 4 napi késéssel jött meg a menstruáció.
Arra szeretnék választ kapni, hogy a Douglasban és a bal oldali ovárium alatt lévő folyadék megléte kórosnak tekinthető-e, utalhat-e valamilyen gyulladásra ( pl: méh vagy petefészek gyulladásra) vagy esetleg cystát jelez?
Mielőbbi válaszát előre is köszönöm
2007-10-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Juli!

A Douglas a hasüreg legmélyebben lévő része, vagyis ha a hasüregben folyadék jelenik meg először itt figyelhető meg.
A megjelenő folyadék utalhat gyulladásra, ami nem feltétlenül a női nemi szervekből származik, eredhet a gyulladt vakbélnyúlványból is. Egy petefészek cysta megrepedésekor is megfigyelhetünk ilyen folyadékot. Általában ez erős alhasi fájdalommal jár, és kísérheti barnás folyás.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
beata kedves doktorno!21 eves vagyok
a kovetkezo a problemam:a menstruaciom elso napjatol elkezdtem szedni a marvelon fogamzasgatlo tablettat azonban a verzesem meg 7 nap utan sem allt el s a mennyisege is hasonlo a 2-3napihoz.mivel megijedtem mar 2 napja abbahagytam de a verzes meg nem allt el.normalis-e ez s meddig fog tartani?
2007-10-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Beata!

A fogamzásgátló tabletta szedés első 2-3 hónapjában előfordulhat vérzészavar. A tabletta abbahagyását követően a hormontszint csökkent, erre a szervezet ismételt vérzéssel reagált.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Rita Tisztelt Doktornő!
Múlt héten volt missed abortuszom, és sajnos az orvos úgy adta ide a zárójelentést, hogy egy szót sem mondott a továbbiakról, kérdezni sem lehetett, mert már fogta a kilincset, hogy távozhatok...
27 éves vagyok, az első terhességem volt. Azt tudom, hogy nagyon gyakori, hogy nem fejlődik ki az embrió, nem is ez a gond. Sokkal jobban érdekel, hogy mi a teendő a továbbiakban? El kell e menni kivizsgálásra? Adhatunk e valahogyan nagyobb esélyt a következő kisbabánknak? A magzatvédő vitaminoknak van erre is kihatása?
2007-10-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Rita!

Viszonylag gyakori, hogy akár az első terhesség vetéléssel végződik. Ettől függetlenül a rá következő terhesség teljesen problémamentes lehet. Érdemes ilyenkor legalább fél évet várni a következő próbálkozással. Így van a legnagyobb esélye annak, hogy aa következő terhessége sikeres lesz.
A műtétet követően 6 hetet kell tartozkodni a házasélettől, ugyaneddig nem szabad ülőfürdőt venni csak zuhanyozni. Kerülje a szaunát és uszodát. Valamint a következő tervezett terhessége előtt 3 hónappal kezdjen el fólsavat szedni.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
anita jo estet nekem junius14ken voltcsaszarom es juliusba nem jot meg de agusztusba 19szeptemberbe 21 diken jot meg most oktober 27ke de nem jot meg esa paromal vedekeztunk ovszerel de nem ervezet el nem gond hogy meg nem jott meg vagy nagyon baj kerem segitcsen en egy 19eves lany vagyok koszonom 2007-10-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

Nemcsak terhesség miatt maradhat ki a menses. Ha szoptat, szoptatás alatt viszonylag rendszertelen lehet a menses.
Esetleg csináljon egy terhességi tesztet, ha nem jelentkezik hamarason mensese, azzal kizárhatja a terhességet
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kriszti Kedves Doktornő

Kérdésem a következő lenne: hosszú éveken át Tri-Regol tablettát szedtem, majd egy hónapja Belara nevű termékre cseréltem (orvos irta fel és javasolta, természetesen, nem magamtól csereberéltem) A leírásnak megfelelően váltottam a két tablettát, az orvos szerint nem kellett volna semmi érdekes dolog történjen a csere következtében, mégis kimaradt a menstruációm az első levél után. (Tuti nem vagyok terhes). Ez normálisnak tekinthető vagy szaladjak orvoshoz? Köszönettel: Kriszti
2007-10-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kriszti!

Fogamzásgátló tabletta szedése mellett elő szokott fordulni, hogy a menses kimarad anélkül, hogy terhesség állna a háttérben. Mégis mindenképpen ajánlanám keresse fel orvosát és beszéljék meg a további tabletta szedést.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Köny Ildikó Pár hete válladékozást tapasztaltam a mellemből!Egy magazinban olvastam,hogy akár mellrák okozója is lehet!Szeretném megkérdezni erről a doktornő véleményét! 2007-10-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ildikó!

A tejszerű váladékozás esetén elsősorban nem mellrákra gondolunk. Közvetlenül a menses előtt előfordulhat, anélkül is, hogy mögöttes hormon elváltozás lenne. A tejszerű váladékozást az emlőből, az agyalapi mirigy prlaktin nevű hormonjának emelkedett szintje okozza, amit mindenképpen ki kell vizsgálni.
Ha nem tejszerű a váladékozás, akkor is érdemes orvoshoz fordulnia, sajnos így látatlanba lehetetlen megmondani mi áll a hátterében.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Noémi Kedves Erika!

6 éve szedem a Trinoldiol nevű fogamzásgátló tablettát, ami most hiánycikk.
Milyen új tablettát tudna ajánlani?

Köszönöm!

Üdv,
Noémi
2007-10-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Noémi!

Létezik több a Trinordiollal megegyező összetételű készítmény. Azonban mindeképpen nőgyógyász javaslatára váltson ki másik készítményt.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anna Kedves Doktornő!

Kérdésem lenne Önhöz. Azt szeretném megtudni, hogy milyen tényezők befolyásolhatják a menstruációs ciklust. Nekem szinte egész évben napra pontosan 27 napos ciklusaim voltak, de a szeptemberi és az októberi ciklusom már 30 napos lett. Mivel babát tervezünk természetesen már örültem, hogy kisbabánk lesz, de sajnos nem így lett. A gyermek utáni vágy lehet ilyen hatással a ciklusra?
A másik kérdésem, hogy a ciklusom általában 7 napig tart, amíg teljesen megszűnnek a tünetek, ez nem túl hosszú idő?
A terhes nőknek ajánlott vitaminoknak van valamilyen szerepe a terhebeesést illetően, vagy csak a magzatvédő funkció miatt ajánlott a szedése?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Anna
2007-10-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

A menstruáció szabályozása bonyolult folyamatok együttes kölcsönhatása által jön létre. A mellékveskéreg, a pajzsmirigy hormontermelése, szedett gyógyszerek, betegségek, az életmód, az éghajlat változás, a stressz, a pszichés állapot nagyban befolyásolhatja. A gyermekutáni vágy miatt nemcsak késhet, hanem akár el is maradhat hosszabb ideig a menses.
A 7 napig tartó menses teljesen normális.
A magzatvédő vitaminoknak, mint nevükben is benne van a magzatvédelmében van szerepe, elsősorban a fólsavat kell kiemelni. A teherbeesést nem segítik elő. Ugyanakkor a fólsav szedését érdemes a már a tervezett terhesség előtt elkezdeni.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Hegedűs Adrienn Kedves Dr-nő! Tudom hogy igy a távolból nehéz válaszolnia de mégis a tanácsát szeretném kérni.Tavaly októberben elkezdet fájni a jobb mellem elmentem a nögyogyászhoz aki azt mondta hogy aszimetrikusak a melleim és azért fáj,ezt nem tudtam elfogadniés elmentem egy onkologushoz aki meg azt mondta hogy a nők néhány %-uknál előfordul szedjek e-vitamint. Azota annyira fáj hogy éjszaka a fájdalomra ébredek konkrétan nem a mellem fáj hanem a mellcsont és a honomalja között.Kérem adjon tanácsot hogy mit tegyek!Elöre is köszönöm a segitségét üdvözlettel H.Adrienn 2007-10-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Adrienn!

Ha nem az emlő szövete fáj, hanem inkább a mellkas, az nem feltétlenül az emlő elváltozására utal. Kisugározhat oda például egy gerinc elváltozás is.
Ha mind nőgyógyásza, mind onkológus nem talált elváltozást az emlőben nem kell tartania az emlő megbetegedésétől.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kedves Doktornő!
Nekem nincs kérdésem most, csak szeretném megköszönni a kedvességét és azt, hogy 38 éves koromra sikerült megszabadítania a nőgyógyászoktól való félelmemtől. Nagyon hálás vagyok Önnek.:)
Üdvözlettel
Emese
2007-10-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mariann Tiszteltt Doktornő!
Voltam orvosnál ahol levették a citot.Megjött az eredményem p2,de van egy kis gyulladásom.Mellete meg mészájsebem az új orvosom azt mondta meg kell plasztikázni.Felhivtam a régi orvosomat aki azt mondta nem kell vele csinálni semmit ,mert még szülni szeretnék.Majd csak szülés után.Nem tudom mit tegyek kérem segitsen.Köszönöm.
2007-10-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mariann!

Ha a rákszűrés eredménye gyulladáson kívül nem muatatott semmit a gyulladás gyógyszeresen kezelhető. Nem szült nőknél, ha csak egy mód van rá igyekszünk elkerülni minden női nemi szervet érintő mütéti beavatkozást. Ha a méhszájseb csak egy vizsgálati lelet és nem okoz panaszokat, nem gondolnám, hogy feltétlenül el kell végezni a beavatkozást.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Reka Kedves Doktorno!
22 eves vagyok es mikor 15 voltam eloszor volt menstruaciom es korhazba is kerultem mert nem akart elalni a verzes.Akkor a Diane-t irta fel a nogyogyaszom es miutan abba hagytam megint 6 honapig nem jott meg.A tavaly decemberbe ujra elmentem az orvoshoz es adott valamit hogy megjojjon es utana a Logestet irta fel de tobb mint 1 honapja nem szedem es megint nem jott meg.Mi lehet az oka?Keressek fel egy endokrinologust?Az is zavarhat hogy jartam egy vegleges szortelenito kezelesre amit egyfajta lezerrel csinaltak.
Elore is koszonom!
Tisztelettel Reka!
2007-10-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Réka!

A fogamzásgátló tabletta abbahagyása után gyakran előfordul, hogy kimaradozik a menses. Mindenképpen jó ötletnek tartom az endokrinológus felkeresését, de legalább is egy hormon vizsgálatot.
A végleges szőrtelenítés nem játszik szerepet a menses kimaradásában.
2007-11-01

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tisztelt Doktornő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy (jelenleg 23éves vagyok) 4éve szünet nélkül szedtem a Tri-Regol nevű gyógyszert. Szeptember elején vettem be az utolsó szemet. Azonban a menstruációm azóta nem jött meg! (Immáron lassan második hónapja kimarad.)
Terhességi tesztet már csináltam,negatív lett. Létezik,hogy komolyabb bajom legyen,vagy csak egyszerüen felborulhatott a hormonrendszerem?
Mielőbb menjek orvoshoz,vagy várjak még pár napot???
Várom mielőbbi válaszát!
Köszönettel: Tímea
2007-10-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tímea!

A fogamzásgátló tabletta abbahagyását követően, elő szokott fordulni, hogy kimarad a menses, illetve a tabletta szedés előtt rendszerese menstruációs ciklus átmenetileg rendszertelenné válik. Általában néhány hónap alatt rendeződik. A menses utáni vérzés kimaradás nem gyógyszer függő, akármelyik fogamzásgátló tabletta esetén előfordulhat.
2007-11-01


Elejére   « előző | 241 / 283 | következő »   Végére