Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 292 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
diána kedves doktornö!
már egy hete késik a mensim,a mellem érzékeny,a hasam meg keményebb meg nőt.olyan mintha már baba volna.csináltam terheségi tesztet de negativot mutatot.terhes lennék?
2007-11-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Diana!

A menses kimaradásának a terhesség csak egy lehetséges oka. Mellette hormonzavar, petefészek ciszta is okozhat menses kimaradást.
A terhességi tesztek a várt menstruáció időpontjában már kimutatják a terhességet, amennyiben a terhesség a ciklus középidejében fogant. Vagyis a később fogant terhességet nem mutatja ki még biztonsággal. Esetleg ismételje meg a terhességi tesztet egy hét elteltével, majd ha mensese nem jelentkezik, mindenképpen jelentkezzen nőgyógyászánál.
2007-11-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Olga Kedves doktornő!
A 2 éves fent lévő spirálom folyamatos kisebb nagyobb gyulladást, és gombás fertőzéseket eredményezett, amíg nem volt spirálom nem ismertem az ilyen jellegű nőgyógyászati betegségeket. Két gyermekem van. És a nőgyógyászati rákszűrésen az orvosom méhszájsebet állapított meg, a citológia eredménye még nem ismert, de ő a műtétet javasolta, valamint méhszáj plasztikát. Én természetesen belementem, mivel a barátnőmet pár hónapja műtötték méhnyakrákkal. Csak nem tudom, hogy van-e valami negatív hatása a műtétnek, szóval ha most igazából nem is lenne szükséges, akkor okoz-e valamilyen hátrányt egy méhszájseb leszedés, és egy méhszájplasztika. Ugyanis 2 éven belül szeretnénk harmadik gyermeket.
Köszönettel
2007-11-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Olga!

A spirál mellett előforduló gyulladásos panaszok mellett mindenképpen el kell távolítani a spirált, mivel az hozzásegíthet a fertőzésekhez.
A méhszáj plasztika is segíthet a fertőzések kivédésében, természetesen csak cytológiai eredmény ismeretében végezhető el. Mint minden műtétnek sajnos ennek is lehetnek szövődményei, vérzés, sérülés, a műtét után a méhszáj hegesedése, ami akár együtt járhat a méhszáj teljes elzáródásával is. Egy műtét kapcsán azonban az orvosnak mérlegelnie kell a várt előnyt és kockázatot, amennyiben nagyobb előny várható a beavatkozástól, mint kockázat csak abban az esetben végezhető el a beavatkozás.
2007-11-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
andrea KEDVES DOKTORNŐ!

36 ÉVES VAGYOK. AZ UTOBBI IDŐBEN RENDETLENKEDIK A MENSTRUÁCIOM. UTOLJÁRA 1 NAPIG TARTOTT,EZ VOLT OKTOBER 10-ÉN.FELKERESTEM NŐGYÓGYÁSZT .TÖBB VIZSGÁLATON ÁTESTEM ULTRAHANG, MR, VÉRVÉTEL.KIDERÜLT EGY BEVÉRZETT CISZTA VAN A BAL PETEFÉSZKEMBEN. 5,3*3,2 CM-ES.AZT MONDTÁK MEG KELL VÁRNI A MENSTRUÁCIOT. NEM TUDOM MIKOR LESZ HISZEN RENDSZERTELEN.AZ LENNE A KÉRDÉSÉM, HOGY EZ VALOJÁBAN MI ÉS HOGYAN LEHET MEGSZABADULNI TŐLE?
2007-11-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

A petefészek cystikus elváltozásai rendkívül gyakori jelenségek. Az esetke túlnyomó többségében felismerésre sem kerül egy következő menses alkalmával spontán megszűnik. A menstruáció rendszertelenségének lehet a cysta által termelt hormon az oka. Esetlegesen meg lehet próbálni kezelni gyógyszeresen, de ez nem biztos, hogy eredményes lesz. Amennyiben a következő mensessel nem szűnik meg, panaszokat okoz, illetve növekszik a műtéti eltávolítás felmerül.
2007-11-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Barbi Kedves Doktornő!
Gyereket szeretnénk a férjemmel.Próbálkozunk már néhány hónapja sikertelenül. Az utolsó menzeszem nov.3-án volt. Néhány napja barnás folyásom van és az alhasamban nyomást érzek. Mintha fel lenne fújva,kemény.Az ülés és a fekvés is kényelmetlen emiatt. Tegnap este vöröses volt a folyásom. Valami baj lehet? köszönöm.
2007-11-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Barbi!

Az Ön által leírt tünetek okozhatnak egy hüvelyi fertőzésre, esetleg egy kismedencei gyulladásra, felfázásra is. Kérem keresse fel nőgyógyászát, aki a vizsgálat után több segítságet tud Önnek nyújtani.
2007-11-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Netty Kedves Dr.-nő!

Már 3 éve küzdödöm gombák és baktériumok okozta hüvelyi megbetegedéssel.Nagyon sok gyógyszert használtam már de a fertőzés enyhülése csak addig tart míg használom a gyógyszert és pár hét múlva újra érzem.
A barátommal való együttlét néha fáj emiatt.Kérem segítsen!
2007-11-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Netty!

A gombás fertőzésre vannak bizonyos hajlamosító tényezők,l mint például az antibiotikumok, a fogamzásgátló tabletták használata, a nem megfelelő (műszálas, tanga) bugyi használata, a finomított szénhidrát, illetve élesztős termékek túlzott mértékű fogyasztása.
A gombás fertőzés kezelése sokszor hosszú hónapokat vesz igénybe.
A fájdalmat esetlegesen a fennálló fertőzés okozhatja, illetve emelett sok egyéb oka is lehet, amire így látatlanban elég nehéz válaszolni.
2007-11-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsa Kedves Doktornő!

22 éves vagyok, soha nem volt rendszeres a menstruációm és 2 hónapja megállapították nálam a PCO-t.(a tünetei nagyon rég óta megvannak csak nem tudtam a betegségről) A doktor úr azt mondta ne aggódjak emiatt,mert ez egy alkati adottság és hogy lehet nehezebben esek teherbe de babatervezés előtt műtéttel növelhető a teherbeesés valószinűsége.
Továbbá azt is mondta, hogy bevált gyógyszer, kezelés nem ismert a bertegséggel kapcsolatban mindössze a tünetek kezelésére tudna nekem fogamzásgátlót fölírni.
Valóban nincs erre a betegségre gyógymód? Mit tehetek annak érdekében,hogy enyhítsem a tüneteket és növeljem az esélyemet arra,hogy majd ha szeretnék teherbe is eshessek és egészséges babának adjak életet?
Amennyiben a doktornő tudna ebben segiteni, fölkeresném a rendelőjében.
Válaszát, segítségét előre is köszönöm!
és kellemes hétvégét kívánok!
2007-11-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsa!

Sajnos a PCO egy életre szóló betegség. Kezelgetni lehet, de a kiinduló okot megszűntetni nem.
Ha egyenlőre nem szeretne gyermeket vállalni, szerintem leg célra vezetőbb, ha elkezd fogamzásgátló tablettát szedni, ami csökkenti a fokozott androgén túlsúly, amellyel a betegség együtt jár. A fogamzásgátló tabletta szedés következtében a mensese is kiszámítható, rendszeres lesz.
2007-11-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ádám Tisztelz Doktornő!
Tudom furcsa, hogy én írok önnek, csak aggódom a barátnőm miatt. Már 3 éve együtt vagyunk, rendszeres nemi életet élünk és sokszor van az, hogy a menstruációja késik, akár egy hónapot is. Ilyenkor ugye egyből izgulunk, hogy miért és, hogy terhes-e. 18 éves, úgyhogy szerintem ez érthető. Régen rendszeres volt a menstruációja, mostanra teljesen felborult. Tudna segíteni? köszönöm
2007-11-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ádám!

A menses rendszertelenségének sok oka lehet, amit mindeképpen érdemes kivizsgálni. Illetve ha még most nem szeretnének gyermeket vállalni, mindenképpen védekezni szükséges.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szilvi Tisztelt Dr Nő!
2 éve szedek fogamzásgátló tablettát. Minden este 9-fél 10 között szoktam bevenni. Azonban tegnap este elfelejtettem,ma délután fél 1-kor jutott eszembe és azonnal pótoltam. A ciklusom 1 hete kezdődött, kedden (nov 20.)vettem be a következő levél első szemét este fél 10-kor, a tegnapi elmaradt, azt pótoltam délután fél 1-kor. 39 óra telt el a legutóbbi szem bevételtől, a tabletta papírja azt írja 36 óra eltelte után szóba jöhet a sürgősségi fogamzásgátlás és a jövőben óvszerrel is védekezni kell a következő ciklus kezdetéig. Tegnap este 7-kor együtt voltam szexuálisan a párommal, ezután felejtettem el bevenni a gyógyszert. Ön szerint van okom aggódni? Lehetek terhes? A ma estit már bevettem.
Mit tegyek?
Kérem mielőbb válaszoljon!
Köszönettel: Szilvi
2007-11-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvi!

A sűrgősségi fogamzásgátló elég nagy mennyiségű hormont tartalamaz, nagyon megzavarhatja a hormonrendszert, ezért nem ajánlanám alkalmazását. Mivel több, mint 36 óra eltelt a két tabletta bevétele között, mindenképpen ajánlott a kiegészítő védekezés.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Horváth Piroska Tisztelt Doktornő!

30 éves, két gyerekes anyuka vagyok. 3 és fél éve van spirálom. Ezidáig normális volt a menstruációm, ám a múlt hónapban nagyon erős volt a vérzésem és 7 napig tartott.
Okozhatta-e esetleg szexuális segédeszköz (vibrátor) használata a szokatlanul erős vérzést?
2007-11-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Piroska!

Nincs tudomásom arról, hogy sexualis segédeszköz befolyásolhatja a menses mennyiségét. Ha netán menses alatt használta, akkor kapcsolatba hozható.
Ha következő hónapban is bővebb lenne mensese feltétlenül forduljon nőgyógyászához.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Rea Kedves Dokornő!Kérdésem a következő lenne :szoptatós anyuka vagyok.Igaz már 1éves elmult a fiam normális e,hogy még nem volt menszeszem?És még 1 intim kérdés amióta szültem, száraznak érzem a hüvelyem ,használunk sikosítot ,de még igy is kellemetlen,fájdalmas a sex.Van hogy szeretkezés végén be dagab(megduzzadnak) a nagyajkak.Ez mitől lehet?Válaszát előre is köszönöm. 2007-11-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Rea!

Vannak kismamák, akik egész szoptatás alatt nem menstruálnak. A hüvely szárazság is ezzel függ össze. Mivel mensese nincsen nem termelődik ösztrogén hormon, aemly a hüvely hám felépítéséhez szükséges, a hám vékonyabb, sérülékenyebb, ez okozza tüneteit.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anita Kedves Doktornő!
A kérdésem az lenne, hogy a Norcolut tabletta szedése mellett teherbeeshetek-e?
A norcolut tablettát menstruáció előtti barnás pecsételés miatt kaptam.

Válaszát előre is köszönöm!
2007-11-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A Norcolut tabletta szedése alatt, elviekben nem lehet teherbe esni, de a szedés elkezdése előtt létrejött terhességet nem befolyásolja károsan, fejlődési rendellenességet nem okoz.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Potykáné Kocsis Orsolya Szeretnék érdeklődni mennyibe kerűl önöknél a rákszűrés. 2007-11-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Orsolya!

Köszönöm szépen érdeklődését! Egy vizsgálat ára rákszűréssel 10 000 ft.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Melinda Nem is tudom hol kezdjem....szóval nagyvonalakba ennyi a történetem...2000-be nőgyógyászati gyulladás,2001 laparoscopia bal oldalipetefészek ciszta miatt,2003-ban ujjabb laparoscopia Klinikai adatok:Grav.extr.I.d.,Missed Abort.a szövetan több mint 90%-a véralvadéknak bizonyult.Amintában sem chorialis sem terhességi decidua részletet nem tudtak azonositani.Lehet hogy nem is terhesség volt?Béta HCG-ét néztek amely csökkenő tendenciát mutatott aztán "megállt"ezért mütöttek addig csak 8 napig feküdtem bent a korházba.2006-ban felkerestem egy meddőségi centrumot,a párom sperma vizsgálata nem volt a legjobb de nem kapott rá semmit,én szedtem clostylblegitet és bromocriptint,Fostimon injeckió majd choragon és 1 inszemináció követte.Sikertelenűl,de már ott megmondta a dokim mikor fölfecskendezett h nem fog szerinte sikerülni mert még rosszabb a sperma szám mint eddig.én ugy tudom hogy az inszemináció elött úgymond "kiválogatják a "jó"spermiumokat és azzal csinálják.Peteérésem volt,nem is egyet sikerült stimulálni,a vérvizsgálatok alakalmával emlitette az orvosom hogy a sárgatest hormonom nem a legjobb de az nem befolyásolja szerinte hogy terhes legyek.Petevezetők is átjárhatók voltak.Semmit nem értek már doktor úr:((Ha 2003-ban elvileg terhes voltam akkor termékeny vagyok ill. teherbe tudok esni csak épp nehezen,Volt 1 abortuszom még mindezek előtt lány koromban,de az orvosom szerint ez nem befolyásolja a helyzetemet.Szét mentem az akkori páromtól akivel az inszeminációm volt,most új párom van több mint 1 éve de itt sincs baba.Tudna valami érdemlegeset vagy biztatót irni?De csak őszintén ha kérhetem mert az akkori orvosom azt mondta hogy egy orvos soha nem mondja azt hogy soha mégha úgy is van.Ez fájt!Szeretem ha őszinte még ha rosszul is érint de legalább nem ringatom magam hamis illuziókba.Mennyi az esély a babára,természetes úton vagy anélkül?Fogamzásgátlót soha nem szedtem,26 éves vagyok és kétsékbe esett!Válaszát előre is köszönöm,maradok tisztelettel:Melinda-.
Ui:további sok sikert a munkájában és szép napot Önnek!2007-11-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Melinda!

A B-HCG pozitív eredménye terhességre utal. Ha fokozatosan csökken ez az érték egy elhalt felszívódóban lévő terhesség áll a háttérben. Ráadásul, ha a hasregből alvadékos vért távolítottak el, az valami oknál fogva odakerült.
Az esélyeit illetően elég nehéz bármit is írni. Nem írta spontán menstruációs ciklusban van-e peteérés. Illetve a mostani partner sperma lelete nem ismert.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bori Kedves Doktornö! Babat szeretnenk a ferjemmel (masodikat), azonban az elmult honapokban visszaterö fertözeseim (gomba es bakterium) nehezitettek a helyzetet. Sajnos, az egyebkent rendszeres ciklusom is felborult eközben. Ez doktornö szerint a Diflucan-tol, a fertözestöl, vagy csak az idegessegtöl lehetett? Most dupla dozis Diflucant kaptam, ezert aggodom, hogy megint kesik miatta a menzeszem es igy nagyon nehez kitalalni, mikor van nagyobb eselyünk a babara. Hallottam, hogy ilyen esetben E-vitamin szedeset javasoljak. Ha ezt szedem es esetleg mar terhes vagyok, nem artok a babanak ezzel? Meg egy kerdesem lenne: szerelmeskedes utan hany nappal mutatja ki a teszt a terhesseget? Megtisztelö valaszat elöre is köszönöm: Bori 2007-11-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bori!

A menseset hormonális problémák, stressz, gyógyszerek, illetve fertőzések is befolyásolják. Azt sajnos nem tudom megmondani ennyi adatból, hogy Önnél pontosan mi lehetett az oka a menses kimaradásának.
A Diflucan szedése alatt jobb inkább védekezni a teherbeesés ellen, majd a kúra után folytatni a próbálkozást. A legnagyobb esélye a teherbeesésnek a középidőben van rendszeres menses esetén. Ha mensese rendszertelen, esetleg beszélje meg nőgyógyászával, hogyan lehetne ezt orvosolni.
A terhességet körülbelül a fogamzás után 10-12 nappal mutatják ki az érzékeny terhességi tesztek.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erzsike Kedves Doktornő!
Olyan problémával fordulok önhöz,amitő már hónapok óta szenvedek.Annyira fájdalmasak a menstruációim,hogy kibírhatatlan.
Fáj a fejem,nagyon erősen görcsölök,hányingerem és kb.39 fokos lázam van.Átlagban 16-18napig tart.kb.4 hónapja vannak ezek a tünetek.
A másik ami miatt idegeskedem,hogy,ha együtt vagyunk a férjemmel minden alkalom után 1-2 napig enyhe vérzésem van.
Mi lehet a baj?
Válaszát előre is köszönöm!
Erzsike
2007-11-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erzsike!

Vérzészavarnak nagyon sok oka lehet, amely okának kiderítése néhány leírt adat alapján lehetetlen. Mindeképpen indokolt a nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés az Ön esetében.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Vica T. Doktornő! 40 éves vagyok és eddig rendszeres 26 napos ciklusaim voltak. Fogamzásgátlót nem szedek, de más hagyományos módokon eddig sikerült elkerülnünk a fogamzást. November 8-án kellett volna megjönnie a mensesemnek, de nem történt semmi. Pontosabban enyhe görcseim vannak, a mellbimbómon ritkán gyenge tűszúrásfélét és viszketést érzek. A múlt héten és a héten is elenőriztem magamat terhességi teszttel, mindkettő határozottan negatív. Lehetséges mégis hogy teherbe estem? Nőgyógyászon kívül szükség lehet endokrinológushoz is elmennem?
Válaszát előre is köszönöm.
2007-11-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Vica!

A terhességen kívül, hormonális eltérés is okozhatja a menses kimaradását. Először nőgyógyászaához érdemes fordulni, aki egy vizsgálat alapján esetleg többet tud Önnek mondani.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tóthné Túri Petra Nekem az lenne a kérdésem most csináltatam rákszürést és nekem az lenne a kérdésem hogy ez mit foglal magába mit jelent?
5415/07
DIADNOZISOK U99.9 Z13.9
BEAVATKOZÁSOK 11041.22854.24900.27000.82280. MERT VISSZAKELL MENNEM ÉS NEM TUDOM MI LEHET A HIBA. kÉREM VÁLASZOLJON .KÖSZÖNÖM Tóthné Túri Petra
2007-11-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Petra!

Az U9990 jelentése, hogy nem mutatható ki betegség. Sajnos a többi kódot sajnos nem tudom fejből. A vizsgálati leletet nem tartalmazta a papír, amelyet meg kapott, mert az alapján tönbbet lehetne tudni. Esetleg kérdezze meg orvosát mi miatt kérte a kontroll vizsgálatot.
2007-11-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anita Kedves Doktor nő!
Szombaton együttt voltam a férjemmel és nem védekeztünk. Azóta szinte folyamatosan fája a hasam és a derekam és hányingerem is van. Azt hiszem felfáztam szombat reggel mert egy váróban voltunk ahol hidegek voltak a padok. Szeretném megkérdezni hogy van valószinüsége annak hogy teherbe is estem ? A hét vége vagy jövöhét elején kéne megjönnie. Ha teherbe estem mi lesz ha felfáztam?
Köszönettel és tisztelettel Anita
2007-11-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

Védekezés nélküli sexualis élet esetén minden esetben meg lehet a teherbeesés lehetősége. A folyamatos hasfájás, illetve egyéb panaszai nem valószínű, hogy a teherbeesés következtében alakultak ki. Ha felfázásra gondol és panaszai nem szűnnek, mindenképpen keresse fel orvosát.
2007-11-25

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kovács Adrienn Tisztelt Doktornő!
A közelmúltban Sotret (isotrotenion) kezelésen estem át aknés bőröm miatt. Rövid időn belül babát szeretnék, a bőrgyógyászom és a betegtájékoztató szerint is elegendő egy hónapot várni a próbálkozással (a gyógyszer abbahagyása után). Önnek mi a véleménye erről? Az egy hónap lejárta után extra kockázattal (fejlődési rendellenességre) nem kell számolnom?
Köszönöm válaszát!
2007-11-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Adrienn!

Ha hosszabb várakozási idő lenne szükséges akkor nem írhatták volna le a tájékoztatóra. A gyógyszergyárak nagyon ügyelnek arra, hogy Őket ne perelhesse be senki a gyógyszerek nem kívánatos mellékhatása miatt, ezért mindenre felhívják a figyelmet.
2007-11-25

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Éva Kedves Doktornő!
Lányom 18 éves és nem rég volt először nőgyógyásznál.Kimaradt egy mensese és a terhességtől való félelem miatt ment orvoshoz.A nőgyógyász hüvelyi ultrahangot csinált és hála nem mutatott terhességet.Azt szeretném kérdezni,hogy fogamzásgátló szedéséhez nem kell több vizsgálat,elég csak hüvelyi ultrahang?Belara fogamzásgátlót írt fel de egyenlőre még nem kezdte el szedni.Doktornő szerint nyugodtan használhatja a lányom?Mennyire jó, és nincs sok mellékhatása ennek a gyógyszernek?Egyáltalán nem ismerjük és nem szedett még semmilyen fogamzásgátlót.Válaszát előre is köszönöm.
2007-11-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

Én a fogamzásgátló tabletta elkezdése előtt, mindeképpen ajánlani szoktam a vérvételt, illetve ha rendszeres nemi életet él egy nőgyógyászati rákszűrés sem árt.
2007-11-25


Elejére   « előző | 241 / 292 | következő »   Végére