Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 266 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Emese Kedves Doktornő!
Március közepén adtam életet természetes úton a kisfiamnak, semmi komplikáció nem lépett fel terhesség és szülés alatt sem. 4 hónapja nem szoptatok, azóta rendszeres a vérzésem is. Szeretnénk mielőbb egy újabb babát, voltam is nőgyógyásznál, aki teljesen rendben talált. Az lenne a kérdésem, hogy lenne valami hátránya/kockázata annak, ha már 6 hónappal a szülés után sikerülne teherbe esnem?
Köszönöm a válaszát!
2007-08-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Emese!

Több esetben még ennyi idő sem telik el két terhesség között és mama is baba is egészséges marad. Én kicsit több várakozást szoktam javasolni a két terhesség között. A női szervezetnek a terhsség 9 hónapja, valamint a szülés szoptatás után érdemes egy kis időt adni, hogy regenerálódjon.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsófia Kedves Doktor Nő!

Fogamzásgátlóval kapcsolatban szeretnék feltenni Önnek egy kérdést.
23 éves vagyok hat éve szedek Diane-35 tablettát melyet nőgyógyászom választott az arcomon lévő nagyon sok gyulladt akne miatt. A hat év alatt soha semmi problémám nem volt a fogamzásgátlóval, nem volt kellemetlen mellékhatás, se panasz, a nőgyógyászati vizsgálatokon is minden rendben volt.

Pár hete véletlenül találtam rá az interneten olyan honlapokra ami a Diane-35 káros mellékhatásairól szólt, kizárólag negatív véleményeket és tapasztalatokat olvastam, állítólag nem lehet szedni csak fél évig, nagyon magas hormontartalmú, egyesek szerint méreg, Németországban már betiltották, nem lehet utána teherbe esni, kihullik a haj, örökre tönkreteszi az embert stb.stb rémhíreket.

Nőgyógyászom nem említett semmi ilyesmit a fogamzásgátlóról, három havonta megkérdezte van e panaszom, mindig megvizsgált, fel sem merült bennem, hogy más tablettát kellene szednem.

Az Ön véleményét és tanácsát szeretném kérni ezzel kapcsolatban, van e okom aggódni!
Egy évnél nem szeretnék tovább fogamzásgátlót szedni, férjemmel első közös gyermekünket tervezzük.

Segítségét nagyon szépen köszönöm!
2007-08-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófia!

Valóban jelentek meg ilyen hírek évekkel ezelőtt az Ön által említett tablettáról. De ezeket a híreszteléseket utána záfolták, a forgalmazó cég szerint ovosi felügyelet mellett évekig is szedhető. Minden évben szükséges a rákszűrést megejteni, és fogamzásgátló tabletta szedése mellett én szoktam kérni évente a labor vizsgálatot.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsófia Kedves Doktor Nő!

Fogamzásgátlóval kapcsolatban szeretnék feltenni Önnek egy kérdést.
23 éves vagyok hat éve szedek Diane-35 tablettát melyet nőgyógyászom választott az arcomon lévő nagyon sok gyulladt akne miatt. A hat év alatt soha semmi problémám nem volt a fogamzásgátlóval, nem volt kellemetlen mellékhatás, se panasz, a nőgyógyászati vizsgálatokon is minden rendben volt.

Pár hete véletlenül találtam rá az interneten olyan honlapokra ami a Diane-35 káros mellékhatásairól szólt, kizárólag negatív véleményeket és tapasztalatokat olvastam, állítólag nem lehet szedni csak fél évig, nagyon magas hormontartalmú, egyesek szerint méreg, Németországban már betiltották, nem lehet utána teherbe esni, kihullik a haj, örökre tönkreteszi az embert stb.stb rémhíreket.

Nőgyógyászom nem említett semmi ilyesmit a fogamzásgátlóról, három havonta megkérdezte van e panaszom, mindig megvizsgált, fel sem merült bennem, hogy más tablettát kellene szednem.

Az Ön véleményét és tanácsát szeretném kérni ezzel kapcsolatban, van e okom aggódni!
Egy évnél nem szeretnék tovább fogamzásgátlót szedni, férjemmel első közös gyermekünket tervezzük.

Segítségét nagyon szépen köszönöm!
2007-08-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófia!

Valóban jelentek meg ilyen hírek évekkel ezelőtt az Ön által említett tablettáról. De ezeket a híreszteléseket utána záfolták, a forgalmazó cég szerint ovosi felügyelet mellett évekig is szedhető. Minden évben szükséges a rákszűrést megejteni, és fogamzásgátló tabletta szedése mellett én szoktam kérni évente a labor vizsgálatot.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsófia Kedves Doktor Nő!

Fogamzásgátlóval kapcsolatban szeretnék feltenni Önnek egy kérdést.
23 éves vagyok hat éve szedek Diane-35 tablettát melyet nőgyógyászom választott az arcomon lévő nagyon sok gyulladt akne miatt. A hat év alatt soha semmi problémám nem volt a fogamzásgátlóval, nem volt kellemetlen mellékhatás, se panasz, a nőgyógyászati vizsgálatokon is minden rendben volt.

Pár hete véletlenül találtam rá az interneten olyan honlapokra ami a Diane-35 káros mellékhatásairól szólt, kizárólag negatív véleményeket és tapasztalatokat olvastam, állítólag nem lehet szedni csak fél évig, nagyon magas hormontartalmú, egyesek szerint méreg, Németországban már betiltották, nem lehet utána teherbe esni, kihullik a haj, örökre tönkreteszi az embert stb.stb rémhíreket.

Nőgyógyászom nem említett semmi ilyesmit a fogamzásgátlóról, három havonta megkérdezte van e panaszom, mindig megvizsgált, fel sem merült bennem, hogy más tablettát kellene szednem.

Az Ön véleményét és tanácsát szeretném kérni ezzel kapcsolatban, van e okom aggódni!
Egy évnél nem szeretnék tovább fogamzásgátlót szedni, férjemmel első közös gyermekünket tervezzük.

Segítségét nagyon szépen köszönöm!
2007-08-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófia!

Valóban jelentek meg ilyen hírek évekkel ezelőtt az Ön által említett tablettáról. De ezeket a híreszteléseket utána záfolták, a forgalmazó cég szerint ovosi felügyelet mellett évekig is szedhető. Minden évben szükséges a rákszűrést megejteni, és fogamzásgátló tabletta szedése mellett én szoktam kérni évente a labor vizsgálatot.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
zsuzsana Hat az a baj h nem tudom el donteni h terhes vagyok vagy sem.Mert meg soha nem voltam.Igaz h a meleim ki duzatak es fajnak,es a mestrualasom sem jott meg mar 10 napja.Szertenem ha valaki fel vilagozitana.Koszonom szepen. 2007-08-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

A menstruáció kimaradása és a mellduzzadás a terhesség jelei közé tartozik, azonban ez alapján a terhesség diagnózisa nem állítható fel.
Amennyiben a terhesség gyanúja felmerül kérem keresse fel nőgyógyászát.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mónika Tisztelet Doktornő!
24 éves nő vagyok. Májusban voltam egy sikertelen lombikon ami következményeként, túlstimulálás miatt volt egy cisztám. Majd augusztusban mentem volna újabbra de szerencsére közben természetes úton teherbe estem. Most jelenleg 10 hetes terhes vagyok.
1-2 napja a petefészkem tájékán néha enyhe szúró fájdalmat érzek főként ha úgy mozdulok. Ebben kérnék segítséget bár biztos elég nehéz így látatlanban, de a kérdésem csak annyi lenne hogy nem-e tudna segíteni hogy valószínűleg mitől lehet ez? Nagy probléma ez vagy esetleg természetesnek is vehetem? Segítségét előre is köszönöm.
2007-08-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

Nagyon sok oka lehet az enyhe alhasi szúrásnak. Nagy valószínűséggel semmi jelentősége nincs a dolognak, de a biztonság érdekében keresse fel nőgyógyászát.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Heni Kedves Doktornő!
Tegnap vérvételen voltam, a doktor úr megkérdezte mikor ettem utoljára 13-14 óra között és 17:45-kor vette le a vért,amiből vércukor- és inzulinszintet néznek.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben az időben szoktak ilyen időben vért venni? Tudtommal vércukrot és inzulint éhgyomorra néznek, az ad pontos értékeket. Köszönöm a válaszát!
2007-08-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Heni!

A protokoll szerint vércukor és inzulinszint vizsgálatnak éhgyomorra van értelme, cukorterheléssel kiegészítve, ami 75 gram cukrot tartalmazó oldat elfogyasztását jelenti. Ezt követően megfelelő időközönként ismét nézni kell a vércukor és inzulin szintet. A terheléses vizsgálat előtt legalább 10 órán keresztül nem szabad enni, inni is csak sima vizet. Az éhgyomri cukor és inzulin szintből is csak így lehet következtetéseket levonni.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Kedves Doktornő!

A májusban történt laparoszkópos műtétem óta - amelyet méhen kívüli terhességem miatt végeztek és eltávolították a jobb petevezetőm -, 26-28 napra jelentkezik a menstruációm, de a műtét előtti 4-5 nap helyett mindössze két napig tart, és jelentősen kevesebb mennyiségben. Ez a változás Ön szerint a műtét miatt állt be, vagy esetleg más oka lehet, ha igen akkor mi. Esetleg sürgős lehet felkeresnem a nőgyógyászom? Terhességi teszt negatív lett.

Köszönettel: Judit
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

Egy-két menses alapján nem lehet következtetést levonni a menses mennyiségét illetően. Lehetnek a háttérben nőgyógyászati elváltozások, amelyek rövidebb mensest okoznak. Ha nem is sürgősem keresse fel nőgyógyászáz a próbléma miatt.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Kedves Doktornő!

A májusban történt laparoszkópos műtétem óta - amelyet méhen kívüli terhességem miatt végeztek és eltávolították a jobb petevezetőm -, 26-28 napra jelentkezik a menstruációm, de a műtét előtti 4-5 nap helyett mindössze két napig tart, és jelentősen kevesebb mennyiségben. Ez a változás Ön szerint a műtét miatt állt be, vagy esetleg más oka lehet, ha igen akkor mi. Esetleg sürgős lehet felkeresnem a nőgyógyászom? Terhességi teszt negatív lett.

Köszönettel: Judit
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

Egy-két menses alapján nem lehet következtetést levonni a menses mennyiségét illetően. Lehetnek a háttérben nőgyógyászati elváltozások, amelyek rövidebb mensest okoznak. Ha nem is sürgősem keresse fel nőgyógyászáz a próbléma miatt.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Kedves Doktornő!

A májusban történt laparoszkópos műtétem óta - amelyet méhen kívüli terhességem miatt végeztek és eltávolították a jobb petevezetőm -, 26-28 napra jelentkezik a menstruációm, de a műtét előtti 4-5 nap helyett mindössze két napig tart, és jelentősen kevesebb mennyiségben. Ez a változás Ön szerint a műtét miatt állt be, vagy esetleg más oka lehet, ha igen akkor mi. Esetleg sürgős lehet felkeresnem a nőgyógyászom? Terhességi teszt negatív lett.

Köszönettel: Judit
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

Egy-két menses alapján nem lehet következtetést levonni a menses mennyiségét illetően. Lehetnek a háttérben nőgyógyászati elváltozások, amelyek rövidebb mensest okoznak. Ha nem is sürgősem keresse fel nőgyógyászáz a próbléma miatt.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Aniko Kedves Doktornö!
A kerdesem:Jövö tavaszra Nilusi hajoutra megyek 2 hetre .Evekig sporoltam ra.Nem akarom a menszesszel elszurni.Milyen gyogyszert szedjek,hogy abba a honapba ne jöjjön meg?Fogamzasgatlot nem szedek,Avval nem tudom eltolni,es napok nem is elegendöek.
Köszönöm valaszat!

Aniko
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

Létezik olyan hormontartalmú tabletta, amellyel a menstruáció eltolható. Ezzel a ciklus második felében megjelenő magas progeszteron szintet próbáljuk fenntartani, azonban néha előfordul, hogy szedése ellenére is jelentkezik vérzés. Különösen akkor észleljük a gyógyszer szedés mellett jelentkező vérzés, ha 7 napnál tovább akarjuk eltolni a menstruációt.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
E. Zsoltné Tisztelt Doktornő!
Három éve van Mirenám. Rendszertelen, ill. szinte egybefüggő mensesciklusaim, és időközben keletkezett myomám , plusz cisztás bal petefészkem miatt kaptam.Azóta szinte elmaradt a mensesem,visszafejlődött a myomám és hozzá nagyon magas az ösztrogénszintem. A progeszteroné viszont nagyon alacsony. A tobbi fontos hormon eredménye jó. Sajnos azóta vannak ezek a problémáim amióta volt 2 mesterséges abortuszom.Mondhatnám megérdemlem ezeket, de nem volt más választásom.Van 2 élő kisgyermekem is és mostanában nyomott a hangulatom.Szorongok. Gilbert-kórom és thrombocitopéniám miatt nem írnak fel fogamzásgátlót, nem is szedtem soha. Van rajtam 25 kg felesleg is, a terhességeim során "rakódott" rám.
Kérdésem az, hogy hormonzavaromat lehet e Mirena nélkül kezelni, vagy fontos a myoma fékentartása miatt, Félek, hogy mostani lelkiállapotomat a hurok okozza.32 éves vagyok, és bármilyen akár homeopátiás megoldás is érdekel.
Tisztelettel: E. Zsoltné
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves E. Zsoltné!

Természetesen a hormonzavarok kezelésének nem egyetlen módja a Mirena. A hormontartalmú IUD okozhat hangulat ingadozást depressziot, ezek esetleg hosszabb használat után is jelentkezhetnek.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lilien Kedves Doktornő!

Nekem rendszeres, de 20-21 napos ciklusaim vannak. Ön szerint emiatt kell aggódnom. Valahol azt olvastam, hogy akinek 21 napnál rövidebb ciklusai vannak, annak nincs peteérése, de azt gondolom, hogy ha ez lenne a helyzet, akkor nem lenne a menstruációm rendszeres. Még egy kérdésem lenne az én rövid ciklusomban mikorra várható a peteérés időpontja, mert az "átlagos" 28 napos ciklusoknál azt olvastam, hogy a peteérés a 14. napra várható.
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Lilien
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lilien!

A 21 naposnál rövidebb mentruációs ciklus esetén is lehet peteérés. Általánosságban a ciklus második fele azonos hosszúságú, kb 14 nap. Vagyis akinek hosszabb a ciklusa a 14. nap után, akinek rövidebb a ciklusa a 14. nap előtt lehet számítani a peteérésre. A ciklus hosszt a menstruáció első napjától kell számolni a következő menses első napjáig. Többször találkoztam már olyannal, hogy a menses befejezésétől a következő menseig eltelt napokat számolják a ciklus hossznak.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Alíz Kedves Doktornő,

Azért írok, mert szeretném a segítségét kérni. Kiderült, h babát várunk (még csak a 8. hétben vagyok). Boldogságomat egy ciszta árnyékolja be (ami két hete még 30*35mm-es volt, de most már 45*55 mm-es).
Olvastam, h ciszta esetén sokszor korábban születnek a babák. Ez igaz?
A ciszta eltávolítása veszélyes lehet a magzatra vagy rám nézve?
Mélyen méretű ciszta esetén ajánlott a műtét?
Milyen következményekkel járhat a ciszta terhesség esetén?

Válaszát előre is köszönöm,
Alíz
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Aliz!

Azok a cyták, amelyek egyoldaliak, simafalúak, mobilisak az esetek túlnyomó többségében spontán felszívódnak. Természetesen ha cystát észlelünk, azt ultrahanggal követni kell. Hol olvasta, hogy a ciszta miatt korábban születnek a babák? A koraszülés okai között nem szerepel tudomásom szerint a petefészek cysta.
A terhesség 12. hetéig lehetőleg kerülni kell, bármilyen műtéti beavatkozást. A 12. hét után a terhesség veszélyeztetése nélkül elvégezhető.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Alíz Kedves Doktornő,

Azért írok, mert szeretném a segítségét kérni. Kiderült, h babát várunk (még csak a 8. hétben vagyok). Boldogságomat egy ciszta árnyékolja be (ami két hete még 30*35mm-es volt, de most már 45*55 mm-es).
Olvastam, h ciszta esetén sokszor korábban születnek a babák. Ez igaz?
A ciszta eltávolítása veszélyes lehet a magzatra vagy rám nézve?
Mélyen méretű ciszta esetén ajánlott a műtét?
Milyen következményekkel járhat a ciszta terhesség esetén?

Válaszát előre is köszönöm,
Alíz
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Aliz!

Azok a cyták, amelyek egyoldaliak, simafalúak, mobilisak az esetek túlnyomó többségében spontán felszívódnak. Természetesen ha cystát észlelünk, azt ultrahanggal követni kell. Hol olvasta, hogy a ciszta miatt korábban születnek a babák? A koraszülés okai között nem szerepel tudomásom szerint a petefészek cysta.
A terhesség 12. hetéig lehetőleg kerülni kell, bármilyen műtéti beavatkozást. A 12. hét után a terhesség veszélyeztetése nélkül elvégezhető.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Tisztelt Doktornő!

Nekem az a problémám lenne hogy nekem mindig volt nagyon pici hüvelyi folyásom,de egy hete barnás lett aztán vércseppeim(5napja) és aztán normálisan megjött a menszeszem(3napja), de nem tudom hogy akkor most mikortól számoljam hogy megjött, és hogy mi történt elötte? És hogy meddig normális hogy meg van, mert még annyira nem enyhül, még szüz vagyok és 20 éves. És nagyon félek az orvosoktól tehát ha nem muszáj nem szeretnék menni.
Választ elöre is köszönöm.
2007-08-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A menses kezdetét a vérzéstől kell számolni, nem a barnás pecsételgetéstől. A hüvelyi folyás nem feltétlenül kóros. A hüvelyünk nedvesség nélkül olyan lenne, mint a szájuk nyál nélkül. Amennyiben a folyás fehérszínű, nem kísérő égő, viszkető érzés, nem bűzös nem kell feltétlenül fertőzésre gondolni. Ha a mensese nagyon elhúzódik, a barnás pecsételgetés a következő hónapokban is ismétlődik, vagy ezenkívül bármi egyéb rendellenességet észlelne, kérem keressen fel egy nőgyógyászt.
2007-08-31

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gabi Kedves Doktornő,

Az inteneten egymásnak gyökeresen ellentmondó információkat találtam a Dalacin és a Yadine kölcsönhatásával kapcsolatban.
Általában a 2 véglet szerepel különböző orvosok tanácsai között:
1) semmilyen kiegészítő védekezésre nincs szükség a Dalacin és a Yadine együttes szedése idején
2) szigorúan fontos a kiegészítő védekezés és ha ez nem történt meg akkor baj van
Az lenne a kérdésem hogy mi az Ön álláspontja, mennyire befolyásolja a Yadine hatását a Dalacin?

Válaszát előre is köszönöm!
2007-08-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabi!

A kiegészítő védekezésből baj nem származhat.
A Dalacin a vesén keresztül ürül ki, vagyis a fogamzásgátlók májon keresztüli lebomlását elviekben nem befolyásolja. A Yadine hatását befolyásoló gyógyszerek között nincs feltüntetve a Dalacin.
2007-08-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lívia Tisztelt doktornő!

Én egy 17 éves lány vagyok nagyon sok bajom van a menstruációmmal
14 éves koromban jött meg akkor viszonylag jó volt de késöbb kezdett kimaradni 1-2 hónapig
aztán valahogy rendbe jött most egy 3-4 hónapja folyamatossan megvan a menstruációm hol kevesebb hol több a vérzés mennyisége és erőssége néhány napra kimarad de volt mikor 3 hétig nem volt de most megint felerősődött és 3 hete minden nap megvan már nem is tudom követni hogy mettől van meg. voltam nőgyógyásznál is de ő azt mondta hogy ilyen korban ez előfordul felírt egy nagyon erős gyógyszert de azt nem mertem bevenni .Mivel még szűz vagyok nem tudtott rendesen megvizsgálni. elmentem ultrahangra és vérvételere de ott is minden rendben volt.egy másik doktornő felírt vitamint vasat és cikcakfarkfű teát egy ideig segített de most már nem.
félek hogy vérszegény leszek ha ilyen sokáig vérzek és már nem bírom ezt mert van mikor nagyon görcsöl de van olyan is hogy megsem érzem
szeretném ha rendesen beállna és pontosan egy hónapban csak 1 hétig lenne meg
várom mielőbbi tanácsát
remélem tud segíteni
tisztelettel:Lívia
2007-08-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lívia!

Az első menses megjelenése után pár évnek el kell telnie, hogy rendszeressé váljon a vérzés. Nagy valószínűséggel az Ön esetében is erről van szó. A vérzést általában hormontartalmú gyógyszerekkel lehet befolyásolni, mint például a fogamzásgátló tabletta. A mai kis hormon tartalmú készítményeknek ritka a mellékhatása (de előfordulhat), ettől abszolut pontosan be áll a menstruáció, és megszűnnek a görcsök is.
2007-08-29

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Alíz Tisztelt Doktornő!

Szeretném a segítségét kérni. 28 éves vagyok és kiderült, h babát várunk. Most először. :) Igaz, még csak a 8. hétben vagyok. Bodogságomat egy petefészek ciszta árnyékolja be(ami két hete még 30*35mm-es volt, de most már 45*55 mm-es).
Igaz h ciszta esetén a babák gyakran korábban születnek?
A doktornő szerint ha esetleg még nagyobbra nő a ciszta, akkor ajánlott megműteni?
A műtét nem veszélyes a magzatra?
Milyen következményekkel járhat (babára és rám nézve) a ciszta terhesség esetén?
Mit csináljak annak érdekében, h megmaradjon a baba?
Válaszát előre is köszönöm!
Alíz





2007-08-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Aliz!

Ha a ciszta nem okoz panaszokat, egyenlőre elegendő az ultrahangos követése. Ha erős panaszokat okoz, természetesen akár azonali műtét is szóba jöhet, de mindenképpen jó lenne ha az első 12 hétet sikerülni végig vinni.
A terhesség korai szakaszában "vizzel telt" képletként megjelenő petefészek elváltozások a terhességet hormontermeléssel fenntartó sárgatest is lehet.
A terhesség alatt minden mütéti beavatkozás fokozott kockázattal jár a nem terhes állapothoz viszonyítva.
2007-08-29

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szücs Lászlóné Érdeklődöm, ha a méhemet kivették, de a 2 petefészkem megmaradt, akkor nincs szükségem hormonpótlásra!? 2007-08-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szücs Lászlóné!

A petefészek termeli a hormont. Vagyis ha a petefészkek megmaradtak, akkor egyenlőre nem szükséges a hormonpótlás.
2007-08-29


Elejére   « előző | 241 / 266 | következő »   Végére