Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 279 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
anna20 Tisztelt DR.Nő!Hogyan érhetném el,hogy legyen hüvelyi orgazmusom?
Tényleg bepisilhet valaki orgazmus során?
2007-10-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna20!

A nők egy része statisztikák szerint sosem éri el hüvelyi úton az orgazmust.
A második kérdésére csak annyit tudok elmondani, hogy a férfiak biztos nem.
2007-10-19

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mónika Kedves Doktornő!

A férjemmel több, mint egy éve próbálkozunk azzal, hogy kisbabánk legyen. Semmi sikerrel. Próbáltuk a lázmérőzést, vettünk olyan tesztet is, ami megmutatja a vizeletből, hogy mikor van peteérés. Egyik sem járt sikerrel. Viszont a páromnak van két gyermeke, meg nekem is egy. Sajnos a szülés után volt 3 terhesség megszakításom. Elképzelhető, hogy emiatt nem esek teherbe, illetve a kérdésem második fele, hogy milyen módszereket érdemes kipróbálni? Vagy mi a teendőm? 35 éves vagyok és nem szeretnék nagyon későn szülni.
Előre is köszönöm a válaszát.

Mónika
2007-10-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

Ha több, mint egy éve próbálkoznak, keresse fel nőgyógyászát.
Annak ellenére, hogy mindkettőjüknek van saját gyermeke, azóta sok minden megváltozhatott szervezetükben. Sajnos esetlegesen a terhesség megszakításoknak is lehet olyan következménye, hogy csökkent az esély az ismételt terhességre.
2007-10-19

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Khyra Kedves doktornő!
Terhességem 30.hetében járok.A mellemen véres repedések keletkeztek,tudom hogy ez a terheséggel jár de a repedések nem kis mértéküek és nagyon csúnyák.Azt szeretném kérdezni a doktornőtől hogy ezek repedések elfognak tünni?Hiába használtam krémet inkább hátránya volt mint előnye..Válaszát előre is köszönöm
2007-10-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Khyra!

A terhesség alatt a bőr változása egyedi adottságokon múlik. A terhesség után némileg csökkenhet az elváltozás mértéke, azonban az eredeti állapot visszaállása nem várható.
2007-10-19

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nagy Renáta Kedves Doktor nő! 31 éves nő vagyok, Április óta egy agyi infarktus miatt Syncumart szedek. Férjemmel nagyon szeretnénk babát, de a Syncumar miatt a kezelőorvosom nem javasolja. Egy nőgyógyász viszont zt mondta, hogy nyugodtan tehetbe eshetek a Syncumar mellett, és az első időkben áttérünk majd egy heparin tartalmú szerre. Most ezen őrlődöm. Nagyon szeretnék belevágni, de a kétféle véleménnyel nem tudok mit kezdeni, félek, hogy a babának valami baja lenn. Mit tegyek? Mi erről az Ön véleménye?
Tisztelettel, Renáta
2007-10-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Renáta!

Ismereteink szerint a Syncumar az első trimeszterben fejlődési rendellenességeket okozhat. A második, harmadik trimeszterben idegrendszeri ártalmat okozhat, amelyhez vérzékenység is társulhat. A terhesség alatti adása kifejezetten ellenjavallt.
Az áprilisi infarctus miatt is én még korainak tartanám a terhességet. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy esetleg Ő mikor ajánlja a terhesség vállalását. esetleg ha hall egy konkrét időpontot könnyebb a várakozás.
2007-10-18

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Drechslerné Czárák Ágnes Örömmel olvastam ezt a honlapot,szükség van női nőgyógyászokra! Érdeklődni szeretnék mibe kerül egy nőgyógászati rákszürés? 2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ágnes!

Köszönöm szépen érdeklődését. Egy nőgyógyászati rákszűrés 10 000 ft-ba kerül a magánrendelőmben.
2007-10-18

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szabina Tisztelt Doktor Nő!
Már egyszer írtam Önnek, de nem találom a megválaszolt üzenetek között. Fontos kérdésem lenne, a nőgyógyászomat is megkérdeztem, majd a végén leírom, h ő mit mondott.
Hullik a hajam, másra nemigazán tudom fogni, csak arra, h abbahagytam a fogamzásgátlót. Majd 4 évig szedtem a Yadine nevű gyógyszert, mellyl meg voltem elégedve, de párommal és a dokival közös döntésünk volt, h abbahagyom. Május 14én hagytam abba, semmit nem éreztem, de augusztus vége, szeptember eleje óta úgy hullik a hajam, mint a záporeső és vele együtt a könnyem is.:( Szinte minden hajhullással foglalkozó oldalon, újságban olvastam az okok között a foggátló abbahagyását. A szüléshez hasonlítják, tehát h olyan váltás az ember testének. Azt is olvastam, h a hajhullásnál 4 hónapra visszanyúló okot kell keresnünk, mert az az az idő, ami 1 hajhagyma elhalásához kell. Nah, én mindehhez nem értek, de Doktor Nő biztosan tudja, h a hormonháztartásom megváltozása okozhatja-e ezt. Még 1 info: a menstruációm mióta abbahagytam a gyógyszert is rendszeres. Vérvételen nézték a hormonjaimat, az is jó.
Tudna Doktor Nő segíteni? Az én dokim azt mondta, h biztos góc és lezárta a témát. Sajnoálom, h ő így tett, mert amúgy másban nagyon meg vagyok vele elégedve.
Válaszát előre is köszönöm! Szabina
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szabina!

Október 17-én megválaszoltam a kérdést.
2007-10-18

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anita Kedves Doktornő!
A megfelelő fogamzásgátló módszer kiválasztásában szeretném a tanácsát kérni.Két alkalommal voltam abortuszon.
Az első alkalommal gyógyszer mellett, a második alkalommal sprilál mellett estem teherbe.
Tudom hogy nincs 100%-os biztonság,de remélem van valami megoldás.
Segítségét előre is köszönöm
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

Ha valaki megfelelően minden nap hozzávetőlegesen azonos időben szedi a gyógyszert, nagyon kicsi a valószínűsége a teherbe esésnek, ugyanígy megfelelő méretű sprirál mellett. Esetlegesen van egy hormon tartalmú hüvelygyűrű, amelynél kiküszöbölhető a tabletta bevételéből, illetve annak elmaradásából adódó hibák. Esetleg ennek kipróbálását ajánlanám.
2007-10-18

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Éva Kedves Cseh Erika!

A magánrendelésen kívüli szakrendelése nincsen véletlenül?

Köszönettel
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

A kistarcsai kórházban rendelek hétfőn délelőttönként. Ide a 28-507-651-es telefonszámon lehet előjegyzést kapni 8 és 12 óra között. Sajnos a várakozási idő több hét.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bozsik Barbi Kedves Doktornő!
22 éves vagyok,és úgy tűnik,teherbe estem.Kb.6 hetes lehet a baba és most teljesen elkavarodva tanácstalanul állok,hogy hova lenne tanácsos orvoshoz mennem?Estleg Önhöz is fordulhatok?Szeretnék szép,egészséges babát szülni.Mikor kell elkezdenem a terhesgondozáson való részvételt?Válaszát előre is köszönöm.
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Barbi!

Köszönöm megtisztelő levelét!
Ha megtisztel bizalmával természetesen igyekszem Önnek segítni. A terhesgondozáson a védőnőnél érdemes már az első időszakban jelentkezni. Esetleg kaphat hasznos tanácsokat. A 11-13 hét között ajánlott egy genetikai ultrahang, amelyet mindenképpen érdemes megcsináltatnia.
Fontosnak tartom még ebben az időszakban a fólsav szedését.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anikó Tisztelt Doktornő!
Az a problémám, hogy a 3. gyermekem születése után most másodszor jött meg a menstruációm, most kezdtem el szedni a Mercilon nevű fog.gátlót, egy levéllel szedtem be, de a normál menstruáció után nem múlt el a vérzés, minden nap van még egy tisztasági betétnyi mennyiség. Van egy méhszájsebem, de ezt még 2003-ban állapították meg, nem volt semmi problémám, a 4 héttel ezelőtti cytologiám is P2-es. aggódom, hogy mitől vérezgetek. Hallottam olyat, hogy a fog.gátló nem megfelelő felszívódása is okozhatja ezt, ez igaz? És azt is hallottam, hogy méhszájsebbel nem lehet tampont használni. Ez is igaz? Mielőbbi válaszát előre is köszönöm
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

Bármilyen fogamzásgátló tabltta szedésének első hónapjaiban előfordulhat kevés mennyiségű menses. Általában 2-3 hónap elatt megszűnik.
Panaszt okozó méhszájsebnél nem ajánlott a tampon használata.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
brigibaby Azt szeretném kérdezni , hogy mennyi az esélye annak hogy ha 6 évvel ezelőtt szednem kellett a CLOSTILBEGIT-et , hogy teherbe essek , ahhoz hogy most is szednem kelljen!?
Kérem mi előbbi válaszát!
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Brigibaby!

Ha mensese rendszeres minden esélye megvan, hogy gyógyszeres kezelés nélkül is teherbe essen. Esetenként még mesterséges megtermékenyítés után is létrejönnek spontán terhességek.
Rendszertelen menses estén is megérhet a petesejt gyógyszeres kezelés nélkül, ilyenkor persze kisebb a valószínűsége.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
zsuzsi Tisztelt doktornő!
Érdeklődni szeretnék, hogy rákszűrést elég évente 1-szer csináltatni?Olyan problémám lenne, hogy ha nehezet emelek /11 kg-os gyerkőcöm/ vagy ha sokat sétálok, akkor ilyen nyálkás-csomós folyásom van. A másik kérdésem az lenne, hogy a P2 cyt. eredmény normális? Mikor van valakinek P1-es? előre köszönöm.
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

A rákszűrés évente egy alkalommal elegendő. A P2-es eredmény, negatívnak tekintendő, ha egyéb megjegyzés nem található a leleten. A P1-es kenettől abban tér el, hogy néhány gyulladásos sejtet is tartalmaz. A P1-es lelettel felnőtt, sexualisan aktív nőknél rendkívül ritkán lehet talalkozni. Ma már elsősorban nem így értékeljük a méhnyak felszínéről vett kenetet, legalább is a leleten a P2-es mellett az úgyneveztt Bethesda-féle értéelés is fel van tüntetve. Ez alapján a negatív szokta jelenti a normális cytológiai leletet.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Manócska Kedves Doktornő!
Egy olyan problémám lenne, hogy menstruációmat tavaly augusztus óta kísérem fokozott figyelemmel. 2006 augusztus és 2007 május között rendszeresen megjött a vérzésem.júniusban egyáltalán nem volt majd júliusban 3napig tartott. augusztusban csak barnás szerű volt,de 6napig tartott és szeptemberban 3napos barnázást követően csak 2napos volt a menstruációm.most októberben viszont megjött rendesen.a kérdésem az lenne, hogy ennek mi lehet az oka?a másik pedig ez mennyire befolyásolja a babavállalást,mert a párommal már szeretnénk babát. Válaszát előre is köszönöm
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Manócska!

A menstruációs eltérésnek nagyon sok oka lehet. Elképzelhető, hogy egy petefészek cysta volt a háttérben, amely például okozhat ilyen jellegű eltérést. De egyszerűen a túlzott gyermek utáni vágy is okozhat menstruációs eltérést, illetve a testsúlyban bekövetkező nagyobb változások.
Vizsgálat nélkül nehéz megmondani a pontos okát. A rendszertelen menses esetén kisebb a valószínűsége annak, hogy minden hónapban megérik egy petesejt, ezáltal befolyásolhatja a teherbeesést.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Helga Tisztelt Doktornő!
22 hetes terhes vagyok. A kérdésem az lenne, hogy a placenta idő előtti elmeszesedését elősegítheti, vagy kiválthatja-e a calcium tabletta szedése? A második kérdésem, hogy a fogászaton kapott injectio milyen hatással van a babára? Válaszát előre is köszönöm,
Tisztelettel: Helga
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Helga!

A calcium tabletta szedése mellett nem gyakoribb a lepény elmeszesedése, általában valami egyéb ok áll a háttérben. A helyi érzéstelenítők használhatők terhesség alatt, a babára káros hatása nem ismert.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ildikó Tisztelt Doktornő!

Szeretnék érdeklődni, hogy Ön vállal-e sterilizáló műtétet és ha igen, mennyibe kerülne. Én 32 éves vagyok és soha nem szeretnék gyermeket szülni, ezért vállalkoznék a műtétre. Úgy tudom jogilag is megengedett.
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ildikó!

Szoktam ilyen műtéteket csinálni, de úgy gondolom ezt mindenképpen személyesen kellene megbeszélni.
2007-10-18

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Viki Kedves Doktornő!
A menstruációm utáni második napon voltam együtt a barátommal,és valószínűleg az óvszerből kifolyt az előnedv,ugyanis a barátom nem élvezett el.Arra lennék kíváncsi,hogy mekkora az esélye a teherbeesésnek,mert azt olvastam,hogy pl orgazmus is kiválthat ovulációt.Esemény utáni tablettát nem szeretnék bevenni,ha nekm muszáj,mert kb 5 hónappal ezelőtt sor került rá és felborította a ciklusomat.Válaszát előre is köszönöm!
2007-10-15
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Viki!

Közvetlenül a menstruáció előtt kicsi a valószínűsége a peteérésnek. Ha netán megérik is a petesejt (nagyon kicsi a valószínűsége), a menstruáció után nem elegendő a méhnyálkahártya vastagsága, ami miatt nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Évi nekem nem tetszik ez a rendszer mert már 2 honapja irtam és a válasz a kérdésemre még mindig nem jött meg hát nem valami gyorsak
2007-10-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Évi!

Igyekszem megválaszolni minden kérdést időben. Nem hagytam megválaszolatlanul Évi néven érkező üzenetet két hónappal ezelőtt. Esetleg a válaszok között korábban kell keresnie vagy valamilyen hiba folytán nem jutott el hozzám az üzenet. Esetenként kapok szöveg nélkül érkező üzeneteket, amelyekkel nem nagyon tudok mit kezdeni.
Természetesen, amennyiben nem nyerte el tetszését az oldal felkereshet más hasonló fórumot is.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Tisztelt doktornő!!

Lányom 18 éves , volt sexuális élete de 2 hónapja nem jelentkezett vérzése.
Két tesztet is csináltunk ami negativ volt, de mivel mikor én öt szültem nekem is negativ tesztem volt csak ultrahanggal mutatták ki kései terhességeimet, ezért nem bizom a tesztben.
Fel kereshetnénk Önt ultrahang vizsgálatra végett?
2007-10-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

A terhességi tesztek az esetke döntő többségében jó eredményt mutatnak. Azt tudni kell, hogy csak a terhesség első felében termelődik az a hormon, amelyeket a teszt kimutata, vagyis kései terhességnél már negatív eredményt mutathat.
Természetesen felkereshetnek egy alkalmas időpontban, egy vizsgálat miatt.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szilvi Tisztelt Doktornő!
Diplomás ápolónőként dolgozom, 12 órában és váltott műszakban. A ma reggel elvégzett teszt eredménye pozitív volt. 1 hét múlva tervezem nőgyógyászom felkeresését. Kérdésem: ha bebizonyosodik terhességem, dolgozhatok-e tovább és ha igen, milyen munkabeosztással vagy köteles vagyok táppénre menni?
Válaszát előre is köszönöm.
2007-10-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvi!

Az általam ismert törvények szerint a terhesség 12. hetéig dolgozhat több műszakban is. A 12. hét után az éjszakázás nem megengedett.
2007-10-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Manó Tisztelt Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy:
Merional injekciót fogok kapni a köv. mensesemtől, hogy kisbabám lehessen. Utána néztem a neten és ott megtaláltam az árát is. Kétféle ár van egy támogatott 12972 Ft és egy EÜ 90 ár: 5189 Ft
Kérdésem az EÜ90-es térítésest bárki kaphatja?

köszönöm válaszát!
2007-10-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Manó!

A Merional injekció az én tudomásam szerin Eü 90-re akkor írható fel szülész-nőgyógyász szakorvos által, ha valaki lombikprogramban vesz részt.
2007-10-18


Elejére   « előző | 241 / 279 | következő »   Végére