Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 267 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Liz Kedves Doktornő!
21 éves, már 2 éve nem szűz lány vagyok. 7 éve menstruálok, és az első év után rendszeresen 25-26. napokon szokott megjönni. Most azonban a 32. napon jött meg, eddig soha nem tapasztalt erős alhasi és deréktáji fájdalom illetve hányás kíséretében. A vérzés a második napon szokott a legerősebb lenni, de most szinte nem is vérzek, sőt a harmadik napon sem. Tompa deréktáji fájdalom pedig folyamatosan jelen van. Ön szerint mi okozhatja mindezt? Mivel még nem voltam nőgyógyásznál azt is megkérdezném, hogy milyen árai vannak a magánrendelésének, illetve dolgozik-e kórházban? köszönettel!
2007-09-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Liz!

Alább Eszter néven hasonló kérdést kaptam, amire a választ itt nem ismételném.
A kistarcsai kórházban dolgozok, ide is be lehet jönni az ambulanciára.
A magánrendelőmben egy vizsgálat díja 10 000 ft.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Eszter Kedves Doktornő!

Elég összetett problémával fordulok önhöz.
21 éves lány vagyok. Már nem vagyok szűz, de még sosem voltam nőgyógyásznál.
Már 7 éve menstruálok. Az első év után rendszeresen mindig a 25-26. napon jön meg. Azonban tegnap a 32. napon jött meg, amelyet nagyon erős, eddig soha nem tapasztalt alhasi, deréktáji fájdalom és hányás kísért. Továbbá az első két napon szinte nem is véreztem, pedig a második napon szokott a legerősebb lenni. A deréktáji tompa fájdalom pedig azóta is fennáll. A mensesem előtti napokat (23-25-ig napok) a Baltonparton töltöttem, ahol sokat fürdőztem is a vízben. Ön szerint mi okozhatta az első napon tapasztalt rosszullétet, illetve mi okozhatja az azóta is fennálló deréktáji fájdalmat, és hogy nem úgy vérzek, ahogy eddig? Előre is nagyon köszönöm a válaszát! üdvözlettel: Eszter
2007-09-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszter!

Néha mögöttes kóros eltérés nélkül is előfordulhat a menses késése. A leírt tünetek esetleg egy kismedencei gyulladásra utalhatnak. Esetleg problémájával, főleg ha a fájdalom nem szűnik meg keressen fel egy nőgyógyászt.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kati Kedves Doktornő!

24 éves vagyok, évek óta szedem a Lindynette 20-at, és semmi problémám nem volt vele. Egy korábbi orvosom viszont azt javasolta, hogy a biztonság kedvéért várjam meg a gyógyszermentes napok után után az első tabletta bevételét, és akkor lesz teljes a védelem. Ön mennyire ért ezzel egyet? Illetve a fogamzásgátló tabletta hatása mennyire terjed ki a gyógyszermentes napokra is?
Válaszát előre is köszönöm,
Kati
2007-09-01
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kati!

A fogamzásgátló tabletták szedésének pontos szabályait betartva a tabletta egész ciklusban véd, vagyis a tabletta mentes napokban is. A vérzés alatt érdemes tartozkodni a házasélettől.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsófi Tisztelt doktornő! Több orvosnál jártam, de a gondomra nem tudtak megoldást találni. A volt kedvesemmel többször is előfordult, hogy a szeretkezést követő 1-1,5 napon már-már elviselhetetlen hüvelyi fájdalom, égés tört rám, olykor láz kíséretében, nem vagyok hisztis, de olykor el is sírtam magam, olyan fokú volt a fájdalom. Volt aki azt mondta felfázás, más pedig azt, hogy semmi kóros nem látható vagy mutatható ki a baktériumflórában. Egy harmadik bizonytalanul allergiás reakcióhoz hasonlította. Most egy új fiúval ez újból előfordult, sosem fájt annyira, mint most, ezúttal nem 1 nappal, hanem fél nappal az esemény után jelentkezett láz kíséretében. Nem tudom hova menjek, ahol komolyan vesznek, hisz mindig ugyanaz van: kenetet vesznek, kijön valami eredmény, a biztonság kedvéért felirják a Candibene hüvelytablettát, aztán egy kis idő múlva megint ott toporgok az ajtó előtt... Elkeseredett vagyok, nem tudom mi a megoldás. Annyit még, hogy nem vagyok az az alkat, aki pszichoszomatikus tüneteket produkál, a lelkivilágom általában nincs hatással testi folyamataimra. Jó lennne egy doktor House... vagy Cseh Erika? Köszönettel, Zsófi 2007-09-01
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófi!

A spermára való allergia esetleg óvszerrel kizárható. Ha a házas élet után egy kis idővel alakul ki esetleg segíthet, ha a utána tejsavas készítményekkel hüvelyöblítést próbál végezni.
Vannak bizonyos kórokozók, amelyek nem mutathatók ki a kenetből. Nem gondolnám, hogy ilyen kórokozók okozzák a panaszait.
Esetleg fogamzásgátló tablettát használ-e? Néha a fogamzásgátló tabletta huzamosabb használata hormonhiányos állapot okozhat a hüvelyhámba, amely nehezen viseli ilyenkor a sexualis élettel együtt járó megpróbáltatásokat.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
GARAMI BEATRIX Üdvözlet.csak egy kérdésem lenne 29 éves vagyok és most gondolkozom azon hogy fogamzásgátló tablettát kezdjek szedni van olyan tabletta ami nincs tele hormonokkal????Válaszát elöre is köszönöm :) 2007-09-01
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Beatrix!

A fogamzásgátló tabletták lényege, hogy hormont tartalmaznak, ezzel gátolják a női szervezet saját hormontermelését, vagyis nem termelődik olyan női nemi hormon, amely a peteérést kiváltja. A ma forgalomba lévő készítmények, mind kis hormontartalmúak, és a használati utasítás betartása esetén biztonságosak, kevés mellékhatással rendelkeznek.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Némethné Glavatity Mónika Tisztelt Doktornő! 3 hete volt egy műtétem: fract. abrasio+polypeltávolítás. Rá 6 napra elöntött a vér, amit csak a műtőben tudtak kezelni coagulátióval, a műtéti sebből véreztem. Kaptam vérzéscsillapító gyógyszert is. Ezután 4 napra megint elkeztem vérezni, de ez már nem volt olyan vészes, Vagothyl ecsetelésre csökkent.Azt mondták ennyire szabad vérezni, mert nagy üreg van a vágás helyén és mikor a sebtető leválik vérzéssel jár. Gyakorlatilag azóta mindig van vérzésem, ami pár nap múlva erősödött. El is mentem az orvoshoz aki azt mondta, hogy szerinte véralvadási zavarom lehet azért van ez. A műtét előtt volt vérkép nézve, ami redben volt. 2 éve volt egy vakbél műtétem ott se volt semmi baj. A nőgyógyász vérzéscsillapítót írt fel: Exacylt. Most ezt szedem 2x2-t. Vérzésem most is van nem sok, de van. Kicsit félek a gyógyszer mellékhatásától, hogy vérrögödödést okozhat, és trombózist kapok, mert vannak viszerek a lábamon. A szövettani vizsgálat eredménye: 1. ovula naboti, 2. cervicitis chronica, 3. szecrecio szaka. A menstruáciom még csak most fog megjönni. Azt mondta az orvos erős lesz. Mindig nagyon erős és véralvadékos. Kicsit félek, hogy valami nem sikerűlt a műtétnél azért vannak ezek a problémáim. Ezzel az 1 napos beavatkozással annyit feküdtem mint más nagyműtét után. Most is azt mondta az orvos, hogy szigorú pihenés szükséges a gyógyuláshoz. Más már 3 napra dolgozik ilyen beavatkozás után!! Várom tanácsát ezzel kapcsolatban. 2007-09-01
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A véralvadási paramétereket mindenképpen érdemes megnézni. Negatív szövettani eredmény ismeretében esetleg egyéb gyógyszer is adható, mely mellett megszűnik a vérzés. 1000 mg-os C-vitamint és vastablettát szoktam még javasolni elhúzódó vérzések mellett, de a pihenésnek is fontos szerepe lehet.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Liv Kedves Doktornő!

Szeretném tudni, mennyire ártalmas a magzatnak a rendszeres, havonkénti repülőút?

Köszönettel, boldog névnapot kívánva!
2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Liv!

Köszönöm a jó kívánságát!

A repülőnek kimutatott káros hatása a magzatra nem ismert. A le- és felszállások esetén nagyobb valószínűséggel jelentkezhet rosszullét.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tündi Kedvs Doktornő!
Kérdésem az lenne,hogy a MERCILON fogamzásgátló tablettának huzamosabb ideig való szedésével vannak-e különös mellékhatásai (pl.:szédülés,alacsonyvérnyomás,)?
Nem gondolom,hogy ez lenne az oka,de szeretnem megtudni.
Válaszát előre is köszönöm!
2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tündi!

A Mercilon szedésének ritkán fordulnak elő ilyen mellékhatásai. Mindenképpen ki kell zárni, hogy panaszait nem-e más elváltozás okozza. Általában a gyógyszer mellékhatások nm hosszú évek után jelentkeznek, de ez is elképzelhető.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Tisztelt Doktor Nő!

Az szeretném kérdezni, hogy a ciklusom során,nem szokott tojásfehérjéhez hasonló váladékom lenni, de az ébredési hőmérsékletem le szokott esni, lehet ettől még peteérésem?

Clostilbegytet hány hónapig lehet folyamatosan szedni?

Köszönettel:
Judit
2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A tojásfehérjeszerű váladék nem feltétele a peteérésnek. Az ébredési hőmérséklet leesése, majd közvetlenül utána a hőmérséklet megemelkedése a ciklus második felében jelezhet peteérést. A peteérés bizonyítására végezhető ultrahang a ciklus 12. napja körül, illetve ha szükséges pár nap múlva meg lehet ismételni (ha később érik meg a menstruációs ciklusban petesejt). Illetve a ciklus 21. napján levett hormonszinttel (progeszteron) is lehet bizonyítani a peteérést.
A Clostilbegytet három egymás utáni ciklusban ajánlják, majd sikertelenség esetén három hónapos szünet után a kúra megismételhető.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Vivi Kedves Doktornő !
Kérdésem a következő , 46 éves vagyok eddig Anteovin tablettát szedtem gondon semmi nem volt vele ! Előtte Ovidont és Contuniont amelyekkel sok gondom adódott! Még semmilyen klimax-os problémám nincs ! Van-e ilyen korban is biztonsággal szedhető fogamzásgátló ,és melyik az amelyiket az Anteovin /mivel nem kapható / után szedhetnék !
Válaszát köszönöm !
2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Vivi!

40 éves kor felett én nem szoktam javasolni ösztrogén tartalmú fogamzásgátló tablettát. Ebben a korban a hüvelyi készítmények, az óvszer használható. Rendszeres menses esetén illetve negatív nőgyógyászati lelet mellett spirál is megoldást jelenthet.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nikolett Kedves Doktornő!

A Triaklimtól szerencsére elsőre beállt, vagyis megjött a menstruációm. 17 évesen előszőr. Mst voltam Uh-n, és azt írták a kismedencében kóros nem ábrázolódott. Akkor ugye minden itt rendben van?
köszönettel!
és Boldog Névnapot!
2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nikolett!

Köszönöm a jó kívánságot!

Az ultrahang lelet azt jelenti, hogy ultrahanggal kimutatható elváltozás nem bizonyítható. Ennek ellenére még hormonális eltérés állhat fenn, aminek esetleg a későbbiekben ellenőrzésére szükség lehet.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Évi Kedves Doktornő!

Én egy 16 éves lány vagyok és kb 3 hónapja vesztettem el a szüzességemet.Nekem már rendszeresedett a menstruációm de msot össze vissza jön ez mitől lehet?

Válaszát előre is köszönöm.
2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Évi!

A menstruáció rendszertelensége nagy valószínűséggel nem a szüzesség elvesztésével lehet összefüggésbe. Több oka lehet a menses kimaradásának, illetve korábbi jelentkezésének. Okozhatja egy petefészek cysta, hormonális eltérés, akár egy kismedencei gyulladás is. Amennyiben a vérzési rendellenesség továbbra is fenn áll, kérem keresse fel nőgyógyászát.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
eliza jónapot kivánok. 3 éve szeretnénk kisbabát de nem sikerül.szedtem a Clostilbegyt teblettát kivizsgálás nélkül irták fel.nem volt eredménye. most egy meddöségi klinikára járok kiderült hogy van peteérésem, hormonális problémám van most várom a véreredményt, szeretném megkérdezni hogy ha kapok gyógyszert általában mennyi idöt kell várni a teherbeesésig?elöre is köszönöm 2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eliza!

Az eredmények ismeretében felírt gyógyszerek használatát el fogják Önnek részletesen mondani, illetve arról is kap majd felvilágosítást, hogy a gyógyszerek szedése mellett mire kell figyelnie.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bónus Róbertné Tisztelt Doktornő!

7 hónapos ikerterhes vagyok és kb.3 hónapja fáj a csuklómban a csont,de kb 1 hete nagyon. Inkább este keződik a fájás és nappal elviselhető.Azt szeretném tudni,hogy köze lehet e a terhességhez,esetleg kálcium hiány lehetséges.Előre is köszönöm a válaszát Tisztelettel Bónusné
2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bónus Róbertné!

Esetleg reumatológust érdemes felkeresni problémájával.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ritt Kedves Doktornő!
Kb. 1 hónapja a tv-ben volt egy riport Dr.Czeizel Endrével, aki azt nyilatkozta, hogy a legkorábbi terheség felismerésénél érdemes UH-t csináltatni, hogy minél hamarabb ki tudják szűrni az esetleges rendellenességeket. Az én orvosomnak nincsen saját Uh-ja, de én kérhetem, hogy utaljon be? Mert az első gyermekemnél csak 12 hetesen küldött el. Vagy magamtól is mehetek egy kórházi uh-ra? (Én győri vagyok,tehát itt tudtommal csak kórházi és magán van ami 4d-s!?)
Köszönettel
2007-08-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ritt!

A genetikai rendellenességek szűrésére két időpontban ajánlott ultrahang vizsgálat. A 11-12. héten, illetve az AFP levétele után (16. hét) a 18-20. héten. A 12. hét végére várható a végtagok megjelenése, illetve ekkor éri el a magzat azt a méretet, amikor a fejlődési rendellenességek egy része felismerhetővé válik. Esetleg beszélje meg orvosával, hogy hamarabb is szertne ultrahangot.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anci Kedves Doktornő!
Érdeklődni szeretnék hogy egyáltalán nőgyógyászhoz kell e mennem ha a hüvelyem és végbélnyílásom elött-között csomót észlelek a bőr alatt. Először azt hittem pattanás de mostmár kb3-4 cm. Igazából nem okoz fájdalmat se ülésnél se járásnál. Ha picit nyomkodom minimálisan érzékeny. Szóval ez sebészet vagy nőgyógyászat? És Önnek van valami tippje mi lehet? Vagy várjak még mert kb 1 hete vettem csak észre. Köszönöm válaszát
2007-08-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anci!

Leírása alapján talán sebész illetékes ezen a tájékon, de ha nem elfogja irányítani a megfelelő szakorvoshoz. Leggyakrabban aranyér szokott előfordulni ezen a tájékon. De szülés után a gátmetszés egyeztetésére használ fonal következménye is lehet. Esetleg egy jóindulatú bőrelváltozás is lehet.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsi Az lenne a kérdésem hogy kb 1-éve szedek milligest tablattát, most felirt nekem a háziorvosom Sumamed nevű antibiotikumot. lehet e egyszerre szedni a kettő gyógyszert? Az antibiotikum nem gyengítí a fogamzásgátló gyógyszer hatását? Előre is köszönöm! 2007-08-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

A fogamzásgátló tablettta mellett szedhető a Sumamed. Elviekben ez az antibiotikum nem gyengíti a fogamzásgátló tabletta hatását.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
L.B.Katalin Tisztelt Dr.-Nő !
34 éves vagyok, babát szeretnék. HSG vizsgálat történt bo.-i tuba átjárható a jo.-i tuba lezárt. Hormon eredményeim normálisak. 7 éve Norprolacot szedek hypophysis adenoma miatt, rendeződött a menstruációm. Choragon 5000 NE injekciót irtak fel, de ezt nem adtam be magamnak, mert akinek hormontermelő daganata van annak ellenjavalt. A 18ik napon van az ovulációm. Kismedencei UH 16ik napon endometrium vastagsága: 9mm, Bo.-n 20mm es folliculus, Jo.-n nem ábrázolódik. 18ik napon endometrium vastagsága: 9mm Jo.-n ov.-ban 20mm-es folliculus. A páromnak kevés a himivarsejtje ezért kezelték. Kezelés elött: 15M/ml 10%10%80%. Kezelés után: 20M/ml 50%10%40%. Javult az eredménye. Szabályos körülmények között, előkészitett mintával, /első/homológ inszeminációt végeztek. Duphaston 10mg tablettát 2x1 szedek. 2007.08.10-n volt az inszemináció. 08.19-n vérzés jelentkezett,28-ik nap, amikor menstruálni szoktam. De nem olyan volt a vérzésem mint máskor, vér-nyákos darabok távoztak tőlem, nem szép tiszta vér mint máskor. 08-28-án voltam UH, endometrium vastagsága 12mm, jelenleg grav nem látszik. De 2 hetes terhesség nem látszik még UH-val. Nagy pattanások jöttek az arcomra. Létezene, hogy áldott állapotban vagyok? Vagy ne éljem bele magam? Indokolt a tabletta szedése, minden hormon eredményem jó volt? Köszönettel: Katalin
2007-08-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Katalin!

Feltételezem az orvosa tudott a hypophisis adenomájáról, ennek ismeretében írta fel a Choragont.
A kevesebb vérzés flveti terhesség gyanúját, azonba ez a menses elmaradásának időpontjában ultrahanggal nem bizonyítható. Érdemes esetleg egy hét múlva ismételt ultrahangot végezni. A gyógyszertárban kapható teszt végzése is esetleg igazolhatja a terhesség meglétét.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Orsi lo hónapja volt egy abortuszom, azóta fogamzásgátlót szedek, közben pedig a citológiai eredményem p3-as lett, conisatiom volt júniusban, szedtem végig a fogamzásgátlót, és ebben a hónapban nem jött meg a menstruációm, csináltam tesztet pozitiv. lehet következménye a conisationak a terhességre? illetve az esetleges abortuszra? válaszát elöre is köszönöm 2007-08-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Orsi!

A conisatio következménye lehet a méhszáj hegesedése, ami együtt járhat azzal, hogy nehezebb feltágítani a méhszájat egy abortuisz alkalmával, illetve sérülés nagyobb valószínűséggel előfordulhat. A terhesség szempontjából jó lett volna, ha kicsit több idő telik el a conisatio és a teherbeesés között. Általában nem szokott a műtét komplikációt okozni egy rákövetkező terhesség esetén.
2007-09-02

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsi Üdvözlöm Doktornő!Kérdésem lenne.Évek óta,rendszeresen járok nőgyógyászhoz(magán rendelőbe),utobbi vizsgálatnál orvosom a méhemen talált cseresznye mag nagyságú miomákat-cisztákat.45 éves vagyok,4.éve változó korban.Orvosom azt mondta,ez attól alakult ki.Valóban létezik ilyen?Tavaly óta ennyit változott?Bal mellembe is van,amit először,fél évente,mostmár évente nézik.Köszönöm válaszát. 2007-08-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

A méhen leginkább myomák fordulnak elő, amelyek teljesen jóindulatú képletek. Általában hormon függő daganatok, amelyek magas ösztrogénszint hatására növekednek. Ebből következik, hogy a változókor után, mikor nem termelődik női nemi hormon nem fejlődhetnek ki, sőt a meglévők visszafejlődnek. Nem gondolom, hogy a bal mell elváltozása összefügne kismedencében talált képpel.
2007-09-02


Elejére   « előző | 241 / 267 | következő »   Végére