Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 306 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
TINA ELNÉZÉST, HOGY A DOKTORNŐT ZAVAROM EZZEL A KÉRDÉSSEL, DE SEHOL SEM DUDOM MEGSZEREZNI DR. LÁZÁR ERIKA TEL SZÁMÁT , EMAIL CÍMÉT, RENDELŐJÉT!!! NAGYON FONTOS LENNE!!! ELNÉZÉST A ZAVARÁSÉRT! VÁROM VÁLASZÁT, AMENNYIBEN TUD NEKEM SEGÍTENI:
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
2008-01-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tina!

Sajnos ebben nem tudok segítségére lenni.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Beci Tisztelt Doktorno!
A parommal az elso babat varjuk,jelenleg 5 honapos es 1 hetes! Eddig minden este erezte,hogy megmozdult,de most egy nap kiesett! Ez bajt jelenthet?
2008-01-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Beci!

Előfordulnak olyan napok, amikor a magzat kevesebbet mozog. Én azt javaslom mindenképpen keresse fel orvosát ilyen panasz esetén.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Fanni Tisztelt Doktornő!
Három hónapig nem jött meg a vérzésem.Csináltam 3 tesztet de negatív lett az eredmény.Elmentem nőgyógyászhoz,aki elküldött vérvételre,vizelet vizsgálatra és hüvelyultrahangara,de a doktor úr nem mondott semmit,h esetleg terhes vagyok-e.Felírta nekem a Norculot tablettát és a belarát.A norculot meghozta a vérzésem.Attól meg lehetek terhes ha a gyógyszer meghozta a vérzésem?A "menstruációm" 1. napjátol szedem a belarát,ami nem volt olyan mint egy normális havi vérzés(gyenge és barnás volt,de utána erősödött egy kicsit)Tegnap szedtem be a fogamzásgátlóból az utolsó szemet és nagyon izgulok,h megjön-e a vérzésemÖn szerint van rá esély,h terhes vagyok? Ja és szerintem még ez fontos,h fogyókúráztam kb 3,5hónapig(62kg voltam és 55lettem)és az orvos cisztákat talált a méhemben.
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel: Fanni
2008-01-09
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Fanni!

Ha úgy kezdte el szedni a Norculut tablettát, hogy a terhesség ki lett zárva, extrém, kicsi a valószínűsége, hogy amellett teherbe esett. Ha a Belarát a menstruációs első napján kezdte el szedni és mindennap bevette, akkor amellett sem valószínű, hogy teherbe esett. A testsúly csökkenése, a fogyokúra is közre játszhat a menses kimaradásában.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsi Kedves Doktór nő!
18éves vagyok 3éve van állandó partnerem. Így ugy gondoltam most már érdemes fogamzásgátlótabit szedni. A Nőgyógyászom a Harmonet tabletát irta fel nekem! Visszont eddig arról csak negativ dolgokat hallotam. Most igy már félek elkezdeni de mindenféle képpen szeretnék szedni. Tudom ez személyfüggő. De nem nagyon hallotam még, hogy dicsérnék. Jelenleg minden menstruáciom nagy fájdalmakkal jár de visszont nagyon rendszeres. Félek,hogy ez a rendszeresség majd elmulik. Mert azt hallotam, hogy gyakori hogy rendszertelenné teszi a vérzést. Vagy ezek tévhittek? Önszerint érdemes elkezdenem szedni? Gondolom minden tabinak van negativ hatása meg abszolut személy függö de őn mit tud erről a gyógyszerről?..Családba csak a nagypapám cukorbeteg, a másik tüdőrákba hallt meg nem tudom ennek vane összefüggés a tabihoz nekem semmi bajom nincs a leleteim állitolag ritka jók. Előre is köszönöm a válaszát!
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

A Harmonet egy korszerű, kis hormontartalmú fogamzásgátló tablette, amely biztonságos a megfelelő használat esetén. Természetesen nem vagyunk egyformák, így esetenként a fogamzásgátló tabletta mellékhatásaival is találkozunk. De az összes fogamzásgátló tablettánál lehetnek mellékhatások.
A tabletta abbahagyása esetén esetleg rendszertelenné válhat a menses, azonban ez általában néhány hónapon belül rendeződik.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsi Kedves Doktór nő!
18éves vagyok 3éve van állandó partnerem. Így ugy gondoltam most már érdemes fogamzásgátlótabit szedni. A Nőgyógyászom a Harmonet tabletát irta fel nekem! Visszont eddig arról csak negativ dolgokat hallotam. Most igy már félek elkezdeni de mindenféle képpen szeretnék szedni. Tudom ez személyfüggő. De nem nagyon hallotam még, hogy dicsérnék. Jelenleg minden menstruáciom nagy fájdalmakkal jár de visszont nagyon rendszeres. Félek,hogy ez a rendszeresség majd elmulik. Mert azt hallotam, hogy gyakori hogy rendszertelenné teszi a vérzést. Vagy ezek tévhittek? Önszerint érdemes elkezdenem szedni? Gondolom minden tabinak van negativ hatása meg abszolut személy függö de őn mit tud erről a gyógyszerről?..Családba csak a nagypapám cukorbeteg, a másik tüdőrákba hallt meg nem tudom ennek vane összefüggés a tabihoz nekem semmi bajom nincs a leleteim állitolag ritka jók. Előre is köszönöm a válaszát!
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

A Harmonet egy korszerű, kis hormontartalmú fogamzásgátló tablette, amely biztonságos a megfelelő használat esetén. Természetesen nem vagyunk egyformák, így esetenként a fogamzásgátló tabletta mellékhatásaival is találkozunk. De az összes fogamzásgátló tablettánál lehetnek mellékhatások.
A tabletta abbahagyása esetén esetleg rendszertelenné válhat a menses, azonban ez általában néhány hónapon belül rendeződik.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mészáros Anita Tisztelt Doktornő!
Most volt a napokba spontán vetélésem sajnos.Kontrollra mikor kellene mennem?A zárójelentésre nem írtak időpontot. Az eddigi orvosom szépen cserbenhagyott,nagyon haragszom rá.Kórházba azt mondták 3 hónap múlva lehet újra próbálkozni.A régi orvosomhoz a családom nem enged.Én önre gondoltam mivel nagyon szimpatikusnak és kedvesnek találom.El tudna egem vállalni ha majd újra kismama lehetek?Melyik kórházba van?Szülésznő is kellene majd akkor mert aki most van nagyon aranyos de ő nem mehet más kórházba,legalábis ezt mondta.Válaszát előre is köszönöm.
Az összevisszaírásért elnézést kérek,még nagy a lelkifájdalom bennem.
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

Sajnálom, ami Önnél történt. Sajnos a spontán vetélés a terhességek körülbelül 20 %-ban következik be. Egy spontán vetélés után érdemes legalább 3 hónapot kivárni az ismételt próbálkozással. Kontrollra 6 hét múlva érdemes visszamenni.
Természetesen, ha következő terhessége alatt megtisztel bizalmával, igyekszem segítségére lenni. Én a kistarcsai kórházban dolgozok, itt vezetek szüléseket.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Tisztelt Doktornő!
30 hetes kismama vagyok. A 28 hetes uh. vizsgálaton derült ki, hogy a hátsófali lepény mélyen, a belső méhszáj területét éppen eléri, gr.I.
Azonkívül, hogy jól rám ilyesztettek, hogy bármikor elkezdhetek vérezni, a kilátásokról semmit nem mondtak.
Ha vérzek, akkor meg kell születnie a babának? Vagy attól még lehet húzni az időt, hogy ne legyen koraszülött? Természetesen vagy császárral fog születni? A szex-el kapcsolatban sem mondtak semmit, hogy lehet vagy sem.
Az utasításokat betartom, sokat pihenek, nem emelek, a kisfiamat inkább nem viszem oviba, ne kelljen naponta 60 km-t autózni.
Válaszát előre is köszönöm.
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Ha a terhesség első 28 hetében nem okozott próblémát a mélyen fekvő lepény, akkor elképzelhető, hogy nem lesz panasza a a terhesség alatt. Azonban a szülés alatt okozhat komoly vérzést is, amikor a terhesség azonnali befejezésére kényszerülünk császármetszés útján. Ha csak eléri a méhszájat a lepény, nem biztos hogy császármetszéssel fog szülni.
Ha vérzés fordul elő, a vérzés nagyságától függ, hogy be kell-e fejezni a terhességet.
Mindenesetre pihenjen sokat, ne emeljen, és a házasélettől is tartozkodjon.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gyöngyi Kedves Doktornő!
Kb.1 hete észrevettem egy kicsi csomót az alhas jobb részében,ki birom tapintani,ami néha-néha fájdalommal jár. Rendesen jelentkezik a menstruációm, nemi élet közben nem jelentkezik fájdalom, de másnap igen, aztán elmúlik. A hasi uh eredményem negatív,a vérkép szintén,a vizelet nem fájdalmas. lehet hogy cisztám lenne? Ha nem ciszta mi lehet még?
Válaszát előre is köszönöm.Gyöngyi
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gyöngyi!

A hasi ultrahang a petefészek cisztákat leírja, vagyis ott kiderült volna. Egyébként a ciszták nem a hasfal felé nem tudorodnak ki, tünete esetleg az alhasi fájdalom, rendszertelen vérzés szokott lenni. A hasfalon látható elváltozás a combhajlat felett lehet például egy hasfali sérv.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsófici23 Kedves Doktornő!

Panaszaim kb. 1éve kezdődtek! Közösülés közbeni alhasi fájdalommal ill. mostanára már aktus utáni alhasi görcseim is vannak! A hüvelyi UH nem mutat semmi elváltozást... mégis mi lehet ez?

Válaszát előre is köszönöm:)
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófici23!

Elképzelhető, hogy panaszai hátterében krónikus kismedencei gyulladás, vagy endometriosis áll. Azonban mindkét esetben a fájdalom általában a nemi életen kívül is jelentkezik. Az endometrisosis esetében például erős menses alatti görcsök jelentkeznek általában. Sajnos ezek a megbetegedések hüvelyi ultrahaggal nem minden esetben mutathatóak ki.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kriszta! Tisztelt Doktornő!!
Évek óta fennálló gombás fertőzéstől szenvedek,amit többszöri "nekifutásra"sem sikerült kezelni.Rengeteg terápián átestem,a kúpoktól,a krémekig,kapszulákig mindent felírtak,de egyszerűen semmi változás.Várom javaslatát!Köszönöm!!
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kriszta!

A visszatérő gombás fertőzésnek az oka, hogy a bélrendszerben van jelen a gomba és innen a hüvelybe kerülve, felboritja a hüvely mikroorganizmusainak egyensúlyát. Ehhez hozzájárulhatnak táplálkozási szokások is. ( pl. a finomított szénhidrát, élsztős termékek fogyasztása) Esetleg hosszabb ideig tartó kezeléssel, diétás szabályok betartás segíthet a gombás fertőzés eliminálásában. A sikerhez hozzájárulhatnak bizonyos gyógynövény készítmények is, mint például grépfruitmag olaj, vagy bizonyos mosakodó szerek, mint a pár hónappal ezelőtt forgalomba került Saforelle.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kati Kedves Doktor Nő!

Egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami számomra nagyon fontos. A párommal 2006. áprilisában házasodtunk össze, és eldöntöttük, hogy kisbabát szeretnénk. 2006 június óta nem szedek fogamzásgátló tablettát, várva, hogy a kisbabánk hamarosan megérkezik. Azonban a mai napig nem lettem terhes, és a dolog engem nagyon aggaszt. Félek, hogy valami baj van és soha nem is, lehet gyerekem. Kérem, írja meg nekem, hogy ez természetes dolog e, vagy biztosan van valami bajom nekem vagy a páromnak a babaáldás hiánya miatt. Én 23 éves vagyok, a párom áprilisba lesz 24 éves. Igazából fiatalok vagyunk és tudom még rengeteg időnk, van, de én addig nem tudok megnyugodni ameddig nem, tudom azt, hogy ez egészséges embereknél is előfordul, és ha kicsit még türelmes vagyok, akkor majd még jöhet a baba.
Voltam orvosnál és ő azt mondta, hogy testileg én teljesen rendben vagyok. Bár a dokim nem túl bőbeszédű és nem nagyon tudtam őt faggatni ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Ezért fordultam én Önhöz, hogy segítsen nekünk, mert már úgy érzem a dolog reménytelen. Mitől lehet az, hogy két egészséges embernek ennyi idő után nem jön össze a baba?!
Nem gondolok görcsösen rá, mert tudom az is, gátolhatja a dolgot. Rendszeres nemi életet élünk. Van hogy, naponta de általában 2-3 naponta egy alkalommal biztosan. Most decemberben pedig a menstruációmtól számított 12. napon elkezdtük és a 20. napig minden nap együtt voltunk, tehát biztosan beleesett a peteérés napja is. Akkor miért nem maradtam terhes? Már nagyon el vagyok keseredve, és egyben félek is. Más embernek olyan könnyen babája lesz, én álmomban se gondoltam volna, hogy nekem ilyen nehezen jön össze ez a természetes dolog.
Kérem, segítsen nekem, hogy mit tegyek, mert nincs több ötletem. A kérdésem még az lenne, hogy most 2007. október elején vették ki a mandulámat, mert állítólag már nagyon rossz volt és már tüneteket is okozott. Lehet, az hogy októberig a baba a mandulám miatt nem fogant meg? És most az óta 3 hónap már eltelt. Akkor most miért nem jött össze.

Válaszát előre is köszönöm, és nagyon várom.

Farkas Krisztiánné
(Kati)
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kati!

Egy egészséges házaspárnak, körülbelül 1 év alatt van igen, nagy esélye, hogy gyermekül foganjon. Ha több, mint egy éve próbálkoznak, és rendszeres nemi élet mellett nem esik teherbe, esetleg érdemes kivizsgálni. A mandula betegsége is hozzájárulhat a terhesség elmaradásában.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
bernadett kedves doktornö-kérdésem az lenne normális az hogy 32-33naponta jön meg a menszeszem és igy lehetséges peteérésem ha lenne megtudná nekem mondani.köszönöm. 2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bernadett!

Ha 32-33 napra jelentkezik a menses rendszeresen, az a normális mensesnek tekinthető, peteérés ugyanolyan eséllyel lehet mellette, mint a 28 napos menses mellett. A peteérés legnagyobb valószínűséggel a 18-19. menstruációs napon van, mivel a ciklus második fele hoszzabb ciklusok esetén is 14 nap. Vagyis a 14 napot kell levonni a menstruációs ciklus hosszából, akkor kaphatjuk meg körülbelül mikor érhet meg a petesejt.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
bernadett kedves doktornö-kérdésem az lenne normális az hogy 32-33naponta jön meg a menszeszem és igy lehetséges peteérésem ha lenne megtudná nekem mondani.köszönöm. 2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bernadett!

Ha 32-33 napra jelentkezik a menses rendszeresen, az a normális mensesnek tekinthető, peteérés ugyanolyan eséllyel lehet mellette, mint a 28 napos menses mellett. A peteérés legnagyobb valószínűséggel a 18-19. menstruációs napon van, mivel a ciklus második fele hoszzabb ciklusok esetén is 14 nap. Vagyis a 14 napot kell levonni a menstruációs ciklus hosszából, akkor kaphatjuk meg körülbelül mikor érhet meg a petesejt.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ágica 15-éves koromtól menszeszelek,és borzasztóan görcsölök,és évek multával sem szüntek,mindent próbáltam de semmi sem használ.Mitöl lehet ez? 2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ágica!

Az első menses jelentkezése utáni években gyakran előfordul menses alatti erős görcs, amely az évek előrehaladtával csökkenhet. Ennek csökkentésében, segíthet a magnézium tabletta rendszeres szedése, esetleg gyógynövényes készítmények. Ha elmúlt már 18 éves és rendszeres a menses, esetleg a fogamzásgátló tabletta szedése is csökkentheti a panaszt.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
lola meg lehet halni a szulesbe 2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lola!

Elvi esélye meg van, mivel szülés során adódhatnak komplikációk.(pl. erős vérzés) Azonban az intézeti szüléseknél mindenképpen a biztonságra törekszünk.)
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
icu 32 eves vagyok 2 kisleanyom van normalis dolog hogy vagyodom egy kisbaba utan 2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Icu!

Szerintem egy nőnél bármelyk életkorban normális dolog, hogy vágyódik egy kisbaba után.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
L.Kata Tisztelt Dr.-Nő!
Inszeminációt végeztek nálam 4 hónapja. Nem következett be a terhesség. Clostilbegyt tbl. kaptam 50mg/nap 5 napig.
Az tüsző repedésem a 18-ik napon van 2007.12.23. Ekkor a párommal együtt voltunk. A menstruációmnak 12.31 én kellett volna jelentkeznie, de 2008.01.08. és még mindig nem jött meg. Pontosan a 28 ik napon jelentkezett eddig a mens. Végeztem terhességi tesztet, negativ lett. A páromnak feltűnk, hogy a klitoriszom legalább négyszeresére megnött. Állandó szex éhségém van. Hipophisys adenomám van amire Norprolacot szedek 8 éve. A Clostilbegyt szedése után fejfájás és szédülés jelentkezett. Azóta nem voltam nőgyógyásznál, nem merem elmondani a külső tüneteket. Endokrinologusnál voltam, Ő elküldött MR vizsgálatra, hogy növekedett e az adenoma? A klitorisz megnagyobbodásról nem beszéltem neki. Mi lehet az oka? Normális ez a Clostilbegyt szedése után? Köszönöm válaszát: L. Kata
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kata!

A clitoris megnagyobbodás lehet hormon eltérés következménye. Tudom, hogy nem szívesen mondja el ezt a tünetét orvosának, én mégis jónak tartanám, ha megpróbálná elmondani porvosának. A terhesség kizárására, esetleg ismételje meg a terhességi tesztet.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
kati kedves doktornő.2 éve szedem a fogamzásgátlot.kisbabát szeretnénk.a gyogyszer szedését beszeretném fejezni.erdeklödni szeretnék hogy mennyi idöt kell várni a gyogyszer befejezése után, kell e védekezni más modon a baba érdekében?nagyon köszönöm.bálint katalin 2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kati!

A fogamzásgátló tabletta abbahagyását követően 3-4 hónapig érdemes más módon védekezni, majd próbálkozhatnak a gyermekvállalással. Érdemes azt is tudni, hogy körülbelül ennyi ideig a tabletta abbahagyását követően nem biztos, hogy visszatér a peteérés. Egyébként, ha netán valaki fogamzásgátló tabletta mellett esik teherbe, nem indokolt akkor sem a terhesség megszakítása.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Maria Tisztelt Doktor Nő!
28 hetes terhes vagyok. Ezidáig is volt elég bőséges folyásom, de nem volt sem kellemetlen szaga, sem pedig különösebb állaga.Most azonban az utóbbi időben nagyon hig, szinte vizszerű, de mégis fehér és elég erős szagú folyásom van. Lehet ez probléma esetleg magzatviz szivargas? Amugy nem érzek semmi fájdalmat, csak aggaszt a dolog.
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Maria!

Sajnos előfordulhat az is, hogy magzatviz szivárgásról van szó. De hüvelyfertőzés is okozhat ilyen folyást. Ennek eldöntésére mindenképpen keresse fel orvosát.
2008-01-13

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
heni kedves doktorno nagyon szeretnenk fiut 2 leany van fiuk allandoan elmennek nekem mar soha nem lehet fiu
2008-01-08
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Heni!

Sajnos vannak olyan genetikai rendellenességek, amikor a fiú magzatok valamilyen genetikai rendellenességben szenvednek. Érdemes genetikai vizsgálaton résztvenniük.
2008-01-13


Elejére   « előző | 241 / 306 | következő »   Végére