Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 296 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mercédesz Szeretném megkérezni,hogy mi van akkor,ha allergiás aszthmás vagyok és szeretnénk a párommal egy babát,de félek a szüléstől és rettegek attól,hogy megfulladok a szülőágyon,vagy más dolog rossz történik,mert a betegségem elég súlyos és az összes gyógyszert elveszik és olyan gyógyszert adnak ami meglazítja a méhnyálkahártyát??? 2007-12-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mercédesz!

Első lépésben beszélje meg kezelő orvosával, mivel lehetőségei vannak a teherbeesés alatt. Kérdezze meg, melyek azok a gyógyszerek, amelyeket el kell hagynia. A helyileg ható gyógyszerek döntő többsége használható terhesség alatt is. A tervezett terhesség előtt kezdjen el fólsavat szedni.
A méhnyálkahártya lazzitó gyógyzsert nem egészen értem.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gabriella Kedves Doktornő!
13 hetes terhes vagyok. Eddig tünetmentes a terhességem, azt leszámítva hogy kb 8 hete minden nap (főleg este) hőemelkedésem van. Ez a hőemelkedés eddig kétszer ment át lázba (37,8-37,9). Semmi megfázásra, náthára utaló jelet nem mutatok. A toxoplasma eredményem negatív, a orvosomnak semmi véleménye nincs a dologról. Engem mégis nagyon bosszant, és aggódom a kicsi egészségéért.
Véleményét előre is köszönöm
2007-12-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabriella!

A magasabb testhőmérsékletnek számos oka lehet. Ezért egy kivizsgálás mindenképpen javasolt. Jelentkezzen a háziorvosánál.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsu T doktornő!
37 éves vagyok és van két gyermekem akik spontán és azonnal összejöttek.Szeretnék egy harmadik babát de orvosom szerint a méh nyálkahártya elvékonyodott 3,5cm.Lehetetlen teherbeesnem!Megoldást nem ajánlott!Nincs reménem?
2007-12-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsu!

Néha a természet nem követi a tankönyvet és reménytelen esetben is kialakulhat terhesség. A méhnyálkahártyának a vastagsága gátja lehet a megtermékenyített petesejt megfelelő beágyazódásának. Ezt gyógyszerekkel lehet befolyásolni.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Réka Tisztelt Doktornő!
40 éves vagyok, s szeretnék teherbe esni. (Egy, már nagy gyermekem van.) Egészséges vagyok, de tudom, hogy kissé már "késésben" vagyok ezzel a terhességgel. Nem idegeskedem, bízom benne. hogy sikerülni fog, de szeretném lehetőleg meggyorsítani a dolgot azzal, hogy a legesélyesebb időben próbálkozunk a leggyakrabban. A kérdésem az , hogy amikor a mensest megelőző, nálam igen erőteljes mellfeszülés jeletkezik, az azt jelenti-e, hogy túl vagyok a peteérésen? Ez ált. már 2 héttel azelőtt elkezdődik, mielőtt megjön a menstruációm.Normál 28 napos ciklus esetén valószínűsíthető, hogy ebben a két hétben már nem tudok teherbe esni?
2007-12-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Réka!

Az emlő feszülés a peteérés után jelentkezik általában, ilyenkor már a teherbeesés nem nagyon jöhet létre.
Esetleg próbálja meg mérni a reggeli hőmérsékletet. Minden reggel azonos időben, ugyanazzal a hőmérővel, szájban vagy végbélben, még a felkelés előtt kell megmérni a hőmérsékletet. A görbe alakjából meg lehet állapítani a peteérés időpontját. A peteérés előtt néhány tized fokot csökken a hőmérséklet, majd a peteérést követően körülbelül egy fél fokot emelkedik a ciklus első felében mért értékhez képest.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Boglárka Tisztelt doktornő!
A tanácsát szeretném kérni, miszerint az utolsó méhnyakrák szűrésen kimutattak némi bakteriális fertőzést melyre az orvos Floragyn hűvelykúpot javasolt, melyet rendeltetés szerűen használtam is. Viszont a 6. napon, mikor már nem kellett este használnom ezt a hüvelykúpot azóta érzek némi viszkező érzést (mely nem állandó) a hüvelyemnél és a hüvelybemenetnél. Érdeklődnék, hogy ez a tabletta velejárója, gyógyulási folyamat része, vagy esteleg összeszedhettem a tabletta használata közben egy másik fertőzést mely a viszketést okozza? Más tünetem nincsen. Válaszát előre is köszönöm.
2007-12-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Boglárka!

Elképzelhető, hogy a panaszai, valamint a kúp használata egymástól függetlenek. Ha nem múlnak el panaszai rövid időn belül, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát.
A viszketés, akár a kúp mellákhatása is lehet, de a használat után annak meg kell szünnie.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
szászi edina aztszeretném kérdezni hogy 5 hetes terhes vagyok.már vannak terhességi tüneteim,ezek erősödni fognak,vagy ugyanolyan marad a 12.hétig?hányingerem van,szédülök,elkap az undor mindentől,meg egyéb jó dolgok-kérlek válaszoljatok hogy ez nem lesz rosszabb ugye? 2007-12-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

A terhesség gyanújelei a terhesség során erődödhetnek, majd a 12 hét után megszűnnek. De elképzelhető az is, hogy nem fognak változni, majd a 12. hét után megszűnnek.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Monika80 a citologiai eredmenyem P2-es. A dokim folirt 4 db huvelykuppot,es azt mondta,hogy hat holnap mulva talalkozunk.Eleg ha ezt elhasznalom?meg akkor is ha Candida van kijelolve az eredmenyemen?Varom valaszat!Koszonom 2007-12-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Monika!

Ha panaszai megszűnnek, akkor elégséges a kezelés. Ha nem szűnnek meg panaszi mindenképpen keress fel nőgyógyászá.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Valczné Tóth Petra Tisztelt Dr Nő! Nov. 14-én találtak egy kb. 4 cm-es cisztát a jobb petefészkemben, másnap laborba mentem. Rá pár napra a ciszta már majdnem 7 cm-es volt. Kaptam Gynazol 2% kenőcsöt, aztán a ciszta később újra kisebb lett (4cm). Tegnap voltam megint, a cisztám még kisebb: 35 mm-es. DE megérkezett a vér eredménye: CA 125 42,6 kU/l. A doktornő azt mondta, nem kell aggódni, de én mégis NAGYON FÉLEK!!! Rákos vagyok? Lehet még valaha babám? ANNYIRA SZERETNÉNK!!! 22 éves vagyok 2007-12-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Petra!

A petefészek ciszta nem jelent egyet a rákkal. Viszonylag egy gyakori elváltozás. A Ca-125 értéke menses mellett (vagyis változókor előtt) nem informatív. Természetesen ettől még lehet babája később.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
chiara Kedves doktornö..
En mar irtam önnek de sajnos a kerdesemre nemkaptam feleletet.Ezuton szeretnem megegyszer megkerdezni hogy tudna e segiteni.A kerdesem önhöz az lenne hogy 26eves anya vagyok van egy kislanyom.A parom 57eves es szeretnenk egy gyereket.Lehet e neki meg gyereke?es egeszseges lenne e a pici?Valaszat elöre is köszönöm.Chiara
2007-12-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Chiara!

Ezen a néven nem kaptam levelet. Amit kapok, ha kis késéssl is megszoktam javasolni. Sajnálom, ha levele nem jutott el hozzám.
Sammi akadáylát nem látom a teherbeesésnek. Ha létrajött a terhesség, akkor nagyon fontosbnak tartanám, hogy az apai életkor miatt genetikai tanácsadásra menjenek el.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Niki Üdvözlöm Doktornő!

Elnézést, hogy problémámmal keresem meg!Én egy 25 éves lány vagyok, a férjem 35 éves. Több mint 2 éve szeretnénk kisbabát, de eddig sikertelen volt. Az egyik petevezetőm el van záródva, a másikkal semmi probléma. A férjemnek a spermájának a 25%-a jó, viszont van neki egy Streptococus ß nevű baktérium, amit fél éve kezelnek antibiotikummal, eredménytelenül. Emellett a tesztoszteron szintje 29.0.
A helyzet az, hogy jelenleg külföldön vagyunk, igaz magyar ovos a nőgyógyászom, viszon ő nem tanácsolja a lombikbébi programot. Azt tanácsolta, várjunk még, hiszen fiatal vagyok, viszont szeretnénk kisbabát már régóta. A páromnak van egy 11 éves fia, az előző házasságából.
Szeretném megkérdezni Önt, hogy mit javasol? Javasolja a lombikbébi programot? Ha esetleg Magyarországra mennék, és lombikbébi programba szeretnék részt venni, akkor ahhoz milyen papirok szükségesek? Hogyan zajlik egy lombikbébi program? Mi az a szemináció? Meddig tart, miből áll? Milyen papirok kellenek a bizonyitásához, hogy lombikbébi programra van szükségem?
2007-12-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Niki!

Az Ön által leírt adatokból nehéz megállapítani, hogy a várt gyermekáldás szempontjából, mi a legcélra vezetőbb.
A 25 % megfelelő sperma nekem kicsit kevésnek tűnik.
Keressenek fel egy meddőséggel foglalkozó intézményt, itt minden kérdésükre választ kaphatnak.
Magyarországon különböző intézmények, különböző papirokat kérnek. A lombikprogram első szakaszában, bizonyos kivizsgáláson ekll átesni. A következő a peteérés előkészítése, majd a megfelelően érett petesejtet leszívják egy rövid altatásban. Az érett petesejteket összeteszik a megfelelően előkészített spermával. Majd a megtermékenyített, megfelelően osztódó megtermékenyített petesejtet néhány nap múlva visszahelyezik a méhüregébe.
A lombikprogramba való részvételhez nem szükséges külün papír. Ha a kivizsgálás alapján igazolódik annak szükségessége, akkor mind további nélkül elvégezhető.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anett Tisztelt doktor nő!

Márciusban pcos-t fedeztek fel nálam. De a menstruációm kiamaradásán kívül semmilyen más tünet nem jellemző rám(szőrösödés, pattanás, meghízás). Még csak 20 éves vagyok. Ön szerint ha szeretnék babát, melyik az a legkésőbbi időpont, ameddig van időm teherbe esni?

Válaszát előre is köszönöm!
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anett!

Elég nehéz válaszolni kérdésére. Elképzelhető, hogy a teherbeesésnek a rendszertelen menses ellenére semmi akadálya nem lesz. Csak ritkább menses esetén a ritkább, kiszámíthatatlanabb a peteérés. A PCOS esetén is a változókor rendkívül változatos időpontban jöhet létre, ameddig a teherbeesésnek meg van a valószínűsége.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
egy kétségbeesett lány Kedves Doktornő!

nekem az a kérdésem lenne hogy milyen nemi betegségeknél tapasztalhatók apró hólyagok a nemiszerven? én még szűz vagyok, akkor csak gombás fertözésem lehet?
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kétségbeesett Lány!

Mindenképpen forduljon orvoshoz, mert így látatlanban nehéz megállapítani a pontos okát. Hólyagok a nemi szerveken herpeses fertúőzés során képződhetnek. Ez ép szűzhártya mellett is előfordulhat.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
A.Zsuzsanna Kedves Doktornõ!
Két évvel ezelõtt megállapították, hogy van egy seb a méhemen.Akkor az orvosom azt ajánlotta,hogy ne törõdjek vele és azt mondta, hogy nem lehet kezelni.Közben kiderült, hogy van két mióma is a méhemen, kb.1cm nagyságú.Kérdéseimre megint az volt a válasz, hogy nem lehet kezelni, és reménykedjek, hogy nem nõ meg.Fontos megemlítenem,hogy 5 évvel ezelõtt már mûtöttek miómával, valamint, hogy szeretnék terhes maradni.
Szeretném tudni, hogy valóban nincs semmiféle kezelés ezen problémákra, és ha van, nem befolyásolja-e egyik probléma kezelése a másikat.
Elõre is köszönöm válaszát!
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

A miómát műtétileg lehetne eltávolítani, de ez csak abban az esetben szükséges, ha nagyon nagy, illetve panaszokat okoz. A műtét során összenövések jöhetnek létre, amely alhasi fájdalmat okozhat, és néha a teherbe esés esélyét is csökkenti. Ezért nem feltétlenül kell hozzányúlni egy panaszokat nem okozó, kisméretű mioma göbhöz.
A méhseb, gondolom a méhszáj sebet akarja jelenteni. Ez egy viszonylag gyakori elváltozás fiatal korban, nem igényel kezelést ez sem, ha panaszokat nem okoz.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Krisztina Kedves Doktornő!

Mercilon tablettát szedek egy hónapja. Az első hónapban a 2. héten végig, az utolsó tabletta bevétele előtt két nappal, és a megvonásos vérzés előtt is 2 nappal pecsételő vérzés jelentkezett (nagyon csekély mennyiségű). A kérdésem, hogy ez normális az első ciklusban, és szedhetem tovább a tablettát, vagy valami probléma van és hagyjam abba?

Köszönettel,
Krisztina
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Krisztina!

A fogamzásgátló tabletta mellett a szedés első hónapjaiban előfordulhat pecsételő vérzés. Próbálja meg minden nap, azonos időben bevenni a tablettát. Két-három hónap után az esetk döntő többségében megszűnik ez a panasz.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andi Kedves Doktornő!

20 éves lány vagyok, akinek az anyukájának mélyvénás trombozisa volt a múlt évben- vérvizsgálat alapján kimutatták, hogy én is örököltem! Igaz az, hogy semmiféle fogamzásgátló tablettát nem szehetek??- mert hogy tüdőembóliát okozhat! Ha tényleg igaz, akkor 20 évesen nem marad más védekező eszköz csak a gumi??

Segítségét előres is nagyon szépen köszönöm!!
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

Ha van egy kimutatott véralvadási eltérés, amely a trombózis fokozott kockázatával jár együtt, akkor semmiképpen nem ajánlanám fogamzásgátló készítmény szedését. Az életét veszélyeztetné vele.
Az óvszer mellett esetleg még kipróbálhatja a hüvelykúpot, melyet a nemi élet előtt kell felhelyezni és spermiumölő hatása van. Megfelelő használat esetén ugyanolyan ugyanolyan biztonságos, mint s fogamzásgátló tabletta.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mária Tisztelt Doktornő!
Rendszeresen szedek fogamzásgátló tablettát (Diane 35), de voltak az utóbbi időben gyomorbroblémáim (hasmenés, hányás nem)és elkezdtem inni egy Mecsek gyomor nevű teát, mely egyéb gyógynövények mellett orbáncfüvet is tartalmaz. A teára rá volt írva, h csökkentheti a fogamzásgátlók hatását.Tegnap együtt voltam a párommal,és nem használtunk semmilyen kiegészítő védekezési eszközt.Szeretném megkérdezni, h Ön szerint szükséges e sűrgősségi fogamzásgátlás? (A menszeszem 4 nap múlva várható).
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mária!

Az összes fogamzásgátlási módszernek lehet hibahatára, tehát nincs olyan készítmény, amely mellett biztisan nem jön elő terhesség.
Ha valamilyen olyan gyógyszert, gyógyhatású készítmény szed, akkor érdemesebb előre gondolni a fogamzásgátlásra.
Ugyan jelenhelyzetben, közvetlenül a menses előtt kicsi a valószínűsége a terhességnek, ez 100 %-osan nem zárható ki.
A sürgősségi fogamzásgátló készítmény nagy mennyiségű hormon tartalmaz és menstruációs eltérést okozhat. Nem szoktam ajánlani fogamzásgátló készítmény mellett, de ez nem azt jelenti, hogy kizárható az Ön esetében a terhesség.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kati Tisztelt Doktornő!

Ezúton köszönöm gyors válaszát a kérdésemre, melyet a szív alakú méhemről tettem fel. Bevallom, sajnos természetes úton nem lehet gyerekünk a férjem miatt, négy sikertelen inszemináción már túlvagyunk. A kérdésem az, hogy a meddőségi központban az orvosnak kötelessége-e arról tájékoztatni, ha úgy látja, a méhem miatt nem tudnék kihordani babát? A méhüregről nem volt szó, nem tudom, hogy ott is van-e gond. Köszönöm válaszát!
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kati!

A vizsgálati eredmények eredményéről joga van tudni. Így azt is, ha netán felmerül, hogy kisebb a valószínűsége a terhesség kihordűásának. A szív alakú méhnél egyértelműen ez nem jelenthető ki. De ilyenkor mindenképpen érdemes vizsgálni a méhüreg belsejét.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Laura Kedves doktornő!

Fogamzásgátló tablettát szedek, beteg voltam és antibiotikumot szedtem(aktil duo) mialatt ezt a gyógyszert szedtem nem védekeztem máshogy a fogamzásgátló tablettán kívül.Olvastam, hogy ilyenkor a két gyogyszer bármiféle mellékhatást eredményezhet.Ilyenkor nem hat a fogamzásgátló tabletta?Teherbe esés is elképzelhető?Előre is kszönöm válaszát.
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Laura!

A fogamzásgátló tabletta hatását bizonyos antibiotikumok csökkenthetik, ezért mindenképpen érdemes másként is védekezni egy antibiotikum szedése alatt. Példáuál az Ön által említett gyógyszer is csökkentheti a fogamzásgátló készítmények hatását és így a teherbeesés is elképzelhető.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dom Tisztelt doktornő!

29 éves vagyok kb.1éves a babaprojekt eddig sikertelenül.Korábban a ciklusom szabálytalan volt ami premens hatására rendeződni látszik.Korábban menses előtt 1nappal mindig volt jelzés értékű barnás pecsételés, de az megszűnt.Az előző hónapban menses előtt 4-5 napig tartott majd megjött de elég kevés és most megint de csak jövőhéten kellene megjönnie.Állítólag a méhem hátrahajló lehet-e ez illetve hormonális oka a terhesség elmaradásának?
2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dom!

Inkább a hormonális ok lehet a menses elmaradásának az oka, a hátrahajló méh nem szokott problémát jelenteni. Mindenképpen indokolt a hormon vizsgálat, majd ennek függvényében a tovább kezelés.
2007-12-14

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szilvi Tisztelt Doktornő! A kérdésem a következő lenne: 11 hetes terhes vagyok. A most elvégzett cukorterhelés eredménye: éhgyomri:8.0, tehelés utáni: 11,5 mmol/l. Holnap beállítanak inzulinra. Kérdésem: a babának ezalatt a 11 hét alatt okozhatott-e valamilyen károsodást? Válaszát köszönöm. 2007-12-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvi!

Feltételezem, azért történt ilyen korai terhességi korban vércukor terhelés, mert felmerült a terhességi cukorbetegség gyanúja. A terhességi cukorbetegség a terhességi hormonok hatására jön létre, vagyis a hormonoknak el kell kezdeni termelődniük és a kismama vérében bizonyos konctrációban jelen kell lenniük.
2007-12-13


Elejére   « előző | 241 / 296 | következő »   Végére