Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 287 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mara Kedves Doktornő!

29 éves vagyok, 18 éves koromban kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni, amit tavaly március környékén hagytam abba. A menstruációm a mai napig nem állt teljesen helyre, bár a tavalyi 60-70 napos kimaradások után az, hogy már 30-40 napokra megjön a mensesem, sikerélményt jelent. Rákszűrésen, ultrahangon többször is voltam, a leleteim negatívak lettek. A ciklus rendszertelenségén túl a legjobban a bőröm állapota zavar: kezelhetetlen pattanásaim lettek. A kérdéseim a következőek lennének:
-Érdemes lenne-e egy endokrinológust felkeresnem? A bőrproblámáimra (is) ez jelenthetne megoldást?
-Mire készüljek egy ilyen vizsgálatnál?
-Elképzelhető, hogy csak hormontartalmú gyógyszerekkel tudnak segíteni az állapotomon?

Kedves válaszát előre is köszönöm.
Mara
2007-11-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mara!

A több, mint 10 évig tartó fogamzásgátló tabletta szedés rendkívül hosszú idő. A fogamzásgátló tabletta abbahagyása után, egyrészt a tablettának néhány hónapig lehet még hatása a menstruációs ciklusra, másrészt a tabletta abbahagyását követően a női hormon rendszernek szükséges pár hónap, még a ciklikus mükődés helyre áll.
Ha hónapok teltek el a fogamzásgátló abbahagyását követően, érdemes esetleg endokrinológust is felkeresnie. Sajnos a hormonrendszer müködésének befolyásolására a hormon tartalmú tablettákon kívül kevés eszközünk van. A bőrproblémái összefüggésbe hozhatóak a hormonrendszer müködésével.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Eszter Kedves Doktornő!
Mi a véleménye a (megvonásos) vérzés közben történő közösülésről? Jár ez valamilyen veszéllyel? Válaszát előre is köszönöm,Eszter
2007-11-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszter!

A menstruáció alatt a méhszáj nyitott állapotban van, ami a menses kiürüléséshez fontos. Ugyanakkor lehetőséget teremt a hüvelyben található baktériumok méhüregbe, kismedencébe történő feljutásának. A baktériumok feljutását a mechanikai hatások, mint például a menses alatti közösülés elősegítheti.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anikó Kedves Doktornő
Jelenleg a 36.terhességi héten járok s hétfői nap a doktorúr egy hüvelyi vizsgálatot csinált s azóta egy nyálkás , ragacsos barnás színű olyan mint a gumi darabkák jönnek .Ez mi lehet s meddig jöhet ?
2007-11-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

A szülés várható idejének közeledtével a nyákcsap elkezd kiürülni a nyakcsatornából. Van akinél ez a folyamat több hétig is eltarthat. A nyákcsap megjelenése is nagyon változatos. Színe sárgás, rózsaszines, kicsit véres és barnás is lehet. Nyákos, nyúlos jellegű.
Hüvelyi vizsgálat után intenzívebb váladékozás lehetséges.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsófia Tiszelt doktornőp!

6 évig szedtem Mercilon fogamzásgátló tablattát.Szünet nélkül mert az orvosom nem tartotta szükségesnek ezt.2007 aug.-ban abbahagytam szedését.Az első mensesem 32 napra jött meg.A további kettő 29 napra.Most várom a novemberit de nem jön.A 33 napon csináltam 1 gyors tesztet és negatív lett.Azt szeretném megkérdezni hogy nem hamarkodtam-e el a tesztet?Nincs mell feszülésem,émelygés stb....de a hasam se fáj utalva arra hogy megjönne.
2007-11-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófia!

A menses kimaradás hátterében nemcsak terhesség állhat. Természetesen előfordulhat a menstruációs ciklus középideje után fogant terhesség, amely még nem volt kimutatható a teszt végzésének időpontjában. A terhességi tesztek általában a megfogant terhességtől számított 10-14. nap körül válnak pozitívvá. Esetleg ismételje meg a terhességi tesztet egy hét elteltével. Negatív eredmény esetén nem valószínű a terhesség.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
móni Kedves Doktornő!

Egy hete sargas,büdös folyasom van. Mi lehet az oka?
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Móni!

A hüvelyi folyás minőségének megváltozása általában hüvelygyulladásra utal. A megfelelő kezelés kiválasztásának érdekében keresse fel nőgyógyászát.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Réka Tisztelt Doktronő!
Fél évig szedtem Yasminellét, majd egy hónap szünet után áttértem a Mercilonra. De sajnos a második héten, lehet, hogy nem vettem be egy tablettát, ezt nem lehet tudni.Ezután továbbra is változatlanul szedtem minden nap, viszont egy hét után barnás folyásom jelentkezett, mint akkor, amikor felborult a ciklusom. Nem rég elfogyott ez a 21 tabletta, és napra pontosan elkezdtem menstruálni, ám nem intenzív piros, hanem barnás... Folyamatosan védekeztem gumival is,mert nem tudtam, hogy védve vagyok-e, de nem tudom,hogy még meddig kell tennem. Nagyon nagy szükségem lenne a doktornő véleményére. Köszönettel: Réka
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Réka!

A második héten kihagyott tabletta okozhat barnás folyást. A fogamzásgátló tabletta szedése mellett csökkenhet a menstruáció mennyisége, illetve hossza is. Ha kiegészítő védekezést is alkalmaztak, a terhesség elég valószínűtlen. Ennek ellenére egy nőgyógyászati vizsgálat nem ártana.
A fogamzásgátló tabletta rendszeres szedése mellett a szedés második hónapjától lehet számítani a fogamzásgátló hatására.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Enikő Tisztelt Doktornő!
7. hónapos terhes vagyok a kisfiunkkal. Sajnos már a terhességem elején fogászati problémával kűzdöttem, de a baba miatt nem mertem orvoshoz fordulni. Van egy elég rossz állapotban lévő fogam. Mostanra már szinte elviselhetetlenül fáj. A kérdésem az lenne, hogy az injectió árthat-e a babánknak, illetve, hogy a szuvas fogban lévő savat termelő streptococcus nevű baktérium árthat-e a babánknak. (Tudomásom szerint a hüvelyben lévő szintén streptococcus egyik fajtája veszélyezteti a babát, bár ez talán a szülésre vonatkozik.) A fogban lévő vajon átjuthat-e valamilyen módon a placentán?
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Enikő.
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

Nyugodtan menjen el fogorvoshoz. A helyileg alkalmazott érzéstelenítők nincsennek hatással a magzatára. A szájüregben található baktériumok sem veszályeztetik. A zárt méhszájon keresztül még a hüvelyben található baktériumok sem jutnak fel a méhüregébe.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Iza Tisztelt cím!

Nekem 2006 decembertől van spirálom (Goldlilly).Eleinte egy hónapban kétszer menstruáltam.Majd pár hónap múlva ez megszünt és átálltam az egyszeri alkalomra.A vérzés kb.egy hétig tart és olyan erősen, hogy sokszor azt hiszem, hogy az összes vérem elfolyik.Ráadásul pár hónapja észrevettem, hogy a menszesz elött pecsételő vérzésem van.Ami pár napig tart majd megszünik és pár napig semmi nincs majd ezt követően megjön a rendes menstruációm.A vérzés egy hét után megszünik és egy-két napig semmi majd elkezdődik a barna folyás vagy megint a pecsételő vérzés felváltva, de általában a barna folyás a jellemző.
És amikor megjön a menstruációm, akkor elkezd viszkedni a hasam és ott lent.Égő, viszkető érzésem van az alhasi részen és ugy érzem, mint ha belül is égne és viszkedne.Szeretkezés után pedig olyan érzésem van, mint ha le akarna szakadni az egész berendezés (nem tudom szebben leírni).
Annyit még elmondanék, hogy 2006 októberében szültem.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a tünetek mitől lehetnek és van-e rá valamilyen gyógyszer vagy gyógymód?
Továbbá, hogy a spirál kiválthat-e allergiát?
Meg annyit, hogy májusban voltam rákszürésen és negatív lett.

Köszönettel

Iza
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Iza!

A spirál okozhat akár a menses előtt, akár a ciklus közben pecsételő vérzést, barnás folyást. Az égő, viszkető érzés a hüvelyben inkább gombás fertőzésre utal. A spirál inkább fájdalmat, idegentest érzést okoz.
A fém tartalmú spirálok okozhatnak allergiás reakciót.
Allergia esetén, illetve vérzéses, kismedencei gyulladásra utaló panaszok esetén, amennyiben nem zárható ki, hogy a tünetekért a spirál a felelős, érdemes eltávolítani a spirált.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Pancsi Kedves Dr-nő!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy közösülés után volt kisebb mennyiségű vérzésem,utána rózsaszínű folyásszerűség jött kb 1 napig. A menstruációm sajnos nem rendszeres, de előző hónapban 6-án jött meg és a közösülés 3-án volt.Ez mitől lehetett?MOst kevés mennyiségű halvány barnás folyásom van és pár napja az alhasam elég kemény?ez utalhat a menstruáció közeledtére? Válaszát előre is köszönöm!
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Pancsi!

A közösülés utáni pecsételés általában a méhszájből származik, annak gyulladásos elváltozása valószínűsíthető a háttérben. Azonban egy polyp is lehet az ok, illetve rosszindulatú daganatpok első jeleként is jelentkezhet. Ezért rendkívül fontosnak tartom, hogy jelentkezzen nőgyógyászánál, egy vizsgálatra.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dia Sziasztok!

33.hetemet most kezdtem meg és kb egy hete azt érzem, hogy szinte folyamatosan keményedik a méhem. 3 napja kezdtem el a magnézium pezsgőtablettát, tegnap óta pedig Magne6-ot szedek, de nincs javulás!!!:( Sőt egy iciri-picirit hányingerem is lett:( Mit tehetnék?????? Segítsetek! Az orvosomal telefonnal bezséltem, de nem igazán fglalkozik a dologgal, a magne B6-ot javasolta (3x1-et)
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dia!

A 33. héten a keményedés már teljesen természetes. Ha folyamatos keményedést érez, ami pihenésre és magnézium használatára nem jevul mindeképpen keresse fel orvosát.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Martonovicsné Szádvári Ágnes Jó napot kivánok Doktornő!Nőgyógyászati szűrést szeretnék elvégeztetni,50 éves múltam,igazából a klimax még nem ért el.Nem kivánok ffi orvoshoz menni,az idős onkológus doktoromat nyugdijazták,ezért lehetőséget keresek,ami a kerületi SZTK-n kivűl van.Ugyancsak szeretném 19 éves lányomat is magammal vinni,menstruációs panaszai vannak,és ő aztán tényleg nem akar ffi orvost.Időegyeztetés nem lesz könnyű,de szerintem biztos találunk megfelelő időpontot,amikor fel tudjuk Önt keresni.Kérem,hogy a két vizsgálat körülbeli összegét megírni szíveskedjék.
Köszönettel:Martonovicsné Szádvári Ágnes és Martonovics Zsófia
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ágnes!

Köszönöm szépen érdeklődését!
Egy vizsgálat, amely magába foglalja a szűrést is 10 000 ft.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
K.né Anita Tisztelt Doktornő!
Két éve már, hogy nem szedek gyógyszert. Rendszeresen menstruálok de amióta abbahagytam a gyógyszer szedését minden eggyes alkalommal a menszesz előtt egyre jobban fájnak a melleim, a mellbimbóm is. Már már annyira, hogy melltartó nélkül meg se tudok lenni, bár elég nagyok a melleim egyébként is, de most... Mi okozhatja ezt? Van esetleg valamilyen vitamin vagy gyógyszer erre? Köszönöm válaszát előre is.
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A mellfeszülés a menstruáció előtt viszonylag gyakran elő szokott fordulni. Amennyiben nehezen elviselhető, és nőgyógyászati vizsgálat eredménye negatív, szedhető olyan készítmény, amelyek esetleg csökkentheti a kellemetlen érzést.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dóra Tisztelt Doktornő!

Lassan három hónapja nem menstruálok. Tegnap voltam orvosnál, aki manuálisan a petefészkemen egy cisztát állapított meg. Azt mondta, ha egy hónapon belül nem jön meg, menjek vissza. Nem sok az egy hónap? Meg lehet állapítani így, hogy végülis 4 hónap alatt nem okozhat-e gondot? Tehetek valamit addig is vagy várjak? Esetleg nézessem meg mással?
Előre is köszönöm! Dóra
2007-11-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dóra!

A petefészek ciszta következtében kimaradhat a menses, azonban ennek spontán eltűnése is lehetséges. Ennek ellenőrzésére kell visszamenni egy hónap múlva. A ciszták nagy része spontán megoldódik és utána a menstruációs ciklus is helyre áll.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dina Kedves Doktornő!
Két hónapja petefészek cisztát talált az orvosom, ami egy hónap alatt elmúlt. A vérzésem rendszeres, de minden alkalommal érzek égető, görcsölő fájdalmat abban a petefészkmeben, ahol a ciszta volt. 29 éves vagyok, gyermeket szeretnénk a párommal. Már négy hónapja probálkozunk, sikertelenül. Kérdéseim: ha esetleg kiújult a cisztám, az nehezíti a teherbeesést? Valamint normális az, hogy érzem a ciszta helyét? Vagy újra kialakulhatott?A cisztától sérülhet a petefészek?
Köszönöm, hogy foglalkozik problémámmal. Sajnos az orvosomtól nem nagyon van lehetőségem ennyit kérdezni. Így különösen köszönöm előre is válaszát.Dina
2007-11-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dina!

A petefészek ciszta viszonylag gyakran fordul elő fiatal korban minden jelentőség nélkül. Általában a ciszták nagy része a menses jelentkezésekor eltűnik.A meglévő ciszta befolyásolhatja a teherbe esését.
A menses alatti görcsös fájdalom előfordulhat, nem feltétlenül jelenti ciszta jelenlétét, illetve korábbi ciszta helyét.
A petefészek szövete a ciszta mellett általában épségben megmarad.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szombathelyi Timea Tisztelt Doktornő?

31 éves nő vagyok. Most várom a harmadik gyermekemet. Ma /10hetesen/voltam az első vércukorterhelésen. Vizeletemet is megvizsgálták,és sajnos szemmel nem látható vért találtak benne. Nagyon megijedtem! Mit jelent ez? El is vetélhetek?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:Szombathelyi Timea
2007-11-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tímea!

A vizeletben található vér általában vizeletből származik, de hüvelyi vérzés esetén a hüvely felől is belekerülhet a vizeletben. A vizeletben talált vér jelezhet gyulladást, illetve vesemükődés zavarát. Mindenképpen további vizsgálat szükséges.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tóbi Mónika Tisztelt Doktornő! Ikerterhességem 15.hetében járok és az lenne a kérdésem,hogy ikrek esetén tényleg magassabb az Afp érték! Minden esetben? Válaszát előre is köszönöm! 2007-11-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

Az AFP a magzat által termelt fehérje, amely az anya keringésébe is bekerül. A normál értéktől való eltérés kockázatot jelent bizonyos fejlődési rendellenességekre nézve, de nem jelent biztos fejlődési rendellenességet.
Az ikerterhesség esetén az AFP értéke általában magasabb szokott lenni, mint egyes terhességek esetén, de nem minden esetben.
Az ikrekre kidolgozott normálérték nem létezik, ezért ikertehességben sokkal nagyobb jelentősége van az ultrahang vizsgálatnak.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
khyra Kedves Doktornő!
terhességem 30.hetében eklampsiát kaptam és meg kellett szakitani terheségem.Majdnem meghaltunk a kisfiammal együtt.Hála az IStennek sikerült időben segiteni császármetszéssel megszületett a kisfiam Oliver.41 cm és 1420 gramm.Azt szeretném kérdezni hogy mennyire van befolyássala kisfiam további egészségére hogy ennyire korábn jötta világra.ÉS megelözhető lett volna hogy idáig falyuljanaka dolgok az orvosomnak tudnia kellett volna hogy kaphatok eklampsiát .a hatodig hónap elején annyira eldagadtak alábaim hogy nem tudtam lábraállni..Válaszát köszönöm....
2007-11-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Khyra!

Sajnálom a történteket.A koraszülés következményeiről inkább a gyermekgyógyászokat kerdezze.
Az eklampsianak az esetek egy részében nincsen előzetes jele. Rövid idő napok alatt is kialakulhat. A lábdagadás viszonylag gyakran fordul elő a terhesség alatt, tény inkább az utolsó hetekben és korai előfordulása esetén kell keresni a mögöttes okot.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nagy Zsoltné most vagyok a 7 hétben,de 4 honappal ezelött volt 1 elhalt terheségem amivel 2-3 honapos lehettem,nagyon rosszul vagyok,egésznap hányok és a wct járom nem birok igazán semmit se csinálni mit tehetnék hogy jobb legyen.?

köszönöm
2007-11-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nagy Zsoltné!

A 4 hónappal ezelőtti sikertelen terhesség jelen állapotában nem játszik nagy valószínűséggel szerepet.
A terhesség első három hónapjában a hányás, hányinger viszonylag gyakori panasz. Gyógyszert semmiképpen sem lehet rá szedni, mert az káros lehet a magzatra. Esetleg B6.-vitamin enyhíteti panaszait. Gyakran kevés mennyiségű, nem fűszeres, nem zsíros ételt kell fogyasztani. Jó hatással lehet az ágynyugalom, kissé jeges víz kortyolgatása. Ha nem tud folyadékot sem fogyasztani mindenképpen infuziós kezelésre van szükség.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Eszter Tisztelt Doktor Nő!
kb 8 hetes terhes vagyok és 2 hete jelentkezett barnás pecsételős folyás.Múlt héten kaptam rá pipolphent,de még nem múlt el.Mi a teendő?NEm lesz ennek valami káros következménye a magzat szempontjából?
Köszönettel:ESzter
2007-11-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszter!

A terhesség első három hónapjában elő szokott fordulni kevés barnás pecsételés. Ha fejlődik a terhesség nem kell attól tartania, hogy a magzatra káros következménnyel lesz.
2007-11-10

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Verbó Luca Kedves Doktornő!30 éves anyuka vagyok, kislányom 16 hónapos.14 hónapos koráig szoptattam.Eléggé lesoványodtam ez idő alatt (azért nem kórosan), kérdésem az lenne, hogy számít -e ez abból a szempontból, hogy szeretnék újra teherbe esni!?Szedjek- e esetleg valamilyen komplex vitaminkészítményt?Válaszát előre is köszönöm, üdvözettel: Verbó Luca 2007-11-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Luca!

Tervezett terhesség előtt a fólsav szedését mindenképpen ajánlom. Esetleg vitamin készítményt is szedhet, azonban a vitamin készítmény mellett is érdemes szedni a fólsavat, mivel a legtöbb nem tartalmaz elegendő mennyiségű fólsavat. A testsúly nem befolyásolja a teherbeesését az esetek túlnyomó többségében. Ha mensese rendszeres, nem kell attól tartania, hogy a terhesség alacsony testúlya miatt nem fog bekövetkezni.
2007-11-10


Elejére   « előző | 241 / 287 | következő »   Végére