Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 261 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mónika Tisztelt Doktornő!
Köszönöm a júliusban adott válaszát. Nem jártam még nőgyógyásznál, mert - mint a legtöbb ember - tartok tőle. Ezért is fordulok ismét Önhöz. Ha valóban nem fejlődött ki, vagy rendellenesen fejlődött a hüvelyem, van rá megoldás? Még csak 19 vagyok, és szeretnék szexuális kapcsolatot létesíteni a barátommal.
Előre is köszönöm!
2007-08-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A rendellenességek jórésze korrigálható. A kétségeit leginkább az oszlathatja el, ha felkeres egy szakembert és az pontosan elmondja Önnek, mi állhat a problémája hátterében. Csak ezek után mondható meg pontosan, hogy mi módon kezelhető a probléma.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
K. Kedves Doktornő!
Én most 8.hetes terhes vagyok.Áprilisban a 6.hónapban meghalt az előző babám.Egyik napról a másikra egyszercsak nem mozgott és meg is halt.Megkellett szülnöm így.Most újra babát várunk de én nagyon rettegek attól hogy ez újra előfordul.Nagyon vigyáztam,odafigyeltem mit eszek..stb.a vizsgálat szerint a köldökzsinórban volt egy vérrög ami a halálát okozta.Ön szerint mit lehet tenni hogy ilyen ne forduljon elő?Az orvosom azt mondta szedjek Aspirint mert az véralvadás gátló de én nem merem még szedni a 12.hétig.A másik kérdésem hogy ártalmas lehet-e az új babára hogy ilyen hamar újra teherbe estem?A dokim szerint nem....köszönöm váéaszát..
Tisztelettel:K.
2007-08-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves K!

Sajnos az eféle tragédiák megelőzhetetlenek az esetek legnagyobb részében. Az Aspirin szedése csökkentheti a vérrög képződést, azonban a 12. hétig , illetve a terhesség utolsó harmadában nem ajánlott a szedése.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anna Kedves Doktornő!

Szeretnék fogamzásgátlót szedni, mivel a "hagyományos" védekezésekkel kapcsolatban nem érzem magam biztonságban. Kicsit paranoiás vagyok...
21 éves vagyok, de olyan problémám van, hogy Sclerosis Multiplexszel küszködöm.
Esetemben ajánlaná a tabletta szedését?
Már megkérdeztem több orvost is, de mindig eltérő véleményt kaptam.
Ön mit gondol?

Köszönettel: Anna

:-))
2007-08-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

A fogamzásgátló tabletták leírásában az ellenjavallatok között a sclerozis multiplex nem szerepel. Vagyis elvileg szedhető. Krónikus betegségek esetén én nem szívesen ajánlom a tabletta szedését.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ani Kedves Doktornő!

19 éves vagyok, barátommal óvszerrel védekezünk, de szeretnék valami biztonságosabb megoldást.Ugyanakkor voltak már depressziós tüneteim, tablettaszedés nélkül is hajlamos vagyok a hangulatingadozásokra.1 hónapig szedtem már fogamzásgátló tablettát(Yadine), de mivel úgy éreztem még labilisabbá váltam lelkileg, megijedtem, inkább abbahagytam.Érdemes próbálkoznom egyáltalán a hormonális fogamzásgátlással?Addig kell próbálkozni a különböző gyógyszerekkel, amíg nem találok megfelelőt?Mit tanácsol?
Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Ani
2007-08-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ani!

Sajnos az összes fogamzásgátló tablettára igaz, hogy hangulatingadozást okoz. Ugyanakkor egy tablettáról egy hónap alatt szerzett tapasztalat alapján, szerintem korai lenne levonni azt a következtetést, hogy nem érdemes hormonális fogamzásgátlással probálkozni.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
nóra Kedves Doktornő!

Tavaly októberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését. A menstruációm decemberre beállt. Három-négy hónapja viszont két-három napos pecsételő vérzést követően jön csak meg. Mi lehet az oka?

Köszöntettel: nóra
2007-08-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nóra!

A pecsételő vérzés hormonrendszer mükődésével függhet össze. Nem megfelelő mennyiségű hormon termelődik nagy valószínűség szerint.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Simon Renáta jo estét kivánok!én nem rég estem át egy terhességmegszakitáson.és a menstruáciom már több mint egy hete megvan.és már kezdek aggodni, ugyanis már mennem kellett volna kontroll vizsgálatra. de sajnos igy nem mehetek! a nőgyogyászomat meg nem tudom megkérdezni mert szabadságon van. kérem válaszoljon mihamarabb levelemre.köszönöm 2007-08-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Renáta!

Ha jól értettem leveléből a terhesség megszakítás utáni első mensese tart hosszabb ideig, mint a megszokott. A bőségesebb menses előfordulhat anélkül is, hogy bármi kóros elváltozás lenne hátterében. Azonban mindenképpen javasolt a kontroll vizsgálat, aminek a meglévő vérzés nem lehet akadálya.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
tulipán23 Kedves Doktorno!

Sajnos megtortent, amirol azt gondoltam, velem sosem fog elofordulni. Cerazette tablettat szedek, es azon a napon, amikor menstruaciom elkezdodott elfelejtettem bevenni a tablettat. Masnap termeszetesen bevettem, de mar a 12 ora elteltevel sajnos. Igy hogy aznap kezdodott menstruaciom igy is ervenyes az, hogy 7 napig kiegeszito fogamzasgatlast celszeru hasznalni? Vagy a ciklusom semmilyen mertekben nem befolyasolja ezt?
Koszonettel:
Tulipan23
2007-08-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tulipán23!

Elviekben, ha a menses kezdetekor nem vette be a tablettát nagyon kicsi a valószínűsége, hogy teherbeeshet a következő hónapban, természetesen, ha több tabletta nem marad ki.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Grúber Noémi Tisztelt Doktornő!

Huszonhárom éves lány vagyok aki két év alatt harmincöt kilogrammot fogyott!A hasamon nagyon csúnyán kinyúlt a bőr!Sok mindent kiprobáltam már:bőrfeszesítő krémeket,alakformáló masszázst,tornát minden mennyiségben.A várt eredményt nem sikerült elérnem!Abban szeretném kikérni a véleményét,hogy az én esetemben indokolt lehetne -e a hasplasztika?Az érdekelne,hogy komplikááció nélkül ki tudnám hordani a gyermekemet?Megszülhetem-e majd hüvelyi úton?Az Ön véleménye nagyon fontos mert,ha befolyásolja a plasztikai beavatkozás a kihordást vagy a szülést nem vettem magam alá a műtétnek!Nagyon szépen köszönöm,hogy elolvassa a levelem!Várom válaszát!!!


Köszönettel:Grúber Noémi
2007-08-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Noémi!

Sajnos nagymértékű fogyás után a kinyúlt bőr csak plasztikai úton távolítható el. Természetesen ezután is komplikáció nélkül kiviselhet terhességet és ugyanolyan eséllyel szülhet spontán hüvelyi úton, mint bármelyk fiatal nő. Arra viszont számítínia kell, hogy a terhesség alatt ismét kinyúlhat a bőr a hasán.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Marika Tisztelt Doktornő!
Létesíthetek-e nemi kapcsolatot a másod unokatestvéremmel? Sokan körülöttem azzal rémísztgetnek, hogy vérbajt, vagy más betegséget kaphatok. Igaz lehet?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdv: Marika
2007-08-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Marika!

Sexualis kapcsolatot természetesen létesíthet bárkivel. Ugyanolyan eséllyel kap el nemi úton terjedő betegségeket unokatestvértől, mint egy nem rokontól. A közös gyermek vállalásakor, viszont számítani kell arra, hogy ritka öröklődő betegségek, melyek a adott család génállományában előfordulnak gyakrabban jelenhetnek meg az utódnál.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nagy Zita Kedves Doktornő, köszönöm válaszát az augusztus 10-ei levelemre. A szövettani vizsgálat negatív lett. Szeretném, ha tudna ajánlani a TriRegol helyett más fogamzásgátló tablettát, amit 40 év felett is lehet használni és kevesebb mellékhatása van.
Elöre is köszönöm.
2007-08-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zita!

40 év felett nem szoktam kombinált fogamzásgátló tablettát ajánlani. Az ösztrogén tartalmú készítmények kockázata 40 év felett növekszik. Esetleg a csak progeszteront tartalmú tabletta használható, de emellett gyakrabban fordul elő vérzészavar.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Joli Kedves Doktornő!

Unokám 3-hetes,szopás után elég sokat visszaböfög.Előző héten 31-dkg-ot hízott,a következő héten már csak 8 gr-ot.Ez már jelenthet bajt? /Reflux/.
Válaszát előre is köszönöm.
2007-08-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Joli!

A reflux viszonylag gyakori probléma csecsemőknél. Ultrahanggal ennek mértéke vizsgálható. A gyerekgyógyászok szokták javasolni, hogy reflux esetén érdemes megemelni a baba ágyának a fejfelöli végét, így a felső teste kicsit magasabbra kerül, így csökkenthető valamelyest a reflux. A másik megoldás: léteznek olyan készítmény (szentjánoskenyér mag kivonat), amelyet anyatejbe belekveverve kicsit sűríti a tejet. Azonban mindeféleképpen jelezzék gyermekgyógyászuknak a problémát, hiszen ehhez egy gyermekorvos sokkal jobban ért, mint egy nőgyógyász.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andi Tisztelt Doktornő!
19 éves lány vagyok, és olvastam néhány cikket, hogy a "szex soha nem fájhat", ezért érdekel hogy miért lehet hogy egy idő után(kb 30 perc)a bemenetnél érzek fájdalmat.Nem igazi erős fájdalmat csak inkább kellemetlen érzést.már kétszer kezeltek candida fertőzéssel szerencsére sikeresen, mégis eszembe jutott hogy nem lehet-e az miatt..?engem különösen nem zavar ez a probléma,de a párom erősködik, hogy menjek el orvoshoz ez miatt.nem mentem el a sajátomhoz, mert nem úgy áll hozzá a dolgokhoz hogy ilyen dolgokról lehessen vele "normálisan" beszélni, és nem tudom hogy szükséges-e egyáltalán ezzel a problémával orvoshoz fordulni.Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!Andi
2007-08-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

Amennyiben csak a sexuális élet alatt érez kellemetlenséget és egyéb tünete nincs nem gondolom, hogy fertőzésről lenne szó. Ennek ellenére érdemes lenne felkeresni nőgyógyászát, hogy a hübelybemenetnél nem látható-e valami, ami panaszait magyarázzák.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Andrea Tisztelt Doktornő! Vérzésem elmaradt, teszt csak nagyon halványan jelezte a második csíkot, majd 46. napra erős görcsökkel megjött. De ez más volt mint szokott lenni.. Lehetséges hogy vetélésem volt? Köszönettel: Andrea 2007-08-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Így utólag csak találgatni lehet. De leírása alapján elképzelhetőnek tartom a spontán vetélést.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Panni Mar 5 terhesegitesztet megcsinaltam 4 kulonbozo gyartotol mind negativ let.Es meg is terhes vagyok, lehetseges ez.Milyen okbol nem mutatja ki a terheseget. 2007-08-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Panni!

A terhességi tesztek megbizható eredményt szoktak mutatni. A terhességét mivel állapították meg? Betartotta a terhességi teszt használati utasításait?
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsanna Kedves Doktornő!
A közelmúltban nem súlyos tünetekkel járó hüvelyfertőzésen estem át. Szakorvosi vizsgálat szerint v.s. keverten gomba és baktérium okozhatta, kaptam rá gyógyszereket, már teljesen jól vagyok. A jövőben mit tehetek azért, hogy ez ne forduljon elő? A hüvelyflóra teljes helyreállítása érdekében használjak-e rendszeresen (ha igen, milyen rendszerességgel?) valamilyen kúpot vagy tudna-e javasolni egyebet?
2007-08-12
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

A hüvelyflóra helyre álltására rengeteg készítmény van forgalomba. Léteznek hüvelykúpok, hüvely zuhany, illetve irrigáló készítmények. Mindnek ugyanaz a lényege, a tejsavas közeget igyekszik teremteni a hüvelybe, amely a hüvely védelmét jelenti. Az is nagyon fontos ezen készítmények esetén, hogy ne gyakran legyenek használva. A menses után esetleg érdemes egy-két alkalommal használni, illetve strandolás, szaunázás után is hasznos lehet. Mindennapokra használjon intim mosakodot. Én a hüvelygyulladás kezelése után is szoktam ajánlani.
Érdemes tartozkódni a műszálas fehérneműktől, illetve a tanga bugyitól. A gombás fertőzéseket étrendi szokások is elősegíthetik, leginkább a finomított szénhidrát, illetve az élesztős készítmények fogyasztása. Esetleg fogamzásgátló tabletta szedése is elősegítheti a gombás fertőzés kialakulását. Extrém sexuális szokások is hozzájárulhatnak.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsanna-Cecilia Tisztelt Doktornő!
Előző 2.levelemre köszönöm megtisztelő válaszát!
Nőgyógyászati kivizsgálásomon a következő eredmények "születtek":mammográfia negatív! nincs magyarázatom, miért fáj még mindig, fóleg a jobb mellem,tapintásra is, és "saját magában is".Amikor mellfájdalom,hónaljban is, a karomban izomlázszerű érzés van, akkor legtöbbször hőemelkedésem is van,37 körül! Én nem szoktam belázasodni!!!
rákszűrés: P 2
a cytológia: BENIGNUS SEJTELVÁLTOZÁSOK X
Baktérium: Chyamidia gyanuja
Reaktiv és reparativ jelek: atrophia
egyéb: hyperkeratisin,parakeratosin,
javaslat: szükség szerint X
erre a problémára kaptam SUMAMED S 2.db.tablettát, amitől 3.napig jól voltam, de azóta is szinte folyamatosan fáj a hasam.
Laikusként, legjobb tudomásom szerint a Chiamydia az nemi betegség!!!? Én 18.éve egyedül élek, // a 2.lányomnak!// alkalmi partnerem sem volt soha!Nyilvános wc-t nem használok!! Akkor mitől lehet ilyen diagnózisom??
Az inkontinenciám sajnos időnként kritikán aluli eseteket produkál!!! Lehet, hogy akkor fertőződöm meg???
A másik: uterus: 81x43 mm
ováriumok:látótérbe nem hozhatók
uterus mf-ban meszes 34x38 mm-es myoma göbnek imp.képlet


a meszes myomával nem kell foglalkozni?? //Az abrázióról akkor lesz csak szó, ha ismét lenne valamilyen vérzésem: ezt mondta a dokim. //A petefészkeimet nem lehet látótérbe hozni! Az nem kóros??
Azért szeretnék Öntől választ kapni,mert a nőgyógyászomtól elmulasztottam megkérdezni, és a mai eü-állapotok miatt sokára kerülnék ismét "orvosközelbe"!
Sajnos időnként erős fájdalmaim vannak, és nagyon fáradékony is vagyok,olyannyira, hogy a munkámat sem tudom elvégezni rendesen!

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm:
Tisztelettel, és köszönettel:
Zsuzsanna-Cecilia
2007-08-11
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna-Cecília!

Az emlőben érzett fájdalom nem feltétlenül emlő elváltozásra utal. Esetleg a gerinc elváltozása is kisugározhat oda. Az emlő fokozott érzékenysége összefüggésbe lehet a hormonok termelődésével is.
A Chlamydia gyanúja nem jelenti azt, hogy a fertőzés fenn is áll. Ha viszont létrejött a fertőzés, ennek időpontja nem megmondható.
A folyamatos hasfájás nem feltétlenül a gyógyszer következménye. Valószínű ettől független dologról van szó, ezért érdemes esetleg ismét felkeresni nőgyógyászát.
Az inkontinentiáját érdemes lenne kivizsgáltatni, mivel az inkontinetia bizonyos eseteiben léteznek műtétes megoldások, amelyek meg szűntetik az inkontinentiát.
A meszes myomagöb, amennyiben nem okoz panaszokat nem kell vele foglalkozni. A változókor után várhatóan egyre csökkeni fog a mérete és ha eddig nem okozott panaszokat várhatóan ezekután sem fog. A petefészkek ha nem hozhatók látótérbe nem feltétlenül kóros. Idősebb korban, mikor már sorvadnak az petefészkek gyakran elő szokott fordulni.
Én úgy gondolom a vérzészavarok esetén inkább feleslegesen csináljunk meg egy abrasiót, mint egy esetben ne csináljuk meg, amikor szükséges lenne.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tímea Kedves Doktornő!
Januárban hagytam abba 5 év után a TriRegol tablettát. Azóta kétszer volt menstruációm. Legutóbb május végén. Akkor volt nőgyógyásznál a doktor úr mindent rendben talált, mondta legyek türelmes. Viszont azóta új párkapcsolatom van és újra jó lenne elkezdeni szedni a gyógyszert. Ilyen problémával is lehet, vagy ki kell várni míg újra beáll a ciklus? Köszönöm válaszát!
2007-08-11
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tímea!

Fogamzásgátló tabletta évekig tartó szedését követően viszonylag gyakori probléma a vérzés kimaradása. Sokszor hosszú hónapok szükségesek a menstruáció rendszereződéséhez.
A fogamzásgátló tablettát ismét elkezdheti szedni, amennyiben nőgyógyászatilag nincs eltérés. Azonban azzal számolnia kell, hogy a tabletta abbahagyása után ismét kimaradozhat a menses.
2007-08-17

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsanna Tisztelt Dr nö! Szeretném megkérdezni hogy el tudná válalni az én kezelésemet!Mivel nincs olyan orvosom. A gondom az hogy nincs vérzésem már évek óta!Szeretnék magához járni ha ez megolthato lenne!Köszönöm Zsuzsanna 2007-08-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

Köszönöm megtisztelő felkérését! Természetesen amennyiben úgy gondolja igyekszem segíteni.
2007-08-12

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Frelli Tisztelt Doktornő!
14 éves vagyok és nem tudom mit tegyek. A menstruációm ha megjön 10 vagy több napig is eltart van amikor fél évig semmi.Viszont az első naptól már nagyon erősen jön meg. Voltam ilyen problémával nőgyógyásznál 12 évesen is, de akkor megoldódott ez a probléma kb fél évre. És ha most visszamegyek nem fog az orvos furcsán nézni hogy már egyszer megoldódott akkor miért jövök megint ezzel?Anyukámnak sem merek nagyon szólni...a nővéremmel sosem volt semmi probléma. Vagy egyáltalán mit tegyek? Köszönettel: Frelli
2007-08-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Frelli!

Az első menses jelentkezése után 3-4 évvel lehetnek ilyen jellegű menstruációs problémák. Amennyiben a menses mennyisége nagyon bőséges azt természetesen kezelni szükséges. Nem fog senki furcsán nézni, ha ismét nőgyógyászhoz fordul. Nyugodtan beszélje meg édesanyjával a problémáját!
2007-08-12

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nagy Zita Tisztelt doktornő, 42 éves vagyok, nemrég volt kisebb nőgyógyászati műtétem, méhnyálkahártya polippal.Előtte nagyon erős menstruációim voltak és talán ez okból krónikus vashiánnyal küzdöttem. Most az operáció után még erősebb lett a vérzésem, igaz, hogy csak egyszer volt még meg. Attól félek, hogy ez így is marad, ezért arra gondoltam, hogy fogamzásgátlót kellene szednem, hogy csökkentsem a vérzés mennyiségét. Az orvosom TriRegolt ajánlott, szerinte erre ez a legjobb, de én inkább kisebb hormontartalmú tablettára gondoltam. Eddig még soha nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót, a méhemen vagy egy kicsi mióma is, és az egyik mellemben "zsírcsomó", a lábaim visszeresek. Nagyon kíváncsi lennék az ˜n véleményére is. Válaszát előre is köszönöm. 2007-08-10
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zita!

A nőgyógyászati műtét szövettani eredményét mindenféleképpen meg kell várni. Ha a szövettan eredménye olyan, esetleg gyógyszerrel csökkenthető a bőséges menses. A polyp okozta bő menses a polyp eltávolítás után meg szokott szűnni.
A Tri-regol szedését semmiképpen nem ajánlanám. 40 év felett megnő a kockázata, hogy mellékhatások jelentkeznek a tablettától. Ezt a mellproblémák, illetve a visszeres láb fokozhatja.
2007-08-12


Elejére   « előző | 241 / 261 | következő »   Végére