Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 262 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Csilla Tisztelt Doktornő!
26 éves nő vagyok, fél éve szedek fogamzásgátlót.Két napja észrevettem, hogy nyomásra mindkét mellemből tejre hasonlító váladék ürül(csak néhány csepp, és nem is minden nyomásra).Egyéb panaszom nincs, minden hónapban elvégzem a melleim önvizsgálatát, és még soha nem találtam semmilyen eltérést.Nagyon vigyázok az egészségemre, és eléggé meg vagyok rémülve, nehogy rákos legyek.Mindenképpen elmegyek orvoshoz, de szeretném hallani az Ön véleményét is:vajon mitől lehet?Megjegyzem:a dolog nem zavaró, hiszen nem folyik spontán vagy ilyesmi.Lehet-e a gyógyszer mellékhatása(Yasminelle-t szedek).Válaszát előre is köszönöm!
2007-08-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csilla!

A fogamzásgátló tabletták mellékhatásaiként is előfordulhat, hogy az emlőéből csekély mennyiségű tejet tud kipréselni. A normál menstruációs ciklus utolsó napjaiban is előfordulhat, anélkül, hogy betegség állna mögötte. Ennek ellenére szükség lehet a tejtermelésért felelős hormon szintjének meghatározására, amelynek emelkedett értéke felelős a tejcsorgásért a terhességen és szoptatáson kívüli állapotokon. Az nagyon fontos, hogy ne nyomkodja, mert az ingere lehet a tejcsorgás mennyiségi növekedésének.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
agota Kedves Dr. No!
Problemam az, hogy terhesseg utan a kis szemeremajkaim megnyujtak ami nem
egy esztetikus latvany foleg hogy meg fiatal vagyok. Gondolom csak plasztikai
mutet elvegzesevel lehetne segiteni problemamon de attol viszont felek.
Milyen tanacsot tudna adni problemam
megoldasara? Valaszat elore is koszonom
2007-08-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ágota!

Amennyiben Önt zavarja ez az eltérés, keressen fel egy plasztikai sebészt. Arra viszont számítania kell, hogy egy plasztikai műtét következtében hegesedés is előfordulhat, amely esztétikailag ugyancsak zavaró lehet.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
angelika doktornő!
még ahét elején írtam önnek sajnos azóta nem kaotam választ.szeretnék választ kapni ha ez lehetséges.köszönöm.a kérdésem az volt h mennyi a valószínüsége annak h teherbe esek ha a párommal nem védekeztünk megtörtén az orgazmus mindekettönknél, ugy tudom anöknél ez peteérést okozhat.ráadásul peteérésem is volt.köszönöm
2007-08-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Angelika!

Igyekszem válaszolni a kérdésekre, amint szabadidőm engedi. Ez azonban család, munkahely, szülések, illetve magánrendelés mellett késhet néhány napot. Megértem, hogy problémája fontos és nagyon szeretne minél hamarabb kérdésére választ kapni. Naponta nagyon sok kérdést kapok, nemcsak ezen az oldalon, hanem emailben is. Kérdését két nappal ezelőtt megválaszoltam. Köszönöm türelmét.
2007-08-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
gabriella öt éve volt egy méhszájplasztikám, és most a párommal szeretnénk kisbabát de már negyedik hónapja próbálkozunk és nem esem teherbe.lehet ennek a méhszáj plasztika? válaszát előre is köszönöm. 2007-08-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabriella!

A méhszáj plasztika következménye lehet hegesedés a méhszájban, ami befolyásolhatja a teherbe esést. Azonban a 4 hónapi probálkozás még nem ad okot az aggodalomra. Általában rendszeres menses mellett, amennyiben legalább két naponta élnek házaséletet 1 év alatt van meg az igen nagy valószínűsége, hogy teherbeesik.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Timi A puncim törölgetése közben észrevettem, hogy a jobb oldali nagyajak alsó részén egészen mélyre ható duzzanat van. Nem fáj nem viszket csak duzzadt. Lehet, hogy fontos éppen most mewnstruálok (4.nap) Mi lehet ez? SOS forduljak orvoshoz?
2007-08-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Timi!

Látatlanban elég nehéz megítélni ezt a duzzanatot. Az Ön által leírt helyen tipusosan a szeméremtest egyik mirigye az úgynevezett Bartholin-mirigy található. Ennek eltérései azonban általában fájdalommal is jár. A menstruációval nem gondolom, hogy összefügg a dolog. Mindenképpen jónak találnám, ha panaszaival felkeresné nőgyógyászát.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lívia Tisztelt doktornő!

17 éves vagyok és nagyon sok problémám van a menstruációmmal. az elmúl 3-4 hónapban színte folyamatossan megvan a menstruációm kisebb nagyobb megszakítással és mennyiségi váltzással
voltam nőgyőgyásznál de mivel még szűz vagyok nem tudott rendesen megvizsgálni de azt mondta hogy ilyen korban ez előfordulhat 14 éves koroban jött meg akkor egy évig viszonylag jó volt utána meg hónapokig kimaradt a nőgyógyász felírt egy erős gyógyszert de nem mertem bevenni. elmentem ultrahangra és vérvételre de ott is minden rendben volt egy másik doktornő felírt vitamin vasat és cickafarkfű teát de nem használ. van amikor nagyon görcsöl és van a mikor megsem érzem
kérném tanácsát hogy mit tehetek ebben a helyzetben
előre is köszönöm válaszát
tisztelettel
Lívia
2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lívia!

Elhiszem, hogy idegenkedik a gyógyszerektől, de vannak olyan esetek, amikor gyógyhatrású készítmények nem segítenek. 3-4 hónap vérzés elég soknak tűnik, még ha kismértékű is a vérzés jelentős vért veszíthetett, amely vérszegénységet okozhat. Szerintem keressen fel egy gyermeknőgyógyászt problémájával, aki biztos, hogy a korának és panaszainak megfelelő gyógyszert írja fel.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
pöcök kedves doktornő
egy hónapja késik a menszeszem.
hányingerem van reggelente, viszont a gabriel nevezetü teszt azt mutatta hogy nincs terhesség. a mellbimbóm körüli udvar kipattogzott,és viszket, és pecsételő vérzésem van meg joval több folyás mint elötte!
mi lehet ennek az oka?
2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Pöcök!

Általában a terhességi tesztek pontos eredményt mutatnak, de előfordulhat, hogy nagyon korai terhességet még nem mutatnak ki. Így nem kizárható, hogy panaszai hátterében terhesség áll. A menses kimaradásnak nemcsak a terhesség lehet az oka, például egy petefészek ciszta is okozhat vérzés kimaradást. A hányinger számos betegség kísérő tünete lehet azonkívül, hogy a terhesség gyanújelei közé soroljuk.A fokozott folyás utalhat egy hüvely fertőzésre is, bár ennek egyéb tünetei is szoktak lenni. Panaszai tisztázásában segítségére lehet nőgyógyásza.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
lionella T.dr-nő
Mitől érezhetem majdnem minden pisilés után azt hogy még mindig kell wc-znem? (pisilési inger)
2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lionella!

A gyakori pisilési inger hátterében állhat egy húgyhólyag gyulladás, illetve akár egy távozó vesekő, de a terhesség első harmadában is előfordulhatnak ilyen panaszok. Amennyiben panaszai nem szűnnek meg, mindenképpen forduljon vele orvoshoz.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
lionella T.dr-nő
Mitől érezhetem majdnem minden pisilés után azt hogy még mindig kell wc-znem? (pisilési inger)
2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lionella!

A gyakori pisilési inger hátterében állhat egy húgyhólyag gyulladás, illetve akár egy távozó vesekő, de a terhesség első harmadában is előfordulhatnak ilyen panaszok. Amennyiben panaszai nem szűnnek meg, mindenképpen forduljon vele orvoshoz.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
anita szeretnék gyermeket de a problémám az hogy le van kőtve a petevezetékem.hogyan eshetnék teherben? 2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

Egy ilyen beavatkozás után, mivel nem átjárhatóak a petevezetékek a mesterséges megtermékenyítés jön szóba.
2007-08-21

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsani Kedves Doktornő!
Most 32 hetes terhes vagyok.Ilyenkor kb mekkora a babám? cm/gramm szerint
Köszönettel:Zsani
2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsanett!

A terhesség 32. hetében a magzat körülbelül 40 cm és 1500 g súlyú.
2007-08-22

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kyra Kedves Doktornő!
Sajnos régóta dohányzom (napi 10-15 szál cigaretta).Jelenleg 7 hetes terhes vagyok, és csak most, a 7. hét végére sikerült abbahagynom a dohányzást. Milyen következménye lehet ennnek a babára nézve? Kialakulhatott-e fejlődési rendellesség?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel Kyra
2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kyra!

Nagyon jó tette, hogy leszokott a dohányzásról. A terhesség alatti dohányzás miatt növekedhet a vetélés kozkázata. A kifejlődő magzat kisebb születési súllyal jön a világra. Megfigyelték, hogy terhesség alatt dohányzó nők gyermekeinek értelmi képessége elmaradnak a nem dohányzó szülők gyerekeitől.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kyra Kedves Doktornő!
Sajnos régóta dohányzom (napi 10-15 szál cigaretta).Jelenleg 7 hetes terhes vagyok, és csak most, a 7. hét végére sikerült abbahagynom a dohányzást. Milyen következménye lehet ennnek a babára nézve? Kialakulhatott-e fejlődési rendellesség?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel Kyra
2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kyra!

Nagyon jó tette, hogy leszokott a dohányzásról. A terhesség alatti dohányzás miatt növekedhet a vetélés kozkázata. A kifejlődő magzat kisebb születési súllyal jön a világra. Megfigyelték, hogy terhesség alatt dohányzó nők gyermekeinek értelmi képessége elmaradnak a nem dohányzó szülők gyerekeitől.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kyra Kedves Doktornő!
Sajnos régóta dohányzom (napi 10-15 szál cigaretta).Jelenleg 7 hetes terhes vagyok, és csak most, a 7. hét végére sikerült abbahagynom a dohányzást. Milyen következménye lehet ennnek a babára nézve? Kialakulhatott-e fejlődési rendellesség?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel Kyra
2007-08-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kyra!

Nagyon jó tette, hogy leszokott a dohányzásról. A terhesség alatti dohányzás miatt növekedhet a vetélés kozkázata. A kifejlődő magzat kisebb születési súllyal jön a világra. Megfigyelték, hogy terhesség alatt dohányzó nők gyermekeinek értelmi képessége elmaradnak a nem dohányzó szülők gyerekeitől.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dné Ica Kedves Doktornő!

A nőgyógyászom nagyobb méretű miomát állapitott meg nálam, amely egyenlőre panaszt nem okoz, nincs vérzés, fájdalom.Azt mondta, hogy még ebben az évben meg kell műteni, teljes méheltávolitással.Júniusban menstruáltam utoljára, azóta nem.
45 éves vagyok, valószinüleg a változókorba értem, olvastam arról, hogy a mioma a megnövekedett ösztrogénszint miatt is kialakulhat.
Nem szeretném a műtétet, kérdésem az, hogy természetes gyógymód, gyógynövénykivonatú gyógyszer, amely progeszteront tartalmaz segithet-e?
Tudomásom szerint a PreMens tabletta barátcserjét tartalmaz, ez segithet -e?
Ö szerint valamilyen módon elkerülhető-e a műtét?

Köszönettel
2007-08-17
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ica!

A mioma növekedését egyértelműen az ösztrogén befolyásolja. A változókor után megszűnik a női szervezet ösztrogén termelése, így ilyenkor a miomák mérete csökkenhet. Azonban egy extrém nagy méretű mioma eltűnése nem mütéti úton nem várható. Kisebb miomával lehet várni rendszeres kontroll mellett, illetve esetleg gyógyszerekkel is befolyásolható. Egy nagyonn méretű miománál csak a műtéti eltávolítás jön szóba.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Edina Tisztelt Doktornő!

Nagyon szimpatikus a honlapja, ezért is gondoltam, hátha tudna nekem segíteni.
A problémám az, hogy április végén- május elején 1-2 hétig darabos váladék távozott a szervezetemből viszkető, égő érzés társult ehhez. Használtam rá a colpo cleaner hüvelyzuhanyhoz pezsgőtablettát illetve intim törlőkendőket, és ez a fajta váladékozás megszűnt. Viszont azóta is nagyon érzékeny a terület, szokott néha szúrni és viszketni, valamint a hüvelynyílástól jobbra mintha kicsit duzzadtabb és pirosabb lenne. Eleinte arra gondoltam, esetleg a sok törlőkendő használat volt az oka, de mivel még mindig nem múlt el, szeretném megkérdezni, mi lehet az oka, és milyen kezelést javasol. Jelenleg kicsit bonyolult lenne nőgyógyászhoz menni, mert Pesten vagyok, viszont lakcímem szerint még 280km-re lakom, ahová mostanában nem tudok menni. Ezért szeretnék valamilyen természetes gyógymódot találni, amennyiben lehetséges. Válaszát várom!
Köszönettel: Edina
2007-08-17
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

Leírása szerint Önnek nagy valószínűséggel egy gombás hüvelyfertőzése volt, amelynek kezelésére nem alkalmas önmagában a colpo-cleaner, de ugyanakkor kiegészitő kezelésére nagyon hasznos. Elképzelhető, hogy továbbra is valamilyen fertőzés fennáll, ezért vannak panaszai továbbra is. Természetes gyógymódot nem nagyon ismerek ennek megszűntetésére. Esetleg segíthet a Canesten, amely recept nélkül kapható, ha gombás fertőzésről van szó. Szerintem sokkal jobban járna, ha panaszaival mindeképpen felkeresne egy nőgyógyászt.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erika Kedves Doktornő!

Édesanyám késleltetni szeretné a menstruációját - és nem szed semmiféle fogamzásgátlót. A gyógyszertárban Norcolutot adtak neki ebből a célból. A kérdésem az lenne, hogy mikortól kell elkezdeni szedni, hogy a várható menstruáció mondjuk 3-4 nappal eltolódjon? Mert erről nem ír a betegtájékoztató.

Köszönöm a válaszát előre is!

Erika
2007-08-17
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

A gyógyszer szedését a várható menses előtt legalább 5-6 nappal érdemes elkezdeni szedni. Arra kell számítani, hogy az abbahagyása után 3-4 nappal jelentkezik a menses.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
E. Erika Rákszűrésen voltam és a doktor nő azt mondta, hogy gyuladt a hüvely és minimálisan de vérzik egy részen.Doktornő szerint mi lehet ez mert nagyon aggaszt?
Kolp:A 4-ben vérzékeny susp. terület
2007-08-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

A méhszáj vérzékenysége olyan esetekben is előfordulhat, amikor nem találunk mögötte olyan elváltozást, mely kezelést igényel. A vérzés származhat egy a köznyelvben méhszáj sebnek nevezett elváltotzásból, amelynek lényege, hogy fiatalabb korban a méhnyakcsatorna hámjával találkozhatunk a méhszáj felszinén is. Sajnos nemcsak jóindulatú elváltozások okozhatják. A méhnyakrák is jelentkezhet minimális vérzéssel. Mindenféleképpen érdeklődjön a méhnyakrákszűrés eredménye iránt, ami talán fény deríthet az elváltozás okára.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Beteg Erzsebet Jo napot kivanok!
Nagyon el vagyok keseredve. A kislanyom most toltotte be a 10 evet. Egy eve kezdodott, fajtatta a hasat, nem nagyon es nem rendszeresen. Hosszu kivizsgalasok soran, (eloszor petefeszek cisztat allapitottak meg) most mar ugy nez ki hogy egy 31x21 mm dermoid ciszta van a bal petefeszken. Szeretnem megtudni hogy mi az on velemenye, rogton megkell muteni, vagy meg lehet varni vele? Van esely arrra, hogy a mutet soran ne kelljen eltavolitani a petefeszket is? Nincs erre a betegsegre semmi kezeles ? Egyetlen megoldas a mutet? Egyebkent egy normalisan fejlett gyerek, soha nem volt semmi problemam vele.
Koszonom,
2007-08-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erzsébet!

Amennyiben dermoid cisztáról van szó csak a műtétes megoldás jön szóba. Természetesen ilyenkor minden esetben megkíséreljük úgy eltávolítani a képletet, hogy az ép petefészek állomány megmaradjon.
2007-08-20

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
angelika kedves doktornő!
a kérdésem az volna, hogy ha terhes vagyok, mikor vannak terhességre utaló rosszúlléti jelek, vagy egyáltalán mindenesetben vannak?
2007-08-16
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Angelika!

A rosszullétek a terhesség alatt nem mindenkinél jelentkeznek. Vannak akik már a menstruáció kimaradása előtt éreznek rosszullétet, vannak akik jóval később. A rosszullétek is nagyon különbözőek lehetnek egyénenként. Sőt egy nő két külön terhességénél sem egyformák. Általában a 12 terhességi hét után megszűnnek.
2007-08-20


Elejére   « előző | 241 / 262 | következő »   Végére