Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 259 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Eszter Tisztelt Doktornő!
A következő problémával fordulok Önhöz:
2,5éve szedek fogamzásgátlót,1,5éve váltottam(TRI-REGOL) és most már két hónapja, hogy van közti vérzésem és nem kis mennyiségű.Időben ezt úgy tudnám kifejezni, hogy 2hétig menstruálok és 2hétig nem.Vajon abba kellene hagynom a fogamzásgátló szedését vagy valami más,komolyabb bajom van? Segítségét előre is köszönöm!
2007-08-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszter!

A közti vérzés a fogamzásgátló tabletta mellékhatása is lehet. Egyes esetekben a tabletta hosszabb több éve tartó szedése után szokott jelentkezni. Előfordul, hogy ilyenkor a fogamzásgátló készítmény lecserélése megoldja a problémát. A elhúzódó vérzésnek, azonban egyéb okai is lehetnek. Ennek tisztására keresse fel nőgyógyászát.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
böbcsi Azt szeretném kérdezni,hogy a menstruációm első napján kezdtem a Lindynette 20 tabletta szedését, mennyi időnek kell eltelnie,amíg teljes védelmet nyújt a tabletta! Válaszát előre is köszönöm! 2007-08-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Böbcsi!

Egyes ajánlások szerint a menstrúáció első napján elkezdett fogamzásgátló tabletta már az első hónapban védelmet nyújt. Betegeimnek azt szoktam javasolni, hogy az első két hétben alkalmazzanak kiegészítő védekezést.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kriszti Tisztelt Doktornő!

4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló )novynette) szedését 4 év után, az elmúlt 3 hónapban a menstruációm néhány nap eltéréssel viszonylag pontosan megjött, most viszont már lassan 1 hete késik. A kérdésem az, hogy ezt okozhatja-e a tabletta abbahagyása, vagy esetleg lehetek terhes annak ellenére, hogy párommal óvszerrel védekeztünk minden esetben?
Válaszát előre is kösznöm.
2007-08-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kriszti!

Előszokott fordulni, hogy közvetlen a tabletta abbahagyása után egy-két alkalommal majdnem pontosan jelentkezik a menses, majd kimarad, késik.
Ha az óvszer nem szakadt ki, illetve a hímvessző hüvelybe való hatolása előtt felhúzásra került nem tartom valószínűnek a terhességet. Esetleg ennek kizárásában egy terhességi teszt is segíthet.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Orbán K. Tisztelt Dr.nő!

Én egy 27 éves nő vagyok,a párommal 1,5 éve szeretnénk babát. A problémám az hogy 2 éve nincs havi vérzésem. Renszeresen járok nőgyógyászhoz,de mindíg csak gyógyszerrel sikerül előidézni a vérzést vagy a Provera vagy a duphaston nevű gyógyszerekkel. Több hormonpanel vizsgálaton, HSG is túl vagyok.De az eredményeim az mutatják,hogy az FSH szintem nem jó. Legelső erednényem 18,4 volt ami hónaponkét javult. Volt 15,7 a mostani FSH 14,7 ami tudom hogy még mindíg nagyon magas. HSG előtt kaptam 2 hónapon át Clostylbegytet is amitől volt peteérésem,de tüszőrepesztő inyekciót nem kaptam. A páromat is kivizsgálták vele minden rendben van. Ön szerint van rá esély hogy további gyógyszeres kezeléssel és tüszőrepesztő inyekcióval eredménnyel járhatunk? Lehetséges-e ,hogy ilyen FSH érték melett teherbe essek? Ön mit javasol? Kérem segítsen,mert nagyon elkeserít ez a helyzet!
Válaszát előre is nagyon köszönöm!


Tisztelettel:Orbán K.
2007-08-07
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Orbán K.!

Az FSH szint mellett csőkkent az esély, hogy peteérés jöjjön létre. Biztató, ha ennek ellenére sikerült Clostilbegyttel peteérést elérni.
Kiragadott eredményeket ismerve nehéz bármit is javasolni. Beszélje meg nőgyógyászával a következő lépéseket, talán ha tudja mire számíthat, mire készüljön kevésbé gyötri a bizonytalanság.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
roxi Kedves Doktornő!

4 hetes terhes vagyok. 2 napja enyhe vérzést tapasztalok, és tompa fájdalmat érzek az alhasamnál. Ez ilyenkor természetes, vagy valami gond van? Ha esetleg spontás vetélés lépne fel, azt miről lehetne felismerni?
Válaszát előre is köszönöm!
2007-08-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Roxi!

A terhesség első három hónapjában néha szokott jelentkezni enyhe vérzés. Gyakran nincs jelentősége. Azonban a gyenge vérzést követheti erősebb vérzés is, ami vetéléshez is vezethet.
Ha panaszai nem szűnnek meg, illetve erősödnek mindenképpen keresse fel nőgyógyászát!
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsanna Én 31-éves nö vagyok és már szeretnék kisbabát csak az a gondom hogy nem mensturálok már 4-éve kérhetnék rá valami gyogyszert vagy mit tegyek? Kérem segitsen köszönöm Zsuzsanna: 2007-08-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

Problémáját feltétlenül ki kell vizsgálni. Kérem keresse fel nőgyógyászát, aki a vizsgálat után megfelelő tanácsokkal, gyógyszerrel el fogja látni.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
süni Tisztelt Doktornő!

Válaszát köszönöm. Sajnos csak a kérdés feltevése után figyeltem fel hogy szabadságon volt. A tablettát szedtem folyamatosan, és nem is lett semmi komoly. Maguktól megszűntek a tűnetek, és a menses is rendben megvolt. Csak kicsit megijedtem. Köszönöm amiket írt, utólag is megnyugtató volt.
Mégegyszer köszönöm.
süni
2007-08-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nóra Kedves Doktornő!

Másfél hete szültem, a babámat szoptatom. Most azonban valószínűleg hüvelygombát kaptam. Nem tudom merjek-e hüvelykúpot használni, még a gátseb sem gyógyult be teljesen. Nem árt-e valamilyen szempontból?
2007-08-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nóra!

Hüvelykúpot semmiképpen ne használjon. Nemcsak a gátseb szempontjából nem előnyös. Ha meg is szűnt a vérzés a gyermekágyi folyás miatt nem is fejtené ki a hatást. A méhszáj másfél héttel a szülés után még nyitva lehet, tehát egy hüvelyi fertőzés kismedencei gyulladást is okozhat. Amennyiben fertőzésre gondol kérem keresse fel nőgyógyászát.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
toth eniko Kedves doktor no en egy 35 eves pcos ban szenvedo beteg vagyok a tavaly voltam laparoszkopian(drilling) es a mutet utan 4 honapra terhes is lettem ,de sajnos elveteltem a 11 ik heten azota nem maradok terhes.Hormoneredmenyeim progeszteron (21 ik nap)0,58ng/ml, tesztoszteron 0,54 ng/ml, prolaktin 9,15ng/ml metformint szedek 3*850 mg ot clostyt is szedtem 2*2 de sajnos nem lett peteeresem 5 terhessegem volt ami spontan vagy stimulacioval.Vajon a drilling nem tett e rosszat mert eddig closty segitett rajtam. Van e mas stimulalo gyogyszer ami hatna nekem? koszonom
2007-08-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

Az ovarium drilling PCOS esetén segíti a teherbeesést. Az eljárással az petefészek külső megvastagodott kérgét több helyen egy specialis tű segítségével megsértjük, így az érésnek elinduló tüszőknek nagyobb esélye lesz a megérésre.
A 21. napon levett progeszteron szint az bizonyítja, hogy az adott hónapban a Clostilbegyt ellenére nem volt peteérés. A clostilbegyten kívül létezik más peteérést elősegítő gyógyszer is. Azonban ezek használata csak rendszeres nőgyógyászati ellenőrzés mellett javasolt.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gulyás Anna Kedves Doktor Nő!

24 éves vagyok, áprilisban hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését több mint 3 év után. A menstruációm először egy kis késéssel megjött, majd 17 napra utána ismét, azután a normális időben, most ismét 17 napra. Eddig a mennyiségével nem volt probléma, de most feltűnően kevés a mennyisége, és már a 6. napja tart. Ez természetes dolog a fogamzásgátló abbahagyása után, vagy nem? A fogamzásgátló szedése előtt a mensesem rendszeres volt.

Köszönettel: Anna
2007-08-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

A fogamzásgátló tabletta abbahagyása után pár hónapig még kimaradhat a peteérés, aminek következménye a rendszertelen menses lehet. Előfordulhat, hogy hónapokig is kimarad, azonban gyakrabban is jelentkezhet. Amennyiben következő mensesei is hamarabb jelentkeznek, keresse fel nőgyógyászát.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Nuca Tisztelt Doktornő!

Az elmúlt 2 hétben észrevettem,hogy kellemetlen szagú a hüvelyi folyásom.Hiába mosakszom naponta többször,érzem,hogy valami rendellenes dolog van.
Mindig volt folyásom több-kevesebb,de ehhez hasonlót nem tapasztaltam.A folyás menniységében nem változott.
Röviden ezzel kapcsolatben ez a problémám.Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.

Előre is köszönöm: Nuca
2007-08-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nuca!

A folyás kellemetlen szaga hüvelyfertőzéshez utalhat.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Bogdánné Nagy Mónika Kedves Doktornő!
4 hetes terhes vagyok, Ez a második terhességem mert sajnos az elsőt rendellenesség miatt meg kellett szakítani a 12. héten.A kérdésem csak annyi lenne a mostani terhességemmel kapcsolatban hogy a hasam fájdogál. Ez nem tudom mennyire természetes vagy ennek az is lehet az oka, hogy kétszarvú a méhem? Vagy ez nagy probléma és akár vetélés is lehet a vége és forduljak minél hamarabb orvoshoz? Köszönöm segítségét.
2007-08-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A terhesség korai szakaszában enyhe alhasi, menstruációs görcshöz hasonló fájdalom elő szokott fordulni, anélkül, hogy bármilyen rendellenesség állna a háttérben. Nagyobb görcsök vetéléshez is vezethetnek, de a terhesség korai időszakában a vetélés általában vérzéssel is együttjár. Saját megnyugtatása érdekében legjobban teszi, ha felkeresi nőgyógyászát.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szilvia Lenne egy olyan kérdésem h késik a menstruációm és az utolsó menstruáciom után nem kerültem szexuális kapcsolatba senkivel!Ez ugye nem jelenti azt h terhes vagyok?Köszönöm 2007-08-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvia!

Ritkán elő szokott fordulni, hogy a teherbeesés után jelentkezik egy-két menses, akár még normál mennyiségben is.
A menses kimaradásnak nemcsak a terhesség lehet az oka. Több nőgyógyászati eltérés is okozhat vérzés kimaradást. Ha rövid időn belül nem jelelntkezik mensese kérem keresse fel nőgyógyászát.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
kilman s 2007-08-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika ? 2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Gulyás Anna Tisztelt Doktornő! A párom három hónapra külföldre utazott és pont aznap jönne meg a menstruációm amikor megérkezik. Marvelon tablettát szedek (amit erre a 3 hónapra sem hagytam abba),kérdésem, hogy beszedhetek-e két havi adagot szünet nélkül,vagy inkabb szedjem csak pár nappal tovább a gyógyszert és tartsak ezután hét napos szünetet? Melyik megoldás a kevésbé rossz? Válaszát előre is köszönöm. Anna 2007-08-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

Pár nappal nyugodtan tovább szedheti a tablettát ez talán kevésbé természetellenes, mint ha két levél fogmzásgátlót egymás után beszed.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
ddddddddddd Terhesség megszakítás?(penicilin érzékenységnél) Kérem miha,arabb válaszát. 2007-08-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves ddddddddddd!

Feltételezem az a kérdés, hogy penicillin érzékeny betegnél végezhető-e terhesség megszakítás.
A terhesség megszakítás során ritkán van szükség antibiotikum adására és a penicillinen kívül nagyon sok fajta antibiotikum létezik.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ági Kedves doktornő. Azt szeretném kérdezni, hogy a Milligest tablettára hatással van e az alkohol. A gyógyszer bevétele után mennyi időre rá lehet inni? Köszönöm 2007-08-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Elviekben a fogamzásgátló tabletta hatását, felszívódását a kismértékű alkohol ivás nem befolyásolja. 2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
clau Tisztelt Doktor Nő!Tri-regol 21+7 nevű fogamzásgátlót szedem!az lenne a kérdésem h szedhetem e vele egyidejűleg a Sotret nevű gyógyszert a pattanásaimra!Válaszát előre is köszönöm 2007-08-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika A Sotret a Tri-Regol mellett szedhető. Esetleg a Tri-Regol helyett ki lehet próbálni más fogamzásgátló tablettát, hátha egy másik készítmény mellett kevésbé lenne pattanásos a bőre. 2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Veronika Jo napot!az a problémám,hogy nónapok óta kóros folyásom van,eltérően hol fehéres darabos hol pedig sárgás,az orvosom mindig gombának véli és e szerint kezeli de konkrét kenetet még nem vett,lehet hogy nem is gomba?ha elmegyek önhöz kitudna vizsgálni?már nagyon szenvedek!plusz még meddő is vagyok már két lombikon vagyoktúlmeddőségokaismeretlen!köszönöm! 2007-08-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Veronika!

A gombás folyás általában szabad szemmel is jól látható. Természetesen lehet végezni hüvely váladék tenyésztést, de annak inkább baktériumok, illetve a baktérium érzékenysége szempontjából van jelentősége. Visszatérő gombás fertőzés esetén esetleg érdemes szájon át hosszabb kezelést végezni, mivel a gomba spórák a szervezetben bárhol megtelepedhetnek és ezek elpusztítása egyes esetekben, csak hosszabb kezeléssel lehetséges.
2007-08-08

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szilvia Kedves doktornő!
A kérdésem az lenne, hogy két hónapja erősen lecsökkent a menstruációm,bár görcsök kísérték. Múlt hónapban két terhességi tesztet csináltam egy hét eltéréssel,mindkettő negatív lett. Semmilyen testi tünetem nincs, lehetséges lehet, hogy mégis terhes vagyok?
Válaszát köszönöm!
2007-08-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvia!

Nemcsak a terhesség miatt csökkenhet le a menses mennyisége. A tesztek az esetek döntő többségében kimutatják a terhességet. Természetesen ha közvetlenül a teszt végzése előtt termékenyült meg a petesejt, azt nem mutatják ki a tesztek. Tünetek nélkül, két negatív teszt után én nem tartom valószínűnek a másállapotot.
2007-08-08


Elejére   « előző | 241 / 259 | következő »   Végére