Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 302 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Edina Kedves Doktornő!
A nyáron volt egy terhességem, amelyet művi úton be kellett fejezni, mert üres volt a petezsák! Most csináltam egy terhességi tesztet és pozitív lett.Még nagyon az elején vagyok, a terhességnek,csak nem tudom, hogy elmenjek e minnél hamarabb az orvosomhoz, vagy várjam meg a 6-7. hetet, amikor már talán látszik is valami?
Köszönöm
Edina
2007-12-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

Gratulálok a terhességéhez! Amennyiben nincsen próblémája elegendő a 6-7. héten is orvoshoz fordulnia. A 7. héten esetleg már a szívmüködés is látható ultrahangon. A 6. hétig azonban csak a petezsák látható.
2008-01-04

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsé Kedves Doktornő!

1,5 éve szedem a Harmonet fogamzásgátlót. A párommal szertnénk majd babát, és úgy gondoltuk abbahagyom a tablettát. Az lenne akérdésem, hogy mennyi időt kell várni a teherbe eséssel? A HArmonet előtt nem szedtem tablettát. Kell számitani arra hogy az abbahagyással "felborulnak" a dolgok? (pattanások, testsúlyváltozás, stb?)
Köszönöm!
Zsé
2007-12-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsé!

A fogamzásgátló tabletta abbahagyása után nem biztos, hogy időben fog jelentkezni a menses. Testsúlyváltozás kevésbé szokott előfordulni, de néhány pattanás megjelenése nem ritka.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
anonymus Kedves doktorno!
A lanyom 12 eves lesz 2008 marciusaban,mar ket eve testszorzete van es azt mondja hogy feher fojasa is van egy eve de eszre vettem en hogy amikor ideges o mondta hogy sokkal tobb volt a feher fojasa de meg a menstruaioja nem jott meg .Mit csinaljak?A melle is el kezdett noni. Vajon most fog neki megjonni a menstruacio?Ilyen hamar?Elore is koszonom valaszat!
2007-12-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anonymus!

A magyar lányoknál átlagban valamivel később, mint 12 éves korban jelentkezik az első menses, de van akinél már jóval hamarabb. A fehér folyás a nemi éréssel is kapcsolatos lehet. Ha nem okoz kellemetlen érzés, illetve nem bűzős, akkor nem feltétlenül kell kórosra gondolni.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Erzsébet Tisztelt Doktornő!

4 hónap szünet után újra elkezdtem szedni a triregol fogamzásgátló tablettát. Kérdésem hogy baj e ha nem a menzeszem első napján kezdtem el, hanem menzesz után.
Válaszát előre is köszönöm.
2007-12-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erzsébet!

Nem feltétlenül kell a menses első napján elkezdeni a tablettát. Úgy emlékszem, a Tri-Regol használati útmutatója szerint, a tablettát az 5. napon kell elkezdeni. Ez esetben viszont nem lehet számítani az első hónapban a fogamzásgátló tabletta hatására.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Tisztelt Doktornő!

36 éves vagyok.8 hetes terhes.6 hetesen volt egy hüvelyi ultrahangos vizsgálatom,ahol 7,7 mm-es volt a magzatom.Legközelebb,csak a 12.héten lesz ultrahangos vizsgálat.Nincs hányingerem,émelygésem,nem kívánok semmit jobban ,mint máskor.Egyetlen terhességre utaló tünetem van,a mellfeszülés,illetve a fáradékonyság.Érdeklődnék,hogy ez nem jelent-e rosszat?Mindenhol olvasok a reggeli rosszullétekről,de ez engem elkerül(persze,ha nincs következménye,akkor egyáltalán nem bánom).Első terhességem,így talán kicsit jobban aggódom.Köszönöm válaszát!Judit
2007-12-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A reggeli, illetve egyéb rosszullétek nem minden esetben jelentkeznek a terhesség alatt. Akár egymást követő terhességek esetén is jelentős eltérések lehetnek.
Néha még az is előfordul, hogy a hányinger, émelygés csak a 8. hét után jelentkezik.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Tisztelt Doktornő!

36 éves vagyok.8 hetes terhes.6 hetesen volt egy hüvelyi ultrahangos vizsgálatom,ahol 7,7 mm-es volt a magzatom.Legközelebb,csak a 12.héten lesz ultrahangos vizsgálat.Nincs hányingerem,émelygésem,nem kívánok semmit jobban ,mint máskor.Egyetlen terhességre utaló tünetem van,a mellfeszülés,illetve a fáradékonyság.Érdeklődnék,hogy ez nem jelent-e rosszat?Mindenhol olvasok a reggeli rosszullétekről,de ez engem elkerül(persze,ha nincs következménye,akkor egyáltalán nem bánom).Első terhességem,így talán kicsit jobban aggódom.Köszönöm válaszát!Judit
2007-12-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A reggeli, illetve egyéb rosszullétek nem minden esetben jelentkeznek a terhesség alatt. Akár egymást követő terhességek esetén is jelentős eltérések lehetnek.
Néha még az is előfordul, hogy a hányinger, émelygés csak a 8. hét után jelentkezik.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
kormos Gabriella Tisztelt doktornő!

Lenne egy olyan kérdésem,hogy mivel én most kezdtem el szedni a lindynett20 tablettát előszőr,lejárt a 21 napos gyógyszerszedés,utána 2 napra megbetegedtem,de a 22napon nem védekeztem sehogy,amely már gyógyszermentes nap volt,és arra lennék kiváncsi,hogy van esélye a teherbeesésnek?Válaszát köszönöm!
2007-12-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabriella!

Rendszeres szedés esetén a fogamzásgátló tabletta a gyógyszerszedés szünetében is védelmet nyújt. Vagyis a teherbeesésének rendkívül csekély a valószínűsége.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tisztelt Doktornő!

Kisbabát szeretnénk a férjemmel, nemrég voltam vérvételen, minden értékem jó, egyedül a progeszteron szintem lett 13,4. Ez most jó vagy nem? (most éppen egy 55 napos ciklus után vagyok, mert nemrég hagytam el a fog.gáltó tabletta szedését)
Az orvosom csak egy hét múlva rendel, én meg már nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez az érték miért lett "megcsillagozva" a papíron... Válaszát előre is köszönöm!
2007-12-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zé!

A hormoneredményt csak annak ismeretében lehet értékelni, hogy a menstruációs ciklus hanyadik napján lett levéve a vér. Vagyis önmagában az érték nem mond semmit. Ha a ciklus elején történt a levétel, akkor az érték magasnak tűnik. Ha a 21. napon akkor megfelelő, persze ez még attól is függ, hogy az eredmény milyen mértékegységben van megadva.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Mészáros Anita Tisztelt dokornő!
12 hetes terhes vagyok és néha viszket a hüvelyem.ez mitől lehet és veszélyt jelent e a babámra.
Nőgyógyászomhoz csak kb 2 hét múlva tudok menni.
Válaszát előre is köszönöm.
2007-12-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A hüvelyi viszketés gombás fertőzésre utalhat. Legjobb, ha felkeresi nőgyógyászát, akkor biztos olyan készítményt fog kapni a problémájára, ami terhesség mellett alkalmazható.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Enikő Kedves doktornő olyan kérdésel fordulnék Önhőz hogy a férjemmel már több mint egy éve probálkozunk hogy legyen egy kis babynk de nem jönn össze.A férjemnek már van egy kislánya nekem is lett volna már de még akkor tul fiatal voltam.Kérem tanácsát !Elöre is köszönöm Enikő 2007-12-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

Több, mint egy éve tartó próbálkozás után érdemes mindkettőjüket kivizsgálni, attól függetlenül, hogy a partnerének már van gyermeke, illetve Ön is volt már terhes.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Edit Tisztelt Doktornő!Azt szeretném megkérdezni,hogy kaptam a nőgyogyásztól Klion D1oo-as hüvely kupot,és minden délután több a váladékozás. A kup folyik ki vagy ez most normális.
Köszönöm a segitséget.Tisztelettel. Edit
2007-12-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edit!

A hüvelykúp felhelyezését követő napon bővebb folyás származhat a hüvelykúp elolvadásából. Az is elképzelhető, hogy ez nem mindjárt reggel, hanem délután jelentkezik.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Kriszta Fogamzásgátló tabletta szedése óta barnás folyásom van . Előtte volt sárgás színű folyásom , de most sűrű barnás színű.Ez normális? Előre is köszönöm . 2007-12-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kriszti!

A fogamzásgátló tabletta szedésének első 3 hónapjában előfordulhat barnás folyás. Nagyon fontos, hogy a tablettát nagyon pontosan kell szedni, minden nap lehetőleg azonos időpontban. Ha már több, mint három hónapja szedi a tablettát, kérem keresse fel nőgyógyászát. A barnás és sárgás folyás hüvelyi fertőzésre is utalhat.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Rhea Doktornő! Az lenne a kérdésem , hogy 13 napja szedek fogamzásgátló tablettát (Yasminielle). a Nőgyógyász úr úgy írta fel nekem a tablettát , hogy semmi különös kérdést nem tett fel az egészségemmel,illetve családban lévő esetleges betegségekről. Ugyaan nem tudok semmilyen betegséről , ám mégis aggaszt, hogy vérvétel nélük csak a levegőbe írta fel nekem a tablettát. Mint mondtam 13 napja szedek tablettát ( a menstuáció első napján kezdtem) és a kérdésem az lenne , hogy ilyenkorra már kifeji a gyógyszer a hatását??? Előre is köszönöm a válaszát. Rhea 2007-12-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Rhea!

Ha a menses első napján kezdte el szedni a fogamzásgátló tablettát, akkor már számíthat nyugodtan a védelemre.
A tablettaszedés előtt szerintem érdemes legalább laborvizsgálatot csináltatni.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Dorottya Ha szedem a YASMINELLE fogamzásgátló tablettát,és mellette a Neocitran felbőtteknek port,akkor mennyi az esélye,hogy elmulik az antibébi tabletta hatása?Lehet mellette ezt a port inni?
Köszönettel!
Dorottya (17)
2007-12-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dorottya!

A Neocitrán elviekben nem befolyásolja a készítmény fogamzásgátló hatását.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsuzsi Tisztelt Doktornő!
Nekem spirálom van 1 éve (Lilly Tgold), és menses elött és után 3-4 nappal bűzös sötétesbarna vérzésem van és hüvelyi égő-viszkető érzés. Normális ez, és mit lehetne csinálni? Válaszát köszönöm!
2007-12-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

Panasazit egy hüvely fertőzés is okozhatja, érdemes felkeresnie nőgyógyászát.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Cs.B.Gabriella Tisztelt doktornö!nagyon szeretnénk a férjemel babaát,de nem jön össze,nekem már volt egy abortuszom,vizsgálatot mennyire ajánlatos csináltatni ilyen esetben.Elöre is köszönöm! 2007-12-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Gabriella!

Ha rendszeres házasélet mellett legalább egy éve próbálkoznak a gyermekvállalással, akkor indokolt a kivizsgálás.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Emma Kedves Doktornő!
Az a problémám, hogy szinte folyamatosan valamilyen hüvelyi fertőzésem van, melynek nem tudom megfejteni az okát. Eddig csak gumióvszerrel védekeztem, de mellette is állandóan visszatért, most megpróbáltuk hüvelyi fogamzásgátlóval, mert a nőgyógyászom allergiára gyanakodott a gumival szemben. Azonban semmi nem jobb azóta sem. Szinte állandóan Klion, vagy más hüvelytabletták használatával élek, de nem hiszem, hogy hosszú távon mehet ez így. A tüneteim nem mindig ugyanazok, általában sűrű, túrószerű a váladék, de van amikor sárga, vagy zöldes színű, időnként érzek viszkető, égő érzést, máskor azt nem, illetve gyakran válik fájdalmassá a szeretkezés is.
Nagyon zavaró, hogy szinte állandóan ilyen jellegű problémám van, és a nőgyógyászom sem mond semmit, illetve pár hónapja ginevac inj. kúrát csináltunk végig, de az sem hozott javulást. Az irrigálás is csak pillanatnyilag használ, és nem is merem túl gyakran alkalmazni, nehogy nagyobb bajt okozzak.
Kérem Önt, adjon tanácsot, mit tehetnék, mert nagyon elkeserítő már ez a helyzet.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv.: Emma
2007-12-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Emma!

A visszatérő gombás fertőzésnek ( általában túroszerű, fehér váladékozással járí) vannak hajlamosító tényezői. Például a fogamzásgátló tabletta, az antibiotikumok szedése, emelett táplálkozási szokások, túlzott szénhidrát fogyasztás, a szoros ruházat, a nem megfelelő fehérnemű.
A sexuális élet extremitásai is hozzájárulhatnak a visszatérő hüvelyi problémákhoz. Az irrigálást is inkább csak hetente 1-2-szer érdemes alkalmazni. Gyakran a hüvelyi fertőzéseket nem elegendő néhány napig kezelni, hosszabb, akár hónapokig tartó kezelésre is szükség lehet.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Vera Tisztelt doktornő!
Barna folyással kapcsolatban szeretnék kérdezni. Korábban is előfordult menses előtt után nálam pár napig.2 hete voltam nőgyógyásznál kb. ciklus közepén.Azóta folyamatos kevés, hol világosabb, hol egész sötétbarna nyálkás folyásom van.Eddig ez ilyen hosszan még sosem volt.Mi okozhatja?Korábban volt orvos aki azt mondta méhszájsebem van és ecsetelte párszor, más orvos is látott azidőtájt és ő nem láttott sebet.Önnek mi a véleménye?
Hajhulással is küzdök 1 ideje, magas lett a DHEA-s szintem.A mensest követően a férfi max. határértékhez közel, később valamivel alacsonyabban.Azt mondták ez mellékvese problémát takarhat.Ez mit jelent?
Köszönettel:
Vera
2007-12-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Vera!

A barnás pecsételgetés utalhat hormonális eltérésre, melyet hormontartalmú készítménnyel lehet kezelni. Ha csak a menstruációs ciklus második felében jelentkezik valószínű csak erről van szó, de ki kell zárni a nemi szervek egyéb eltéréseit. A hajhullás összefüggésben lehet a magasabb DHEAS szinttel, amely tényleg utalhat mellékvese eltérésre.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Eszter 16éves lány vagyok és az lenne a problémám hogy 2.alkalom volt mikor lefeküdtem a barátommal és védekeztünk rendesen nem is volt magömlése se és már 11napja késik.terhes vagyok?kérem segítsen.Várom mielőbbi válaszát. 2007-12-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszter!

A menses késés hátterében mindeig felvetődik a terhesség gyanúja, de természetesen a menses késésének más oka is lehet.
2007-12-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Sz.Zsanett Jó napot!
3 hetett kéik a menszesszem a kisfiamál se jött meg már a első alkalomal se,viojt sokszor csuszik 1hetet kicsit többet és nem émelygek semmiéle ilyen próblémám nincs ettől még lehet hogy terhes vagyok? Elöre is iköszönöm válaszát.
2007-12-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsanett!

A menses késés esetén mindig felvetődik a terhesség lehetősége. Az émelygés, hányinger, mellfeszülés nem feltétélenül jelentkezik minden alkalommal. Akár egymást követő terhességek is eltérőek lehetnek. Esetleg végezzen egy terhességi tesztet.
2007-12-28


Elejére   « előző | 241 / 302 | következő »   Végére