Kérdezz-felelek


Nevem:

Kérdésem:


Elejére   « előző | 241 / 263 | következő »   Végére

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Juhász Edina Tisztelt Doktornő!Egy olyan kérdésem lenne hogy babát szeretnénk a párommal a ciklusaim 28 naposak az utolsó vérzésem első napja augusztus 7. peteérésem 21-én volt de előtte egy nappal voltam együtt a párommal 20-án,hogy lehetséges-e a teherbeesés ha nem a peteérés napján voltunk együtt,hanem 20-án és 19-én.Köszönettel:Juhász Edina 2007-08-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

A petesejt élettartama körülbelül 24-36 óra, még a hímivarsejté 36-48 óra. Vagyis a peteérés előtt egy nappal a házasélet ugyanúgy eredményezhet terhességet, mint a peteérés napján.
2007-08-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
SZilvia Kedves doktornő!
A ciklus alatti magas ösztrogén szintre megoldás lehet a progeszteron tartalmú spirál, illetve hogy a spirálban lévő progeszteron hormon mellett a ciklusban kevesebb öszrogén termelődik-e, vagy ez nem befolyásolja?
2007-08-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvia!

A fogamzásgátlók megválasztásánál általános szabály, hogy a ösztrogén hatás esetén, gesztagén túlsúlyos fogamzásgátló választandó, amivel ellensúlyozni tudjuk a több ösztrogént.
2007-08-28

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Ilona Tisztelt Cseh Erika!
2 ampulla choragon 5000 NE injekciót kaptam a 16. napon. Mikor várható ettől a tűszőrepedés? Köszönettel Ilona
2007-08-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ilona!

A tüszőrepesztő injekció beadását kb 36 óra elteltével várható a tüszőrepedés.
2007-08-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Sonnenschein Tisztelt Doktorno!
2004-ben megszakadt az akkor 8 hetes terhessegem.(mar nem is latszodott az ultahangos vizsgalaton embrio)
2006 augusztusa ota probalkozunk ujra teherbeesessel sajnos eddig Sikertelenul.Ferjem speriogramjaval sajnos problemak vannak.(Athenoteratozoospermie)A nogyogyaszom Inseminatiot javasolt.A klinikan viszont eloszor hormonkezelest javasoltak eloszor,pedig a hormonszintem rendben van.(5.,7.,9. ciklusnapon Clomifen tablettat,8.,10.,12. napon Puregon injekciot kaptam.A13. napon Choragon injekciot kaptam.A 12 napon nemi eletet "kellett" elnünk a Ferjemmel es masnap megneztek a klinikan,hogy van-e eletkepes spermium a mehszajnal.Nem volt.Az Orvos azt mondta ugyan,hogy lehet,hogy mar a mehben vannak.Mennyi ennek a valoszinusege?
Most pedig varnunk kell.18.ciklusnapnal tartunk.
Szeretnem tudni,hogy a testhomerseklet milyen a korai terhessegben?
Szerencsere optimista vagyok,vagy igy,vagy ugy sikerulni fog remelem. : )

Köszönettel
2007-08-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Sonnenschein!

Közösülés után 12 órával a méhnyakból levett váladékban normál esetben kimutatható a mozgó sperma. Természetesen ennek ellenére, lehet, hogy orvosának lesz igaza.
A terhesség korai szakában a testhőmérséklet a ciklus második felében megfigyelhető emelkedett értéken marad. A menses előtti csökkenés nem látható a görbén.
2007-08-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anikó Tisztelt Doktor Nő!

Tanácsért fordulnék Önhöz……(Sajnos csak elég hosszadalmasan tudom leírni a gondomat, előre is elnézést ezért, de talán így egyéretelműbb tudok lenni.)
A problémám a következő:
Jelenleg 11 hónapja állok nőgyógyászati kezelés alatt.
Gyermekeim születése után elég sok nőgyógyászati problémám volt, úgy mint méhfal gyulladás spiráltól, visszatérő méhszájseb, petefészekgyulladás,elég sűrű fehér illetve sárga folyás, ami semmilyen kezeléstől nem javult, illetve tejsavas irrigálással elviselhető volt.
43 éves vagyok, de 38 éves koromban el kezdett kimaradozni a vérzésem, ha pedig mégis megjött, nagyon erős volt.
Ennek okaként visszatérő petefészek cisztát állapítottak meg, amit eleinte gyógyszerrel kezeltek. Mivel a ciszták felszívódása után nagyon erősen és hosszan véreztem végül egészségügyi kaparásra is sor került. Majd fogamzásgátlóval ( Yadine ) , beállították a ciklusomat, ami sokáig nagyon jól működött. Jártam közben rendszeres rákszűrésre, stb.
Tavaly szeptemberben az eredményem p3-as volt, de amúgy is készültem vissza az orvosomhoz, mivel ismét elég erős sárgászöld folyásom volt. Megállapította , hogy a méhnyak gyulladt, és mivel a rákszűrés is a vizsgálat ismétlésének javaslatával jött meg, így visszarendeltek későbbre újabb szűrésre. Addig is az antibiotikum (Dalacin C) mellett, Canesten hüvelytablettát kellett használnom.
Januárban a hormonális fogamzásgátlást leállították, abbahagytam a Yadine tabletta szedését. A menstruációm egyszer még megjött február elején, de az óta se többet. KB egy hónap után elértek a tipikus klimaxos tünetek, hőhullámok, erős verejtékezés, aludni alig tudtam, és reggelre szakadt rólam a víz, a párnám a lepedőm a ruhám merő veríték volt. Elkezdtem hízni, mára ( 6 hónap alatt ) 13 kilót híztam, holott kissé sem vagyok hízékony alkat és semmivel nem ettem többet. Megbeszéltem még tavaszal az orvosommal ezt is, és eleinte Klimin tablettát , majd Remifemin-t javasolt, ami használt is, mert csökkentek a bajaim bár meg nem szűntek, csak mérséklődtek.
Sajnos az ismételt rákszűrés ugyan már p2-vel jött meg, de ismét gyulladást mutatott, amit a vizsgálat is megerősített és újabb kezelést javasolt… antibiotikum, ( Sumamed) és Klion hüvelytabletta , majd Gynoflor hüvelytabletta következett. Ismét visszarendeltek késsőbbre újabb szűrésre, mivel a diagnózis ugyanaz maradt. Így akkor már a Párom is elment urológushoz vizsgálatra, ami nála negatív volt. Azért kapott egy kúrát Ő is (Klion tablettát) Közben Nekem is többször is megnézték a kenetet laborban, baktériumokra, vírusokra, és gombára is. Ezek az eredmények negatívak voltak. De a tünetek nem szűntek meg, ill. már fájdalmas is volt a vizsgálat is. Újabb antibiotikum következett, újabb Klion hüvelytabletta és Gynoflor . Az antibiotikumtól most már nagyon rosszul voltam, amúgy is beteg a gyomrom és igen rosszul tűröm a gyógyszereket. A kenetminta leoltásai ismét negatívak voltak.
Ez kb. 3 hete volt. Megvallom őszintén, akkor már kezdett türelmem fogyni, hogy minden laboreredmény negatív és mégis ugyanott tartok. Megkértem az orvosom, hogy egy vérvizsgálattal nézesse meg a hormonszinteket vagy bármit ami segíthet kideríteni a baj okát, ugyanis a hízásom is eléggé sok gondot okoz. Az izületeim, és az időközben sokasodó visszerem nem igen viselik jól ezt. 
A lelkemről nem is szólva. 
A vérvizsgálat eredménye, hogy két kivétellel a referencia tartományon belül van minden szint, amit néztek ( TSH , fT4, fT3,Prolactin, Tesztoszteron, DHEA- szulfát ).
Az FSH (67,46) és az LH (25,42)szint viszont a felsőhatár három ill. négyszerese.
Sajnos csak a laborasszisztenssel tudtam beszélni, mert az orvos jelenleg szabadságon van.
Nem tudom összefüggenek-e ezek a tünetek és eredmények, a krónikus méhnyak gyulladás , a sárgászöld fluor, az alhasi fájdalmai, valamint a korai klimaxos tünetek. És nem tudom hova és hogyan forduljak, de ez az egész most már lelkileg is eléggé megvisel. Nem csak a legfontosabb, hogy nem mondhatom magam még ennyi idő után sem gyógyultnak és mai napig a kiváltó okot, sem tudják megmondani, de… A kezelések ideje alatt a szexuális élet tilos, és ez ugye lassan egy éve tart. A hőhullámok és az egyre sűrűsödő hangulatváltozásaim a környezetem is megviselik. És nem utolsó sorban, ugyan TB-alapon járok nőgyógyászhoz, mert a maszekrendelést nem engedhetem meg magamnak, de a gyógyszerek mára elég szép összegtől szabadítottak meg, gyakorlatilag semmi eredménnyel.
Ezért fordulok tanácsért, segítségért.
Előre is köszönöm!


Anikó
2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

Az emelkedett FSH és LH szint a változókort igazolják. Sajnos a változókorban a csökkenő hormonhatás miatt a hüvely hámja vékonyabbá válik, ezáltal kevésbé képes védekezni a kórokozókkal szemben. A hüvelygyulladás okozhat alhasi panaszokat is.
A változókori panaszainak csökkentésére nagyon sok készítmény létezik, akár hormonmentes is, amelyek segítenek elviselni a tüneteket.
2007-08-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Veronika Kedves Doktornő!

Nagyon örülök,hogy végre találtam egy szimpatikus női nőgyógyászt! Azt szeretném Öntől megkérdezni,hogy mi a módja annak,hogy Önhöz járhassak kezelésre,szűrésre? Párommal szeretnénk minél előbb babát és ezzel kapcsolatban is lennének kérdéseim.Illetve elvállalná a szülést is ha összejön a baba?

Férfi kollégái között eddig sajnos nem találtam olyat akit hosszú távon elfogadtam volna.És úgy veszem észre,hogy a legtöbbjük szülést nem szívesen vállal.Ezért is örülnék ha sikerülne Önhöz bekerülnöm.

Előre is köszönettel:Veronika
2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Veronika!

Köszönöm kedves sorait!
Ha segíthetek Önnek, szívesen látom egy Önnek alkalmas időpontban. Szüléseket is vállalok, de gyermekeim miatt ezt csak korlátozott számban tudom megtenni.
2007-08-27

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Jucus Tisztelt Doktor Nő!

A kérdésem az volna, hogy legkorábban mikor mutatható ki a terhesség, terhességi teszttel? Azt halottam, hogy az ovulációs teszt hamarabb kitudja mutatni a terhességet mint a terhességi tesztek?

Köszönettel:
Jucus
2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Jucus!

A terhesség biztos jele, ha a terhességet ultrahangon a méhüregén belül látjuk. Ultrahanggal a terhesség a fogamzás után 21. nap körül mutatható ki legkorábban, vagyis a várt menstruáció elmaradása után körülbelül egy héttel. A terhességi teszt pozitívitása csak a terhesség valószínűségi jeléhez sorolható. Az igaz, hogy az ovulációs tesztek pozitívitása is jelezhet terhességet a hormonális keresztreakciók miatt.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tímea Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdésem lenne hogy ha spermicides óvszert használok a párommal akkor a spermiumok azonnal elhalnak? Mert miután magömlése volt és letörölte magát zsebkendővel utána még a kezével izgatott odalenn.Lehet ebből valami probléma?
És még azt szeretném kérdezni, hogy a terhességi teszt az aktust követően mennyi idő után mutatja ki a pozitív eredményt? Mert körülbelük két hete voltunk együtt, és kicsit fáj a hasam alja. Ez csak a stressz lehet? MIndig hazsnáltunk spermicides óvszert. Kérem mielőbb válaszoljon
nagyon köszönöm
2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tímea!

A zsebkendővel való törölközést követően, esetleg minimális mennyiségű sperma maradhatott a kézen. Egy petesejt megtermékenyítéséhez több millió spermiumra van szükség.
A terhességi tesztek körülbelül az aktust követően 10-14 napra válnak pozitívvá, vagyis a várt menstruáció időpontja körül. Ez természetesen akkor igaz, ha a peteérés a középidőben történik. Az alhasi fájdalom még nem egyértelműen a terhességt jele. Sőt ezt nem is szoktuk a terhesség jelei közé sorolni, ugyan gyakran előfordulhat a terhesség korai időszakában.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
andi Tisztelt doktornő!
20 éves lány vagyok. Barátommal most tervezzük az első együttlétet. A legnagyobb félelmem az hogy véletlen terhes leszek. Ezért a védekezés két fajtájának együttes használatot szeretném alkalmazni. A pharmatex hüvelytablettát és a gumióvszert. De a tabletta használati utasításában olvastam hogy vannak olyan anyagok amik csökkentik a hatását. Ezért nem tudom hogy helyes-e ha spermicid anyaggal síkosított óvszert használunk a hüvelytabletta mellé. Várom válaszát, és előre is köszönöm.
2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

Nem ajánlanám a hüvelytabletta és az óvszer együttes használatát. A hüvelytablettában található anyagok befolyásolhatják az óvszer épségét, és az óvszer is csökkentheti a hüvelytabletta hatását.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Alma Kedves Doktornő!
A második babánkal próbálkozunk, újra szedem kb.1 hónapja a magzatvédővitamint és pont úgy jött össze, hogy akkor voltunk együtt a párommal, amikor (feltehetőleg) ovuláltam, (mert a férjem csak két hetente járt haza, mert olyan volt a munkája, ami most változik meg)de ez a 10. napon volt.A kérdésem az lenne, hogy mikor érdemes először tesztet csinálni, mert allergiás vagyok, nem kapok levegőt, viszket a szemem és gyógyszert nem merek beszedni, a gyógyszertárban is csak homeóátiás készítményt ajánlottak, ami nem igazán segít. Azt hallottam, hogy a mai tesztek már olyan érzékenyek, hogy a fogantatás követő 3 nap után már kimutatják a terhességet. Az első babámnál a köv mensi elött 2 nappal csináltam meg és már erősen látszott a második csík.Lehet köze az első kettőnek egymáshoz, és ráadásul elsőre jött össze az első csemete.
Köszönettel és várom mielöbbi válaszát:Alma
2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Alma!

A peteérés időpontja általában 28 napos menstruációs ciklus esetén a 14-15. napon történik. Körülbelül a fogantatás után egy héttel fejeződik be a petesejt beágyazódása a méhnyálkahártyájába, vagyis ekkor kerül kapcsolatba az anyai keringéssel. Tehát ez előtt nem várható, hogy az anyai szervezetből kimutatható legyen a megtermékenyített petesejt által termelt hormon.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Lina Kedves Doktornő!

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat a doktornőnél és mennyibe kerülne egy ultrahanggal egybekötött terhességet megállapító vizsgálat!!!
Köszönöm szépen válaszát előre is!
Lina
2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lina!

Köszönöm szépen érdeklődését!
A vizsgálat ultrahanggal együtt 10 000 ft-ba kerül.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Anna Tisztelt Doktornő!
Most várom a 3. gyermekemet.
A 2 kisfiam császármetszéssel született.Az lenne a kérdésem,hogy most,a 3 terhességemnél mennyire fenyeget a heg szétválása,mik a tünetei,mire figyeljek.Vidéken élek,de pesten dolgozom.5-kor indulok reggel,és este 7-re érek haza.Meddig dolgozhatok?
2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

A hegszétválást szerencsére ritkán látjuk, akkor is a terhesség végén alakul ki. Akár egy méhen végzett műtét is elegendő a hegszétváláshoz. Esetleg ultrahanggal mérhető a terhesség alatt a heg vastagsága, ennek elvékonyodása esetén érdemes a császármetszés időpontját a biztonság érdekében előbbre hozni. ( Két császármetszés után a harmadik terhesség is majdnem biztos, hogy műtéttel kerül befejezésre.)
Amennyiben úgy érzi, hogy megterhelő a korán kelés, a mindennapi munka jobb ha inkább otthon marad. Az otthoni pihenés viszont nem 100 %-ban előzi meg a terhesség későbbi időszakában előforduló problémákat.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Tóthné Eszter Tisztelt Doktornő!A párommal már 2éve hogy szeretnénk babát,de sajnos eddig nem sikerült!volt már olyan helyzet amikor a Nőgyógyászom a vizsgálat során jelezte hogy "most van peteérése"!és akkor sem jött össze.3éve hogy nem szedek gyógyszert.kérem segitsen.előre is nagyon köszönöm tanácsát. 2007-08-22
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszter!

Két évnyi próbálkozás után érdemes néhány vizsgálatot megejteni. Leveléből nem derül ki, hogy esetleg milyen vizsgálatokon esett már át, illetve partnerét vizsgálták-e. A fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után, néhány hónap szükséges, még a hormonok mükődése helyreáll, és a peteérés visszatér.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Veroniq Kedves Doktornő!

Szeretném megkérdezni,hogy Önhöz milyen módod lehet bejutni? Csak ajánlás alapján vagy az "utcáról" is bemehet bárki a rendelőbe?
Szeretnék Önhöz járni,mert a férfi kollégáival nem vagyok megelégedve.Tisztelet persze a kivételeknek!Nagyon örülök,hogy találtam egy szimpatikus női nőgyógyászt!
Közel jövőben szeretnénk a párommal babát és ezzel kapcsolatban is kérnénk Öntől tanácsot.A másik nagyon fontos kérdésem,hogy vállal-e szülést a doktornő?Mert volt olyan férfi kollégája aki közölte velem,hogy ő annyira elfoglalt és felkapott orvos,hogy ő nem vállal szülést csak a szűréseket végzi el.

Előre is köszönöm:Veroniq
2007-08-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Veroniq!

Köszönöm érdeklődését!
Bárki bejelnetkezhet a rendelésre. Érdemes időpontot kérni a vizsgálatra.
Vállalok szülést, de kisgyerekeim miatt csak korlátozott számban tudok ilyen felkéréseknek eleget tenni.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Rita Azt szeretném kérdezni, hogy a fogantatás után hány nappal érdemes először tesztet csinálni, hogy már a vizeletből "látszódjon" a hcg hormon, tehát mikor ismeri fel először a teszt ezt a hormont? 2007-08-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Rita!

Általában a várt menstruáció időpontja körül várható, hogy a terhességi teszt pozitívvá válik, amennyiben a fogantatás a középidőben történik.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Szegedi Mónika Üdvözlöm!

Én egy 19éves lány vagyok és az lenne a kérdésem,hogy elég sok mindenre allergiás vagyok a tejre is.Létezik olyan fogamzásgátló amiben nincs laktóz?
2007-08-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Mónika!

A hormontartalmú hüvelygyűrű tudomásom szerint nem tartalmaz laktózt.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
zsanett kedves doktornö!

15hetes terhes vagyok,és van egy leválásom
és érdekelne hogy a terheség hanxadik hetében alakulki a mehlepény!? és vanerá eséj hogy megmarad a magzat? volt egy vetélésem február 13-án 16 hetesen! és félek hogy megint igy járok vagy valemi bajalesz a babának! folyamatosan alhasikörcseim vanak és nagyon csunya barnafolyásom is szokotleni! kérem minnél hamarab válaszoljon a kérdésemre! égy agodo kismama!
2007-08-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsanett!

Méhlepényről a 12. terhességi héttől beszélünk. Sajnos azirányba nem tudom megnyugtatni, hogy vetélés nem következhet be. Sokszor igen nagy mennyiségű vérzés esetén is élő magzatot látunk, néha kisebb mennyiségű vérzés mellett is vetéléssel végződik a terhesség.
Csak annyit tud tenni, hogy minél többet pihen, fekszik. A terhesség megmaradásának esélye annál kisebb, minél nagyobb a leválás nagysága.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Péter JÓ NAPOT Doktornő!
Az lenne a kérdésem hogy mi van akkor ha a barátnöm mentrúációja elött(20.-án kellett volna megjonnie),szoval mi 19.-én és 18.-án, voltunk egyutt. Ez a két nap befolyásolhatja a menstrúáció érkezését? Késhet?
Elöre is köszönöm válaszát.
2007-08-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Péter!

Nem a házasélet miatt késik a menstruáció.
Feltételezem arra kíváncsi, hogy terhesség létrejöhetett-e. A peteérés időpontja elviekben a ciklus közepére tehető, de ettől jelentős eltérések is lehetnek. Akár a várt vérzés időpontjában is megérhet a petesejt egy-egy ciklusban, ezáltal késhet a menses. Tehát még rendszeres menses esetén se szabad arra számítani, hogy csak a középidőben jöhet létre a terhesség.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Judit Áprilisban a terhességem missed ab.-bal végződött, méhnyálkahártya gyull., majd petefészek gyull. követte, elméletileg ki lettem kezelve, de nem értem mért pecsételek barnásan már 9 nappal a vérzés előtt, a vérzésem bőséges, kicsit elhúzódik, de a pecsételés ami aggaszt leginkább, szeretnénk már babát, nem tudom, hogy ez a vérezgetés mennyiben befolyásolja a terhességet, mióta nem szedek fog.gátlót, fenn áll a pecsételés, de a műtét óta erősebben, elkezdtem szedni a duphastont, a véralvadás rendben van, már van egy kislányom, de vele is eleinte vérezgettem. Próbálkozhatunk a teherbeeséssel ilyen vérzés mellett, van ennek valamilyen következménye, hátránya? 2007-08-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A barnás pecsételés visszavezethető hormonális eltérésre. feltételezem, hogy az Ön által említett gyógyszer erre lett felírva. A Duphaston szedése mellett nyugodtan teherbe eshet, amennyiben megoldja a vérezgetést. Sajnos a gyulladás is okozhatja a pecsételést, ez ronthatja esélyeit. Egy sikertelen terhességet követően, főleg, ha ilyen következményei is voltak érdemes legalább egy fél évet kivárni a következő próbálkozás előtt.
2007-08-26

Vendég neve Vendég bejegyzése Kérdés dátuma
 
Zsani Milyen érdekes,hogy minig az marad le,amit én kérdezek! Pedig én csak annyit szerettem volna tudni,hogy mekkora egy 32 hetes magzat! gramm/cm 2007-08-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsani!

Nagyon sajnálom, hogy személyes sértésnek veszi, ha levele érkezése után pár percen belül nem kapja meg a választ. Sajnos nincs időm egész nap az internet előtt ülni. Tegnap este például két szülés között igyekeztem időt szakítani a kérdések megválaszolásra és amint elhívtak a műtőbe, azt kellett előbbre valónak tekintenem, mint az Ön levelét, bár tudom, az Ön problémája ugyanolyan fontos.
2007-08-22


Elejére   « előző | 241 / 263 | következő »   Végére